Nick Heidfeld

Kører infoTeamsGrand Prix 
 
 
ØgenavnQuick Nick
NationalitetTysk
FamilieSingle
Højde173
Vægt76
wwwhttp://www.nick-heidfeld.de Eksternt link
Fødselsdato10.05.1977 
Baggrund
CBA - februar 2001
Nick Heidfeld indledte sin motorsportskarriere som ni-årig i den lokale go-kart-klub. Han fik samlet en lang række resultater, inden han i 1994 bevægede sig op til tysk Formel Ford 1600, hvor han vandt mesterskabet med otte sejre ud af ni mulige. Året efter vandt han det internationale tyske mesterskab i Formel Ford 1800 med fire sejre og fem podiepladseringer, og blev desuden nr. 2 tyske Formel Ford-mesterskab

I 1996 kom turen til tysk F3 hos Opal Team BSR, hvor han med tre sejre blev han samlet 3'er i mesterskabet. Han tog pole i prestigefulde GP i Macau, men blev kun samlet 6'er. Men det var godt nok til at Mercedes havde fået øje på ham i deres jagt på den nye Schumacher - denne gang en som de kunne beholde for sig selv. Heidfeld fortsatte i tysk Formel 3 og vandt denne gang titlen. Samtidig blev han, som Mercedes' juniorkører, testkører for McLaren. Da F3 nu var en overstået forhindring, blev han året efter anbragt i F3000 i McLarens juniorteam, West, der var oprettet til formålet- med øjeblikkelig succes. Med sejre i Monaco, på Hockenheim og Hungaroring blev han 2'er i mesterskabet i sin debutsæson.

I 1999 vandt Heidfeld overlegent mesterskabet, og da der nu ikke var mere for ham at gøre i denne serie, valgte Mercedes at give ham F1-debut hos Prost - som en læresæson hos 'professoren'. 2000-sæsonen blev dog en langt hårdere lektie end nogen kunne have forventet. Prost-raceren må have været en ubehagelig forandring for Heidfeld, der havde været vant til at teste McLaren-racere i de sidste tre sæsoner. Det blev ikke til nogen point, og den bedste resultat var en 8.-plads. Teamkammeraten Jean Alesi havde det ikke meget lettere. Heidfeld blev udråbt til et kæmpetalent og et fantastisk fund for Mercedes, men i hans debutsæson blev der meget stille om ham. Heidfeld håber nok at kunne gøre et bedre indtryk, når han i 2001 kører for Sauber.
Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk