Artikler

Indeks 

Formel 1 2003

 
Af Martin Møller-Thomsen.
 
For fjerde år i træk kom verdensmesteren i Formel 1 til at hedde Michael Schumacher. Men mens hans store præstation i 2002 var, at han ikke selv faldt i søvn, ligesom alle vi andre gjorde det, fik han i 2003 kamp til næsten til stregen. Efter 2002 ville alt have været en forbedring, men at Formel 1 over en vinter forandrede sig så meget, som det skete, havde de færreste vel forestillet sig.

Og hvilket sæson det blev. Der kom regelændringer, der blev ændret og modificeret og ændret igen.


Michael Schumacher på vej mod nye højder inden for Formel 1 sporten.
(Foto: Ferrari)

Der skete en masse ved siden af banen, med dækkrig, spionage, retsager og hvad der nu ellers som vanligt dukker op i kølvandet på store penge. Det væsentlige er heller ikke at 2003 også bød på otte forskellige vindere, der sad placeret i fem forskellige biler. Nej, for statistikker lyver. Hvis man ser på 2002 sæsonen så havde vi fire forskellige vindere i tre forskellige biler. Helt tosset lyder det da ikke, i al fald ikke før man finder ud af de to vandt et løb hver, mens de to andre delte resten. Det væsentlige er ikke antallet at vindere, nej det væsentlige er den måde sejrene kommer i hus på. Og i en tid hvor overhalinger er noget nær umuligt, så blev løbene i 2003 noget nær så spændende som de kan blive.

De mindeværdige øjeblikke.
Det første der falder mig ind når jeg tænker tilbage på 2003 er en ung mand, ved navn Fernando Alonso. I sin første sæson, tilbage i 2001, imponerede han, den unge spanier. Han var hurtig i den Minardi, de vidst i øvrigt stadig bruger. Siden har han så brugt et helt år på at være testkører for Renault, inden har i 2003 igen fik lov til at køre løb. At han så viste sig at være hurtig var egentlig ikke nogen overraskelse. Men at han viste sig at være så hurtig, det var alligevel mere end mange havde regnet med. Der er to ting jeg især vil huske Alonso for i 2003.


Årets positive overraskelse - spanieren Fernando Alonso.
(Foto: Renault F1)

Det første er hans pole-position i Malaysia. Renault vendte tilbage til Formel 1, som team, sådan helt for alvor i 2002 (i 2001 havde de jo egentlig drevet Benetton teamet), og Alonso havde været væk fra Formel 1 i et år. Og så sætter han pole! Det var der vi for første gang så at Renault havde tænkt sig at lege med de store drenge, allerede i år. Bevares, knægten havde lavet et par gode præstationer i de to første løb, men de første løb er ikke altid en korrekt indikation på resten af sæsonen. Men i Malaysia viste Renault og Alonso tænder. En fransk/spansk trussel, der skulle tages alvorligt.

Det næste mindeværdig øjeblik med Alonso er i Ungarn. Over hele sommeren har Renault mere eller mindre lagt op til at Hungaroring var deres bane. Flere gange havde folk i teamet, eller kørerne udtalt at de så frem til Ungarn (sandsynligvis som de eneste), da den passede deres bil og deres motor, der måske manglede lidt hestekræfter i forhold til de store, perfekt. Og så var det ikke engang løgn. Alonso kørte et fejlfrit løb og blev den yngste vinder af et Formel 1 løb nogensinde. En storslået præstation, og et øjeblik der absolut hører til i historiebøgerne.

Men Fernando Alonso er ikke den eneste der leverede mindeværdige øjeblikke. Omend han også spiller en væsentlig rolle i den næste begivenhed: Brasilien. Regnvejr forekommer, også i Formel 1. Bernie Ecclestone overvejede for et par år siden at lave kunstige regnvejrsløb for forøge spændingen, men det er aldrig blevet til mere end snakken.
Men i Sao Paolo i år behøvede man ingen kunstvanding for at gøre banen våd. Det klarede skyerne selv.

MMT  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk