Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
15.8.2010
 Amerika´s Grand Prix bliver et sommerløb
 
13.8.2010
 Spa-Francorchamps kæmper for overlevelse
 Austin tager imod Hermann Tilke
 

Hop til top15.8.2010

Amerika´s Grand Prix bliver et sommerløb

Selv om der endnu ikke er taget det første spadestik til den nye Formel 1 bane i Austin, 'hovedstaden' i Texas, så fremkommer der hele tiden nye oplysninger omkring projektet samt ikke mindst det første løb.
Den seneste nyhed relaterer sig netop til løbstidspunket, og selv om løbskalenderen for 2011 endnu ikke er helt på plads, så arbejder man altså sideløbende med 2012 kalenderen, den første kalender der skal indeholde løbet i Austin.

Det er Formel 1 chefen over dem alle, Bernie Ecclestone, der løfter lidt af sløret for hvornår premiereløbet skal køres på banen i Austin.
Der er endnu ikke sat den nøjagtige dato, men Bernie Ecclestone udtaler:
"Vi må vente og se, men det vil være logisk at placere løbet i forbindelse med løbet i Montreal, hvilket betyder på et tidspunkt i juni måned."

Bernie Ecclestone kommenterede også lidt på rygterne omkring yderligere et Formel 1 Grand Prix på amerikansk grund:
"Lad os gøre en ting helt klart: Løbet i Austin bliver Amerikas Grand Prix. Men det betyder ikke at vi udelukker muligheden for endnu et løb et andet sted i Amerika under et andet navn. Det ville jo være fjollet hvis muligheden for et Grand Prix i New York opstod, og vi så på forhånd sagde 'nej tak' - men det er kun en drøm på nuværende tidspunkt! Fakta er at vi har en kontrakt med Austin, og det bliver der det Amerikanske Grand Prix skal køres."

AN  


 

Hop til top13.8.2010

Spa-Francorchamps kæmper for overlevelse

Igennem flere år har der været store problemer med afholdelsen af det belgiske Grand Prix på den populære Spa-Francorchamps bane. Sidste år skuffede billetsalget, og nu er den igen gal. Der er solgt færre billetter til løbet om fjorten dage, end på samme tidspunkt sidste år.

Sidste år skulle der komme 70.000 tilskuere for at man ville få et økonomisk neutralt resultat. Indtil videre er blot 40.000 billetter til weekendens løb blevet solgt, så igen i år er der masser af plads. Og arrangørerne er hårdt pressede, da flere nye lande med store pengebeløb er klar til at tage over. Senest har en del af de arabiske lande kommet med, og nu melder flere østeuropæiske og asiatiske lande sig også på banen.

Håber er igen at nå niveauet fra 2007 hvor der var 65.000 tilskuere - det gør at løbet lige netop kører rundt i 2010. Løbet forventes at være med igen i 2011, men så begynder der at komme pres på da der ifølge den kommende Concorde aftale forventes at blive skrevet ind at der skal være 25 løb i Formel 1-serien. Og for at teams'ene skal købe ind på det forslag, så skal arrangørerne af de enkelte løb smide flere penge på bordet for at afholde et Grand Prix. Og med den anstrengte økonomi i det belgiske Grand Prix kan Spa-Francorchamps være fortid fra 2012.

BB  


Hop til top
Austin tager imod Hermann Tilke

Vi kunne i tirsdags berette om de forløbige fremskridt på den kommende Formel 1 Grand Prix bane i Austin, Texas. Og nu begynder der at ske noget mere.
Team Tilke er ankommet til Austin, Texas for at tage området i nærmere øjensyn med henblik på at få de sidste detaljer med i det layout som mange efterhånden venter på at se.

Repræsentanter fra Tilke Gmbh er ankommet til Austin, Texas. Det er man fordi at man skal have tilføjet de sidste detaljer på de efterhånden mange arbejdstegninger der er nødvendige med et projekt i den størrelsesorden det er at bygge en ny Grand Prix bane.

Det man kort fortalt skal se nærmere på er beliggenhed af tilkørselsveje, de nødvendige tilhørende bygninger, anlæggelse af vand- og el-forsyning. Med andre ord - de nødvendige faciliteter der hører til ethvert byggeri. Alle jordprøver og nivelleringsopmålinger er stort set overstået.

Området hvor banen skal ligge, er lettere kopieret og heldigvis for det, for det gør absolut ingenting at det ikke er en total flad bane som flere af Grand Prix banerne er i øjeblikket. Vi venter endnu på at layoutet bliver offentliggjort, men hverken Tilke Gmbh eller de amerikanske bygherrer, vil sætte dato på. Det eneste der meldt ud, er at præsentationen af layoutet vil ske i løbet af sommeren 2010.

Markedsføringen er allerede godt i gang fra amerikansk side. Og måske med rette. Området er for os europæer måske bare et sted ude på prærien, men sådan forholder det sig ikke. Austin området er i en rivende udvikling, også trods det at der hersker en vis krise. Texas har en af de helt store positive amerikanske økonomier og adskillige globale firmaer har deres hovedkvarterer her.

Man venter på at en amerikansk kører slår igennem i Formel 1. Og modsat mange amerikanere med hang til Formel 1, så mener man ikke at det er så nødvendigt igen med et amerikansk team. De sidste to tiltag er begge strandet på grund af økonomiske mangler. Gypher er dog ikke erklæret dødt endnu, men har trukket deres ansøgning for 2011 tilbage.

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk