Silly Season


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
4.8.2000
 Mika Salo vakler imellem Sauber og Toyota
 
1.8.2000
 Alesi til Sauber?
 Takagi tilbage til F1?
 Button til Benetton?
 

Hop til top4.8.2000

Mika Salo vakler imellem Sauber og Toyota

Mika Salo er meget i tvivl om hvor vidt han skal forsætte karrieren hos Sauber, eller han skal gå over til det kommende team i F1, Toyota. Hvis han vælger Toyota, skal han være testkører i et år, da teamet først vil gøre deres entre i F1 i 2002.

"I dette øjeblik er chancerne 50-50. Men det er som om, at for hver ny dag, så virker det mere og mere fornuftigt at vælge Toyota. Jeg har en kontrakt hos Sauber for næste år også, men som mange ved, er en kontrakt ikke altid mere værd end et stykke papir. Jeg er ikke ung mere, og det som Toyota har tilbudt mig, betyder også, at jeg har noget at lave efter at jeg stopper som aktiv kører."

Kilder i F1 verdenen siger, at den kontrakt som Salo har med Sauber, indeholder en klausul som binder ham hos Sauber, hvis teamet skulle blive rangeret på en højere placering end Jordan. I øjeblikket er Sauber 5 points efter Jordan i mesterskabet.

Også den anden kører hos Sauber, Pedro Diniz er lidt i vildrede med hvad han skal. Det forlyder, at teamet kikker efter andre kørere, der iblandt skulle teamets testkører, Enrique Bernoldi, være en af kandidaterne. Diniz, som altid har kørt i F1 ved hjælp af sin fars penge, har ved hjælp af sin far og sin personlige sponsor, Parmalat, tilbudt BAR penge for at kunne køre hos dem, men det virker som om, at dette ikke bliver til noget.

"Det virker i øjeblikket som om, at der er mest fornuft i at blive hos Sauber. Jeg har været ramt af mange uheld, og det er ikke noget som gør indtryk på nogle af de andre teams."

Diniz har også været nævnt som en mulig kører hos både Arrows og Prost. Men mon ikke de teams, har andre ting der skal på plads, specielt Prost?

PDL  


 

Hop til top1.8.2000

Alesi til Sauber?

Rygter vil vide at Jean Alesi er på vej tilbage til Sauber. Forholdet mellem den italiensk fødte franskmand og svejtsiske team var ellers lang fra harmonisk. Ved Ungarns GP '99 var det blevet så kritisk at Jean Alesi meddelte pressen at han under ingen omstændigheder ville køre én sæson mere for Sauber. En aftale kom i stand med den tidligere holdkammerat Alain Prosts team, men denne sæson har langt fra været succesfuld for den 36årige. Alene Prost-teamets fremtid virker usikker: der tales om evt. salg af teamet, der skulle betyde Alain Prosts afsked.

Er Alesi på vej tilbage til Sauber?

En evt. kontrakt mellem Alesi og Sauber ville dog kun ansætte Alesi for et løb ad gangen. Ikke nogen særlig fordelagtig situation, men på den anden side virker Alesi ikke indstillet på nyde sit otium.

CBA  


Hop til top
Takagi tilbage til F1?

Rygterne svirrer om alt og alle i F1 i øjeblikket. Således er der på det seneste dukket en masse rygter op, om at den tidligere Tyrrell og Arrows kører, Takagi, skulle være på vej tilbage til F1. Han stoppede efter sidste sæson, for at tage hjem til Japan, for at deltage i Formel Nippon serien. Det har han gjort med stor succes, han har indtil nu, vundet 5 af 6 løb.

Sidst vi så Takagi i Formel 1 var i 1999 hvor han kørte for Arrows.

Spekulationerne går på at Honda gerne vil have ham repræsenteret i et af de teams, som de er motorleverandør for. Dvs. Jordan og BAR. Eftersom Jordan har tegnet kontraktforlængelser med deres to kørere, er der kun muligheden hos BAR tilbage. Zonta er man ikke helt tilfreds med. Han gør det rigtig godt under kvalifikationerne, men i selve løbet, hvor pointene skal bringes i hus, er det gået alt andet end tilfredsstillende. Men et problem er nok, at BAR teamet, udover interessen for Jenson Button, også har vist en vis interesse for McLarens testkører, Olivier Panis.

Honda har tidligere haft en finger med i spillet, når der skulle vælges kørere. Eksempelvis da Nakajima i sin tid kom til F1. Han kom i F1 på Hondas forlangende som motorleverandør til det daværende Lotus team.

Igen et bidrag til, hvad der sker i Silly Season. Og det er langt fra færdig endnu. Men det kender vi jo efterhånden.

PDL  


Hop til top
Button til Benetton?

Efter at Sir Frank Williams mere eller mindre har offentliggjort, at man har skrevet kontrakt med Montoya, så er Jenson Button igen kommet i fokus. Den unge talentfulde kører, har gjort et positivt indtryk på andre teamchefer med hans flotte præstationer i år.

Button er sat i forbindelse med flere teams, deriblandt Benetton, med den farverige teamchef, Flavio Briatore i spidsen. Briatore er temmelig varm på Button, som en erstatning for Alex Wurz, hvis præstation i år, har været alt andet end beundringsværdig, hvad end årsagen så er til det.

Flavio Briatore har modsat heller ikke lagt skjul på hans begejstring for Jenson Button, og har ifølge forlydender indledt forhandlinger med Button og hans manager.

Flavio Briatore: "Han er en rigtig god kører, han er hurtig, og han er også meget intelligent. Han har muligheden for at kan lære meget hos Benetton. Så hvis han vil være rigtig konkurrencedygtig, så er det rigtige team for ham Benetton. Men lige nu er den første og vigtigste opgave, at få afsluttet forhandlingerne med Giancarlo, og det sker i denne uge. Men i løbet af de næste 10 til 14 dage, vil det højest sandsynligt blive afgjort om Button vælger Benetton. Helt afhængig af forhandlingerne med ham, forventer vi at kunne offentliggøre et resultat inden det Ungarske GP."

Skulle det glippe med Benetton, står BAR teamet klar til at forhandle med Button. Som en del af Silly Season, hedder det sig, at teamet gerne vil have en erstatning for Ricardo Zonta, som man ikke har været helt tilfreds med. Meget kan ske, det kan være, at BAR skal ud og lede efter en helt tredje kører, hvis man da ikke tager en af testkørerne.

Selvom Jenson Button har været sat i forbindelse med flere teams på det seneste, så tager han det med en vis afslappethed og alligevel ikke, han er opmærksom på hvor travlt den skrivende presse omkring ham har.

"Jeg ved, at der er noget i gære for til næste år. Jeg er tager det roligt og afslappet, og jeg ville ønske, at alle ville tage det lige så koldt og roligt, som jeg selv gør. Jeg kan endnu ikke fortælle, hvad jeg vælger, men det bliver udmærket for mig, uanset hvad der sker. Jeg er meget overrasket over, hvor travlt pressen har. Der er sagt og skrevet meget lige siden sæsonstarten, det er ligesom kølnet lidt af lige nu, men når man tænker på hvor meget der er skrevet, specielt når de ikke ved noget om hvad der sker, så er det underligt. Eller ved de måske noget alligevel?"

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk