Jos Verstappen

Kører infoTeamsGrand Prix 
 
 
NationalitetHollandsk
FamilieGift i 1996 med Sophie
Hobbysport
Sportsquash, jogging, mountain-biking
Højde172
Vægt69
wwwhttp://www.verstappen.com Eksternt link
Fødselsdato04.03.1972 
Baggrund
(mar. 2000)

Jos Verstappen står nu over for sit fjerde comeback til Formel 1. Det første var det med Simtec-teamet i 1995, men teamet strandede midtvejs i 1995-sæsonen på grund af økonomiske problemer. I 1996 kom så Verstappens andet comeback. Denne gang hos Arrows, som umiddelbart efter Verstappen havde skrevet kontrakt, blev solgt til Tom Walkinshaw, men det blev en katastrofal sæson og Verstappen fik ikke sin kontrakt forlænget. Verstappen kørte for Tyrrell i 1997, men heller ikke her blev det nogen succes, og ved udgangen af 1997 stod hollænderen uden kontrakt. Men godt et halvt år senere fik uheldige Verstappen endnu en chance hos Stewart, da han afløste Jan Magnussen midtvejs i sæsonen 1998. Verstappen kørte sæsonen færdig uden dog at gøre den store forskel. Derefter blev Verstappen sorteper, da Hondas Formel 1-team blev lukket, før det rigtig var begyndt i januar 1999. Nu er hollænderen så klar til sit fjerde comeback, det andet med Arrows, men oddsene ser ud til at være langt bedre end i 1996. Den nye Arrows Supertec A21 ser ud til at køre rigtig godt, og selv om Verstappens Honda eventyr blev afbrudt i startfasen, så kom Verstappen ud af det med en genvundet selvtillid. Jos Verstappen imponerede ved flere lejligheder, mens han testede Hondas Formel 1 racer på Catalunya banen forrige vinter. Ved de sidste testkørsler på Catalunya banen i februar i år har Verstappen ydermere sat en meget imponerende tid, og det lover godt både for Arrows og Verstappen. Vi må håbe, det går godt, for det er nok hollænderens sidste chance i Formel 1.

Jos Verstappens karriere blev ansporet af hans far, som byggede en hjemmelavet Go-Kart til ham, da han kun var fem år. Denne Go-Kart var drevet af en motorcykelmotor i hans hjem i Montfort. Og den meget unge Jos blev for alvor grebet af motorsporten, da hans far tog ham med til et Go-Kart-løb tre år senere. Jos begejstring var så stor, at Jos’s far tog ud og købte en rigtig Go-Kart til sin søn. Da han var ti år blev han tilmeldt sit første rigtige Go-Kart-løb. Men resultatet var skræmmende; den unge Jos havde et alvorligt uheld, og han måtte tilbringe en uge på hospitalet. Uheldet satte Jos’s karakter på en hård prøve, og da han forlod hospitalet,kunne han ikke gå på grund af smerter fra tre trykkede ribben. Men da hans far spurgte, om han ville prøve igen, sagde den forpinte Jos dog straks ja. Kun et par løb senere vandt han sit første Go-Kart-løb, og flere sejre fulgte. Jos blev i løbet af kort tid en af de bedste junior Go-Kart-kørere i Europa.

Til gengæld var det småt med skolegangen, som ikke på nogen måde kunne måle sig med Jos’s passion for motorsporten, og den unge mand missede da også lidt mere en ofte et par dage i skolen og når han endelig var mødt op, så forlod han meget gerne skolen ved den først givne lejlighed. Da Jos Verstappen fyldte 20, kom den store chance, og med støtte fra sine forældre, kom han ind i Opel Lotus serien med det hollandske Van Amersfoort-team. Verstappen kørte i ikke mindre end tre serier, den hollandske, Benelux og Euroserien, hvoraf han vandt de to første, og det var med ni sejre ud af ti mulige i Benelux serien. Ved udgangen af 1992 blev han en del af Opels tyske Formel 3-team og det blev endnu en succes-historie: ”Jos the Boss” vandt otte løb og det eftertragtede tyske Formel 3-mesterskab. Ydermere kom der succesen i Marlboro Masters på den lokale Zandvort-bane i Holland, som gav Verstappen flere Formel 1-test tilbud. Det første han accepterede var faktisk fra Footwork-teamet som i dag er Verstappens team. Han viste hurtig sit værd og Benetton handlede hurtigt og fik Jos Verstappen til at underskrive en kontrakt som testkører for teamet i 1994. Men det skulle blive til mere end det. Benettons anden kører, finnen JJ Lehto, kom under en test kørsel ud for et uheld, som gav ham en piskesmæld-læsion og Jos Verstappen stod pludselig over for sin Formel 1 debut ved sæson premieren i Brasilien. Han blev dog involve
Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk