Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
15.7.2010
 Formel 1 til Sydafrika?
 Williams forsætter med Cosworth motorer
 
14.7.2010
 M. Schumacher - har han stadig en fremtid i Formel 1?
 

Hop til top15.7.2010

Formel 1 til Sydafrika?

Bernie Ecclestone har travlt i disse uger. Ud over at forhandle med amerikanerne om flere GP'er, så er der stadig nye lande og baner der byder sig til, så aftalekalenderen er i fuld gang. Et par af de uafklarede spørgsmål er Rusland og Sydafrika.

Rusland vil gerne på Formel 1 kalenderen og det er man også interesseret i i Sydafrika. Med hensyn til Rusland er det for så vidt på plads, undtagen lige hvor man skal køre. Det er åbenbart et af de største problem i landet mod øst. Man ved ikke eller kan ikke blive enige om hvor et Formel 1 Grand Prix skal placeres.

Derudover har Bernie Ecclestone i flere etaper også talt med repræsentanter fra Sydafrika. Landet er tilsyneladende ved at blive en magnet når det gælder store sportsarrangementer. For nogen år siden ansøgte man om at blive OL vært, men fik afslag. Efter et vellykket arrangement af det netop overståede VM fodbold, så prøver man igen at ansøge om OL.

Også Formel 1 har stor interesse i landet. Der blev kørt Formel 1 i landet fra 1962 hvor de første Grand Prixer blev kørt på Prince George banen inden man skiftede til den noget mere kendte Kyalami bane, som efter det sidst kørte Grand Prix i Sydafrika i 1993, i flere år derefter var en yndet testbane for flere teams i vinterperioden. Blandt andet Williams teamet brugte banen i flere år.

Arrangørerne har flere gange talt med Bernie Ecclestone om en tilbagekomst. Og Bernie Ecclestone er absolut ikke afvisende. Han vil gerne have både Rusland og Sydafrika med på kalenderen. Man kan så også sige at så lever man op til seriens navn - et verdensmesterskab. Så er alle kontinenter i og for sig med på kalenderen.

Der er dog ikke noget på plads med hensyn til Sydafrika. Men man er kommet så langt at en eventuel ny bane bør placeres i nærheden af Cape Town. Det hænger selvfølgelig sammen med at man har en stor del af infrastrukturen på plads efter fodbold VM. Der tales om en rigtig Grand Prix bane og altså ikke en gadebane som visse medier mener det bliver. Bernie Ecclestone siger dog også at det tidligst bliver om 3 år at Sydafrika kommer med. Der er endnu mange detaljer der ikke er på plads.

PDL  


Hop til top
Williams forsætter med Cosworth motorer

Selvom adskillige rygter har antydet et skifte, så bekræfter Williams teamet at man forsætter med Cosworth motorer også i næste sæson. Williams har ifølge adskillige rygter været i forbindelse med Renault som man tidligere har haft et succesrigt samarbejde med.

Williams teamet har én 3 årig kontrakt med Cosworth om levering af motorer til teamet. Ifølge adskillige rygter har teamet tilsyneladende talt med Renault om en aftale. Williams bekræfter dog at teamet også i næste sæson vil anvende motorerne fra Cosworth. Hvorvidt der er klausuler og/eller options indbygget i kontrakten mellem de to vides ikke.


(Foto: Williams Media)

Williams teamet lægger dog ikke skjul på at den bedste løsning for et uafhængigt team, vil være at få motorer fra en af de store fabrikker. Teamet har med stor succes tidligere anvendt Renaults motorer, enten i form af Renault eller med navnet Megachrome på ventildækslerne. Også BMW, Honda og Toyota har tidligere leveret motorer til teamet.

PDL  


 

Hop til top14.7.2010

M. Schumacher - har han stadig en fremtid i Formel 1?

Michael Schumacher har ikke haft den bedste tilbagekomst til motorsportens kongeklasse. I takt med at topresultaterne udebliver, stiger kritikken af den tidligere mester. Nu blander Sir Jackie Stewart og Bernie Ecclestone sig i koret.

Det har ikke været nogen speciel nem sæson hidtil for den tidligere mangefoldige verdensmester Michael Schumacher. Endnu har han ikke noget nogen topresultater omend han dog har kørt sig til en del points. Og så er det vel ikke unaturligt at kritikken af ham stiger. Nu begynder de store personligheder også at blande sig i koret af kritikere.


Smilet er der men M. Schumacher er efter teamkollegaen
(Foto: Mercedes GP)

Eksempelvis så mener Sir Jackie Stewart at Michael Schumacher bør trække sig tilbage efter at sæsonfinalen i november er kørt. Michael Schumacher har alvorlige problemer med i det hele taget at følge med teamkollega Nico Rosberg og som Sir Jackie Stewart udtrykker det:

"Han kan ikke engang følge med Nico Rosberg, som er hurtigere men som endnu ikke har vundet et Grand Prix."

"Jeg ville personligt have foretrukket at Michael Schumacher ikke kom tilbage. Han skulle derimod have forsat et år eller to mere hos Ferrari og så helt være stoppet. Hvorfor kom han tilbage? Han har vundet alt og kan kun tabe."

"Nu er han i en yderst vanskelig situation hvor han må leve med en masse kritik. Spørgsmålet er om han vil tage et år mere, hvad siger hans hjerte? Svaret får vi i marts måned næste år."

Bernie Ecclestone er for så vidt enig med Sir Jackie Stewart, men udtrykker det noget kortere:

"Hvis han ikke præsterer, tvivler jeg på at han forsætter. Han virker dog topmotiveret, i form og har stadig sit store talent. Bilen virker dog ikke til at være på det niveau som Michael Schumacher ønsker den skal være."

Michael Schumacher svarede allerede i sidste uge på den daværende fremkomne kritik ved at sige at han har kontrakt med Mercedes til og med 2012 og at han agter at opfylde den. Michael Schumacher sagde dog også at han personligt ikke selv kan nå at vinde mesterskabet i år, og han i stedet allerede nu så småt har rettet fokus på næste sæson. Det er så op til Mercedes at lave bilen der kan vinde.

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk