Silly Season


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
29.10.2000
 Hvor ligger Genes fremtid?
 Arrows og de la Rosa enige
 
27.10.2000
 Raikkonen - Saubers mand
 

Hop til top29.10.2000

Hvor ligger Genes fremtid?

Marc Genes plads i Formel 1 er stærkt truet efter det spanske telefonselskab Telefonica har besluttet at stoppe med at sponsorere det lille plagede italienske Minardi-team. Marc Gene har dog ved flere lejligheder fået noget positivt ud af sit ophold hos Minardi, og bliver af mange regnet for en vigtig brik når 2001 puslespillet skal lægges. Marc Gene er således blevet nævnt flere gange som kandidat hos hold som Sauber, Williams og Prost.

Sauber:
Sauber har endnu ikke bekræftet om de forlænger kontrakt med Pedro Diniz, og da de mister Mika Salo, er der i teorien 2 ledige pladser. Selvom Peter Sauber har antydet at han er tæt på en egentlig kontrakt med Kimi Raikkonen, så spekuleres der stadig om hvorvidt Kimi Raikkonen vil få sin superlicens eller ej. Marc Gene indrømmer at han har talt med det schweiziske hold, men om det bliver til en reel kontrakt er nok lidt tvivlsomt.

Prost:
Prost har endnu ikke officielt besluttet hvem der skal køre sammen med Jean Alesi næste sæson. Pedro Diniz har dog mere eller mindre bekræftet at han skifter til Prost, men det er endnu uvist om kontraktforhandlingerne er gået igennem. Inden Telefonica trak sig tilbage, var de i forhandlinger med Alain Prost om et sponsorat, nu da Prost mistede sin hovedsponsor Gauloises. Det har naturligvis ført til spekulationer om Genes rolle i disse forhandlinger, da det ville være naturligt for Telefonica at forlange en spansk kører på holdet. Disse forhandlinger er desværre formentligt brudt sammen, og det er håbet om en plads hos Prost nok også.

Williams:
Umiddelbart lyder det jo fantastisk, men der er naturligvis tale om en plads som testkører, efter Johnny Herbert takkede nej til Williams. Det kunne blive en smutvej til at vise talentet frem for de andre teams, da Williams BMW har planlagt et langt og omfattende testprogram gennem vinter og forår, samt flere tests iløbet af næste sæson.

Gerhard Berger:
"Vi vil øge vores testprogram og det er derfor meget vigtigt at have en god 'back-up', én der er i stand til at køre med samme hastighed som vores førstekørere."

Marc Gene:
"At køre for et hold som Williams ville være noget helt specielt, men jeg ville foretrække at køre ræs, og det er dét jeg arbejder på i øjeblikket".

Umiddelbart ser tingene ikke ret gode ud for Gene, hvis han absolut vil køre ræs istedet for at teste, men der er andre muligheder. Minardi har vist interesse i at beholde Gene, da han jo har gjort et godt stykke arbejde, omstændighederne taget i betragtning. Det ligger dog på forhånd fast, at Minardi ikke har råd til at udbetale løn eller lade Marc Gene køre gratis, da holdets økonomiske ressourcer i høj grad bygges op omkring holdets kørere, der betaler i dyre domme for deres pladser.

Den 26-årige Marc Gene har udtalt at han ikke vil gå med skyggeklapper for øjnene, og at dét at forlade formel-1 ikke vil lægge hans verden i ruiner. Derfor er det også muligt at vi ser Gene i en helt anden serie næste sæson, som hans bror Jordi Gene, der er professionel lastbils-racerkører, men mon ikke en lønnet plads som testkører for Williams kunne vise sig at bære frugt i sidste ende?

RS  


Hop til top
Arrows og de la Rosa enige

Der findes endnu nogle pladser i feltet, som endnu ikke er besat, og nu er der en mindre. Det skulle nu være ganske vist, at Pedro de la Rosa beholder sit sæde hos Arrows.

Hans manager, Raimon Duran, har i hvert fald udtalt, at de la Rosa bliver endnu et år. Og egentligt skulle det have været ganske sikkert i lang tid.

Raimon Duran:
"Pedro vil være at finde hos Arrows næste år. Han vil blive hos Arrows næste år, men det er op til teamet at annoncere det officielt. I sommers fortalte Tom Walkinshaw til Pedro, at han kunne blive i teamet. Vi stoppede med at tale med andre teams fra da af."

Mange steder har de la Rosa været nævnt som en mulig kører i Prost teamet, men det afviser Duran, selvom de da har snakket med Prost på et tidspunkt.

"Prost rygterne er det rene vrøvl. Vi talte med Prost for seks måneder siden, da vi gik rundt i paddock, men da vi vidste at Pedro ville blive hos Arrows, sluttede al snak."

PDL  


 

Hop til top27.10.2000

Raikkonen - Saubers mand

Der ser virkelig ud til den ukendte Kimi Raikkonen får det andet sæde i Sauber-teamet ved siden af Nick Heidfeld. Udtalelser fra teamchef Peter Sauber så godt som bekræfter at den enogtyveårige finne får sin F1-debut i 2001. "Der er adskillige grunde til at vi tror at Raikkonen er den rette mand for os. Først og fremmest hans meget professionelle indgangsvinkel til arbejdet og hans forbløffende modenhed i forhold til hans alder," siger Sauber. "Allermest imponerende er hans fart. Han ser ud til at fabrikerer hurtige omgande på striber uden at anstrenge sig." Raikkonens præstationer er blevet holdt op i mod teamets faste testkører Enrique Bernoldi. I de to test var Raikkonen hurtigere end Bernopldi.

Hvis Raikkonen får sædet vil det være endnu en triumf for hans manager David Robertson, der fik en anden ung klient til Formel 1 tidligere på året, nemlig Jenson Button. Raikkonen mener godt at han, så vidt Sauber-raceren tillader dette, kan leve op til dette fortilfælde: "Det er en fantastisk mulighed for mig. Jeg fandt det faktisk ganske let at køre F1-bilen – langt lettere end at komme tilbage i en Formel Renault-bil bagefter. "

Samtidig er F1-rygtesmedene begyndt at spekulere på om Mika Salo kunne forsætte hos Sauber, samtidig med at passe sit testarbejde hos Toyota. Det ville forøge Salos årsløn, der i forvejen siges at være på $6 millioner fra Toyota. Andre kandidater til Sauber-sæddet er Pedro Diniz og Marc Gene.

CBA  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk