Presse
Australiens Grand Prix


 Albert Park - Arrows preview
 Albert Park - Minardi preview
 Albert Park - Odds
 Albert Park - Williams preview
 Albert Park - Bridgestone preview
 Albert Park - Vejrudsigt
 Albert Park - Sauber preview
 Albert Park - Jordan preview
 Albert Park - Ferrari preview
 Albert Park - Honda preview
 Albert Park - McLaren preview
 Albert Park - BAR preview
 Albert Park - Benetton preview
 Albert Park - 1. fri træning
 Albert Park - 2. fri træning
 Albert Park - Ferrari 1 & 2 frie træning
 Albert Park - Sauber frie træninger
 Albert Park - Minardi frie træninger
 Albert Park - BAR frie træninger
 Albert Park - Williams frie træninger
 Albert Park - Arrows frie træninger
 Albert Park - Jordan frie træninger
 Albert Park - McLaren frie træninger
 Albert Park - fredagens pressekonference
 Albert Park - 3. frie træning
 Albert Park - 4. frie træning
 Albert Park - Kvalifikation
 Albert Park - McLaren kvalifikation
 Albert Park - Jordan kvalifikation
 Albert Park - Williams kvalifikation
 Albert Park - BAR kvalifikation
 Albert Park - Sauber kvalifikation
 Albert Park - Prost kvalifikation
 Albert Park - Arrows kvalifikation
 Albert Park - Benetton kvalifikation
 Albert Park - Minardi kvalifikation
 Albert Park - Jaguar kvalifikation
 Albert Park - Ferrari kvalifikation
 Albert Park - Bridgestone kvalifikation
 Albert Park - Warm-up
 Albart Park - Sejr til Schumacher i sort weekend
 Albert Park - søndagens pressekonference
 Albert Park - Jordan race
 Albert Park - Sauber race
 Albert Park - Benetton race
 Albert Park - Honda Race
 Albert Park - OrangeArrows Race
 Albert Park - McLaren Race
 Albert Park - Ferrari Race
 Albert Park - Prost Race
 Albert Park - Williams Race
 Albert Park - Michelin race
 Albert Park - Bridgestone race
 

Albert Park - Arrows preview

Arrows bliver det første team til at åbne pressesæsonen, med deres kommentarer til sæsonstarten i Melbourne. Teamet har endnu ikke præsenteret deres 2001-racer, men det sker i Australien.

Teamet har fået testet deres nye A22-racer, og det har været hårdt arbejde. Men noget tyder på at det ikke bliver helt så nemt som sidste år. Teamet har overtaget de aflagte Peugeot-motorer, som er blevet opkøbt af et asiatisk konsortium kaldet Asiatech. Alt andet lige kan Asiatech ikke have nået at levere en supermotor ud af de stumper som Peugeot efterlod sig. Derfor skal vi næppe forvente os det helt store af Arrows de første løb.

Teamet har derudover en ny kører i folden. Med meget kort varsel blev Pedro de la Rosa smidt ud af teamet, da han ikke kunne stille med det samme beløb som Enrique Bernoldi medbragte. Dermed sendte de sandsynligvis deres bedste kører i flere sæsoner ud, og det understregede med al tydelighed at det er pengene der styrer Formel 1.

Jos Verstappen

"Jeg ser frem til den nye sæson. Efter at have kørt rundt og rundt i vintertest, er det godt at komme derud og køre mod de andre teams. Jeg kan lige Albert Park-banen, da der er mange overhalingsmuligheder og nogle meget udfordrende sving. Jeg kan lide landet, men flyturen er altid for lang! Jeg havde et godt år med OrangeArrows i 2000 og var mange gange i stand til at køre race mod de store teams. Vi gjorde fremskridt sæsonen igennem og fik nogle gode resultater, især i Italien og Canada, så lad os håbe at jeg kan gøre det igen i år."

Enrique Bernoldi

"Det er en helt ny oplevelse for mig på mange måder. Selvom jeg nu føler mig meget godt hjemme i en Formel 1-racer, så er der nogle nye baner at lære. Jeg har aldrig været i Australien, og har derfor ikke kørt på Albert Park! Jeg har studeret data som vi havde på banen, så jeg har en ide af banen, men de frie træninger om fredagen vil være meget vigtige for mig. Jeg er dog klar til udfordringen. Jeg har kørt mange kilometer af vintertest, jeg er i bedre form end før, og jeg er klar til at køre!"

Tom Walkinshaw

"På vegne af alle hos OrangeArrows, vil jeg sige at vi ønsker at gøre fremskridt og gøre det bedre end vi gjorde sidste år. Vi har haft et meget tungt testskema i vinterpausen og teamet har arbejdet meget hårdt for at få det bedste ud af den nye racer. Vi havde et produktivt år i 2000, så vi håber at fortsætte den stigende tendens i 2001. Vi har en god kører line-up med Jos og Enrique - erfaringen og baggrunden hos Jos og ungdommen ved Enrique, som vi tror vil udvikle sig sæsonen igennem. Vores fart var god i Melbourne sidste år, så vi håber på et godt race."

BB  


Albert Park - Minardi preview

Minardi har gennemgået mangt og meget siden sidste sæsons afslutning. Man er nu klar til at tage til Australien, men med visse mangler.

Man vil ved træningen og kvalifikationen til australske Grand Prix, se de to Minardi kørere være lidt mere forsigtige end de andre kørere. Årsagen er ganske enkel. Man har pga. et meget snævert tidsprogram ikke kunnet nå at klargøre en reservebil. Minardi havde indtil for ganske få uger siden, endnu ikke fået afgjort fremtiden. Men takket være australieren Paul Stoddart, er det lykkedes at holde liv teamet endnu engang.

Tidligere på ugen fik man lavet den endelige shakedown på de to biler der skal med til Australien. Forlydender fra shakedown testen fortæller, at man nu har et tilfredsstillende grund setup at arbejde videre med. Med forsigtighed, for der er som tidligere nævnt kun to chassiser med i Australien, det tredje er først klar til det næste Grand Prix i Malaysia.

Minardi tager omkring 15 tons udstyr og et personale på 55 personer med til Australien. Og de kommer sikkert ikke til at kede sig. Minardi, eller rettere European Minardi som teamet hedder nu, har endnu ikke præsenteret deres nye bil og farver officielt. Det forventes at ske i Australien. Nogle kilder har antydet, at det vil ske den 28 februar i Europa, men det lyder ikke som nogen god ide. Al fokus på Formel 1 vil være i Australien.

PDL  


Albert Park - Odds

Så er odds'ne til Australiens Grand Prix 2001 klar, det er "Ladbrokes" der har offentliggjort tallene. De har odds på 21 af de 22 kørere. I toppen har de Michael Schumacher, og de har totalt udeladt Tarso Marques.

Plac.KørerOdds
1Michael Schumacher6/8
2Mika Hakkinen2/1
3Davis Coulthard5/2
4Rubens Barrichello12/1
5Juan Pablo Montoya20/1
-Ralf Schumacher20/1
7Jacques Villeneuve33/1
8Heinz-Harald Frentzen50/1
-Olivier Panis50/1
-Jarno Trulli50/1
11Jenson Button66/1
-Giancarlo Fisichella
AN  


Albert Park - Williams preview

For Williams bliver 2001-sæsonen en ny og spændende udfordring. De etablerede sig godt sidste år, og med udsigten til at køre med Michelin har de åbnet muligheden for nye succeser.

Teamet har igen Ralf Schumacher med og har derudover fået tilført Juan Pablo Montoya som der stilles meget store forventninger til. Der er altså en del at forvente af teamet i 2001. De har en podieplads fra sidste år at forsvare, så de vil være opsatte på at få en ligeså god start på sæsonen 2001 som det var tilfældet sidste år.

Ralf Schumacher

"Det føles godt at rejse til Australien på grund af vores form der hele tiden bliver bedre. Vi tager til Melbourne med masser af data på FW23'eren fra vinterens tests. Det er dog svært at give en prognose på vores placering blandt de andre teams, fordi de har testet på forskellige baner vinteren igennem. Banen i Albert Park i Melbourne er en af de smukkeste gadebaner jeg kender. Både ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt og selvfølgelig også banen selv, fordi det er en god kombination mellem en gadebane og en rigtig racerbane. Når det kommer til opsætning, skal man bruge meget mekanisk vejgreb og traction, på grund af de langsomme sving som 'Jones', 'Clark', 'Ascari' og 'Prost'. Alle disse sving tages i andet eller tredje gear. Til 'Whiteford', 'Lauda' og 'Waite' er en velafbalanceret aerodynamik vigtigt for at få en god tid. Nogle dele af banen er bumlet, hvilket betyder at man skal finde et godt set-up til støddæmperne. Især om fredagen er banens overflade meget beskidt. Man skal være meget forsigtig med ikke at spinde af. Det eneste gode overhalingssted i Melbourne er for enden af start/mål-langsiden."

Juan Pablo Montoya

"Melbourne kan ikke komme hurtigt nok for mig. Jeg har arbejdet meget hårdt vinteren igennem og nu er det endelig tid til at køre race. Williams-BMW har arbejdet stærkt for at være godt placeret til denne sæson for at minimere pointforskellen frem til de forreste. Vi har også arbejdet meget tæt sammen med Michelin og deres præstation bliver hele tiden bedre, selvom udviklingen stadig er i gang. Jeg er ikke en der giver forudsigelser, men alt jeg kan sige er at jeg vil give alt for at få det bedste resultat for teamet og mig selv. Vi må også sige at det 2001 markerer BMWs anden sæson med Williams, og derfor bør folk ikke blive ført helt væk med håb og forventninger. Teamet er på vej på bølgen, og mens vi sikkert ikke vil køre med om mesterskabet i denne sæson, vil vi gå efter at tage lidt fra Ferrari og McLaren - sådan er planen. Jeg har aldrig før arbejdet så hårdt med at fordøje tidligere telemetridata sammen med on-board film fra sidste år, og ellers er der meget lidt jeg kan gøre som forberedelse til dette løb. Jeg vil få det bedste ud af fredagens frie træning og vi kører derfra."

Teamcheferne hos Williams og BMW husker kun alt for godt hvordan det gik sidste år, hvor Ralf Schumacher meget sensationelt sikrede sig en 3. plads i åbningsløbet, hvilket var et fornemt comeback for BMW.

Frank Williams

"Sidste år klokken 16.00 om søndagen, fandt vi ud af hvor heldige vi havde været. Det var en stor præstation når det kommer til resultatet, men vi forventer ikke den form for præstation igen med det samme. Der er ingen tvivl om at BMW har forbedret sig siden sidste år, da de har fået mere erfaring. Når det kommer til Juan Pablos debut, ved vi alle at en Formel 1-racer er meget kompleks at forstå og lære. For at blive en god kører skal man opbygge en stor databank om raceren, hvilket betyder at man som tiden går vil huske præcis hvordan raceren opfører sig og hvordan det vil spare masser af tid. Juan Pablo har ikke fået opbygget denne databank endnu, og det vil tage noget tid. Han er en hurtig kører, og meget hårdhovedet, så jeg tror at han vil klare sig meget godt i Formel 1. Vi kører også med nye dæk for første gang i år, og jeg formoder ikke at Michelin i de første par løb vil være i forreste række, men vil blive meget konkurrencedygt

BB  


Albert Park - Bridgestone preview

År 2001 byder må forskellige nye ting i Formel 1. Et dækfirma mere, ændrede regler for front og bagvinge osv. Hvad har Bridgestone mon klar til Australiens Grand Prix?

Man har testet dæk hos de teams som forsætter på Bridgestone dæk, og specielt i de sidste par uger, har der været testet meget. Man vil selvfølgelig gerne være bedre i konkurrencen med Michelin. Albert Park er en kombination af normal vej og decideret bane. Dvs. at dele af banen bruges til almindelig trafik til daglig. Det betyder specielt ved de første træninger, at der er meget støv og skidt på banen. Albert Park er kendt for at have low-grip, og det vil måske give yderligere problemer de første dage. Men hvad siger Bridgestone selv?:

Kisao Suganuma:
"Der er testet intensivt de seneste uger flere steder. Dækkene passer fint til bilerne. Resultaterne hidtil ser meget lovende ud. Albert Park er en meget glat og fedtet bane, og det er nemt at få for meget understyring. Og fordi at dele af banen til daglig bruges til normal trafik, er der meget støvet de første dage, og det vil give et meget lavt grip. Set udfra et dækmæssigt synspunkt, er det ikke nogen let bane. Men jeg er dog overbevist om, at vore dæk nok skal klare det. Vi forsætter vores udviklingsarbejde hele tiden, og alle arbejder sammen om at nå et fælles mål. Udfra denne filosofi, forventer vi gode resultater i Australien."

Bridgestone har indtil nu ikke villet oplyse hvilke compounds man tager med til Australien, men mon ikke det primært bliver de bløde compounds. Det er vel forståeligt at Bridgestone ikke vil oplyse så meget som tidligere, nu da man har fået en konkurrent.

PDL  


Albert Park - Vejrudsigt

Vejret har det som bekendt med at være en vigtig faktor i ethvert Formel 1 løb. Her kommer den foreløbige prognose for det australske Grand Prix.

De foreløbige meldinger siger, at der torsdag vil komme regn og at man ikke skal forvente temperaturer over 22º. Måske regnen kan skylle det værste af støvet af banen, hvoraf en del til daglig bliver brugt til almindelig trafik. Fredag skulle det blive tørt, delvist overskyet og med en max. temperatur på 23º. Lørdag til kvalifikationen skulle blive nogenlunde ligesom fredag. Til gengæld vil der om søndagen blive noget varmere. I øjeblikket forudsiger man temperaturer omkring de 26 - 27º og knap så mange skyer som de forudgående dage.

PDL  


Albert Park - Sauber preview

Sauber teamet tager til Australien med et næsten nyt team. Flere ting er ændret siden sidste sæson.

Sauber teamet har skiftet ud på flere pladser, både foran og bag kulisserne. Bag kulisserne har teamet oplevet en del udskiftninger på vigtige pladser, men det er de ikke ene om. Bilerne er nykonstruerede, og kørerne er nye, den ene dog med et års erfaring i Formel 1. Men hvad siger man i teamet om det kommende Grand Prix.

Willy Rampf, Teknisk direktør:
"Albert Park banen udviser forskellige udfordringer for kørerne. Den er flad, og visse steder meget hurtig. På start/mål langsiden og ligesådan på strækningen modsat på banen, når de fleste op på omkring 300 km/t. Banen kræver nærmest en medium opsætning aerodynamisk, samtidigt skal bremserne være absolut i orden til de hårde nedbremsninger til de skarpe og langsomme sving. Vi har i alt testet mere end 8000 km inden det første Grand Prix. Det er mere end nogensinde tidligere hos Sauber. Vi tror derfor, at vi er mere velforberedt end nogensinde før."

Nick Heidfeld:
"Jeg har allerede tidligere haft muligheden for at rejse rundt i Australien. Man møder en masse venlige mennesker, ligeledes er der en enestående natur. Et rigtig godt sted at tage på ferie. Mht. til at køre i Albert Park, så er det selvom det egentlig er en bybane, næsten som at køre på en alm. bane. Jeg kan godt li' den fordi der er ikke er for mange hurtige sving, og den er ikke for teknisk svær. Det må være det helt rigtige sted for enhver kører og team, at starte sæsonen, det giver en bedre mulighed for at få rettet tingene rigtigt ind i løbs øjeblikket inden man forsætter til de andre baner."

Kimi Raikkonen:
"Jeg glæder mig til at få gang i min Formel 1 karriere. Jeg har aldrig før fløjet mere end 4 timer ad gangen. Så jeg er kommet herned tidligt for at få hvilet ud og komme af med jet-lag'et. Jeg har fået et træningsprogram med, som skal hjælpe mig i sådanne situationer. Mit første Grand Prix bliver en stor udfordring, men jeg er klar til at møde den. Jeg har fået et kort over banen, og har fået forskellige tips af bl.a. Jacky Eeckelaert, men jeg skal helt klart ud at se banen, det er noget helt andet at se den rigtigt. Det er en drøm der nu går i opfyldelse, nemlig at blive Formel 1 kører, og jeg vil selvfølgelig prøve at gøre det bedst muligt for teamet."

Onsdag vil Raikkonen være gæst i et fly fra det australske luftvåben, som vil flyve over banen adskillige gange. Med i flyet er også adskillige kameraer som skal levere billeder til medierne. Det er også meningen, at de kørere skal en tur i den lokale zoologiske have for at se nogle nyfødte dyreunger. Samtidigt vil teamet blive fotograferet til den australske udgave af bladet Vogue.

PDL  


Albert Park - Jordan preview

Et af de teams som gerne vil have hævn, og ikke mindst komme tilbage efter en dårlig 2000-sæson er Jordan. Teamet har forventninger om at klare sig bedre end sidste år, men advarer om ikke at stile alt for højt.

Det skete sidste år hvor de var meget opsatte på at være VM-kandidater - hvilket dog må siges ikke at være blevet indfriet. I de indledende ord fortæller teamchef Eddie Jordan om målsætningerne - det er en ny tid for teamet som fabriksteam med Honda.

Eddie Jordan

"Ferrari og McLaren vil være de teams der skal slås, og Jordan håber at være med fremme i den mesterskabskamp, hvor konkurrencen uden tvivl vil være tættere end tidligere. Honda har en uforlignelig succes i Formel 1, og vi har fået et meget stort ansvar ved at forøge den rekord. Vi ved at sæsonen forude vil være udfordrende, men vores samarbejde med Honda, hvor der vil være fokus på race og præstation, og vi er indstillet på at opnå positive resultater og vinde løb."

I teamet er der en god motivation for at præstere noget der er bedre end sidste år, og de 250 personer som arbejder i teamet vil være klar til at fjerne blamagen fra sidste år.

Trevor Foster, administrerende direktør

"Efter at være sluttet som nummer 3 i mesterskabet i 1999 var 2000 skuffende for alle. Det var på grund af forskellige faktorer, og der var chancer hvor vi kunne have scoret flere point og være blevet nummer fire i mesterskabet. Vores indsats i år har været at designe en racer som opfører sig mere konstant og har koncentreret sig om forbedret holdbarhed. Tidlige tegn under test før sæsonen, har vist at begge disse elementer er blevet nået, hvilket har givet alle arbejdere et boost i en meget travl periode."

Det har været en meget travl vinter for teamet - ganske som det har været for alle andre. Tim Holloway, ingeniørleder, beskriver det som 'et omfattende vintertests program.' Om den nye EJ11-siger han: "EJ11'eren er blevet designet til at tage den maksimale præstation ved dette års nye regler, mens man skal sikre sig den bedst mulige holdbarhed og indfri vores ønske om at optimere præstationen ved Hondas nye motor. Selvom der nu er en konkurrence mellem to dækmærker i Formel 1, vil Bridgestone fortsætte med at levere dæk til Jordan, hvilket giver en stor sikkerhed."

Internt i teamet er der sket nogle ændringer. De to løbsingeniører er gået til andre teams, men i stedet har de fået David Brown og Gabriele Delli Colli ind. Brown bliver ingeniør for Frentzen, mens Trulli får landsmanden Delli Colli.

Heinz-Harald Frentzen

"Jeg ser frem til at tage til Australien. Det er et godt land med en vidunderlig atmosfære, og jer særlig glad for at køre race igen, og at være tilbage efter vinterpausen. Vi har haft nogle gode resultater i test før sæsonen, så jeg tror vi kan klare os godt i Melbourne da det er et vigtigt løb og mit mål er at score point."

Jarno Trulli

"Vi ser virkelig frem til det tidlige løb. At være i raceren under varme forhold under et helt løb vil virkelig være en test efter vinterpausen. Vi har set at vores racer virker hurtig, og jeg føler mig klar og ser frem til sæsonen der kommer. Jeg har ikke sat mig noget mål for i år som jeg har gjort tidligere, og det virkede ikke, så i år er der ikke noget mål i tankerne - blot at komme ud og køre race."

Chassis-tildeling:
Frentzen - Chassis 04
Trulli - Chassis 03
Reserve - Chassis 02

BB  


Albert Park - Ferrari preview

Der er stor forskel på oktober måned for Ferrari og for Michael Schumacher. I oktober 1999, var team chefen under enormt pres, da man totalt forkludrede et dækskifte i et Grand Prix løb, og man blev taget i at overtræde de tekniske regler. Michael Schumacher lavede comeback efter 3 måneds sygefravær efter en ulykke på Silverstone, hvor han brækkede benet. I oktober 2000, fejrede teamet for første gang i 21 år at man havde vundet kørernes mesterskab, og at man for 10. gang havde vundet konstruktørernes mesterskab. Så nu skal Ferrari for første gang prydes med Nr. 1, som er symbolet for at man er verdensmester.

Meget få vil glemme Michael Schumachers glæde i det Japanske Grand Prix, da han overtog føringen foran Mika Hakkinen, efter det andet pit stop. Ikke siden Michael Schumacher kom til Ferrari i 1996, havde han en større mulighed for at tage titlen, efter at han tabte finalerne i 1997 og 1998. Michael Schumacher vandt med Benetton i 1994 og 1995, og der var mange følelser som blev frigivet, da sejren var i hus. Men det betyder dog ikke, at han vil hvile på laurbærrene. Nu skal han vise at han kan forsvare titlen, og vinde den igen for teamet, noget som ikke er sket siden de glade dage i 50'erne.

Michael Schumacher har nu vundet 44 sejre, hvoraf de 25 er vundet hos Ferrari, og i denne sæson har han mulighed for at slå Alain Prosts rekord, som lyder på 51 sejre. Hvis Michael Schumacher vinder mesterskabet igen i år, så vil han have lige så mange mesterskaber som Alain Prost, nemlig 4. Kun en kører har flere mesterskaber. Det er Juan Manual Fangio, som har vundet 5 mesterskaber. Michael Schumacher er meget ivrig efter at komme i gang med den nye sæson, og han glæder sig til at prøver kræfter med den evige rival McLaren. Michael Schumacher forventer at kampen igen i år, vil stå mellem ham selv og Mika Hakkinen, men vil dog ikke udelukke David Coulthard og hans egen holdkammerat Rubens Barrichello.

Michael Schumacher:
" Den nye F2001 har kørt perfekt fra første dag. Den har kørt fremragende på både Fiorano og Mugello. Jeg har aldrig tidligere i min karriere kørt i en racer, som har været så god, så tidligt på sæsonen, og derfor tager jeg til Melbourne fuld af selvtillid. Jeg ivrig efter at det hele skal begynde igen. Jeg mener selv, at vi har en rigtig god racer, og jeg glæder mig til at prøve kræfter med mine rivaler, også for at se hvor langt de er kommet i løbet af vinterpausen.
Jeg tror at vi igen i år skal kæmpe imod McLaren teamet, og hvis vi skal vinde titlerne igen i år, så kræver det at vi angriber på hver eneste bane. Vi har haft nogle gode kampe gennem tiderne, og de bliver lige så hårde igen i år. David Coulthard gav mig god modstand sidste år, men det gjorde min holdkammerat Rubens Barrichello også, og derfor tror jeg også at de kan udfordre Mika og mig til titlen."

Rubens Barrichello sluttede efter Michael Schumacher i sidste års første løb, hvilke betød at teamet startede sæsonen med en 1-2 sejr. Man satte ved samme lejlighed også ny banerekord, så den lyder nu på 1:31.481. Rubens Barrichello håber at året vil bringe nye personlige sejre, efter at han tog sin første Grand Prix sejr på Hockenheim banen, men han er meget forsigtig med at spå om fremtiden. Efter den meget følelsesladede sejr på Hockenheim, hvor tårerne fik frit løb på podiet, dedikerede Rubens Barrichello sin første sejr til sin afdøde landsmand Ayrton Senna.

Rubens Barrichello:
" Jeg vil ikke skabe nogle store forhåbninger forud for sæsonen. Jeg vil bare koncentrere mig om mit job, og prøve at slappe af mellem løbene, og så være 100% frisk når det gælder. Jeg kender nu teamet godt, og vi arbejder sammen som en enhed.
Kampen vil igen i år stå mellem Ferrari og McLaren, og den største rival til at tage titlen er Mika Hakkinen, men jeg ved at Michael Schumacher vil gøre alt for at tage titlen igen.
I teamet vil vi få det samme materiale, og jeg vil bare sige, at i år vil jeg gøre mit bedste for at vinde titlen. Jeg vil

BKP  


Albert Park - Honda preview

Honda, som er en af verdens allerstørste motorfabrikanter, viser sig også store i Formel 1. Man leverer nemlig som de eneste fabriksmotorer til to teams.

Honda er dog ikke de eneste som leverer motorer til flere teams, men de er de eneste som leverer den seneste opdaterede motor til flere teams. Og det skal BAR og Jordan nyde godt af. Ambitionerne fejler i hvert fald ingenting. Hondas motorer plejer også at være af en meget god kvalitet. Man har tidligere været verdensmestre i Formel 1. Og nu satser man altså på teams.

Til sæsonen i år, er er sidste års motor blevet revideret og yderlige udviklet. Det forlyder fra Honda, at man har kørt over 6000 testkilometer, samt at motoren selvfølgelig også har kørt meget i diverse testbænke.

Kazutoshi Nishizawa, Honda:
”Vi ser meget frem til den nye sæson. Vi har været i gang med et meget produktivt og intenst testprogram, men det er nu at det virkelig bliver alvor. Vi er meget velforberedte, og tager til Australien med stor tillid.”

Det at Honda har valgt at servicere to teams med motorer, betyder også yderligere forpligtigelser. Man sender ikke mindre end 40 ingeniører plus at andet teknisk personale til Australien. Derudover sender man omkring 7 tons udstyr af sted. Deri er ikke medregnet motorer. Honda er for længst vel ankommet til Albert Park, og er klar i pittet. Man venter på at sæsonen starter, og at man selvfølgelig får et godt udbytte med hjem i kufferten. Chancerne må være der, 4 biler med 4 gode chauffører vil gøre deres til at også Honda får succes.

PDL  


Albert Park - McLaren preview

Sæsonåbneren er altid et spændende løb. McLaren har gode traditioner i Melbourne. Og rent faktisk er McLaren det mest vindende team i Australien.

I 1997 vandt McLaren og David Coulthard deres første sejr sammen med Mercedes. Endnu bedre blev det i 1998, hvor det blev til en 1-2 sejr med Mika Hakkinen forrest. Og i de sidste tre år har Mika Hakkinen tillige haft pole position. Selve løbet har dog ikke været så god ved McLaren. I de seneste to år er der ikke blevet scoret nogle points i åbningsløbet.

Men i løbet af vinteren er der blevet arbejdet på sagen. Alle tre kørere har testet på livet løs. Man er hos McLaren meget grundige, men alligevel har der været stillet tvivl ved motoren. Under flere tests har man pludseligt måtte stoppe ud på banen. Men ifølge de seneste rapporter, er der styr på problemet. Men vi har tidligere set at de første par løb ikke har været så gode ved McLaren.

Vi vil i hvert fald få at se at McLaren er fuldt oppe i tempo. Banen indbyder også til det. Et par hurtige stræk og nogle sving af forskellig karakter, gør banen til en af de hurtigste i kalenderen.

Mika Hakkinen:
"Det første løb i sæsonen er altid meget spændende, fordi det giver mulighed for at se hvordan bilen virkelig opfører sig. Jeg føler mig meget motiveret i år. Sidste sæsons resultat har øget mit ønske om at vil vinde igen. Noget som er meget større og stærkere end det var tidligere, så jeg er fastbesluttet på og motiveret for at vinde VM tilbage igen, og samtidig hjælpe teamet med at vinde deres mesterskab også."

David Coulthard:
Igennem hele vinteren har jeg sammen med teamet testet utrolig meget. Det er foregået både i hybriden og den nye bil. Jeg er fast besluttet på at få det bedste ud af bilen, teamet og mig selv, jeg føler at vi er utrolig velforberedte til den nye sæson. Jeg har altid nydt at køre i Albert Park. Det er måske ikke den hurtigste bane, men der er altid en utrolig dejlig atmosfære."

Ron Dennis:
"Det er en vigtig sæson for alle som er involveret med West McLaren Mercedes teamet, og vi er meget målrettede i vores bestræbelser på succes. Jeg tror, at man altid må lære af fortiden, og bruge den viden til at forbedre ens præstation. Vi føler at det har vi opnået i vinterpausen. Vores tests understøtter vores tro på at den nye MP4-16 vil være konkurrencedygtig i år."

PDL  


Albert Park - BAR preview

BAR teamet er klar til at gå i gang med sin tredje sæson i Formel 1. Men kan teamet gentage sidste års succes på netop Albert Park banen?

Banen som er en af de hurtigste, er yderst populær blandt kørerne. Men en vigtig faktor er vejret. Det plejer at være meget varmt i Australien på dette tidspunkt. Vejrudsigten lover foreløbig lavere temperaturer end normalt. Det giver mulighed for en større holdbarhed i bilerne.

Sidste år sluttede Jacques Villeneuve på en fjerdeplads, og den daværende holdkammerat, Ricardo Zonta, på en sjetteplads. Det var teamets første points nogensinde. Forventningerne til dette års løb er på samme niveau som sidste år - mindst.

Jacques Villeneuve:
"Jeg forventer at det første løb bliver lige så godt som sidste år. Jeg elsker at komme til Melbourne. Der er en god stemning. Det er ofte et af de bedste løb i hele sæsonen, så jeg ser frem til at være der igen."

Sidste år havde JV Ricardo Zonta som makker. Han er i år blevet udskiftet med den tidligere Prost kører og McLaren testkører, Olivier Panis. "Jeg er meget positiv omkring motoren. Den er nem at have med at gøre, men vi ved også at der skal være en konstant forbedring hele sæsonen igennem. Jeg er meget tryg ved folkene hos Honda, de har alle arbejdet hårdt meget hårdt for at have alt klar til sæsonen."

Steve Farrell, chef ingeniør:
"Det er dejligt at være tilbage på den bane hvor BAR scorede de første points nogensinde. Men det er nu at vi skal til at vise at vi er blevet bedre. Vi er dog i en meget god form, efter at have gennemgået et intensivt og omfattende testprogram. Vi kan dog ikke være 100% sikker på hvor vi står. Det vil vise sig allerede fredag under de første frie træninger. Vi har dog gjort hvad vi kunne i løbet af vinteren. Vi mener at vi kan forsætte hvor vi slap sidste år. I år bliver det ekstra spændende pga. den nye konkurrent til Bridgestone. Men jeg er sikker på, at Bridgestone nok skal klare udfordringen."

PDL  


Albert Park - Benetton preview

Benettons tests i vinterpausen har ikke været specielt gode. Problemer med både motor og chassis, har forsinket teamet meget i forberedelserne.

Specielt motoren har drillet meget, og man er slet ikke nået i nærheden af det planlagte antal testkilometer. Samtidigt er der ansat nye folk i teamet. Mike Gascoyne er kommet fra Jordan, og Alex Wurz er blevet erstattet af supertalentet Jenson Button. Men man står klar i Australien, så klar som det er lykkedes at blive.

Mike Gascoyne:
"Det er godt at være tilbage i Australien. Starten af sæsonen er noget som alle har arbejdet hårdt for at være klar til. Men når det er sagt, så må vi også sige, at for os har det været en sej kamp at blive klar. I år har der været mange ændringer i personalet, vi prøver hele tiden at gøre os stærkere og stærkere. Testningen forud for sæsonen er blevet begrænset af en beslutning vi lavede meget tidligt. Nogle ting i designet af bilen skulle ændres, og det satte os tilbage, så bilen var meget sent færdig. Det gav os tid til at forbedre nogle aerodynamiske ting, men samtidigt gav det os en begrænset testtid på banen. Alt i alt er vi dog tilfredse med hvad vi har opnået, og vi vil nu komme til at se resultaterne af det her i Melbourne."

Pat Symonds:
"Med ankomsten af Michelin dækkene, er alting blevet mere interessant. Selv om Michelin ikke har erfaringen, så er meget blevet indhentet i løbet af diverse tests i vinter. Selvom der nu vil være noget fokus på konkurrencen mellem dækfabrikanterne, og som følge af det vil være et naturligt valg af en blød compound, så tror jeg stadig at de fleste vil være i stand til at gennemføre en étstopsstrategi."

PDL  


Albert Park - 1. fri træning

Så er vinterens ventetid slut, og vi skal nu igang med årets første race - Australiens Grand Prix. Løbet køres på en delvis gadebane i Albert Park, Melbourne. Det er nu blevet tid til den første frie træning, og vi skal nu for alvor se hvordan de enkelte teams ligger i forhold til hinanden.

Og selv om det her er mørk nat og vinterkoldt, så er det lyst, varmt og solrigt i Australien.
Luft temp.: 19 C.
Bane temp.: 24 C.

1. fri teæning:
TidHændelse
01:00 Så tændes de grønne lamper, og den 1. frie træning er igang.

Første racer på banen i 2001 sæsonen er Enrique Bernoldi i Arrows.

01:01 Næsten hele feltet er nu ude på en "installation-lap"
01:03 Kørerne på ind i pitten igen.

Jenson Button på banen.

01:04 Michael Schumacher på banen.
01:05 Stor aktivitet omkring Rubens Barrichellos Ferrari racer.
01:06 Barrichello på banen.
01:08 David Coulthard gør sig klar i pitten.
01:09 Sæsonesn første tid:
Alonso 1:52,030
01:10 Jean Alesi - 1:49,182

Verstappen - 1:42,894

AN  

Albert Park - 2. fri træning

I den første fri træning så vi en overlegen præstation fra Ferrari og McLaren, og det er nok sandsynligt at de fortsætter den her i den anden fri træning.

Det bliver straks mere spændende at se hvordan midter feltet klarer sig. For her var der i den første fri træning livlig omskiften af placeringer og det tyder godt for sæsonen hvis det kan holde.
Her var der tæt kamp mellem Williams, Arrows, Jordan, Sauber og BAR.

Også debutanterne klarede sig godt i den første fri træning, og det bliver spændende at hvordan de klarer sig her i den anden fri træning, nu hvor de kender banen lidt bedre.

Den største overraskelse i første fri træning må nok være Jacques Villeneuve på en 21. plads, kun "overgået" af Jean Alesi, der udgik med gearkasse problemer.

Men lad os nu komme til det som det handler om lige nu, Australiens Grand Prix og dagens anden frie træning.

2. fri træning:
AN  


Albert Park - Ferrari 1 & 2 frie træning

Rubens Barrichello var dagens mand i Melbourne. Rubens Barrichello satte dagens hurtigste tid, og han var også i stand til at forbedre sin tid i anden fri træning. Rubens Barrichello var som den eneste kører under tiden 1:29. Rubens Barrichello bedste tid lød på 1:30.556. Sidste års pole tid, som blev sat af Mika Hakkinen i en Mclaren, lød på 1:30.556.

Mens Rubens Barrichello viste sin styrke i dagens frie træninger, så var holdkammeraten Michael Schumacher lige efter. Michael Schumacher sluttede ikke så godt, da han havde et stort crash, og hans racer snurrede rundt om sig selv et par gange, før den til sidst slog et par kolbøtter. Heldigvis landede raceren på hjulene igen, og Michael Schumacher slap fra ulykken uden skader. Efter ulykken brugte Michael Schumacher megen tid på at inspicere raceren for skader, og han hjalp også banepersonalet med at skubbe raceren væk. Michael Schumacher måtte dog finde sig i, at blive kørt til banens hospital for at få et rutine check

Efter rutinechecket på hospitalet sagde Michael Schumacher " Hvad angår selve ulykken, så var jeg blevet advaret om der var sket et uheld i sving 5, og at der blev flaget med gult flag, men jeg så dem ikke, og derfor gav jeg gas igen. Da jeg kom til sving 6, blev der viftet med gule flag, men jeg så dem ikke før jeg var i det område hvor man nedbremser, og da jeg så flagene var det for sent, at bremse yderlige, og det resulterede i at jeg spandt af banen.
Vi havde lidt af det samme problem i morges. Der var et uheld i det første sving, men der blev ikke flaget med det gule flag, hvor selve ulykken var sket, og når man kører på de yderste grænser, så skal der ikke meget til før det går galt.
Selve ulykken var ikke så slem som det så ud til, og jeg er helt på toppen igen. Selv raceren føles rigtig god, og vi er kommet godt fra start. Dagens tider viser også at vi er på rette spor, hvad angår udviklingen af vores nye racer."

Men dagens mand var helt sikkert Rubens Barrichello, og han var meget tilfreds med teamets arbejde og sit eget arbejde. Varmen gav også Rubens Barrichello en indsigt i hvor varmt det bliver i morgen under kvalifikationen, og han ser frem til selve løbet.

Efter de frie træninger sagde Rubens Barrichello:
" Teamet har gjort et fantastisk arbejde for at få raceren til at passe til denne bane. Det har været dejligt at sætte sig ned i raceren, og køre ud på en ny bane, som man ikke har testet på, og så finder man ud af, at raceren også passer perfekt til denne bane.
At køre her i Melbourne er meget varmere end i Europa, men jeg ved med mig selv at jeg nok skal klare heden.
Jeg er meget tilfreds med raceren, og med de data vi har fået i dag, så er jeg sikker på at vi kan gøre det bedre i morgen i kvalifikationen."

Efter dagens frie træninger, var teamchef Jean Todt også en glad mand, og sagde:
"Det første indtryk af den nye F2001, er meget gunstigt. Jeg ved at det er meget mere i raceren, og vi har ikke set det fulde billede at dens udviklingsmuligheder. I dag brugte vi dagen på at finde det bedste set-up, og det ser ud til at vi er på rette spor.
Hvad angår Michael Schumachers uheld, så er vi glade for at han ikke kom til skade. Nu skal hele raceren kontrolleres for evt. skader, som ikke kan ses med det blotte øje. Vi mener at den skulle kunne være repareret til i morgen tidlig."

BKP  


Albert Park - Sauber frie træninger

De to Sauber-racere fik en rimelig god start på sæsonen. Nick Heidfeld endte dog i gruset - og de gule flag efter det sendte Schumacher til vejrs. Men teamet er tilfredse med førstedagen.

Nick Heidfeld

"Selvfølgelig er jeg skuffet over at slutte dagen i gruset i sjette sving, men alt i alt har det været en god start for os. Raceren var rimelig balanceret hele dagen og jeg kunne presse på. Omgangstiderne er gode og dækkene er fortsat konstante. Jeg kørte af fordi bremsepedalen satte sig fast, og intet skete i et øjeblik, og så virkede bremsen igen, men der kørte jeg allerede udenfor banen. Måske var der en sten i bremsekaliberen, men det skal vi undersøge. Næste gang vil jeg komme hurtigere ud af raceren - jeg talte med teamet via radioen, kravlede ud og satte rattet i, da jeg vendte mig om og så Michaels uheld. Heldigvis er han ok."

Kimi Räikkönen

"Jeg er glad for 11. pladsen i dag, men må sige at jeg ikke kom her med nogle forventninger. Jeg tager blot tingene som de kommer og lader situationen udvikle sig. Banen er ikke så svær at lære, så det eneste problem var at jeg hele tiden havde for meget understyring i den sidste sektor. Vi arbejder på det til i morgen, men i dag var en god begyndelse på min Formel 1-karriere."

Peter Sauber

"Det var en normal fredags træning, men det var god træning for os. Nick var i stand til at være konstant hele dagen indtil han fik sit problem, og Kimi Räikkönens første officielle Formel 1-træning var virkelig god. 11 pladsen gør ham til den hurtigste nybegynder."

BB  


Albert Park - Minardi frie træninger

Minardi klarede skærene ved den første træningsdag i Australien. Ganske som ventet kunne Minardi-racerne findes i den tunge ende af feltet, men Fernando Alonso viste gode takter ved at blive nummer 17.

Fernando Alonso

"Til morgen havde raceren noget understyring, men ingeniørerne arbejdede godt for at løse det. Til eftermiddagens træning var jeg helt sikkert mere heldig end Tarso og havde mulighed for at forbedre mig yderligere. Nu er raceren blevet total ændret og den ser ud til at være hurtigere. Vi vil sikkert kun lave få ændringer for at forbedre raceren yderligere. Potentialet er der helt sikkert, og jeg tror at vi har en god racer til weekenden og til det første løb i mesterskabet, hvilket er så vigtigt for os nu."

Tarso Marques

"Raceren kørte for første gang i dag, og der er helt sikkert meget arbejde at lave for at finde den rette opsætning, og at checke dens opførsel. Jeg var uheldig i eftermiddags da en motorfejl sluttede min anden træning på første omgang. Jeg er skuffet over ikke at kunne fortsætte, især da vi behøvede så mange kilometer som muligt, så det blev lidt en spildt dag. Jeg er dog sikker på i morgen, og ser frem til at komme tilbage bag rattet i min racer."

Paul Stoddart

"Hvad kan jeg sige? Miraklerne fortsætter. Jeg er bare så stolt over hele teamets præstation - det var utroligt. Lige fra den første træning viste Fernando hvad han kan. Jeg er ked af at Tarso ikke fik chancen, men vi har i sinde at råde bod på det i morgen. Jeg er dog helt igennem tilfreds med European Minardis første testsession!"

BB  


Albert Park - BAR frie træninger

BAR fik langt fra den forventede succes, og teamet har efter blot en enkelt dags træning udtryk en del bekymring. Det går ikke så godt - og Villeneuve havde blandt andet problemer med gearkassen.

Jacques Villeneuve

"Jeg havde ikke en dog dag. Jeg fik nogle problemer med gearkassen som sinkede min tid under den første træning hvilket var noget frustrerende. Raceren føltes god, men vi skal se på vores informationer for at det kan hjælpe os til at forbedre os."


BAR er stadig ikke hurtige nok, og Villeneuve havde problemer i den første træning

Olivier Panis

"Jeg er glad for at være tilbage og køre race. Jeg havde en god førstedag, og fik mange omgange. Jeg er glad for racerens balance, selvom vi stadig har meget arbejde at udføre forud for kvalifikationen, men det er en god start."

Malcolm Oastler

"Den anden træning var bedre end den første. Det er svært at sige hvor vi er, da alle kører med forskellig mængde benzin, men i det mindste havde vi i eftermiddag holdbare racere. Vi fik udført noget godt set-up arbejde under træningen og fik evalueret dæk, selvom vi skal til at forbedre os til i morgen."

Craig Pollock

"I det samlede hele er jeg lidt skuffet, da det på overfladen ser ud til at vi mangler lidt præstation. Vi har dog fået en markant mængde data, som vil hjælpe os med at forbedre os, og vi vil arbejdet meget på det natten over."

BB  


Albert Park - Williams frie træninger

Ralf Schumacher blev den bedste Michelin-kører i dagens træning, men tyskeren var ikke helt tilfreds med præstationen. Grunden: de nye Michelin-dæk. Montoya havde derudover en svær førstedag.

Ralf Schumacher

"Vi er ikke der hvor vi gerne ville være, men sæsonen er blot begyndt og afstanden til toppen er større end vi havde forventet og vi skal arbejde på det. Vi kæmpede med understyring som lader til at være forårsaget af dækkene. Men det er ikke nogen overraskelse, da vi med Michelin er i en helt ny situation. Jeg tror at vi i morgen kan kvalificere os i top-8."

Juan Pablo Montoya

"Jeg har kæmpet lidt med opsætningen på raceren i dag. I den første træning var raceren helt sikker bedre end i den anden. Men jeg har lært noget i dag på en bane som for mig er helt ny. Hovedproblemet for os var den store understyring og når man har et sådan problem mister man meget tid. Vi fik alt i alt en masse data at arbejde med på raceren og få den klar til i morgen og det er den vigtigste opgave."

Patrick Head

"En brugbar førstedag, hvor begge racere kørte uden tekniske problemer og gennemførte en masse arbejde som vi skal have udført til løbet. Vi fik nok information til at vælge dæk til løbet og vi vil i eftermiddag og aften fokusere på at optimere raceren til kvalifikationen i morgen."

Gerhard Berger

"Selvom de frie træninger ikke er et godt bevis, blev flere ting klart i dag. Ferrari og McLaren-Mercedes sætter igen dagsorden, og Jordans styrke blev bekræftet. Vores afstand til toppen er større end forventet, og vi skal analyse hvorfor. Det er meget positivt at ingen tekniske problemer viste sig, hverken i motoren eller fra raceren, og derfor kunne vi få mange omgange og forsøgt flere ting. Ralf var konstant. Juan Pablo havde opgaven med at sætte raceren op for første gang under presset i en grand prix-weekend på en bane som han aldrig har været på før. Det er ikke nemt for ham men han gør alle anstrengelser."

BB  


Albert Park - Arrows frie træninger

De orange racere fik en rimelig start på sæsonen, hvor Jos Verstappen i flere omgange stak næsen med frem. Dog havde debutanten Bernoldi en del problemer.

Jos Verstappen

"Vi startede godt hvor raceren med det samme føltes meget god. Vi måtte skifte bremser mod slutningen af den første træning, men raceren føltes ikke så dårlig. Vi arbejdede med opsætning til i morgen, og kørte med flere længere stræk for at finde vores dækvalg, som vi skal tage en beslutning på baggrund af. Så det er faktisk meget godt. Jeg er rimelig glad for dagens arbejde, og jeg tror at vi kan forbedre raceren til i morgen."

Enrique Bernoldi

"Eftermiddagens træning var bedre end til morgen, da jeg fik flere omgange. Jeg har stadig problemer med at bremse men det arbejder vi på. Jeg håber at vi kan få mere kørsel i morgen i morgendagens træninger, så vi har et godt udgangspunkt til kvalifikationen."

Tom Walkinshaw

"Vi havde en konstruktiv dag i dag. Vi kom igennem det nødvendige arbejde, og er rimelig optimistiske til resten af weekenden."

Didier Debae, Asiatech

"Enrique blev ramt af et mindre elektrisk problem i den første træning, som begrænsede hans antal omgange lidt, men i det samlede indtryk af dagens træninger, må jeg sige at det hårde arbejde som vores team har udført, er begyndt at give frugt. Sammen med vores partner, Arrows, håber vi at det lovende som blev vist i dag vil holde resten af weekenden."

BB  


Albert Park - Jordan frie træninger

Meget overraskende kilede Jarno Trulli sig ind blandt de to førende teams. Om der blev kørt med lidt bløde dæk og mindre benzin er måske nok oplagt at pege på, idet stort set ingen kom tæt på de to teams med tunge racere. Men Jordan fik vist at de er værd at regne med i denne sæson.

Jarno Trulli

"Vi havde en ret god træning, og jeg er tilfreds i øjeblikket, men det er kun fredag. Det var lidt glat men der var noget arbejde at udføre med dækkene og opsætningen. Jeg havde et problem med elektronikken i rattet og jeg mistede en halv times banetid, men alt gik godt. Fredag handler om at forsøge nye ting med racerens opsætning, og min nye ingeniør og jeg har det godt sammen. Vi skal bruge mere tid på virkelig at kende hinandens måder at arbejde på, men vi har nogle ideer til i morgen og vi håber at kunne forbedre raceren."

Heinz-Harald Frentzen

"Vi havde en problemfri første træning til det australske grand prix. En del af banen var ret glat og jeg kørte i gruset, men holdt mig heldigvis gående, hvor andre kørere ikke var så heldige. Raceren er hurtig og vores chancer i løbet vil vise sig i morgendagens kvalifikation, men jeg ser frem til det. Tingene med min nye løbsingeniør går også godt, og det bliver godt at opbygge et godt forhold til ham sæsonen igennem."

Tim Holloway

"Det meget positive ved i dag, var at vi ikke rigtig havde nogle problemer og raceren var konstant. Jarno havde et elektronisk problem med sit rat som vi kom os over uden problemer og Heinz lavede en fejl under nedbremsning, hvor han ville have sluttet længere fremme. Det er dog stadig svært at være sikre på hvor vi står i feltet."

BB  


Albert Park - McLaren frie træninger

McLaren kunne ikke rapportere om de store problemer efter den første dags træning. De er dog stadig ikke helt sikre på hvor de står i forhold til Ferrari, men dette styrkeforhold kendes først i morgen.

David Coulthard

"Det er altid svært at sige hvordan opsætningen vil fungere på en snavset bane, så jeg var lidt bekymret da jeg ankom til morgen. Jeg er dog tilfreds med vores præstation i dag. Det store spørgsmål på denne bane er at få bid i fronten og jeg var tilfreds med hvor godt raceren reagerede på det mekaniske vejgreb som vi har. Når man tænker på den mængde benzin vi kørte med, så er jeg sikker på hvor vi er i øjeblikket."

Mika Hakkinen

"Det var alt i alt en succesfuld dag, hvor vi ikke erfarede nogle problemer, og kom igennem en masse arbejde. Vi brugte det meste af tiden på at lære hvordan dækkene reagerer under temperaturerne på denne bane. Jeg var også i stand til at få en god følelse for banen, og få raceren balance til et niveau som kan hjælpe os til at sikre os at vi er i forreste række til søndagens løb. Jeg er sikker på at vi kan forbedre raceren yderligere i morgen."

Ron Dennis

"En problemfri dag hvor vores præstation ser ud til at være ret god, og rimelig konstant. Som altid viser fredagens tider en forskel i benzinmængde."

Norbert Haug

"Vi lærte en masse i dag, og havde en problemfri åbning på sæsonen. Det er selvfølgelig svært at sige hvor vi ligger i forhold til vores konkurrenter. David og Mikas pladser i dag viser ikke nødvendigvis hvad vi kan opnå i morgen."

BB  


Albert Park - fredagens pressekonference

Hermed bringer vi fredagens pressekonference – lidt forsinket. Deltagerne var: Luciano Burti (Jaguar), Kimi Raikkonen (Sauber), Jenson Button (Benetton), Ron Dennis (McLaren), Paul Stoddart (Minardi) og Jean Todt (Ferrrari):

Spg.: Kimi Raikonnen, tør jeg bede dig om at lægge ud? Hvordan gik det i dag?
Kimi Raikonnen: Temmelig godt. Under den første session havde vi nogle bremseproblemer, men under den anden session fik vi løst disse, og jeg havde et lille setup-problem, og det er derfor vi tabte en del tid.

Spg: Hvad synes du om banen? Første gang du er her?
KR: Det virker som en meget rar bane, den er ikke svær at lære og har nogle gode sving.

Spg.: Så er det din type bane, eller forestrækker du en der er mere snøret eller hurtigere?
KR: Det er såmænd lige meget for mig. Det er altid rart at komme til forskellige baner,

Spg: Dine følelser omkring Formel 1. Hvad har overrasket dig mest?
KR: Det ved jeg ikke. Jeg tror det hele er meget større end jeg er vant til og alle medierne men også kørslen i F1 - det er hele "pakken" faktisk.

Spg.: Så hvor vil du væøre glad for at kvalificere dig i morgen?
KR: Hvis jeg kigger på resultaterne i dag, håber jeg på top 10 i morgen, men vi vil se.

Spg.: Er det muligt?
KR: Ja.

Spg.: Tak Kimi. Jenson – hvis vi skal gå videre til dig. Et år siden var du i samme position tror jeg. Kan du huske det?
Jenson Button: Ja.

Spg.: Har det virket som et langt år?
JB: Det har det ikke. Det er gået ret hurtigt. Det er bare en skam, at vi er i den samme position, som jeg var i sidste år.

Spg.: Følelserne for i år – jeg ved at alle ved præsentationen (af 2001-raceren) sagde: "Vi forventer ikke for meget, vi kan ikke forvente meget". Mener du stadig, at det er tilfældet?
JB: Ja, bestemt. Vi vidste jo åbenlyst ikke, hvor [langt fremme] vi ville være før vi kom hertil. Når man kigger på Giancarlos præstation, er det faktisk stor set, hvad vi forventede. [Men] fredagens test viser dig ikke særlig meget. Men hvis vi er i den position ved kvalifikationen, tror jeg, at det er hvad vi forventede.

Spg.: Hvad skete der? Du havde en punktering i dag – har du nogen ide om hvad der forårsagede det?
JB: Ingen anelse. Som du sagde, var det en punktering, og Michelin kigger på det. Jeg ved ikke rigtigt, hvordan det skete.

Spg.: Hvordan [opførte bilen sig] i dag?
JB: Det er klart, at det ikke gik efter planen. Vi forventede at være en lille smule højere oppe [i feltet] end vi er, men igen – vi har ikke haft den bedste dag. Vi havde et motorskifte efter den første session, så jeg var ikke i stand til at komme ud [på banen] indtil midt i anden session, og der fik jeg en punktering. Det har været en ret dårlig dag, Det kan kun blive bedre, tror jeg. Så jeg ser frem til i morgen og forhåbentlig at glemme i dag, fordi vi lærte egentlig ikke meget – undtagen at man ikke kommer hurtigt rundt på tre hjul!

Spg.: Barrierne holder sig dog temmelig godt?
JB: Ret gode – var de ikke?

Spg.: Jeg tror ikke de gav dig ret meget grip?
JB: Nej.

Spg.: Tilsyneladende havde du også nogle problemer med holdbarheden. Hvornår forventer du, at de bliver forbedret?
JB: Problemet vi havde i morges, var ikke alvorligt. Det var et lille problem, men vi mente, at det ville være bedst at skifte motoren. Selvfølgelig ved vi ikke hvordan det ser ud på længere sigt før løbet, men jeg tror, at det ser okay ud.

Spg.: Har teamet tilbagelagt en løbsdistance?
JB: Vi har tilbagelagt nogle løbsdistancer, ja, gennem hele testforløbet.

Spg.: Luciano, det må være rart at have den tredje dag til Grand Prix’et [intervieweren hentyder

ISH  


Albert Park - 3. frie træning

Det smukke vejr holdt sig, og temperaturen var på behagelige 15-16 grader, da 3. frie træning gik i gang. Det tog ikke langt tid før størstedelen af kørerne havde været ude og inspicere forholdene. Paul Stoddart var begejstret efter fredagens frie træninger, men knapt var lørdagens første frie træning begyndt før Fernando Alonsos motor gik op i røg på vej tilbage mod pitten. I går var det Alonsos teamkammerat, Tarso Marques, der var udsat for motorproblemer, men her til morgen var han den første mand til at sætte en tid. Han fik snart selskab af de to Arrows-kørere, der også havde haft problemer i de tidligere træninger.

Flere kørere meldte sig derpå påbanen, men ingen af tiden var i nærheden af gårsdagens hurtigste tider. Først da McLaren- og Ferrari-kørerne efter mere end tyve minutter af tidskørslen kom til, begyndte der at ske noget – og det endda temmelig hurtigt. Hakkinen var hurtigst, men inden længe havde Michael Schumacher forbedret Rubens Barrichellos toptid fra 2. fri træning markant og lagt sig i front. Coulthard kom ind med en noget langsommere tid som 3'er. Jarno Trulli beviste at gårsdagens 2.-bedste tid var mere end blot held ved at være fjerdehurtigst, en anelse bedre end Rubens Barrichello, og senere skulle Heinz-Harald Frentzen give Jordan-folkets forhåbninger endnu et ryk op ved at tage 4.-pladsen fra sin teamkollega.

På det tidspunkt havde alle kørere stort set holdt sig inden for banens grænser, men på vej ind i mod pitten standsede Jenson Buttons Benetton pludselig op. Banefolk måtte træde til, for at Button kunne komme helt hen til pitten. Jos Verstappen parkerede kort efter sin racer i græsset. Enrique Bernoldi i den anden Arrows gjorde sig heldigere bemærket ved at sætte tophastighed på den sidste del af banen med 310 km/t.

I de sidste ti minutter tog træningen karakter af en Honda-duel, der indledtes da Jacques Villeneuve satte 3.-hurtigste tid. Mens Schumacher, Hakkinen og Coulthard kæmpede helt i front, meldte Panis og Trulli sig i kampen om pladserne uden for top 3. Rubens Barrichello havde ikke meget at skulle have sagt, eftersom hans motor svigtede. Jarno Trulli rykkede ind foran Villeneuve, inden italtieneren foretog en perfekt piruette på sin sidste omgang, samtidig med at Olivier Panis kom ind som 6'er. Lige inden tidskørslen sluttede fik David Coulthard forbedret sin tid og rykkede derved op som 2'er foran Hakkinen.


Michael Schumacher var 7 tiendedele hurtigere end nr. 2 i den 3. frie træning.

Hele resultatet finder du under 'Resultater' eller ved at klikke her.

CBA  


Albert Park - 4. frie træning

To debutanter, Enrique Bernoldi og Fernando Alonso, var de første på banen efter den halve times pause mellem lørdagens to træninger. Siden i morges har temperaturen nu sneget sig op på 23 grader. David Coulthard havde også sat sig for at udnytte 4. fri, og fik hurtigt reduceret Michael Schumachers forspring fra forrige træning. Også Hakkinen, Panis, Montoya og Trulli var hurtigt ude. Trulli fortsatte de gode takter ved at blive den tredje kører til at sætte en tid under 1:29. Montoya spandt af banen i stor stil, mens David Coulthard holdt situationen under kontrol på vej over græsset.

Hakkinen holdt hovedet endnu koldere, for efter ti minutter satte finnen en kanon tid, 1:27,863, som den første under de 1:28. Mere beskedent, men mindst lige så imponerende så det ud hos Minardi, hvor Alonso satte 15.-hurtigste tid. Den unge spanier har foreløbigt vist sig absolut værdig til F1. Derimod så det ud til, at Tarso Marques har brug for lidt mere tilvænning til F1 efter et par ude af serien. Hans tider var ikke fine, og han spandt endnu engang af.

Jordan og BAR forsatte kampen om at være 'best of the rest', mens Michael Schumacher gjorde sig klar til at gøre noget ved Hakkinens tid. Det lykkedes afgjort for tyskeren med tiden 1:27,561, men få minutter senere holdt Ferrari'en i græsset og måtte vente på at banefolk fik den transporteret væk. Schumacher fik ikke kørt mere resten af tidskørslen.

Også andre kørere fulgte hovedsageligt med fra sidelinien, Jenson Button og Rubens Barrichello. Ingen af de to kørere fik således sat tilfredsstillende tider. Raikkonen derimod må have følt sig godt tilfreds med sin indsats, da han rykkede op som 8'er på tidstavlen.

I de sidste ti minutter kom der for alvor fart på Coulthard, der lige akkurat meldte sig ind 1:27-klubben med en tredjehurtigste tid. Han beholdt den ikke længe, før Heinz-Harald Frentzen kom ind med en tid bare seks hundrededele hurtigere. Så let gav skotten dog ikke op og atter afgjorde han tidskørslens endelige resultat i de sidste sekunder ved at slå Michael Schumacher med tiden 1:27,540.


Dagens foreløbigt hurtigste: David Coulthard slog til i sidste øjeblik.

Top seks i træning inden kvalifikationen senere på dagen ser altså således ud: David Coulthard, Michael Schumacher, Mika Hakkinen, Heinz-Harald Frentzen, Jarno Trulli og Ralf Schumacher. Resten af resultaterne finder du på 'Resultat'-siden eller ved at klikke her.

CBA  


Albert Park - Kvalifikation

Klart vejr og god stemning prægede starten af kvalifikationen ved årets første kvalifikation. Hvad venter der os efter at Michael Schumachers frie træninger ikke har været så vellykket.

De nye kørere kommer i ilden for første gang for alvor. Test og fri træning er en ting. En anden ting er når det virkelig gælder. Kan de gentage Jenson Button fra sidste år? Hvor afgørende bliver dækkene? Et nyt fabrikat er på banen i år, og vi skal nu for alvor se hvad de kan.

Som sædvanligt kørte ingen ud på banen ved starten af kvalifikationen. Hele 2 minutter gik der inden første mand kørte ud. Arrows køreren Enrique Bernoldi var første mand til at sætte en tid. Derefter gik der nogle minutter inden næste mand kom ud. Igen var det en af de nye. Tarso Marques som kører for European Minardi. Det var tydeligt at han ikke har kørt ret meget i bilen. Meget urolig kørsel, som koster tid prægede det første forsøg. Så begyndte de kendte at røre på sig. Efter 15 minutter af kvalifikationen kom Jacques Villeneuve på banen. Tiden blev trykket med 1½ sekund i forhold til Bernoldi. Alonso i den anden Minardi kom derefter på banen. Og en tredjeplads foreløbig.

2o minutter er gået og nu kommer der lidt mere aktivitet. Jos Verstappen og Kimi Raikkonen skaber lidt mere trafik på banen. Også Rubens Barrichello kommer ud nu. Begge Williams kommer ud, og nu begynder det for alvor. Luciano Burti kører af banen i sin Jaguar. I mellemtiden er Raikkonen kørt ind på en andenplads efter Jacques Villeneuve. Barrichello sætter nu bedste tid. David Coulthard kører i pit uden at have sat en tid. Problemer? 26 minutter er gået, 11 mand er på banen og blandt dem Michael Schumacher og Mika Hakkinen.

Nu bliver der travlt med tidstageruret. Tiderne ændrer sig konstant. Michael Schumacher blev ude og kørte hele tre omgange der bliver registreret, og i to af forsøgene sætter han bedste tid. Montoya viser, at det ikke er for sjov at han er med, og kører ind på en foreløbig femteplads. Efter 37 minutter er Barrichello igen ude og kører ind på førstepladsen, 1/1000 sekund foran Michael Schumacher. Imellem tiden har Hakkinen været en tur i græsset, en spildt omgang. Tiderne skifter konstant og nu er Frentzen lige pludselig nr. 3 efter de to Ferrarier.

Med et kvarter tilbage prøver Michael Schumacher igen. I hans anden runde henviser han Barrichello til andenpladsen. Men nu skal McLaren gøre noget. Mika Hakkinen kommer øjeblikkeligt på banen til et nyt forsøg. Uheldigvis bliver hans omgang afbrudt af rødt flag. Luciano Burti har været en tur i rækværket, og hjulene i venstre af bilen er revet af og ruller rundt på banen. Bilen blev transporteret væk, diverse stumper fjernet fra banen, og det går løs igen.

Vi er nu nede på, at alle har en enkelt kvalifikationsrunde tilbage, med en eller flere omgange til rådighed. Der er 11 minutter tilbage, kan McLaren svare igen? I øjeblikket er Hakkinen på fjerdepladsen og David Coulthard skuffende langt nede. Fisichella mister lidt tid ved at ramme græsset, og så kommer Hakkinen. Ind på en øjeblikkelig andenplads, og dermed er der lagt op til duel med Michael Schumacher i søndagens Grand Prix. 4 minutter er der nu tilbage. Tingene er ved at falde på plads, men intet er helt afgjort endnu. Barrichello når lige at tilbage erobre andenpladsen.

Hvad kan vi konkludere udfra træningen? Jordan er foran BAR bilerne, som også bruger Honda motoren. BAR skulle have en lille fordel i og med at de har haft aftale med Honda et år mere. To Ferrarier i forreste række, hvilket er første gang det sker. Tidligere har Williams og McLaren præsteret det samme. En enkelt Minardi kom uden for 107% reglen, bliver der dispenseret i og med at Minardi i dag er australsk ejet? Michelin har en bil i top ti.

Se det samlede resultat af TEKST HER på vores resultat side.

PDL  


Albert Park - McLaren kvalifikation

Det blev en noget rodet kvalifikation for de to McLaren-kørere, hvoraf ingen af dem placerede sig i den forreste række. Hakkinen starter som nummer 3 og Coulthard lidt skuffende som nummer 6.

Mika Hakkinen

"Jeg fik ikke det bedste ud af raceren i dag, men at starte efter manden i pole position giver os en god chance for at klare os godt i løbet. Jeg ramte græsset i sving et i mit andet forsøg, hvilket sker når man presser virkelig hårdt og har raceren på grænsen. Sving et er meget bumlet under nedbremsning, så det er vigtigt at have det rigtige set-up for at få maksimal vejgreb i forenden. Det jeg mente ville have været en hurtig omgang blev desværre ruineret da de røde flag kom ud."

David Coulthard

"En virkelig rodet kvalifikation! Jeg kørte i græsset i mit første og andet forsøg, og ved det tredje kom de røde flag ud, så jeg fik ikke en rimelig omgang indtil slut. Man behøver en form for rytme i kvalifikationen, hvilket jeg ikke havde, så jeg må nøjes med sjettepladsen. Efter at have fundet en god balance i raceren er jeg meget sikker forud for løbet."

Ron Dennis

"Som det er tydeligt i kommentarerne fra vores kørere, var det ikke en helt glat kvalifikation for os. Raceren og motorens potentiale er der, men vi havde ikke muligheden for at vise det. Indtil videre har holdbarheden været ret god, og hvis det fortsætter søndagen igennem, føler jeg at vi får et godt resultat."

Norbert Haug

"Det var helt sikkert ikke vores bedste kvalifikation. Mika måtte afbryde sin hurtigste omgang da de røde flag kom ud. Jeg har tiltro til at teamet er i stand til at gøre det bedre i løbet end tredje- og sjettepladsen."

BB  


Albert Park - Jordan kvalifikation

Jordan må siges at have fået en rigtig god start på 2001-sæsonen, efter at Heinz-Harald Frentzen i store dele af kvalifikationen holdt sig godt med fremme blandt de to topteams. Han starter som nummer 4, mens Trulli starter som 7'er.

Heinz-Harald Frentzen

"Endelig kom katten ud ad sækken. Jeg har været meget forsigtig med at tale om racerens præstation, for ikke at give for meget væk. Men det er helt uden sidestykke den bedste Jordan jeg nogensinde har kørt. Vi har vist er vi er meget konkurrencedygtige, men løbet bliver en sand test, især af vores holdbarhed. Men lige nu er jeg meget glad for dagens præstation!"

Jarno Trulli

"Vi forsøger at finde ud af hvad der skete. Vi er langsommere i forhold til i morges, og raceren opførte sig anderledes under kvalifikationen, og vi skal finde ud af hvad det var. Jeg er selvfølgelig skuffet over min tid."

Eddie Jordan

"Jeg er meget glad for den indsats der er lagt og resultatet i dag, er opnået af alle. Det var en solid præstation, især da det var første gang at raceren kørte i total kvalifikations-opsætning når det kom til benzin, dæk og opsætning. Vi har kørt nogle gode omgange de seneste to dage, og den konstante præstation viser at raceren er holdbar og har en ærlig karakteristik. Jarno fik desværre ikke det bedste ud af sin racer til eftermiddag, men Heinz-Harald var med fremme. Vi håber at kunne forbedre os yderligere."

BB  


Albert Park - Williams kvalifikation

Ralf Schumacher blev den bedste Michelin-mand, og satte en fornem tid der rakte til en 5. plads. Juan Pablo Montoya var tilbage på 11. pladsen - et sekund langsommere end tyskeren.

Ralf Schumacher

"Efter gårsdagens præstation gik det i dag meget bedre end forventet. En stor ros skal gå til BMW, da den nye motor er virkelig stærkt. Derudover er vi i stand til at matche på opsætning og dæk. Michelin-dækkene virkede meget bedre end i går, så det hjalp at vejgrebet på banen er markant forbedret fra fredag. Jeg kan forestille mig at det endda ser lidt bedre ud i morgen."

Juan Pablo Montoya

"Jeg er meget skuffet over mit sidste forsøg. Raceren blev bedre og bedre, og der var masser af plads til at køre hurtigere, da jeg tog det rimelig roligt i de første forsøg. I mit sidste forsøg føltes raceren rimelig god i de tre første sving, og jeg var sikker på at jeg skulle have en meget god omgang, og så fik jeg et problem med Bernoldi ud af sving fire. Jeg kørte bredt og jeg troede han ville lade mig komme forbi, men så kørte han lige ind foran mig. Lad os så se hvad der sker i løbet."

Patrick Head

"En meget overbevisende kvalifikation af Ralf. Han bliver bare stærkere og stærkere for hvert forsøg. Det er meget opmuntrende for teamet og meget godt for Michelin at være i form ved deres comeback i grand prix-løb. Og en meget overbevisende præstation af BMW-motoren, men vi kan alligevel se fra topfarten at vi nok ikke har nok downforce på raceren endnu. Juans træning gik ikke så godt på samme måde som det gjorde for Ralf, og han fik problemer med trafikken, som er et sædvanligt problem i kvalifikation, men jeg er sikker på at han kan køre et stærkt løb i morgen."

Dr. Mario Theissen

"Det var en superstart på en ny sæson. Vi har fået den motorkraft som vi ønskede at nå, og indtil nu har vi ikke haft nogle tekniske problemer med den nye motor. Ralf drog fuld fordel af racerens potentiale. For ham klappede alt på det rigtige øjeblik. Juan Pablo havde desværre en anden racer der kørte i vejen i hans sidste og afgørende omgang. Vi er ikke alene det bedst placerede team der bruger Michelin, men vi er det eneste team der har en racer med i top-10."

BB  


Albert Park - BAR kvalifikation

BAR formåede at få begge kørere i top-10. Egentlig bør teamet være tilfredse med resultatet da de har haft en del problemer. Villeneuve nåede lige med nød og næppe at slå Panis - de starter som nummer otte og ni.

Jacques Villeneuve

"Jeg er glad for slutresultatet, da vi har haft en meget svær weekend. Jeg mistede i går tid, så jeg havde ikke meget kørertid og vi fik kun det rigtige set-up til de to sidste forsøg i kvalifikationen. Men det viste sig at være okay til slut, og jeg ser frem til søndag."

Olivier Panis

"Det var ikke så dårligt, selvom vi forventede at være lidt bedre end vi var. Vi har potentialet til at køre hurtigere, men under mit sidste forsøg blev jeg blokeret af Nick Heidfeld i Sauberen. Vi har en god racer, og balancen er god, ligeså er holdbarheden. Det er godt at være tilbage og det var en god første kvalifikation og jeg ser nu frem til løbet."

Malcolm Oastler

"Det var i det samlede hele en skuffende kvalifikation for os, selvom det kunne have været meget værre. Vi havde lidt problemer med trafik, men vi har stadig arbejde at udføre. Det er dog det første løb, og hvis vi er holdbare så vil vi være i en position til at score point."

Craig Pollock

"Jeg er meget tilfreds med at have to racere i top-10, men det viser at vi stadig har ret meget arbejde at udføre. Vi kunne have klaret os bedre, men vi har to gode racere og kørere, så vi er i en god position til løbet i morgen."

BB  


Albert Park - Sauber kvalifikation

Saubers to nye kørere klarede sig fornemt i kvalifikationen til det australske grand prix, og teamet lader til at blive et solidt midterhold.

Nick Heidfeld

"Raceren har konstant været god hele weekenden, og jeg er glad for 10. pladsen. Men jeg kunne stadig have været kørt hurtigere. Jeg fulgte Burti på min sidste omgang, da han havde sit uheld, og det tog lidt ud af mine dæk. Da der blev grønt lys igen, kom jeg forbi Fisichella hvor han kørte ud i gruset, og jeg måtte holde helt stille, så der forsvandt mit sidste forsøg. Det var en skam, men vi har en god position til løbet, og jeg er glad for at de ændringer vi lavede igennem kvalifikationen, alle hjalp med at få raceren til at køre endnu bedre."

Kimi Räikkönen

"Jeg mistede en halv time af morgenen med et problem med en motorsensor som krævede at gearkassen skulle flyttes før det kunne klares, men tingene gik bedre efter det, og jeg var meget tilfreds med derefter at have sat 8. bedste tid. Jeg vil tro jeg er lidt skuffet over 'kun' at være blevet nummer 13 på grid'en efter det, fordi jeg tror jeg kunne have klaret at være i top-10. Men min første Formel 1-kvalifikation gik meget godt, og jeg er glad. Jeg startede med understyring og sluttede med overstyring efter at vi ændrede raceren, men det reelle problem var trafik i mit sidste forsøg, som hindrede mig i at forbedre."

Peter Sauber

"De røde flag spolerede nok kvalifikationen for os, men vi er er glade fordi vores mål var at have en racer i top-10. Nick gjorde det meget godt, og har hele tiden været hurtig, så det er en skam at han mistede sin chance i trafikken. Kimi Räikkönen led også under det i sit sidste forsøg, men 13. pladsen i hans første Formel 1-kvalifikation er meget godt. Han gjorde et ekstremt godt stykke arbejde."

BB  


Albert Park - Prost kvalifikation

Efter at Prost har haft vist meget gode takter i tests, var det forventet at de ville placere sig et godt stykke fremme, men det blev 'kun' til en 14. plads til Alesi, mens Mazzacane fortsat holder sig baggrunden!

Jean Alesi

"I dag havde vi lidt svært ved at finde det rette set-up til denne meget unormale bane. Raceren er meget følsom, og skifer nemt fra at have en god balance til at have en dårlig, men det er en god racer. Vi har ikke været i stand til at få en god position på grid'en, men jeg er sikker på at min racer i morgendagens løb vil klare sig godt, og være holdbar. Jeg er ked af det på teamets vegne at vi ikke er længere fremme på grid'en, men jeg er i et godt humør, og i god fysisk og psykisk form til dette første grand prix i sæsonen."

Gaston Mazzacane

"En svær kvalifikation for mig, men det var opmuntrende at se at jeg var i stand til at forbedre min tid. Til morgen mistede jeg noget vigtig banetid på grund af et elektrisk problem, og som en konsekvens af det kunne vi ikke finde et godt set-up. I mit sidste forsøg blev jeg sinket af trafik og så randt tiden ud. Men jeg er ikke bekymret, og ser frem til og koncentrerer mig om morgendagens løb."

Alain Prost

"Efter en meget lovende vintertest, er vi lidt skuffet med dagens resultat. Melbourne-banen er meget krævende, og passer ikke godt til vores racere. Vi mistede noget tid, både i gårsdagen og dagens frie træninger, så der mistede vi vigtig tig til at finde det rettet set-up. På trods af denne frustration er vi stadig fokuserede på holdbarhed til morgendagens løb, og så er det i dette lys ikke så dårligt at start lidt bagfra til dette løb. Vi er sikre på at starte fra en god og solid base, og at vi går i den rigtige retning."

BB  


Albert Park - Arrows kvalifikation

Arrows fik ikke en let kvalifikation til det australske grand prix. Jos Verstappen starter som nummer 15, mens debutanten Enrique Bernoldi starter fra 18. pladsen.

Jos Verstappen

"Vi forsøgte virkelig hårdt i dag, og jeg tror at vi gjorde det bedste arbejde vi kunne. Vi mistede masser af tid i morgenens træninger på grund af et elektrisk problem med gearkassen. Teamet gjorde det godt ved at få min racer klar til sidst i den anden træning, men vi mistede masser af værdifuld set-up tid, som ikke hjalp os i kvalifikationen. Jeg blev også blokeret i det første sving i mit sidste forsøg, men vi må komme videre med det og forsøge vort bedste i morgen."

Enrique Bernoldi

"Generelt klarer vi os okay, men på den sidste omgang ved mit sidste forsøg, var der masser af trafik, og jeg kunne ikke få nok temperatur i fordækkene, hvilket sløvede mig på min hurtige omgang. I morgen vil det være udfordrende at starte fra 18. pladsen, men det er et hårdt løb for racerne, så hvem ved hvad der sker i morgen."

Mike Coughlan

"Jeg må sige at vi er skuffet da vi burde have været i top-12 i dag. Vi har meget arbejde at udføre med vores partnere hos Asiatech, og vi har også lidt under manglende test. Vi vil arbejde hårdt og skulle være i en meget bedre position meget snart, men det er ikke ideelt at starte sæsonen med at skulle hente ind. Det første løb i året kan altid give et par overraskelser, så vi håber stadig på en god dag i morgen."

Didier Debae, Asiatech

"Erfaringen fra dagens kvalifikation vil hjælpe Asiatech til fremskridt. Al testen som er blevet klaret med vores partner har forbedret pakken, men intet kan slå konkurrenterne for at se hvor vi står i forhold til vores rivaler. Vi ved at vi har meget arbejde at lave."

BB  


Albert Park - Benetton kvalifikation

Benetton fik som ventet en svær debut, og sluttede langt tilbage på grid'en med Button som den bedste af de to på 16. pladsen og Fisichella umiddelbart efter på 17. pladsen.

Jenson Button

"Kvalifikationen er ikke gået så dårligt når man tager alle problemerne som vi har haft indtil videre i weekenden i betragtning. Jeg havde ikke så meget tid på banen, og derfor har ikke fået arbejdet meget med de nye dæk. 16. pladsen er ret respektabelt når man tager alt dette i betragtning."

Giancarlo Fisichella

"Jeg fik kun to forsøg i dag. Balancen i min racer var i begyndelse god, og mente endda at vi kunne lave nogle forbedringer. Efter mit andet forsøg var der en vandlækage i min racer, så jeg skiftede til reserveraceren. Den var virkelig underlig at køre. Jeg ved ikke hvad problemet var, men den var stort set umulig at køre, så jeg måtte afbryde mine sidste to forsøg."

Mike Gascoyne

"Vi forventede ikke at kvalificere os højere end som nummer 14 i denne weekend, så jeg kan ikke sige at vi er meget skuffet. Giancarlo havde en vandlækage i sin racer er de to første forsøg, som betød at han måtte skifte til reserveraceren, som havde et bremseproblem, og jeg føler at det gjorde at han droppede tre pladser ned. Efter Jenson problem til morgen, hvor vi måtte skifte gearkasse, og fra i går, gjorde han det virkelig godt ved at arbejde roligt med sin ingeniør for at forbedre raceren meget meget lidt kørsel henover weekenden. Vi er i det store og hele hvor vi forventede at være, og vores næste milesten vil være gøre raceren holdbar til løbet."

BB  


Albert Park - Minardi kvalifikation

Minardi måtte som ventet tage nogle af de sidste pladser, men især Fernando Alonso viste rigtig god form og tog 19. pladsen i sin debut. Tarso Marques får lov at deltage på dispensation.

Fernando Alonso

"Vi lavede et par få ændringer på raceren til kvalifikationen, som vi testede i morgenens frie træniger. Alt gik godt i kvalifikationsopsætning. Jeg var ikke særlig bekymret, undtagen at man i kvalifikationen kun kan køre sin bedste omgang med hvert sæt dæk, og derfor kunne jeg ikke tage mange chancer da jeg ikke havde en reserveracer til rådighed. Jeg pressede til sidst lidt hårdere, da jeg var sikker på at tiden ville kvalificere mig, men jeg mistede et bremsepunkt og mistede næsten et halvt sekund. Hvis det ikke havde været for det, ville jeg have vundet mindste fire pladser. Jeg er lidt skuffet, men samlet er jeg tilfreds med resultatet, især når man tænker på at raceren aldrig har været testet."

Tarso Marques

"Det har været en svær dag, men i det mindste er jeg med i løbet. Raceren har været nervøs under nedbremsning hele dagen, på trods af de ændringer som vi har lavet. Bagenden af raceren forsvandt for mig i sving 3 i mit tredje forsøg til eftermiddag, og jeg spandt. Jeg fik et lift med tilbage til garagen, hvor jeg overtog Fernandos racer til mit sidste forsøg. Det var meget ukomfortabelt, på trods af at mekanikerne havde sat mit sæde i - jeg er højere end Fernando og pedalerne var anderledes. Jeg forbedrede min tid med næsten 7/10, men det var ikke nok. Jeg er dog meget glad for at stewards har besluttet at jeg kan køre i morgen. Forhåbentlig har vi fået uheldet fra i dag væk, og løbet vil blive meget bedre for os."

Paul Stoddart

"I dag var det en belønning for seks en halv uges hårdt arbejde fra alle hos European Minardi. Jeg tror at denne weekend har givet os respekt i pitlanen, og efter Fernandos præstation i dag, har folk stoppet mig og spurgt om den overraskelse som jeg havde lovet - de ved det nu. Jeg føler for Tarso, da han har haft alle teamets problemer de sidste to dage, men jeg kan kun rose hans præstation, samt de af hans mekanikere. Til sidst var han indenfor de 107%, indtil Michael Schumacher satte en helt utrolig kvalifikationstid. Jeg er så glad for at stewards har besluttet at tage Tarso med i morgendagens løb. Vi har ikke set det bedste fra ham, og er sikker på at begge Minardi'er vil være hurtige efter noget test.

BB  


Albert Park - Jaguar kvalifikation

Hos Jaguar var man skuffet over dagens kvalifikation. Irvine blev nummer 12, mens Luciano Burti på ny var af banen i et stort spin. Årsagen er endnu ikke fundet.

Eddie Irvine

"Efter i går og til morgen, og med den benzin som vi havde til morgen, skulle vi have kørt 1:27,7, hvilket vi ikke gjorde, så vi skal finde ud af hvorfor. I det første forsøg tog jeg det roligt, fordi alle kørte af, hvilket bekymrede mig lidt. Ved det andet forsøg kom jeg ind i trafik. Panis var forfærdelig. Han kørte lige rundt på linien i sving 13, og jeg måtte køre på indersiden af ham. Jeg mistede yderligere et forsøg på grund af Lucianos uheld, og så var det sidste forsøg rimelig gennemsnitligt. Der var nok 4/10 i raceren. Det forklarer ikke hvorfor jeg ikke kørte 1:27,7 fordi temperaturerne ramte os mere end Williams. Vi skal se på data. Problemet var at der var så mange ting der ikke fungerede - jeg kunne ikke se mine omgangstider i raceren, så vi har en masse logistiske ting som skal løses Vi er dog stadig den rigtige ende af grid'en til at få point hvis andre folk får problemer."

Luciano Burti

"Jeg pressede ikke fordi der var et gult flag, og jeg var allerede på vej ind i pitten, fordi jeg havde mistet for meget tid under de gule flag. Jeg kørte normalt ind i svinget, da jeg fandt ud at jeg allerede var ved at crashe. Der var ingen advarsel, så det er rimelig klart at der skete noget forket. Jeg ved ikke hvad."

Bobby Rahal

"Heldigvis er monocoqueen i orden, og han har det godt, så det kunne have været meget værre på alle fronter. Vi skal finde ud af hvad der gik galt. Jeg ved ikke hvad der skete, men da han kommer ind på TV-billedet spinder han og hans højre fordæk er meget over jorden. Der hvor han mistede den, ligner ikke der man normalt mister den. Det burde have været mere rundt i svinget hvis det skulle have været en personlig fejl."

BB  


Albert Park - Ferrari kvalifikation

De 2 Ferrari'er vil i morgen være i forreste række på grid'en, i det australske Grand Prix. Denne første pole position, er den femte på hinanden følgende, og den 138. for Scuderia Ferrari. Det er Michael Schumachers 33. pole position i karrieren.

Jean Todt

"Dagens resultat er meget opmuntrende. I gårsdagens frie træning, fik vi vist at vi har potentialet til at være helt fremme på grid'en, og i dag fik vist at det ikke var noget tilfælde at vi var hurtigst i går.
Nu gælder det om at vælge den rigtige taktik til løbet i morgen. Driftsikkerhed er den vigtigste faktor, og på nuværende tidspunkt, kan jeg ikke just sige at det er en af vores stærkeste sider. Michael afprøvede i dag hans reserveracer, da den aldrig før har været afprøvet."

Michael Schumacher

"Jeg er meget glad. Sidste års racer var meget god, men dette års racer er endnu bedre. Mine mekanikere har lavet et helt utroligt godt stykke arbejde i løbet af natten, da de nåede at bygge min racer op igen.
Jeg var også en tur ude i min reserveracer i dag, men det var kun fordi at jeg vidste at Mika Hakkinen, ikke havde flere omgange tilbage, så vi besluttede at afprøve reserveraceren, så den også er klar til i morgen, hvis uheldet skulle være ude.
Det overrasker mig meget, at vi er ca. 4 sekunder hurtigere end sidste år. Jeg havde regnet med at vi nok ville være 2, måske 3 sekunder hurtigere. Grunden skal findes i Bridgestones nye dæk. De har lavet et super godt dæk, og teamet har lavet en knald god racer.
I år kan man virkelig mærke G-påvirkningen, men det betyder ikke så meget, for selve raceren er blevet betydelig nemmere at styre. Vi har haft nogle mindre tekniske problemer under de sidste tests, men det bekymrer mig ikke, for jeg er sikker på at de er blevet løst, og vi havde ikke tidligere stødt på dem i vores vintertest."

Rubens Barrichello

"I går var jeg yderste tilfreds med min racer, og jeg var overbevist om at det også ville gå godt i dag. Men sådan skulle det ikke gå. Jeg mistede meget tid på banen i morges, da der var problemer med raceren. Jeg er glad for at teamet fik løst problemerne, og jeg er også glad for dagens resultat.
Jeg afbrød mit 3. forsøg da jeg havde problemer med at vælge gear, og da jeg kom ind for at få justeret på raceren, så blev jeg kaldt ind til kontrol. Det betød at jeg ikke havde tid til at få rettet fejlen. Jeg er sikker på, at hvis jeg ikke var blevet kaldt ind til kontrol, så havde jeg haft tid til at rette fejlen, og så havde jeg haft tid til at komme ud på banen igen. Jeg er sikker på at jeg kunne have forbedret min tid. Jeg er dog glad for dagens resultat, og F2001'eren kører rigtigt godt, og jeg synes at den passer bedre til mig, end sidste års model. Selv om jeg ikke fik kørt så mange omgange i dag, så er jeg sikker på at vi har en god racer til i morgen, og det er nu at vi skal høste frugten, for al den test vi har lavet i løbet af vinteren ."

BKP  


Albert Park - Bridgestone kvalifikation

Mange har ventet på hvordan kampen mellem Bridgestone og Michelin ville forme sig. Under dagens kvalifikation viste der sig en ting. Bridgestone styrer.

Med Michelins tilbagekomst til Formel 1, er dækmonopolet igen brudt. Men hvordan ville debutanten klare sig i årets første styrkeprøve? Nemlig kvalifikationen. Det gik ikke særlig godt. Én bil med Michelin dæk i top ti. Noget som Bridgestone kun kan være tilfredse med.

Hisao Suganuma:
"Alt i alt er jeg meget tilfreds med resultatet for de fleste af kørernes vedkommende. Jeg er dog noget skuffet over David Coulthard. Han kan præstere noget der er meget bedre. Men ingen af McLaren bilerne klarede det godt nok i dag. Ferrari synes at være godt tilfredse. Jeg talte med Jean Todt, og han var selvfølgelig glad for pole positionen. Ralf Schumacher som kører på Michelin, var tæt på toppen, han er en af dem vi vil holde øje med fremover. Vi skal selv udvikle og forbedre vores dæk yderligere. Vi vil ikke læne os tilbage i sofaen, selvom vi har fået et flot resultat i dag."

PDL  


Albert Park - Warm-up

Så er det blevet tid til de sidste forberedelser til det forstående grand prix i Melbourne. De 11 teams og 22 deltagende kørere havde en halv time at gøre godt med. Vejret viste sig fra den kedelig side – overskyet og med småregn!

Ganske som sædvanlig kører alle ud til en første installations-omgang for lige at tjekke at alle systemer kører efter nattens arbejde. Første mand til at blive ramt af de kaotiske forhold er Enrique Bernoldi der mister frontvingen da han trykker for meget på speederen og ryger ind i muren – det er en svær situation for den debuterende brasilianer. Første mand til at sætte en tid er Jos Verstappen med tiden 1:48,057.

Jarno Trulli ser herefter ud til at have fundet formen, idet han slår alle tider med 1:36,160, og så sker det utrolige at det bliver Fernando Alonso der overtager føringen! Godt gået af en debutant at køre lige op med de andre kørere i en racer der ikke kan måle sig med de andre teams! Derefter slår Verstappen igen og begynder en duel på tid med Michael Schumacher – ganske interessant at se at der bliver vendt totalt op og ned på stillingen.

Stillingen efter et kvarter af warm-up

TidHændelse
03:00 Der tændte de grønne lamper, og dagens anden fri træning er igang.

De to første kørere på banen er Olivier Panis og Enrique Bernoldi.

03:01 Så er også Heidfeld, Alonso, Trulli og Mazzacane på banen.
03:03 Første tid:
Trulli - 1:31,632 - det rykker ham op på 6 pladsen i forhold til 1. fri trænings tider.
03:04 Heidfeld - 1:31,549 (6)

Mika Hakkinen og Jacques Villeneuve på banen.

Eddie Irvine - 1:32,812 (12)

03:05 Raikkonen - 1:32,326 (11)
03:06 Alonso - 1:33,464 (14)

Mazzacane - 1:34,701 (18)

03:07 Irvine - 1:32,050 (10)

Alesi - 1:33,869 - (17)

Maraques kører ind til siden med en eller anden form for defekt, og de gule flag kommer frem.

Nr.KørerTeamBedste tid
1.Jos VerstappenArrows-Asiatech1:31,885
2.Michael SchumacherFerrari1:32,231
3.Rubens BarrichelloFerrari1:33,072
4.Jarno TrulliJordan-Honda1:33,125
5.Olivier PanisBAR-Honda1:33,579
6.H.-H. FrentzenJordan-Honda1:33,690
BB  


Albart Park - Sejr til Schumacher i sort weekend

Michael Schumacher fik det bedst mulige udgangspunkt for forsvaret af sin VM-titel, da han uden de store anstrengelser sikrede sig sejren i et meget ulykkespræget grand prix.

Han sejrede foran McLarens David Coulthard der efter en vigtig overhaling kom forbi den anden Ferrari-kører, Rubens Barrichello. Den tidligere verdensmester, finnen Mika Hakkinen udgik efter 26 omgange. Løbet fik en rimelig hektisk start efter at Rubens Barrichello kom meget langsomt i gang, hvilket tillod flere kørere at komme tæt på fronten. Schumacher holdt dog teten, og de fortsætter blot hvor de slap – med at køre solokørsel. Frentzen pressede sig op på 3. pladsen, men røg retur gennem feltet da Barrichello snittede tyskerens dæk i en nedbremsningsduel.

Uhyggelige uheld

Men der var allerede drama tidligt i løbet. I en duel mellem Ralf Schumacher og Jacques Villeneuve kom den canadiske kører alt for tæt på tyskerens Williams-BMW. Resultatet blev at Villeneuves racer lettede og blev sendt op i luften og ind i hegnet. Heldigvis for den tidligere verdensmester rammer ham med bunden af raceren og racerne splittes i stumper og stykker. Men det er ved at være stof til eftertanke i Formel 1 – vi har nu set nogle meget grimme uheld og indtil videre er det kun held der har forhindret at det ikke er gået galt for nogle af kørerne! Desværre gik det igen ud over en official, der blev alvorligt kvæstet af vragdele. Han blev ramt af et dæk, men hans tilstand kendes ikke. Stemningen på sejrspodiet indikerede dog at de viste behørig respekt for den tilskadekomne ved at undlade at lade champagnen springe.

Da løbet blev givet frit igen lå de fire topkørere tæt på hinanden, men ganske langsomt kørte Schumacher og Hakkinen fra de to andre – og med Schumacher som den klart hurtigste, og efterhånden begyndte intensiteten i løbet at ebbe ud.


Sejr nummer 45 til Michael Schumacher kom i hus - han mangler kun 7 for at slå Prosts all-time rekord

Det varede kun lige indtil at Mika Hakkinen brager af banen på et af de hurtigste steder på banen, og dermed er han ude af løbet. Hvad der var årsagen til finnens uheld vides ikke. "Vi ved ikke hvad der skete. Enten var det et problem med bremsen eller ophænget," siger McLarens tekniske leder, Adrian Newey. Dermed var vejen banet for en Ferrari-sejr. Dog viste David Coulthard endelig lidt mandsmod og kom sikkert forbi Rubens Barrichello i en god overhaling! Det ville være noget der kunne live løbet lidt op, da Schumacher blot holdt legestue oppe foran.

Derefter kom runden med pitstops og alle kørere gik efter et stop, hvorfor den præstation vi har set i dag har været meget gennemskuelig, hvilket gør det rimelig nemt at vurdere de enkelte teams form. Efterhånden som løbet skred frem udviklede det sig også til et udskildningsløb. En af debutanterne, Juan Pablo Montoya, så ud til at skulle score point i sit debutløb, men desværre for colombianeren måtte han udgå med en ødelagt motor. Af det vi kom til at se til Montoya var det kun godt – han gav sig selv 100% og satsede alt. Ham kommer vi til at se meget mere til!

Dermed sikrede Michael Schumacher sig et godt udgangspunkt til titelforsvaret med sejren, mens David Coulthard gjorde sit til at holde McLaren på sporet. Rubens Barrichello blev den lille i storspillet blandt de bedste teams. Olivier Panis leverede en solid præstation, og understregede at hans placering i warm-up'en ikke var helt forkert. Et fornemt comeback til BARs nye franskmand.

Efter Panis var der en god duel mellem to tyske kørere – Nick Heidfeld på 5. pladsen foran Heinz-Harald Frentzen. Heidfeld viste at der er et godt potentiale i Sauber-raceren og dermed har teamet fået de tidlige point som de har satset på at sikre sig. Frentzen havde en hård dag, men kæmpede sig flot til en 6. plads.

Billedet er dog meget klart – det bliver en duel mellem Ferrari og McLa

BB  


Albert Park - søndagens pressekonference

Dagens pressekonference var præget af den tragiske ulykke der kostede en marshall livet. Således var deltagernes bemærkninger fåmælte, og deres tanker var tydeligt hos den dræbtes efterladte. Top-tre: Michael Schumacher, David Coulthard og Rubens Barrichello

Spg.: Og her er vi med top-tre kørerne fra det australske Grand Prix, 2001 - Michael Schumacher, David Coulthard og Rubens Barrichello. Michael, kan du kort fortælle om dit løb i dag?
Michael Schumacher: Vi fik en god start. Vi har arbejdet hårdt hele vinteren på dette, og som I kunne se, virkede det utrolig godt, og jeg er ret glad for dette. Derefter forsøgte jeg blot at dele mit løb ind i en slags rytme, hvor jeg var hurtig når jeg skulle være hurtig, og ikke overkørte bilen, når det ikke var nødvendigt. Vi havde 'safety car'-situationen, og desværre har vi netop fået at vide at marshallen døde, og vi er naturligvis alle chokerede over dette. Vi bliver nødt til at vurdere hvad der er muligt fra vores side; hvilken støtte vi kan give, men alle er bestemt meget nede over situationen.

Spg.: Michael, tak. David - en kort bemærkning fra dig.
David Coulthard: Løbet handler primært om, som Michael netop har nævnt, marshallens død, og jeg tror, på vegne af alle kørere, at vores tanker er hos hans familie. Vi bliver åbenlyst nødt til at vurdere hvordan vi kan forbedre banesikkerheden for de mennesker, som ofrer deres tid blot for at give os mulighed for at køre race. Dette sagt, havde jeg et ret jævnt løb og opnåede 6 point, men det virker ret ligegyldigt, når der er tab af liv indblandet.

Spg.: Tak David, og nu Rubens.
Rubens Barrichello: At score point til at begynde med er ret godt, men vi er bestemt ikke glade - som Michael og David har sagt. Det er meget slemt, når en kollega, som er der for ens skyld, involveres i en sådan ulykke, så mine tanker går til ham og hans familie. Der er ingen måde, hvorpå vi kan gøre op for dette løb.

ISH  


Albert Park - Jordan race

Jordan fik en opmuntrende start på sæsonen, ved allerede at score point. Det kunne måske nok have været blevet til flere point til Heinz-Harald Frentzen hvis ikke det havde været for sammenstødet med Barrichello.

Heinz-Harald Frentzen

"Jeg var glad for min start, selvom Coulthard og jeg bankede hjul inden det første sving. Raceren var meget godt balanceret, og jeg nød løbet, men på min løbslinie ramte Barrichello mig bagfra mens han forsøgte at på overhale mig, og skubbede mig ud i et spin. Det ødelagde løbet for mig. Efter de to uheld led raceren af understyring. Jeg jagtede Heidfeld i de sidste 10 omgange og jeg gjorde hvad jeg kunne, men var ikke i stand til at lukke hullet. Jeg føler dog at det er et godt resultat for teamet at score point i det første løb. Det viser racerens holdbarhed hvilket er et godt udgangspunkt at bygge videre på."

Jarno Trulli Eddie Jordan

"Resultatet er lidt skuffende efter den kvalifikation vi havde. Sammenstødet i svinget mellem Heinz og Rubens forhindrede Heinz i at få en stærk slutning, men han gjorde det godt ved at køre tilbage i pointene. Dataene fra Jarnos racer viser at der var en fejl i motoren som resulterede i et tab af hestekræfter, men han kørte et super løb, og det var ikke hans fejl at han ikke var i stand til at gennemføre. Det gode ved weekenden er at raceren har været med fremme og klaret sig godt."

BB  


Albert Park - Sauber race

Begge Sauber-racere scorede point, og dermed fik det schweiziske team nogle vigtige point tidligt i sæsonen. Heidfeld fik sine første point, og det samme var tilfældet for Räikkönen der først fik dem efter at Panis blev frataget sin 4. plads.

Nick Heidfeld

"At score mine første VM-point er utroligt, og dette ene løb har fjernet alt om 2000-sæsonen. Jeg slap udenom trafikken i det første sving, og var i sikkerhed gennem det store uheld hvor tusindvis af dele så ud til at vælte ned fra himlen. Efter det var jeg i stand til at finde en god fart. Raceren og vores Bridgestone-dæl var hele vejen igennem konstante, og selv til sidste, hvor jeg virkelig blev presset af Heinz-Harald, var jeg i stand til at være kølig og presse videre. At slutte so nummer fem er en meget spændende måde at begynde sæsonen. (Her vidste han ikke at han var rykket endnu en plads frem.)

Kimi Räikkönen

(Før han vidste at han fik point) "Det var rart at slutte mit første grand prix med syvendepladsen. Jeg lavede en ret dårlig sart, hvilket ikke hjalp på det, men jeg kom ind i min rytme. Det eneste problem var understyring i starten med det andet sæt dæk, hvilket hindrede mig i at sætte efter Heinz-Harald Frentzen, men senere kom balancen tilbage og jeg kunne presse hårdere til slut. Det har været en god dag, og en god start på min Formel 1-karriere."

Peter Sauber

"Dagens resultat var bedre end vi havde håbet på, og vores omgangstider var hele vejen igennem konkurrencedygtige. At være så tæt på Heinz-Harald Frentzens fart, var virkelig et boost. Jeg er glad for at Nicks gode kørsel blev belønnet med hans første point, mens Kimi var et mirakel der kørte med samme fart som Nick og Heinz-Harald i de sidste 15 omgange."
"Resultatet gør mig glad for vores nye partner, Credit Suisse og Petronas, når vi nu forbereder os til Petronas' malaysiske grand prix. Det er meget vigtigt, da det giver os et stærkt fundament til resten af sæsonen. Det er et stort kompliment til hele teamet som har lavet to holdbare og hurtige racere. "
"Lidt mere sørgeligt, vil jeg gerne udtrykke vor sympati for den dræbte officials familie der blev slået ihjel på femte omgang."

BB  


Albert Park - Benetton race

Benetton har haft problemer i optakten til sæsonen. Bl.a. problemer med chassis har forhindret teamet i at fuldføre det planlagte testprogram.

Overgangen til at være et Renault team, tog yderligere et skridt. Nu er teamet udstyret med en rigtig Renault motor. Og netop Renault havde gjort sig ekstra anstrengelser op til sæsonpræmieren. En ny motor som ikke havde kørt før blev leveret til Benetton. Motoren har kørt før, men ikke med de specifikationer, altså allerede nu den første lille evolution af motoren.

Men det skulle ikke blive et nemt løb for de to kørere. Jenson Button havde kørt sig frem i feltet efter en måske lidt skuffende placering i kvalifikationen. Men han havde så en kontrovers med Jos Verstappen, som gjorde at han kørte af banen. Da han kom tilbage, skulle det tabte terræn indhentes. Så var den gal igen, pga. at hans mekanikere ikke kom på plads til tiden, fik han en ti sekunders straf. Og så var det helt galt. Hans afkørsel kan have forårsaget et problem med udstødning, som pga. af overophedning fik nogle elektriske komponenter til at lave ravage, så han til sidst måtte udgå.

Noget lignende overgik Giancarlo Fisichella. Også han fik problemer med udstødningen. De problemer Fisichella oplevede gjorde, at han ikke havde den kraft i motoren som den skulle have, og den sidste del af løbet kørte han bare rundt for at fuldføre løbet. Om ikke andet for at teamet kunne opsamle data af forskellig karakter.

Mike Gascoyne:
"Vi er glade for at få en bil i mål. Vores biler var med hele tiden indtil begge fik problemer med, hvad vi tror er udstødningen, hvilket betød at motorerne mistede kraft."

Jenson Button:
"Jeg var meget imponeret over hvor god bilen var at køre. Jeg fik kørt mig op på 11 pladsen, hvor jeg kom i kamp med Jos Verstappen. Jeg kom ud over kerben, og efter den tur kørte bilen faktisk endnu bedre. Efter min stop and go straf, opstod der problemer med hvad jeg tror er udstødningen. Det var ærgerligt at skulle udgå så kort før mål."

Fisichella:
"Jeg lavede en god start og kørte meget forsigtigt, for det var vigtigt at komme i mål. Desværre tabte bilen kraft, så jeg kun køre rundt i et roligt tempo."

Flavio Briatore:
"Mine og hele teamets tanker vil gå til familien til den marshall, som så tragisk døde under løbet i dag. Det kaster en mørk skygge over løbet i dag."

PDL  


Albert Park - Honda Race

Honda har i år valgt at levere motorer til to teams, nemlig BAR og Jordan. Et stort sats fra Honda, men det lader til at kunne virke.

Honda har i år 3 teams at forsyne med motorer. BAR og Jordan skal nyde godt af den japanske teknologi. Forventningerne har været store både hos teams og hos Honda. Efter lørdagens kvalifikation, var forventningerne måske en smule dæmpede, men optimismen var i behold.

Måske blev man offer for de alvorlige omstændigheder der prægede starten af årets første Grand Prix. Frentzen var godt med efter starten og ligeså var Trulli. Begge avancerede en plads ved starten. På tredje omgang blev Frentzen uheldigvis skubbet at banen af Rubens Barrichello. Han kom dog tilbage, men var helt nede på en 16 plads. Trulli udgik senere med et teknisk problem. Motoren begyndte at fejltænde, og har dermed ingen kraft.

Så kom den alvorlige ulykke hvor Jacques Villeneuve var involveret. Tilbage til at forsvare BAR farverne var så kun Olivier Panis. Og havde han ikke lavet en fejl under gultflagsfasen, kunne Honda som konstruktør, have tjent lidt flere points end de to som Frentzen fik kørt hjem.

Kazutoshi Mishizawa, Honda:
"Allerførst, både stabilitet og præstation ser ud til at være i orden begge steder, men der er en hel del arbejde at gøre endnu. Det var flot kæmpet af Frentzen at køre sig op fra 16 pladsen."

Tadasu Takahashi, motoringeniør, BAR:
"Jeg føler mig lettet over, at vi kom i mål. Jacques's bil var i absolut god stand. Desværre kom han ikke i mål. Begge biler var gode, og alt i alt ser det ud til at komme til at virke rigtig godt."

Men som der antydes, er der flere ting som endnu ikke fungerer optimalt. I første omgang var det den nye kunde hos Honda, som fik mest ud af anstrengelserne.

PDL  


Albert Park - OrangeArrows Race

OrangeArrows køreren Jos Verstappen, sluttede årets første løb på en 9. plads. Jos Verstappen, som fyldte 29 år i går (søndag), kørte et løb på rutinen, og det var nok til at få raceren i mål. Selve løbet var den første rigtige udholdningstest for raceren, og teamet var yderst tilfreds med at den kunne komme gennem hele løbet uden de store problemer. Holdkammeraten Enrique Bernoldi udgik fra sit debutløb, da han lavede en kørefejl på 3. omgang.

Alle i OrangeArrows teamet, vil gerne udtrykke den største medfølelse, for den dræbte marshalls familie.

Jos Verstappen:
"Jeg lavede en rigtig god start, og overhalede 4 andre racere i starten. Senere kom Safety Caren på banen, og på det tidspunkt var jeg på 7. pladsen. Under selve løbet havde jeg meget understyring, og det forhindrede mig i at presse på. Men det vigtigste af alt, var at vi gennemførte selve løbet. Vi har nu nogle data som skal bearbejdes, og så må vi se at få forbedret racerne hurtigst muligt."

Enrique Bernoldi:
"Jeg fik ikke den start jeg ønskede mig, og mistede 2 pladser i den 2. chikane. Raceren kørte godt så længe løbet varede, men da jeg jagtede Raikkonen, fik mine hjul kontakt med græsset, og det betød at jeg mistede kontrollen over raceren. Det var min fejl, og det var ikke lige den debut jeg havde håbet på. Jeg vil nu prøve at forbedre mig endnu mere til det næste løb om 14 dage, da jeg nu har fået lidt erfaring, og ved hvordan tingene kører."

Mike Coughlan.:
"Vi er meget tilfredse med dette løb. Det er første gang at raceren kører et helt løb. Det var også første gang at den nye motor fra Asiatech skulle vise sin pålidelighed, og den svigtede ikke. Selve resultatet er lidt skuffende, men med lidt flere tests, så er jeg sikker på at vi kommer længere frem i feltet."

Didier Debae:
Det har været en meget tilfredsstillende weekend for Asiatech. Motoren har vist at den er pålidelig, og Jos Verstappen kørte et godt og fornuftigt løb."

BKP  


Albert Park - McLaren Race

West McLaren Mercedes teamet sluttede årets første løb på en 2. plads. David Coulthard tog de første 6 point til sig selv og til teamet, og har nu indledt jagten på verdensmesterskabstitlen. Mika Hakkinens løb sluttede efter 25 omgange, da hans ophæng på højre forhjul brød sammen, og sendte ham en tur i gruset.

Selve løbet blev overskygget af et dødsfald. En marshall blev ramt af et dæk, og døde senere af sine kvæstelser. West McLaren Mercedes teamet vil gerne vise deres dybeste respekt for den afdødes marshalls famille.

DAVID COULTHARD:
"Jeg kom hurtigere afsted end de racere som var foran mig. Uheldigvis blev mit forhjul fanget mellem deres baghjul. Heldigvis skete der ikke noget.
Jeg er tilfreds med min egen indsats, fordi jeg var i stand til at overhale Trulli og Ralf Schumacher. Senere overhalede jeg Barrichello, og overtog 3. pladsen. 2. pladsen overtog jeg da Mika udgik.
Jeg startede i 3 række, og derfor er jeg yderste tilfreds med mine 6 point. Til løbet om 14 dage, vil der komme nogle forbedringer til raceren, og jeg er sikker på at vi vil stå endnu stærkere til det løb."

MIKA HAKKINEN:
"Et eller andet brød sammen på min racer, og det var derfor at jeg spandt af banen. Det skete da jeg skulle bremse, og da jeg trådte på bremsen, mistede jeg kontrollen over raceren. Efter uheldet blev jeg kørt på banens hospital, for at få et check up, da der var noget der ramte min hjelm med stor kraft.
Det var ærgerligt at det skulle ske, for jeg er sikker på at vi kunnet have vundet, da vi havde en god taktik."

RON DENNIS:
"Vi havde den helt rigtige taktik til løbet, og Mika lå til at vinde løbet, hvis det ikke var fordi at ophænget på højre forhjul brød sammen.
David kørte et godt løb, og hans overhalinger var perfekte."

NORBERT HAUG:
"Mika kørte virkelig godt, desværre brød hans racer sammen, netop som han skulle til at indlede jagten på den førende kører. David kørte også et godt løb, og han var i stand til at overhale mange af de foran kørende racere.
Begge kørere skulle sent ind til deres pit stop, og vi er sikker på at det var den rigtige taktik. Vi er meget glade for den driftsikkerhed som vores motorer udviste, for vi har haft nogle problemer med dem under vinterens tests. Det ser ud til at vi fik løst problemerne ved testen i Barcelona, og det ser nu ud til at det går den rigtig vej."

BKP  


Albert Park - Ferrari Race

Det var den 5 sejr i træk for Ferrari (136 i alt) og for Michael Schumacher (45 sejre). Det var også Scuderias 4 sejr i det Australske Grand Prix, og det var den 3. sejr i træk.

Jean Todt:
"Lige før kørerne gik på podiet, spurgte Michael og Rubens hvordan det gik med den tilskadekommende marshall. Vi fortalte at han var død af sine kvæstelser, og det berører os alle meget dybt.
Vi ved alle at motorsport er farligt, og at en racer der er ude af kontrol og taber dele, er meget farlig for de personer som står langs banen, og skal sørge for andres sikkerhed.
Hvad angår selve løbet, så lavede Michael en god start, mens Rubens faldt tilbage til en 5 plads. Han kørte sig dog flot op igen. Da begge kørere var kommet godt i gang med løbet, og havde fundet deres pladser i løbet, så kørte de sikkert, og pressede ikke raceren mere end nødvendigt. Denne nye racer, er nok den hurtigste racer vi har bygget i de seneste par år. Vi ved hvor vi skal lave forbedringer, og det er vi allerede i gang med. Selve sæsonen er kun lige gået i gang, med det er dejligt at komme godt i gang.
I de sidste mange uger på Maranello og her på banen, har vores mekaniker og vores ingeniører arbejdet meget hårdt, og dette er en cadeau til dem alle."

Michael Schumacher:
"Jeg blev chokeret da jeg hørte at marshallen var død af sine kvæstelser, og jeg er sikker på at alle er lidt nedtrykte lige nu. Vi må nu arbejde på at gøre sikkerheden bedre for de folk som arbejder langs banen.
Hvad angår selve løbet, så lavede jeg en god start, og det er resultatet af megen træning vinteren igennem. Jeg prøvede hurtigt at komme ind i en rytme, så jeg ikke behøvede at presse raceren for meget. Selve raceren kørte rigtigt godt, og det giver gode forhåbninger for resten af sæsonen. Til sidst i løbet satte jeg tempoet ned, for det vigtigste var at vinde årets første løb, og så er det lige meget om det er med en lille margin til nr. 2. Grunden til at jeg klappede mig på hjelmen, var fordi jeg havde tapet nogle ventilationshuller til, da luften fra disse huller blæste ned i mine øjne, så de begyndte at løbe i vand. Pga. varmen var jeg nødt til at fjerne tapen igen."

Rubens Barrichello:
"At score point er en god ting, men man kan ikke være glad når ens kollegaer dør mens han passer sit arbejde. Det var en meget dårlig nyhed vi fik lige før vi gik på podiet, og jeg er sikker på at alle føler med hans famille.
Jeg havde et svært løb. Jeg lavede ikke nogen særlig god start, og jeg blev overhalet af 3 andre racere. Senere da jeg skulle overhale Frentzen, lukkede han af for mig. Vi ramte hinanden, og jeg fik beskadiget mit venstre hjulophæng, og derfor kunne jeg ikke køre så stærkt som jeg gerne ville, faktisk sluttede mit løb der. Til sidst var mit venstre forhjul helt nedslidt. Senere overså Alonso et blåt flag, sikkert fordi han er en "new boy", men det betød at jeg var nødt til at køre en tur ud i græsset, ellers var vi stødt sammen. Lige bagefter overhalede David mig.
Til sidst bad Ross Brawn mig om at tage en slapper, og ikke tage nogle overdrevne risiko."

BKP  


Albert Park - Prost Race

Prost Acer Grand Prix teamet er meget glad for at have gennemført dagens Grand Prix. Selv om man ikke scorede nogle point, så var løbet en positiv oplevelse, efter sidste år skuffelse. Det er et skridt i den rigtige retning.

Jean Alesi:
"At gennemføre årets første løb, var meget vigtigt for hele teamet. Selve resultatet var måske ikke lige det jeg forventede, da jeg troede at vi kunne gøre det bedre, men allerede under den frie træning om fredagen, vidste vi at det ville blive svært at tilpasse raceren til denne bane."

Gaston Mazzacane:
"Dette var det korteste løb i min karriere. Jeg fik en god start, og alting kørte godt for mig. Men allerede på første omgang kunne jeg mærke at der var noget galt med mine bremser, og derfor måtte jeg trække mig ud af løbet. Det var selvfølgelig en skuffelse for mig, men jeg er sikker på at jeg nok skal komme igen."

Alain Prost:
"Det første løb på denne meget usædvanlige bane, har ikke givet os et klart overblik hvor vi står i forhold til vores konkurrenter. Men vi ved nu hvor vi skal bruge vores kræfter, så vi kan forbedre vores racer hurtigst muligt. Vi har endnu ikke set racerens fulde potentiale, men det var en dejlig følelse at se vores racer komme over målstregen."

BKP  


Albert Park - Williams Race

Årets første løb var en skuffende omgang for BMW WilliamsF1 Teamet, da ingen af racerne kom i mål. Ralf Schumacher var involveret i den ulykke, hvor en marshal mistede livet, og Juan Pablo Montoya udgik få omgange før mål. På det tidspunkt lå Montoya til at score point, men måtte udgå med motorproblemer.

Juan Pablo Montoya:
"Det var meget skuffende for mig ikke at komme over mållinien, for jeg havde et godt løb, lige indtil der opstod problemer med motoren. Jeg synes at WilliamsF1 og BMW har lavet fantastisk god racer, og mine Michelindæk var rigtige gode, specielt i den sidste del af løbet, og det var også der jeg satte min hurtigste tid.
Da motoren eksploderede skete det uden noget varsel, så vi må se hvad der gik galt.
Jeg syntes at det var dejligt igen at køre Formel-1. Jeg troede at det var næsten umuligt at overhale i Formel-1, men jeg har nu fundet ud af at det godt kan lade sige gøre, man skal bare planlægge dem i god tid.
Raceren kørte meget godt, og jeg er sikker på at vi nok skal komme igen."

Ralf Schumacher:
"Jeg er utrolig ked af at en mand mistede livet mens han passede på os kørere. Jeg føler dybt med hans familie og venner.
Hvad angår ulykken så kan jeg kun sige at det hele skete så pludseligt. Jeg lå midt i banen, og prøvede at undgå at skifte bane. Da jeg bremsede mærkede jeg et skub bagfra, og så at Jacques kom flyvende hen over hovedet på mig.
Jeg syntes at Jacques overvurderede sine muligheder en smule, ligesom sidste år i Canada, hvor han også kørte ind i mig. Da jeg var kommet ud af min racer, så jeg at BAR raceren var totalt smadret, og jeg var lettet over at Jacques allerede var ude af raceren."

Patrick Head:
"Det er meget skuffende for os, at ingen af racerne kom i mål. Ralf lavede tidligt i løbet en fejl, men blev til syvende og sidst sat ud af løbet, da han blev påkørt bagfra. Det var en meget farlig ulykke for begge kørere. Alle i teamet er dybt berørt af at en marshal mistede livet ved ulykken.
" Juan Pablo lavede en god start, men var så uheldig at være på den forkerte side i det første sving. Det kostede ham et par pladser. Senere var han dog i stand til at køre sig op gennem feltet."

Dr. Mario Theissen:
"Vi havde et rigtigt dårligt løb, efter at vi havde gjort det så godt i kvalifikationen. Begge kørere lavede en god start, men de udgik begge to pga. af fejl som de ikke kan klandres for.
Juan Pablos racer fik motorproblemer. Det skyldtes at en olieslange knækkede. Det positive ved dette løb, var at vores motorer viste sig at være meget stærke og konkurrencedygtige.
Det er med stor sorg, at vi fik nyheden om at en marshal døde, og alle i teamet tænker på hans familie."

BKP  


Albert Park - Michelin race

Det nye dækfirma i Formel 1, Michelin, havde sin debut i søndags. Det var måske ikke verdens bedste debut, forskellige ting kom lidt i vejen for et bedre resultat.

Michelin er tilbage i Formel 1 efter en del års fravær. Mange har glædet sig til at se konkurrencen mellem Bridgestone og Michelin. Første afsnit gik suverænt til Bridgestone, men mon ikke Michelin kommer mere med. I hvert fald var det lovende takter der blev vist. Var Ralf Schumacher kommet i mål, havde debuten været bedre, men sådan gik det ikke.

Pierrre Dupasquier, Michelin:


"Vores comeback var nogenlunde så god som vi kunne forvente. Vi kom dog ikke i mål med så mange biler som forventet. Vi har dog fået samlet en stor mængde data, som skal hjælpe os når vi kommer tilbage hertil til næste år. Kvalifikationen gik som vi havde forventet. Vi arbejder ud fra devisen, at hvis en af bilerne med Michelin dæk, kan sætte en god tid, så er det et godt stykke arbejde vi udfører. Ralf Schumachers tid var mindre end et halvt sekund fra Barrichellos tid. Det viser, at han kan være med i kampen om en plads i forreste startrække. Montoya satte den fjerde hurtigste tid. Det viser også at vi kan være med. Nu glæder vi os til at komme til start i Malaysia."

PDL  


Albert Park - Bridgestone race

Dækkrigens første rigtige duel blev afviklet i søndags i Australien. Og mon ikke at resultatet blev som de fleste havde forventet.

Michael Schumacher kom til at skrive historie i mere end én forstand i søndags. Han satte ny banerekord, det var hans første pole på banen og han er den første kører til at vinde 2 gange på Albert Park banen. Samtidigt var det Bridgestone første sejr over Michelin.

Alle 6 biler der fik points kørte på Bridgestone dæk. Og efter løbet var Bridgestones tekniske chef, Hisao Suganuma, hurtig til at lykønske de tre på podiet.

"Udover selvfølgelig at lykønske Ferrari og McLaren med det flotte resultat, som de har kørt hjem til os, så vil jeg også sige, at sejren bliver overskygget af et dødsfald, som ramte en af banens marshalls. Vi sender vor dybeste sympati til afdødes familie. Vi er glade for at løbet viste hvor gode vores dæk er. Vi har udviklet flere dæk i løbet af vinteren. Dette er et af dem, det er udviklet specielt til denne bane. Det har været fantastisk at se at bilerne er 2 - 3 sekunder hurtigere end sidste år, men det er faktisk noget af det vi har forventet. Vi vil nu tage til Malaysia, som vi ved er en endnu mere krævende bane. Der plejer at være meget varmt, men vi har et dæk der passer til denne krævende bane også."

PDL  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk