Bøger


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
 Formula One, The Complete Facts, Stats and Records of Grand Prix Racing


Hop til top
Formula One, The Complete Facts, Stats and Records of Grand Prix Racing

 
Af Christiane Bjerglund Andersen.
 
Titel: Formula One, The Complete Facts, Stats and Records of Grand Prix Racing
Forfatter: Bruce Jones
Forlag: Parragon Books
ISBN nr.: 075252 427 5

Hvert år udgives der masser af håndbøger om formel 1. Nogle er sværvægtere med flotte farvefotos i lækker kvalitet af kendte navne, der på den ene eller anden måde har været involveret i sporten. Andre, som ovennævnte med den meget lange titel, virker knapt så imponerende. De eneste billeder man finder i denne bog, er de tre på kartonomslaget, hvis kæmpebogstaver fylder godt på den 15x23cm store forside. De 304 siders papirkvalitet er billig som en jumbobog og opsætningen mildest talt uelegant. Men man skal som bekendt ikke skue hunden på hårene. Siden jeg købte bogen for sølle £5 i sommeren '99, har den været til både stor hjælp og inspiration.

Som titlen antyder er en stor del af bogen statistik. Efter introduktionen følger en kort beskrivelse af mesterskabet år for år, 1950-1997. Derefter finder man 'The Famous Teams', en gennemgang på hver to sider til de 16 mest succesfulde teams. 'The Great Drivers' indeholder en kronologisk oversigt af 75 køreres karriere og 'The Great Races' beskriver 12 udvalgte løb. 16 banesignalementer slutter denne del af bogen af.

Fra side 176 til 202 finder man information af en anden art. Her kommer man vidt omkring, men alt er vedkommende og meget præcist og underholdende fortalt. Her er lidt om sportens historie, interessen i de forskellige lande, mediedækningen, berømte dueller, tragedier på banen, regler og f1's ledelse. Herefter går bogen over til ren statistik og rekord, hvoraf statistik er den betydeligste med oversigter fra mesterskaberne og kørerresultater. I rekorddelen, dergår fra til hutigste omgange og langsomste sejr, må man være opmærksom på at visse tal ikke kan være up-to-date. Hvert kapitel i bogen er indledt med en smule journalistisk udformet tekst.

Konklusionen må være at som håndbog er Formula One, The Complete Facts, Stats and Records of Grand Prix Racinget fortrinligt alternativ, hvis man ikke ønsker at bruge 4-500 kr. på den absolutte luksusudgave. Bogen lider naturligvis af den samme fejl som alle andre trykte tekster af lignende karakter, nemlig at være 'forældet' nærmest fra start. Den er udgivet i 1998 og går altså kun til '97, men da der er tale om en opdateret udgave skulle det ikke undre mig om der er kommet en ny i mellemtiden. Den er ikke ufejlbarlig, men mere velskrevet og brugbar bog finder man næppe for under 55 kr.

CBA  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk