Andre klasser


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
14.7.2005
 A1 GP serien offentliggør medieaftale
 A1 GP frygter USA
 
8.7.2005
 GP2 pitlane åben resten af sæsonen
 

Hop til top14.7.2005

A1 GP serien offentliggør medieaftale

A1 GP starter i september, men hvordan er det nu med tv-dækningen? Det kommer i første omgang til at knibe lidt med dækningen i Europa.

A1 GP serien som udspringer i Dubai, men som nu mere eller mindre er administreret fra England, starter til september med seriens første løb. Mange af løbene køres uden for Europa og derfor vil det være nødvendigt med tv-dækning. Ikke alene for os europærer, men også for tilskuere i især de lande og områder hvor serien afvikles.

For at imødegå dette behov, har A1 GP organisationen i de seneste måneder arbejdet hårdt på at få tv-rettighederne på plads, og tirsdag kunne man annoncere aftaler med syv selskaber. Der er nu i alt otte tv-selskaber der dækker seriens første sæson.

Selskaberne er:
Al Jazeera Sport, Epoch Sports, ESPN Sports, SABC, Sky Italia, Sky Sports, TAF Sports og Televisia.

Epoch Sports, TAF Sports og Sky Sports er i øjeblikket de eneste muligheder der er for os nordeuropæere for at se løbene. Epoch og TAF er begge stationer som dækker de østeuropæiske lande, mens Sky Sports dækker Storbritannien. Med en parabol skulle det være muligt at se løbene, men indtil videre vil det meste af Europa ikke have muligheden. Det forlyder intet fra A1 GP om der senere kommer aftaler der vil øge muligheden for at se løbene i resten af Europa. Heller ikke USA og Canada hvor man venter en stor interesse for serien og dermed en god del succes, er dækket ind endnu. De amerikanske løb køres i San Antonio, Texas og på den berømte Laguna Seca bane i Californien. Heller ikke ret mange af de europæiske hold der er tilmeldt serien, har endnu mulighed for at få vist løbene i deres hjemlande.

Lad os håbe at det kommer. A1 GP lyder som en spændende serie for publikum med ens biler, motorer og dæk. Det er kørerne og det bedste setup som er de afgørende faktorer for sejr i denne serie.

PDL  


Hop til top
A1 GP frygter USA

A1 GP serien, der starter i september, vil prøve at fange de amerikanske Formel 1 fans, men det bliver ikke let efter Formel 1 fiaskoen på Indianapolis.

Formel racing i USA er en vanskelig affære. Og den er ikke blevet mindre vanskelig efter fiaskoen på Indianapolis Motor Speedway, hvor kun tre teams kørte det amerikanske GP. Det har givet panderynker hos A1 GP, der starter deres første løbssæson i september. A1 GP serien skal køre to løb i USA i løbet af vintersæsonen.

Jack Cunningham som er præsident for det malaysiske A1 GP team, ser store vanskeligheder ved at skulle køre i USA efter Formel 1 fiaskoen.

"Det vil helt klart ikke hjælpe. USA er sandsynligvis det største marked for A1 GP. Med mange års historie og mange løb, tror jeg at begge vores løb i USA vil blive velbesøgt, men det er klart at begivenhederne på Indianapolis Speedway vil blive vanskelige at overvinde."

Jack Cunningham har besluttet at deres ene kører vil blive den tidligere Formel 1 kører, Alex Yoong. Yoong er kendt i USA, da han har kørt her i Champ Car serien. Hvem den anden kører bliver, er der ikke truffet beslutning om endnu.

PDL  


 

Hop til top8.7.2005

GP2 pitlane åben resten af sæsonen

Efter succesen med åben pitlane for publikum i Frankrig, har GP2 arrangørerne udvidet muligheden for at se nærmere på racerne.

GP2 organisationen har efter det franske GP, hvor GP2 pitlane var åbent for publikum, besluttet at ved resten af GP2 løbene i år, skal der være mulighed for at komme i pitlane og få et nærmere kig på biler og kørere. I Frankrig var der over 5000 tilskuere der benyttede sig af denne mulighed.

Derfor skal det gentages ved resten af GP2 løbene i år. For Silverstones vedkommende bliver der mulighed for at man både fredag og lørdag mellem 17.30 og 19.00 kan komme tæt på både racere og kørere. Der er lavet aftale om at alle 24 kørere skal være til stede i pitlane når denne er åben for publikum, ligesom alle racere er stillet frem. Det betyder også at de som f.eks. valfarter til Hockenheim, Ungarn, Spa eksempelvis kan benytte sig af muligheden.

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk