Bøger


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
 Født til fart - bogen om Jan Magnussen


Hop til top
Født til fart - bogen om Jan Magnussen

 
Af Benjamin Bredahl.
 
Titel: Født til fart - bogen om Jan Magnussen
Forfatter: Torben Juhler, Jakob Schultz og Henrik H. Jensen - foto af Jan Sommer
Forlag: Visual
ISBN nr.: 87-987949-0-6

Han er det største talent Danmark til dato har præsenteret - han har fået opfyldt drømmene. Der blev drømt om Formel 1 når der blev kørt race i de unge år og målet blev nået. Vejen til succes har været lang - og så har der også været modgang. Det er nogle af de følelser som Jan Magnussen har været igennem siden starten i gokarten og videre til Formel 1 - og til en karriere der set udefra kunne være på vej ud på et sidespor. Jan Magnussen forklarer i bogen - Født til fart - om hele karrieren med dens op- og nedturer.

Bogen går tæt på Jan Magnussen, og hele Jans karriere bliver også set udefra i form af kommentarer fra de venner og ledere der har fulgt Jan. Billedet der tegnes af Jan forsøger at lægge afstand til de kliche-klistermærker der er blevet hæftet på hans navn - 'roden fra Roskilde' eller 'gadedrengen'. Dog har man en fornemmelse af at bogen ikke kommer helt 'ind under huden' på Jan - specielt i de afsnit der handler om tiden i Formel 1 som er højdepunktet i hans karriere. Bogen byder ikke på så mange nye

Der hersker dog ingen tvivl om at bogen er meget grundig - alle de store begivenheder er beskrevet, og dermed afdækkes hele Jans karriere på en god måde. Den giver også et indblik i de ting der sker i kulissen i Formel 1 - om hvordan især Paul Stewart viste sig at være en elendig leder og hvordan at teamet gjorde forskel på deres to kørere. Jan giver også sin forklaring og holdning til hvorfor han valgte Formel 1 med Stewart - og ikke mindst hvad der er hans planer for fremtiden.

Portrættet af Jan Magnussen afslører ikke noget nyt - dette er heller ikke nødvendigt. Det vigtigste er at vi her har at gøre med en bog der grundig og informerende - også for læsere der kender lidt til motorsport. Derudover skal der lyde en stor ros til forfatterne: når der er nogle der tager fat og skriver om de danske kørere og om motorsport i al almindelighed fortjener det meget stor ros.

En bog der kan anbefales til alle motorsportsinteresserede - og ikke mindst et godt initiativ til at fremme interessen og fokus på motorsport og Formel 1.

BB  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk