Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
29.6.2004
 Christian Klien bliver klar til det franske GP
 Frankrigs GP - Dækpreview
 
25.6.2004
 Bernie får ny højrehånd
 

Hop til top29.6.2004

Christian Klien bliver klar til det franske GP

Christian Klien der i bogstaveligste forstand fik fingrene i maskinen forleden under en test i Barcelona, er nu meldt klar til det franske Grand Prix.

Christian Klien der under en test i sidste uge i Barcelona fik fingrene lidt for langt frem da han i bedste mening ville afkøle sine hænder ved en blæser, er nu meldt klar til deltagelse i det franske Grand Prix. Klien fik fingrene i en blæser til bremserne da han havde en pause under testen. Han fik en meget dyb flænge i den ene af fingrene. Fingeren er nu helet og Klien kan nu genoptage sin kørsel. Klien er ikke for en gangs skyld ikke ny på banen - helt. Han har kørt her i Formel 3, men udtaler: "at køre her i en Formel 1 racer er noget ganske andet."

PDL  


Hop til top
Frankrigs GP - Dækpreview

Ferrari og Bridgestone tager de første to pladser og Michelin de efterfølgende i pointene. Sådan plejer det stort set at være. Sauber har dog blandet sig et par gange. Men hvad har dækfabrikanterne fundet på denne gang?

Michelin:
Michelin er på hjemmebane denne gang. Men om det udmønter sig i en førsteplads, er ikke til at sige, kun håbe. Håbet kunne jo f.eks. give sig udslag i en gentagelse af sidste års resultat på netop Magny-Cours. Der var det Williams et to da løbet var slut. Michelin siger dog at selvom at det er hjemmebane så er håndtering af dette GP ikke anderledes end alle andre. Michelin har fundet frem til at det er i det midterste spekter af mulige compounds man vil tilbyde sine teams. Det forventes at op til fire forskellige compounds vil blive anvendt af de seks teams. Michelin fremhæver at det er vigtigt at få dækkene til at klare belastningen i Estoril svinget på den franske bane. I netop dette sving bliver dækkene belastet ekstra hårdt. Men Michelin er forventningsfulde forud for det franske Grand Prix. Man ser gerne en gentagelse af sidste års resultat.

Bridgestone:
Som vanligt sender Bridgestone 1400 dæk af sted til et Grand Prix. Lige som hos Michelin drejer det sig om compounds i det midterste spekter af compounds. Hvor Michelin forventer at der vil blive valgt mellem op til 4 forskellige compounds, så begrænser Bridgestone deres udvalg til tre. Det må de fire teams så vælge og vrage imellem. Som vanligt har Bridgestone i samarbejde med primært Ferrari, men også Sauber testet dæk. Jordan har også bidraget med deres erfaringer denne gang. Hos Bridgestone forventer man at sektor 2 på banen bliver den vigtigste. Altså den midterste del af banen og ikke den første sektor som Michelin fremhæver. Samarbejdet med deres teams fremhæver Bridgestone som en stor del af den succesfaktor man har oplevet i år hidtil. Sauber er længere med fremme end vanligt, og også Jordan har fået gang i pointene, og minsandten om ikke Minardi er kommet på tavlen også, velvidende at det skyldes et stort mandefald i det amerikanske GP.

PDL  


 

Hop til top25.6.2004

Bernie får ny højrehånd

Nej, Bernie Ecclestone skal ikke opereres, men det drejer sig mere om et generationsskifte i FOM, Formula One Management? I hvert fald forlyder det at Bernie Ecclestone har ansat Michael Payne, i øjeblikket mediadirektør hos IOC, den internationale olympiske komite.

Den 73 årige Bernie Ecclestone er måske ved at forberede et generationsskifte i FOM. I hvert fald forlyder det at omsigværende Bernie Ecclestone har ansat Michael Payne som i øjeblikket arbejder med at afslutte de sidste ting forud for de olympiske lege i Athen. Michael Payne har i en lang årrække arbejdet for IOC, men fratræder efter de olympiske lege i år, efter at der er opstået en del samarbejdsproblemer med den nye præsident for IOC, Jacques Rogge.

Michael Payne har haft en stor karriere hos IOC. Det var ham som startede den store formidling af tv fra olympiske lege, og ham der fik fat i de store sponsorer som i de seneste år har gjort bemærket i OL. Bare mediedækningen af OL er i dag kæmpestort og det har Michael Payne æren af at have opbygget.

Med ansættelsen af Michael Payne, ligner det en form for aflast af Ecclestone selv, og måske kan det betyde at Michael Payne med tiden kan gå ind og overtage Ecclestones rolle helt. Bernie Ecclestone siger dog at han ikke har til hensigt at træde tilbage, men at han vil trække sig lidt mere i baggrunden og overlade en del af ansvaret til Michael Payne og i stedet koncentrere sig mere om at forberede FOM - og måske andre ting også - på fremtiden.

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk