Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
12.9.1999
 Frentzen vandt!
 Monza: Favoritterne svigtede
 
11.9.1999
 Hakkinen tog pole
 Lørdagens træning
 

Hop til top12.9.1999

Frentzen vandt!

Heinz-Harald Frentzen vandt søndag det Italienske Grand Prix. Tyskeren havde kvalificeret sig til en andenplads på startgridden, men fik en dårlig start og faldt ned på fjerdepladsen. Senere lykkedes det ham dog at kæmpe sig op som 2er i løbet igen og da Hakkinen på 30. omgang lavede en kørerfejl lå Frentzen i front. Finnen var tydeligvis oprørt og brød senere fuldkommen sammen – hvad kameramænd og producerer ikke var sene til vise for alverdens tv-seere. Det lignede ikke den cool og fåmælte verdensmester, hvad fru Hakkinen også senere kommenterede. "Det er første gang Mika reagerer sådan. Det viser hvor skuffet han var. Normalt, reflekterer og analyserer han, før han handler. Da han vendte tilbage til pitten gik han hen til mekanikerne og bad dem tilgive ham hans fejltagelse." Fejlen skete da Hakkinen tog chikanen i 1. gear i stedet for 2. og mistede kontrollen over bilen.

Hakkinens uheld sikrede ikke alene Frentzen hans tredje sejr, men også et enkelt point til Eddie Irvine der sluttede på 6.-pladsen. Han og Hakkinen ligger nu lige mesterskabet med hver 60 point, 10 foran dagens vinder og 12 foran David Coulthard. Denne havde ellers inden grand prixet udtalt at vandt han på Monza, gik han efter verdensmesterskabet. Det blev kun til en 5.-plads, så nu må skotten nok til at hjælpe sin teammate, der fik sat skår i sit image og i det glamourøse billede af racerkørere generelt.

Ind på 2.-pladsen kom Ralf Schumacher og tifosierne kunne glæde sig over at se i det mindste én Ferrari-kører på podiet, Mika Salo. En anden der kunne være tilfreds var Jacques Villeneuve, der for anden gang fuldførte et løb for BAR med teamets bedste resultat, en 8.plads.

Heinz-Harald Frentzen ser nu optimistisk på resten af sæsonen og håber på det bedste: "Mesterskabet er virkelig tæt nu – jeg kan næsten ikke tro det. Da jeg så Mika ryge af banen tænkte jeg: "surt for ham, godt for mig". Vi har udnyttet enhver mulighed for at score point hvor vi kunne i år og i dag gjorde vi brug af en fantastisk mulighed. McLaren udnyttede ikke deres potentiale og hvis dette gentager sig vil det give Eddie og mig en chance i mesterskabet."

CBA  


Hop til top
Monza: Favoritterne svigtede

Efter det forventelige kaos i starten tog Hakkinen føringen med Zanardi (!) på andenpladsen tæt fulgt af Frentzen, medens Coulthard skuffende måtte lade sig nøje med sjetteplads. Frentzen kom dog hurtig forbi Zanardi, og efter Hakkinen's elementære kørefejl på 29. omgang havde Frentzen aldrig problemer med at holde førerpositionen helt mål. Irvine gjorde ikke megen væsen af sig og sluttede på en beskeden 6. Plads, hvilket lige akkurat rakte til at komme a'points med Hakkinen i kampen om VM-titlen, hvorimod Frentzen nu ligger tredie med 50 points og Coulthard har 48. Det tegner til et interessant opløb i de sidste tre GP'er.

Hakkinen smed sine helt oplagte sejrschancer væk ved at tabe bagende i chikanen og havnede med baghjulene dybt begravet i gruset. Derpå fulgte et optrin man næppe kan kalde en titelkandidat værdig, først blev rattet kylet ud af vognen, og da han selv kom ud fortsatte Hakkinen med at smide om sig med div. ting. Derpå satte han i løb for at gemme sig bag nogle buske, hvor han tilsyneladende brød helt sammen i gråd ! Havde man ikke senere set ham i pitten, undskylde overfor team'et, kunne man tro Hakkinen var færdig i F1, ude af stand til at stå for presset.

Herefter formede løbet sig forholdsmæssig statiskt, trods rækken af pitstops. Skuffende at Coulthard fra en kamp med Salo om trediepladsen faldt så meget tilbage at Barrichello var i stand til at overhale, og at Coulthard derefter kun gjorde halvhjertede forsøg på at bryde tilbage. Eller er Ford-Jaguar motoren omsider jævnbyrdig med Mercedes ?

Slutstillingen: Frentzen, R. Schumacher, Salo, Barrichello, Coulthard, Irvine.

GRN  


 

Hop til top11.9.1999

Hakkinen tog pole

For enogtyvende gang i sin formel 1-karriere starter Mika Hakkinen fra pole i morgen. Morgentræningens hurtigste mand, Frentzen, er nr. 2 og David Coulthard får pladsen bag holdkammeraten.

Marc Gene har gjort det til en vane at være første mand på banen i alle tidstagninger og var det således også ved kvalifikationen i dag. Senere fulgte begge BAR-biler, Jean Alesi og Tora Takagi. Eddie Irvine kom ud på banen efter ca. 20 minutter og satte hurtigste tid, men beholdt den kun få minutter, til d'herrer Hakkinen og Coulthard gik i aktion og lagde sig i front. Der blev de resten af kvalifikationen, indtil Frentzen fik kilet sig ind imellem dem da der var et kvarter tilbage. Mika Salo satte 6. hurtigste tid i kvalifikationens sidste minut. Foran har han de to Williams-kørere. Derpå kommer de to mest omtalte mænd i formel 1-kredse for tiden: Rubens Barrichello som 7er og Eddie Irvine der må tage til takke med en 8.-plads. Ligesom ved træningen havde mange biler svært ved at holde sig på banen. Værst gik det ud over Luca Badoer og Jarno Trulli, der måtte forsætte kvalifikationen i reservebilen. Vejret var vindstille og omkring 23 grader varmt.

Tiderne finder du som sædvanlig under "Q" på resultatsiden.

CBA  


Hop til top
Lørdagens træning

Ligesom i går var det mest markante ved tiderne for morgenens træning en broget top 10 og to topteams der så ud til at gøre deres yderste for at slippe væk fra den betegnelse. I 1. del af træningen havde de to Ferrarier dog kæmpet sig op i blandt de ti hurtigste – som nr. 7 og 10. Bedre så det ud for McLaren, 2er og 3er efter Heinz-Harald Frentzen. Det siger noget om motivationsforskellen hos Jordankørerne at Damon Hill lå på en 13.-plads. Fisichella havde tilsyneladende problemer med sin Benetton og var af banen et par gange. Hjemmepublikummet har nok ikke været imponerede af hans 17.-plads. To kørere der ellers har ligget langt bag deres teamkammerater overraskede også ved at indfinde sig top 6, nemlig Herbert og Zanardi.

Top 6 i 3. træning:
PlaceringNavnTeamTid
1FrentzenJordan1:23,651
2HakkinenMcLaren1:23,672
3CoulthardMcLaren1:23,680
4HerbertStewart1:23,971
5TrulliProst1:24,087
6ZanardiWilliams1:24,127

Der var ikke meget ændret efter den 4. fri træning. Den eneste det lykkedes for at fravriste Frentzen sin føring var Mika Hakkinen med et kvarter tilbage af tidtagningen, men 10 minutter senere var tyskeren tilbage i front. Dav

CBA  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk