Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
6.8.2010
 FIA til møde med de nye ansøgere i næste uge
 
5.8.2010
 Valencia stiller spørgsmålstegn
 Toro Rosso med KERS i 2011
 

Hop til top6.8.2010

FIA til møde med de nye ansøgere i næste uge

En udvælgelse af de nye teams skal snart foretages. Ellers vil en hård og kompakt tidsplan for den/de udvalgte team(s) måske gøre det umuligt at være med fra start af sæsonen 2011.
De tilbageværende ansøgere skal til møde med FIA/FOM i næste uge, nærmere bestemt d. 13. august i Paris. Et par ansøgere er hoppet fra. Tilbage er angiveligt 3 teams.

Tidspresset stiger på de ansøgere som vil med i Formel 1 feltet i næste sæson. Der er angiveligt kun 3 ansøgere tilbage efter at ART Grand Prix og det amerikanske foretagende Cypher har trukket deres ansøgninger tilbage.

Tilbage på listen er såvidt vides kun Villeneuve/Durango projektet, Epsilon Euskadi og Stefan GP. De to sidstnævnte blev sorteret fra i udvælgelsen sidste år, men prøver igen i år.

Spørgsmålet er dog hvor mange der får adgang til det forjættede land. Der er rejst spørgsmål ved hvor mange af de nye teams i år der kollapser økonomisk. Bernie Ecclestone har ikke lagt skjul på at der betales bidrag til et par af de nye teams for at holde dem kørende i denne sæson. Lotus som har klaret sig bedst i denne sæson af de nye teams, ser ud til at forsætte fremover.

Ross Brawn der udover at være teamchef for Mercedes GP, også er spidsen for FOTAs tekniske gruppe, advarer om at der snart skal tages en beslutning. Han udtrykker at det er hårdt at arbejde under det kolosale tidspres - især for et nyt team. Han mener selv at et felt på 24 biler er passende.

Det er dog heller ikke helt billigt at få adgangen. Bliver man udtaget koster det et depositum på €uro 19 millioner. Og så kommer alt det andet derefter. Det er det som har fået Cypher Group til at trække sig i denne omgang. Man har ikke anset det for muligt at rejse pengene endnu. Projektet er dog ikke opgivet, men udsat ifølge Cypher Group selv.

PDL  


 

Hop til top5.8.2010

Valencia stiller spørgsmålstegn

Umiddelbart efter det Ungarske Grand Prix blev der lækket en 2011 Formel 1 kalender indeholdende 20 løbsweekender, og skønt der sekt sikkert kun har været tale om et meget tidligt udkast, har den alligevel skabt røre i Formel 1 verdenen.
Blandt andet er arrangørene af Europas Grand Prix på gadebanen i Valencia ikke særligt tilfredse med den dato de er blevet tildelt.

Valmor Sport, der er arrangør af Europas Grand Prix i Valencia, havde gjort et stort stykke lobbyarbejde, for at få løbet flyttet fra sidst i august til sidst i juli.
Men i følge den nye kalender (eller rettere udkastet til den nye kalender), er løbet igen sat til sidst i august.

Bliver Europas Grand Prix flyttet fra den 28. august, er der dog mest der tyder på at løbet som tidligere vil blive kørt i juni, så man undgår de meget høje temperature i område i juli og august, samtidig med at løbet i juni vil ligge udenfor den spanske industriferie.

2011 kalenderen som den ser ud lige nu:
Dato Løb
13. marts Bahrains Grand Prix
27. marts Australiens Grand Prix
3. april Malaysias Grand Prix
17. april Kina s Grand Prix
24. april Syd Koreas Grand Prix
15. maj Spaniens Grand Prix
29. maj Monacos Grand Prix
12. juni Canadas Grand Prix
26. juni Tyrkiets Grand Prix
10. juli Englands Grand Prix
24. juli Tysklands Grand Prix
31. juli Ungarns Grand Prix
21. august Belgiens Grand Prix
28. august Europas Grand Prix
11. september Italiens Grand Prix
25. september Singapores Grand Prix
9. oktober Indiens Grand Prix
23. oktober Japans Grand Prix
30. oktober Brasiliens Grand Prix
13. november Abu Dhabis Grand Prix

Husk nu på at denne kalender ikke er den endelige, selvom den sikkert er meget tæt på, så vent lige lidt med at tage ferie og købe billetter til de enkelte løb til kalenderen er blevet godkendt.

Den endelige Formel 1 kalender for 2011 forventes tidligst at foreligge i slutningen af september eller i starten af oktober - efter kalender mødet mellem FIA og World Motor Sport Council - nogle gange er vi næsten nået hen til årsskiftet, inden alle kalender forhandlingerne er afsluttet.

AN  


Hop til top
Toro Rosso med KERS i 2011

Scuderia Toro Rosso teamet vil i næste sæson køre med KERS systemet i deres biler. KERS bliver indført igen, og vel mest fordi det omdiskuterede F-Duct ikke er lovlig i næste sæson.
Det tyder dog på at man er tvunget til at bruge KERS systemet i næste sæson. Det bliver en fast bestanddel i den pakkeløsning som bliver leveret fra Ferrari.

Ferrari leverer forsat motorer til Toro Rosso teamet også i næste sæson. Det betyder for Toro Rosso at man også skal bruge KERS systemet, og det er der en grund til.

Grunden til at Toro Rosso skal bruge KERS systemet i næste sæson, er egentlig ganske simpel. Ferrari leverer i næste sæson kun motorer med KERS. Det betyder at der kommer ændringer i både de fysiske og elektriske specifikationer, og Ferrari giver ikke mulighed for alternativer.

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk