Damon Hill

Kører infoTeamsGrand Prix 
 
 
NationalitetEngelsk
FamilieGift med Georgie
HobbySpille på guitar og køre på motorcykel
SportGolf
Højde182
Vægt76.5
wwwhttp://www.damonhill.co.uk Eksternt link
Fødselsdato17.09.1960 
Baggrund
Modsat alle andre Formel 1-kørere har Damon Hill en meget anderledes baggrund inden han begyndte i Formel 1. Hvor alle håbefulde drenge kører gokart for med tiden at blive Formel 1-kører, begyndte Damon på den tohjulede - motorcyklen. Han brugte sin motorcykel i sit arbejde, og kørte race - og der vandt han masser af sejre i de løb han stillede op til. I grunden var hans mor der fik ham overtalt til at skifte den vilde motorcykel ud med race på fire hjul. Samtidig klingede efternavnet godt i nogle ører - hans fader var nemlig en af 1960´ernes store profiler, bedre kendt som Graham Hill, dobbelt verdensmester. Damon begyndte sin Formel-karriere i Formel Ford i som 24 årig. Som tiden gik steg han i klasserne - men til tider kunne det se ud som om karrieren stod stille, blandt andet pga. økonomiske vanskeligheder. Men han viste hele tiden noget som faderen også var kendt for: stædighed og viljen til at komme frem.

Han fik i 1992 chancen for at være testkører for Williams og samme år fik han også Formel 1-debut - men det var hos det skrantende Brabham-team. I 1993 får han sædet ved siden af ‘Professoren’, Alain Prost, og mod slutningen af sæsonen er han godt kørende og vinder tre løb i træk - den første sejr kommer på Spa. I 1994 forlod Prost teamet eftersom Ayrton Senna var topkøreren i 1994, og Hill får dermed to af Formel 1-historiens største kørere som makker. Sennas død på Imola overlod et tomrum i sporten og også hos Williams. Der udvikler sig en legendarisk kamp mellem ham og Schumacher - som gentager sig i 1995. Men hvis det ikke var for Hills stædighed og det at han bevarede humøret under de hårde tider ville teamet måske være faldet fra hinanden. Det er først i 1996 at han kan kåres til verdensmester (i øvrigt er Graham og Damon Hill de eneste fader-søn verdensmestre) - men der var konkurrencen også mindre end de forrige år. Frank Williams fyrede Hill og derfor måtte han tage et år hos Arrows, uden den store succes. Han vendte tilbage til et muligt tophold i 1998 og var manden bag Jordans første sejr - i øvrigt også på Spa.

Damon er med sine 38 år efterhånden på vej mod de sidste sæsoner, men han vil helt sikkert være med til at præge løbene, men nok ikke som titelkandidat, og det bliver spændende at se hvordan kampen mellem to gamle Williams-kørere udvikler sig.
(BB)
Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk