Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
12.7.2007
 Spa Francorchamps test - onsdag - dag 2
 
11.7.2007
 Spa Francorchamps test - tirsdag
 

Hop til top12.7.2007

Spa Francorchamps test - onsdag - dag 2

Andendagen på Spa Francorchamps bød Formel 1 kørerne på blandede vejr- og testforhold, med både våd og tør bane, og under disse skiftende forhold var det Ferrari køreren Felipe Massa der var hurtigst.

Dagens startede med en regnvåd banen efter nattens regnvejr, i løbet af formiddagen tørrede banen helt op, men det holdt ikke længe, for ved middagstid begyndte det igen at regne og herefter tørrede banen før op sidst på eftermiddagen.


Felipe Massa var hurtigst på Spa Francorchamps onsdag.
(Foto: Motorsporten.dk)

Onsdagens test gav hele seks kørere deres Formel 1 debut på Spa Francorchamps, det var Adrian Sutil, Heikki Kovalainen, Sebastien Bourdais, Nico Rosberg, Robert Kubica og Anthony Davidson.
Heikki Kovalainen har dog kørt på banen fornyligt, mens han kørte i Grand Prix 2 klassen.

Champ Car World Series køreren Sébastien Bourdais der tidligere har flirtet med Formel 1, testede igen i går for Toro Rosso-Ferrari teamet, han kørte 53 omgange, og sluttede med 8. bedste tid ud af de 11 kørere der var på banen.

Tiderne fra onsdagens test:
AN  


 

Hop til top11.7.2007

Spa Francorchamps test - tirsdag

McLarens nye stjernekører, englænderen Lewis Hamilton, fortæstter med at imponere i Formel 1 klassen. I går var han hurtigste kører ved testen på Spa Francorchamps banen i Belgien.

Efter at have været ude af Formel 1 kalenderen, er Spa Francorchamps efter en del ombygninger og forbedringer nu med igen, dermed er en af de mest udfordrende baner tilbage.
De største ændringer på banen er omlægningen af 'La Source' hårnålesvinget lige efter start/mål langsiden, samt fjernelselsen af 'Bus-Stop' chicanen og den dertil ændrede pitindkørsel.

Udviddelsen af 'La Source' hårnålesvinget vil specielt gøre starterne lidt mere sikre, mens det næppe får den store betydning under selve løbene, selv om det øgede udsyn måske giver mulighed for en senere indbremsning.
Nedlæggelsen af 'Bus-Stop' chicanen, som nu er erstatet af et enkelt lidt bredere sving, spås at give gode overhalingsmuligheder under løbene.
Pitindkørslen er også lavet om, og den fik allerede under testen hårde ord med på vejen, kørerne finder at den er svær at se når de kører hen mode den, ligesom der er for lidt plads i selve indkørslen, hvor man kommer faretruende tæt på muren samtidig med at udsynet er dårligt!

Udover de ovenfor nævnte tiltag, er en del af sandfangene blevet erstattet med asfalterede afkørselsområder, ligesom selve pitområdet er blevet 'opgraderet'.
Specielt asfalt afkørselsområderne ved sving 10 og 11 fik rosende ord med på vejen.

Dagen forløb uden den store dramatik, selv om der måtte bruges røde flag tre gange, men det var i alle tilfælde fordi biler var strandet ude på banen med mekaniske problemer.

Som nævnt i indledningen var McLaren køreren Lewis Hamilton hurtigst, han var hele 0,446 og 0,856 sekund hurtigere end kørerne på 2. og 3. pladserne - Robert Kubica (BMW Sauber) og Felipe Massa (Ferrari).


Lewis Hamilton satte hurtigste tid under tirsdagens test på Spa Francorchamps.
(Foto: Bridgestone F1)

Fire teams havde valgt at bruge deres testkørere på første dagen på Spa Francorchamps, det var for Renault teamet Nelson Piquet Jr., hos Super Aguri Honda teamet James Rossiter samt Spyker Ferrari teamets Giedo van der Garde og Christian Klien hos Honda.
Med gårsdagens fyring af Christijan Albers fra Spyker Ferrari teamet, var der selvfølgelig stor interesse for det nu ledige sæde, som i følge de første ryger nok går til enten Christian Klien eller Narain Karthikeyan.

Tirsdagens tider fra Spa Francorchamps:

Plac.KørerTeam TidOmg.
1Felipe Massa Ferrari 1:46,69856
2Fernando Alonso McLaren-Mercedes1:47,01268
3Heikki Kovalainen Renault 1:47,75444
4Ralf Schumacher Toyota 1:48,53429
5Adrian Sutil Spyker-Ferrari 1:48,87349
6
Plac.KørerTeam TidOmg.
1Lewis Hamilton McLaren-Mercedes1:46,61383
2Robert Kubica