Felipe Massa

Kører infoTeamsGrand Prix 
 
 
NationalitetBrasiliansk
HobbyBiografer
SportVandski, Tennis
wwwhttp://www.felipemassa.com/ Eksternt link
Fødselsdato25.04.1981 
Baggrund
Sauber skabte først skandale og siden succes, da teamet sensationelt valgte at hyre den uerfarne og totalt ukendte Kimi Raikkonen i 2001. Nu er spørgsmålet om Peter Sauber er ved at gøre det igen og trække en ny kanin op af hatten?
Sauber fik kun lov til at beholde Raikkonen en enklet sæson, og afløseren hedder Felipe Massa. Han er 20 år, men erfaringsmæssigt er han nået længere end førnævnte finne. I 2000 vandt han det italienske Formel Renault mesterskab og året efter sejrede han i den europæiske serie, samtidig med at han vandt det europæiske Formel 3000-mesterskab.

Sauber hentede ham ind til en to-dages-test på Mugello i slutningen af september sidste år, og her var man meget imponerede. Teamets tekniske direktør Willy Rampf havde kun ros tilovers for brasilianeren: "Det var rart at arbejde med ham. Han er fokuseret, beslutsom og sikker på sine egne evner. Den anden dag lod vi ham få lidt erfaring med mekaniske og aerodynamiske opsætninger. Han har så meget selvtillid, at vi oven i købet brugte ham til at begynde opsætningsarbejdet til Indianapolis (det forestående GP, red.). Om eftermiddagen var banen våd, og han klarede sig godt under disse forhold."

Selv betegner Massa sig som en meget angrebslysten kører. Sådan har det altid været, siger han: "hele mit liv har jeg været en aggressiv kører. Jeg bryder mig ikke om at ligge bag en anden kører og være nødt til at studere hvad de gør for få deres placering. Jeg har ikke lyst til at nå til løbets slutning og føle at jeg ikke har forsøgt. Jeg vil hellere lave en fejl end ikke at prøve." Det lyder som om Peter Sauber godt kan forvente en del krøllede biler i den kommende sæson.

Adriano Morini er Massas teamchef fra F3000: Han betegner Massa som mindre aggressiv og impulsiv end Montoya (som han ligeledes kender fra F3000): "Felipe er mere teknisk i sin kørestil, mere beregnende". Samtidig indrømmer han dog, at den nye Sauber-kørers største problem er en manglende teknologi-fascination. Ikke desto mindre tror han på, at Massa kan blive endnu en stor brasiliansk kører.

I hjemlandet er forhåbningerne til Massa ligeledes høje, og han er allerede blevet kaldt "Den nye Senna" - en krævende sammenligning, der ikke vækker begejstring hos hovedpersonen. Massa, hvis store helt er Nelson Piquet, mener at "De udtaler sig for hurtigt, for jeg er Felipe, ikke Senna". I første omgang vil sammenligningsgrundlaget være Nick Heidfeld, der begynder sin tredje sæson i Formel 1.

Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk