Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
29.9.2009
 Toyota på vej ud af Formel 1?
 
28.9.2009
 USF1 vil hente amerikanske talenter i Formel 2000
 

Hop til top29.9.2009

Toyota på vej ud af Formel 1?

Rygterne svirrer i disse dage om Toyota teamet. Er de på vej til at stoppe i Formel 1, eller søger de helt nye kørere? I forbindelse med Singapores Grand Prix, fik Timo Glock at vide om lørdagen at Toyota sandsynligvis ikke vil gøre brug af deres option på at forlænge hans kontrakt.

3 tyske aviser bringer denne nyhed, og en talsmand fra Toyota teamet bekræfter at det er rigtigt. Desværre er denne talsmand unavngivet, så hvor meget skal man lægge i det?

Noget tyder dog på at det er rigtigt. Sebastian Vettel var ifølge flere medier, mere end almindeligt overrasket over at høre dette. Han siger blandt andet efterfølgende, at såvidt det er rigtigt, så Timo Glocks andenplads i Singapores Grand Prix, det helt rigtige modsvar.

Men hvad med Toyota selv? Ja, såfremt det er rigtigt at Timo Glock ikke får forlænget sin kontrakt med teamet, så er der kun Jarno Trulli tilbage. Og hans kanditatur til et forsat sæde hos teamet, har været mere end usikkert længe.

Den førnævnte unavngivne talsmand siger dog også at beslutningen om Timo Glock ikke har noget som helst at gøre med Toyotas andre Formel 1 planer. Han skulle også have udtalt at begge parter stadig lader en dør stå åben. Og så er vi derhenne hvor vi kun venter på en eller flere officielle pressemeddelelser fra de to parter, der af- eller bekræfter nyheden.

PDL  


 

Hop til top28.9.2009

USF1 vil hente amerikanske talenter i Formel 2000

De langsigtede ambitioner hos det nye team i Formel 1, USF1, fejler tilsyneladende ingenting. Teamet har planer om at man på sigt vil hente amerikanske talenter ind i teamet - primært fra den amerikanske Formel 2000 serie, som stadig lever i bedste velgående.

Teamchef Ken Anderson og sportsdirektør Peter Windsor, de to som står bag det nye amerikanske Formel 1 team, USF1, har endnu ikke fundet deres kørere til 2010 sæsonen. Ambitionen er stadig at den ene af kørerne skal være amerikaner. Om det lykkes vil den kommende Silly Season vise. Men man har også en plan for teamets kørere på længere sigt.

Ambitionen om et rent amerikansk team lever hos de to bagmænd. Om det så er praktisk muligt er så en helt anden sag. Dog er den mere forsigtige målsætning at den ene af kørerne skal være amerikaner. Der er dog endnu ikke sat navn på de to sæder som teamet har. Men har en rekruteringsplan klar med henblik på fremtiden.

Ganske simpelt er det hensigten at man vil lede efter amerikanske talenter primært i den amerikanske Formel 2000 klasse. Andre klasser vil dog også have deres interesse. Målet er på lang sigt at skabe en amerikansk verdensmester i Formel 1, og det mener man at man kan ved at hente talenter ind fra den amerikanske Formel 2000 serie.

I en pressemeddelelse fra teamet lægger man dog ikke skjul på at man allerede nu har lavet aftale om et tæt samarbejde med den amerikanske Formel 2000 klasse. Og allerede nu har man tre kørere på listen som man vil iagttage nøjere. Det drejer sig om Joel Miller, Patrick Barrett og JR Hildebrand. Kørere som ikke ret mange i Europa endnu har hørt om. Men med chancen for at komme i Formel 1, må disse kørere skulle præstere noget ypperligt i deres kommende karriere, for måske at ende i Formel 1.

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk