Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
13.5.1999
 McLaren i problemer?
 Salo vil gerne have et sæde
 Alain Prost bekymret
 Alesi skuffet
 Motor-topmøde i morgen
 Odds for Monaco Grand Prix 1999
 Schumacher tilfreds
 McLaren gik forkert
 Stewart-racer ikke helt neutral
 Ron Dennis støtter Coulthard
 Det var en kørerfejl
 Bernie er sur på amerkanerne
 Hvepsen i lodret fald ?
 2. frie træning
 Schumacher hurtigst
 Irvine hurtigst
 Schumacher selvsikker
 McLaren og Monaco
 
12.5.1999
 Debat om langsomme kørere
 Stewart i form til Monaco
 Flere uheld?
 Ralf får ny bil
 Toyota-rygte afvises
 Blødere dæk til Monaco
 Formel 1 tabte
 

Hop til top13.5.1999

McLaren i problemer?

Der blev talt meget i Monaco om de to McLaren-racere - hvor var de henne under den første træning? Som feltets måske bedste racer måtte man jo forvente at de var med fremme, men der var store problemer for teamet. Mika Hakkinen fortæller at hans racer ikke var den mest velkørende i Formel 1. "Under morgenens første træning havde vi nogle særiøse problemer med bilens balance. Jeg var virkelig bekymret fordi jeg kunne ikke få raceren i den retning som jeg gerne ville," fortæller Hakkinen - det er i givet fald første gang i et par år at McLaren-raceren ikke er veloplagt fra første færd. "Vi foretog nogle ændringer til den anden træning, ingeniørerne foretog nogle geniale forandringer på ophænget, og jeg var i stand til at få vejgreb både for og bag, hvilket satte mig i stand til at presse hårdt på," beretter Hakkinen og glæder sig over at han alligvel kunne få en god tid. Både han og teamet troede i første omgang at det blot var banen der var skyld i problemerne, hvis den var en smule beskidt, men noget inden i træningen fandt teamet ud af at det var raceren der var noget galt med. Teamet ærgrede sig efter træningen over at have spildt en time - det kan koste i den anden ende.
BB  


Hop til top
Salo vil gerne have et sæde

Efter at finske Mika Salo igen er kommet tilbage til Formel 1 er han blevet et varmt emne. Der bliver stillet meget direkte spørgsmål til finnens fremtid og hvorfor han valgte at forlade Arrows blot få dage før løbet i Australien begyndte. Da han blev stillet spørgsmålet om hvad der skete i den forbindelse siger han: "Vi har aftalt ikke at tale om det. Men det var min beslutning at rejse," siger han om hvorfor han ikke er Formel 1-kører for Arrows. Samtidig sættes han stadig i forbindelse med testarbejde for Honda og håber at han kan få et job der. "Jeg planlagde ikke at køre i år, men efter Imola og nu her, kan jeg huske hvor sjovt det er," siger Salo og gør opmærksom på at han gerne vil have et sæde hvis der er nogen der står og mangler en kører. Salo vil naturligvis gå efter at gøre det godt for BAR. "Jeg ved at det kan være mit sidste løb så jeg har intet at miste. Så jeg kan lave en stor fejl, men under alle omstændigheder har jeg ikke noget job til det næste løb," filosoferer han. Det ventes at Ricardo Zonta med stor sandsynlighed igen er tilbage som andenkører i det næste løb i Barcelona.

En arbejdsløs Formel 1-kører - vil gerne have have arbejde så hurtigt som muligt!

BB  


Hop til top
Alain Prost bekymret

Franskmanden havde ellers en hel del at glæde sig over i dag. Olivier Panis kørte sig til en 3. plads i dagens træning, og Jarno Trulli klarede sig også godt. "Selvom vi er tilfredse med dagens præstation, vil det blive ret svært at holde vores position på lørdag," siger Alain Prost om forventningerne til resten af weekenden. 1999 er starten på en ny tid for Prost, efter den katastrofale 1998-sæson. Selvom der kun står et point noteret til Prost i år er der mere i vente. "Vi har arbejdet hårdt siden sidste år. Men der er to måder at se det på. Set på resultaterne er et point ikke nok, men potentialet både i raceren og teamet får det til at se godt ud - specielt til næste år," fortsætter han. Samtidig har det været fremme at samarbejdet med Peugeot er ved at smuldre og at Prost skulle have været med i kampen om et muligt samarbejde med Honda - det samarbejde som BAR sandsynligvis får glæde af. Motoren er alt for stor og yder ikke nok. Det bekymrer derfor Alain Prost at Peugeot har gang i en masse projekter og nu satser på rally-VM. "Jeg var bekymret, og jeg fortalte Peugeot med det samme om min bekymring. Men jeg må se det fra den positive side og om det er godt for Peugeot. I Formel 1 handler det mest om teknologi og firmaet image, mens det i rally mere drejer sig om en gengivelse af kvaliteten af firmaet produkter," fortæller Prost og tilføjer at han da gerne ser at Peugeot gør det godt i rally-VM. De var i hvertfald med fremme i det seneste rallyløb - så måske er der succes i vente for Peugeot dér i stedet for i Formel 1? Det ventes at Prost finder en ny motorleverandør fra år 2000.
BB  


Hop til top
Alesi skuffet

Efter dagens træning var Jean Alesi meget skuffet over udfaldet af dagens frie træninger. Det så eller meget godt ud på et tidspunkt - alligevel sluttede feltets mest rutinerede kører som nummer 15. Inden sæsonen begyndte forventede Alesi noget stort med Sauber-raceren, men indtil videre er det blot blevet til det ene point som Alesi fik hevet hjem for 14 dage siden på Imola. "Det er sandt at jeg er blevet skuffet. Måske forventede Pedro og jeg at have en bedre racer i år, men vi skal arbejde meget med en hel del ting," beretter Alesi. "Problemet består i at baghjulene hopper ret meget når der bremses. Jeg har derudover ret meget understyring og det gør bilen meget langsom. Det var sådan på Imola og siden da har vi ikke rigtig fået testet noget. Der er forbedringer på vej, men vi har dem endnu ikke," siger Jean Alesi. Teamet testede dog mellem Imola og Monaco på den smalle Nogaro-bane, men det var mere for at være klar til Monaco, og der blev ikke arbejdet for at finde forandringer på raceren.
BB  


Hop til top
Motor-topmøde i morgen

Det ventes at alle topfolk fra de forskellige motorleverandører vil holde et topmøde for at diskutere udviklingen af motorer i fremtiden. Det kommer efter at der er flere der ønsker at V10 skal være standard. Det er især det økonomiske aspekt som har fået leverandørerne til at overveje forslaget. Hvert år bliver der brugt adskillige millioner kroner for at forbedre og øge motorernes præstation, og med et fast reglement kan omkostningerne til dette minimeres. Blandt andet har Ferrari og Arrows overvejet at begynde at udvikle en V12'er, og Williams kommende partner BMW er måske også på vej med en V12'er.
BB  


Hop til top
Odds for Monaco Grand Prix 1999

Så er de første odds for løbet på søndsag kommet frem, disse er baseret på dagens to frie træninger, og kan nemt ændre sig i løbet af lørdagens to frie træninger samt ikke mindst selve kvalifikationen. Men det er dog alligevel interessant at se hvordan bookmakerne de ser på racet allerede nu.
KørerVinderI top 3
Michael Schumacher2,251,25
Mika Hakkinen2,751,35
David Coulthard4,001,60
Alex Zanardi25,005,00
Eddie Irvine8,002,40
Ralf Schumacher20,004,00
Jacques Villeneuve25,005,00
Giancarlo Fisichella20,004,00
Alexander Wurz25,005,00
Damon Hill20,004,00
Heinz-Harald Frentzen15,003,20
AN  


Hop til top
Schumacher tilfreds

Den tredobbelte Monaco vinder, Michael Schumacher, var og kunne med rette også være mere end tilfreds med resultatet af de første frie træninger. "Det har været meget sjovt, fordi opsætningen i dag var perfekt lige fra begyndelsen. Vi er langt videre end vi var på samme tidspunkt sidste år. Det var en dejlig følelse at kunne følge med Sølvpilene lige fra første dag" :sagde Michael Schumacher, der undervejs mistede 15 minutters træningstid, som følge af en reparation på forhjulsophænget. "Dagens rækkefølge er fra mit synspunkt også realistisk for den afsluttende træning" sluttede tyskeren.
KLH  


Hop til top
McLaren gik forkert

Hos McLaren noterer man at dagens træning var fyldt med masser af action - og teamet var i en uvant rolle. Ingen af teamets kørere var hurtigst! Mika Hakkinen var toer mens David Coulthard blot blev nummer seks, men skotten havde problemer med at finde et tilfredsstillende set-up. "Ser man på vores tider i den første træning var denne morgen noget skuffende, men vi var i stand til at forbedre ting på vores racer. Som et resultat af det var alt bedre i den anden time, min præstation blev forbedret og jeg er tilfreds med det arbejde vi udførte," siger Mika Hakkinen efter en andenplads på førstedagen i Monaco. "Det var en regulær første dag ved et grand prix - forsøg at finde en vej rundt på banen og gå gennem arbejdet med set-up'et," beretter David Coulthard som var en smule småskadet efter venskabskampen i tirsdags. Ron Dennis samler trådene sammen med følgende kommentar: "Vi følte os mere sikre om eftermiddagen. Vores set-up til morgen var forkert men heldigvis fik vi hurtigt identificeret problemet og tiderne om eftermiddagen viser dette. Desværre spildte vil morgenen hvilket berørte det samlede resultat, men det skulle ikke berører lørdagens kvalifikation."
BB  


Hop til top
Stewart-racer ikke helt neutral

Stewart sluttede førstedagen med Rubens Barrichello som bedste mand. Brasilianeren sluttede som nummer 7. Der blev arbejdet hårdt for at finde det bedste set-up til løbet og vælge det rigtige dæk. Efter 32 omgange i Monaco havde Barrichello denne kommentar: "Jeg er tilfreds med dagen. Jeg måtte kæmpe med trafik mod slutningen af den sidste session og brugte 95% af tiden på at finde et godt set-up til løbet. Jeg mener at vi stadig har et problem med overstyring i sving der tages med 'normal' fart, men jeg er sikker på at vi vil have løst det inden lørdagens kvalifikation." Holdkammeraten, Johnny Herbert kørte 31 omgange - og var 3 tiendedele efter Barrichello. Herbert siger om torsdagens træning: "Jeg havde ikke noget reelt problem andet end en masse understyring til morgen. Vi ændrede bilen til den anden session og forsøge at reducere understyringen men gik for vidt. Det er sådan med Monaco at alt hvad man behøver er balance og for at være helt ærlig så har vi ikke fundet det perfekte set-up men vi ved hvordan det kan forbedres inden kvalifikationen." Stewart-raceren var ved sæsonsstarten meget neutal, men begge kørere slås med henholdsvis over- og understyring. Hos den stærke mand i Stewart-Ford, Neil Ressler er der tilfredshed med dagen. "Dagens præstation i træning virker lovende. Vi erfarede ingen mekaniske problemer og efter den seneste test på Nogaro er vi sikre på en god holdbarhed i løbet. I både kvalifikation og løb planlægger vi at anvende de højere omdrejningen i Ford Cosworth CR-1 motoren som vi anvendte på Nogaro med succes," siger Ressler.
BB  


Hop til top
Ron Dennis støtter Coulthard

Efter at debatten om de langsommere køreres indflydelse er blever rejst af David Coulthard er der flere der støtter op om forslaget til at ændre reglementet så det bliver nemmere at komme forbi. Ron Dennis støtter sin kører 100%. På spørgsmål om hvor problemet ligger retter han en kritik af kommnikationen fra teamet til kørerne. "Ansvaret ligger enten hos den kører der bliver overhalet eller også hos manageren eller ingeniører som er ansvarlig for kommunikationen i den givne situation med køreren," siger Ron Dennis og mener at det der skete i løbet i Imola ikke var i sportens ånd. Derudover er der det tilbagevendende problem efter overhalingen. "Hvis en kører overhaler rimelig rent vil han miste tid fordi dækkene bliver beskidte og bilen vil køre dårligt i et par sving som et resultat af det," siger Ron Dennis om en overhalings anatomi.

Michael Schumacher har ligeledes foreslået at der gøres mere ud af at bruge det blå flag rigtig - og på den samme måde overalt i verden. Endnu en mulighed kunne være at uddele flere bøder til de kørere der spærrer over flere omgange for en hurtigere kører. Coulthard er enig - straffen er ikke hård nok. "Der skulle være personlige bøder, enten ved at tage point eller penge fra deres pengepung. Det er den eneste måde at en kører kan reagere," siger Coulthard. Rubens Barrichello bemærker at han unde løbet på Imola fik stukket det blå flag i hovedet adskillige gange - uden at der var en kører der ville overhale ham i lang tid. Debatten vil sandsynligvis fortsætte i flere uger - men det ventes at tingene vil blive diskuteret blandt kørerne og hos FIA.

BB  


Hop til top
Det var en kørerfejl

Rygterne ville vide at det måske var et mekaniske problem der fik Mika Hakkinen til at smadre sin racer ind i muren på start/mål-langsiden på Imola for godt 14 dage siden, men Ron Dennis afviser at Mika Hakkinens uheld på Imola skydtes et problem med McLaren-raceren. Teamet har gennemgået alt for at finde ud af om det måske kunne have været en fejl. "Men intet har vist sig. Det var en kørerfejl og Mika var hurtig til at indrømme det. Som jeg sagde på det tidspunkt så begår Mika ikke mange fejl og der har været værre tidspunkter hvor han kunne have fejle, som for eksempel hvis der var sket noget på Suzuka sidste år," siger Ron Dennis og betragter derfor kørerfejlen som af mindre vigtighed på nuværende tidspunkt.
BB  


Hop til top
Bernie er sur på amerkanerne

Tidligere på ugen kom det frem at der var sat en foreløbig dato på det kommende amerikanske grand prix. Tony George som er bagmanden bag det kommende projekt med Formel 1 på Indianapolis har fortalt at løbet bliver afholdt den 24. september - det er ikke en udtalelse som Bernie Ecclestone er glad for. Han vil helst arbejde for at løbet kan køres i juni måned fordi man i så fald kan lægge det cirka samtidig med at der køres i Canada - det vil gøre de fleste teams glade sådan at de ikke skal udenfor Europa alt for mange gange til blot et enkelt løb hist og her. På den anden side er der også problemer for amerikanerne. De skal presse det ind imellem deres nationale serier som der også er stor tilslutning til. Løbet bliver afholdt på en del af de legendariske kurver plus en bane der ligger i indercirklen.
BB  


Hop til top
Hvepsen i lodret fald ?

Med Formel 1 cirkusets indtog i Monaco er der samtidig blevet varmet op under rygtesmedens kedler. Alle promis' samlet og alle ivrige efter at gøre sig vigtige med det sidste nye sladder. Det skulle således være ganske vist, at Honda har lagt deres egen Formel 1 team i år 2000 på køl, og slået pjalterne sammen med BAR teamet, der i følge tyske DSF skulle være så ivrige efter at komme af Supertec motoren, at de er parat til at betale en bod på 100 mill. kr. for brud på kontrakten til Flavio Briatore.

Dette lader det store spørgsmål stå åben: Hvad så med Jordan ? Får de kun en andenrangs Mugen kundemotor næste år eller må de til at betale for den aldrene Supertec motoren ? I så fald kan der forudsiges et næsten lodret fald ned gennem rækkerne for "den gule hveps", der har haft meget at takke Honda motoren for gennem de sidste par år.

Hondas lure pasen og læggen beslag på de sidste pladser i løbsserien har ikke givet anledning til ros i de højere formel 1 kredse. McLaren teambossen Ron Dennis undrer sig meget over Hondas beslutsomhed og skulle således have udtalt til det engelske motorsportsblad F1 To-day: "Jeg troede ikke, at en multinationalt virksomhed opførte sig sådan. Deres beslutning er forkert og uden værdighed" . Han bakkes op mrs. Formel 1: Bernie Ecclestone, der med udtalelsen: " Det er ikke en god stil" lægger sig tæt op af Rons udtalelse.

Aftalen med Honda skulle i følge de højeste BAR kredse være et faktum, og Formel 1 verdenen venter således nu kun på, at Honda meddeler, at de har opgivet deres selvstændige comeback og vil holde sig til at være motorleverandør.

KLH  


Hop til top
2. frie træning

For første gang i sæsonen ses bilerne i en high down force aerodynamisk pakke, der kunne byde Den Røde Barons Fokker Tri-plan parole. Stejle vinger og masser af Gurney flaps ! McLaren har fået en ny frontvinge. Ikke den revolutionære nye dobbeltdækker med afstumpet næse; men en videreudvikling af den eksisterende med mere areal inde omkring selve chasseet.

Da der var udsigt til regn, var der trængsel på banen fra første minut. De fleste kører i boks igen: men blandt andet Toranusuke Tagaki fortsætter med et "near bye " i chikanen efter tunnelen. Han vælger nødudgangen, hvor han staller motoren og slut for ham i den 2. Frie træning.

Heinz Harald gør numret efter ! For tidlig på gassen ud af den sidste havne chikane Baghjulet ind i inderbarrieren i La Rascasse ! Farvel og tak til ham efter knapt fem minutter med en elendig tid til følge !

Lidt efter kommer Hakkinen på banen med et angreb på Irvines bedste fra første frie træning. Hurtigste mellemtid i 1. Sektor. Der dog sættes over styr i trafikken.

Schumacher kommer på banen; men er lidt for tidlig på gassen i Ste. Devote og må slække af med en ødelagt omgang til følge.

Ca. 1/3 inde i sessionen gør Mika Hakkinen klar til et angreb, der efter nogle lovende mellemtider spoleres af Eddie Irvine på en meget langsom ud lap.

Alexander Wurz kommer for hurtigt ind i Loews kurven, rammer kantstenen i kurvens ydre; men det lykkedes at få bilen i gang igen og humpe tilbage til boksen. Dette spolerer samtidig Hakkinens nye forsøg; men bliver på banen og gør et nyt forsøg, der ca. halvvejs i sessionen giver en nye bedste tid på 1.23,163. Den skulle få lov til at blive stående indtil de sidste minutter

Det er tydeligt at racerne har problemer med understyring som følge af den fjerde rille i fordækkene. Således er det tydeligt at se i udgangen af den første havne chikane ind i Tabac kurven at de fleste ligesom laver en kunstpause indtil hastigheden og dermed downforcen på frontvingen er bygget op.

Herefter følger forsøg fra de enkelte teams med små uheld til følge. Bl. a. sætter Jarno Trulli raceren i barrieren i Ste Devote kurven og Giancarlo Fisichella har også nærkontakt.

Hakkinen kommer ud igen og får endnu en gang den hurtige omgang spoleret af Oliver Panis. På næste omgang overdrejer han motoren på vej op til chikanen, blå røg ud af motoren, der dog overlever det kiksede gearskifte og han kommer med kun 0,022 sekund meget tæt på sin egen bedste tid.

I de allersidste minutter kommer Monaco Streetfighteren Michael Schumacher på banen og det lykkedes ham at sætte sessionens bedste tid på 1.22,718 og han slutter dermed at have distanceret Hakkinen med 0,391 sek. Pæn afstand; men det bør tages med i betragtning at banen er blevet hurtigere efterhånden som racerne har fået smidt lidt gummi på asfaltoverfladen.

Klik på " resultat baren " til venstre og læs de øvrige tider fra Monacos anden frie træning.

KLH  


Hop til top
Schumacher hurtigst

Michael Schumacher sluttede som den hurtigste mand i dagens træning - tiden 1 minut 22,536 sekund var lige det hurtigere end Mika Hakkinen, der i den anden træning var gjorde mere væsen af sig. Schumacher hev den bedste tid hjem i allersidste sekund. Irvine kunne ikke holde dampen oppe og sluttede førstedagen som nummer 4. Dagens overraskelse står Olivier Panis for. Han kørte sig til en flot 3. plads. Franskmanden har tidligere vundet i Monaco i 1996. De to BAR-racere ligger også meget godt - de knytter især forhåbningerne til Mika Salo. Damon Hill kunne heller ikke være med fremme - han sluttede som nummer 11. Værre gik det for Frentzen der fik problemer med raceren. Flere kørere ramte barrierne - men ingen racer blev alvorligt beskadiget.

Du finder resultatet under menuen af samme navn. Vi følger naturligvis op på dagens begivenheder i løbet af dagen.

BB  


Hop til top
Irvine hurtigst

Eddie Irvine satte den hurtigste tid i dagnes første tidskørsel foran Michael Schumacher. Endvidere var Damon Hill meget stærkt kørende og satte den tredjebedste tid. Også Alessandro Zanardi er begyndt at vise sig - placering som nummer 5. Derimod var begge McLaren-racere meget langt efter Irvine. Hakkinen var således over 2 sekunder efter ireren på en 11. plads og værre gik det for Coulthard - blot nummer 14. Begge kørere har dog mulighed for at forbedre deres tider i den afdeling der begynder om godt en halv time. Ralf Schumacher fik ikke sat en god tid da han fik problemer - han sluttede som nr. 22. Marc Gene kan som nybegynder godt få problemer med banen - på trods af at han kørte flest omgange af alle var han 7,5 sekunder efter Irvine!

Du kan finde resultatet under rubrikken af sammen navn.

BB  


Hop til top
Schumacher selvsikker

Efter at Michael Schumacher vandt på Imola har Ferrari-teamet kørt sig til en plads som favorit til at vinde løbet i Monaco. Tre gange har Michael Schumacher vundet løbet og det har gjort løbet til et af tyskerens favoritløb. "På den mentale side er Monaco nok det hårdeste. Der er næppe et stykke på banen hvor man kan slappe af - man skal være totalt koncentreret hele tiden. Med næsten ingen afkørselsmuligheder kan den mindste fejl ende i en ulykke," siger Schumacher. Tyskeren peger på at overhalingsmulighederne er meget små - og derfor er kvalifikationen meget vigtig. Sidste år måtte tyskeren erfare hvor svært det kan være at overhale - Alexander Wurz var ikke lige med på at give masser af plads. "Det er en bane hvor man aldrig skal give op. Selvom man bliver hindret af nogle problemer og kører i den bagerste del af feltet, kan det betale sig at presse fordi der kan være sket en masse når det ternede flag kommer - så kan man være i pointene," siger Eddie Irvine der ligger nummer 2 i VM efter sin holdkammerat.

Michael Schumacher er endda meget sikker på at det bliver ham der vinder - hvis han skulle sætte penge på hvem der vinder Monaco vil han sætte dem på: Michael Schumacher. For lige at understrege det yderligere ville han også sætte penge på at han også tager VM i år. McLaren er fortsat bedre, men det gør ikke det helt store i Monaco. "Køreren kan gøre forskellen så bilen betyder ikke det helt store," siger Schumacher der går efter hans 4. sejr på banen.

BB  


Hop til top
McLaren og Monaco

Monaco har været et meget succesfyldt løb for McLaren. I 1966 var det banen hvor teamets grundlægger, newzealænderen deltog i det første løb i den racer der bar hans eget navn. 11 gange har det været en McLaren-kører der har vundet, senest sidste år da Hakkinen vandt. "Jeg anser min sejr i Monaco sidste år som en af mine bedste præstationer. Koncentrationsniveauet som er nødvendigt for at køre rundt på den smalle bane, er umådelig stort - selv den mindste fejl kan betyde afslutningen på løbet," siger Mika Hakkinen. Ron Dennis fortæller hvad der kan give en sejr i det der betegnes som juvelen i Formel 1: "Monaco er et af de mest svære løb at vinde fordi det kræver høj koncentration - både fra teamet og kørerne." McLaren er blandt favoritterne til at vinde løbet, og specielt Mika Hakkinen har tidligere vist sig godt kørende i Monaco.
BB  


 

Hop til top12.5.1999

Debat om langsomme kørere

Snakken om de langsomme køreres indflydelse i løbet bliver fortsat debatteret. David Coulthard har rettet skarpe anklager og bedt FIA om at se på mulighederne for at ændre det nuværende reglement så det bliver lettere at overhale langsommere kørere. Max Mosley afviser at gøre noget drastisk ved det: "David Coulthard var uheldig på Imola, men måske vil Michael Schumacher være uheldig på et andet tidspunkt," siger FIA-præsidenten. Om ikke andet var Coulthard også selv med til at ødelægge hans muligheder for vinde - han var en tur i græsset.

Nogle af de langsommere kørere vil også gerne fortælle hvorfor der i nogle tilfælde er problemer. Pedro de la Rosa siger at det især er svært når der er kamp om en placering. "Hvis man forsvarer sin position og lader en bil komme forbi så er det meget nemt at miste moment gennem svinget." Når kørerne ligger alene er der ikke noget problem med at lade en kører komme forbi. Spanieren foreslår at man den angribende i en infight ikke må forsøge at overhale når en hurtig kører kommer forbi - så kan det sagtens lade sig gøre at give masser af plads til den hurtige racer. Marc Gene,der ser flere af de hurtige biler end nogen anden i feltet siger at han hele tiden ser i spejlene og får besked af teamet. Fælles for de to kørere gælder det at de hurtige kørere selv skal gøres deres til at komme forbi - de skal ikke forvente at de langsommere kørere blot vil lette foden fra speederen.

BB  


Hop til top
Stewart i form til Monaco

Stewart-Ford er klar til at forsøge at gentage bedriften fra 1997 med en andenplads til Rubens Barrichello, specielt efter at de har specialtrænet på Nogaro før løbet i Monaco. Begge kørere vil gerne gøre sig godt gældende - for Barrichello er det hans løb nr. 100 mens Herbert gerne vil revancere sig for sin svære start på sæsonen. Herbert sluttede i 1996 på 3. pladsen i det kaotiske løb der blev vundet af Oliver Panis. "Jeg glæder mig meget til mit 100. grand prix. At det sker i Monaco gør det meget specielt, men selvfølgelig ville Brasilien have været førstevalget til mit 100. grand prix men Monaco er ikke et helt ringe andetvalg," siger Barrichello. Brasilianeren glæder sig til løbet - som han forventer kommer til at kræve meget af ham selv og raceren.

Bliver det solskin søndag vil Johnny Herbert være en glad mand - så kan man få alle de store internationale stjerne at se. "For en kører er banen den største udfordring i Formel 1 fordi du kører mellem barrierer på gader med meget lidt plads til fejl," siger Herbert før mødet med Monacos smalle gader - der samtidig er meget krævende for kørerne - to timer med ekstrem koncentration. Paul Stewart sætter målsætningen for teamets præstation: placering blandt de seks første i kvalifikationen.

BB  


Hop til top
Flere uheld?

De nye dæk vil efter flere køreres mening give problemer i det kommende løb i Monaco - alle kørere ønsker en stabil og sikker vogn især når der køres i de smalle gader. Dækkene er hårdere end sidste år, og selvom Bridgestone åbner op for brug af blødere dæk - er det faktum at dækkene har fået en ekstra rille i fordækket giver totalt set mindre vejgreb. Michael Schumacher forventer at det kan blive et løb med masser af bred kørsel og uheld på grund af dette. Coulthard mener at kampen om positionerne under kvalifikationen kan blive meget hidsig - og at det bliver en indædt kamp for kørerne om at finde masser af vejgreb. Udgangspositionen inden løbet er ofte udslagsgivende for resultatet af løbet.
BB  


Hop til top
Ralf får ny bil

Ralf Schumacher har fået overrakt en helt ny BMW M5 godt 400 hestekræfter i sig - en bil med individuelt særpræg. Køreren kan sætte sit eget præg på bilen. En sådan bil har Ralf nu fået af BMW - der i den kommende sæson vil levere motorer til Williams. "Jeg vil ikke kun køre hurtigt på banen, men kan også lide hurtige biler på vejene. Jeg har da ikke noget imod at komme til München en ekstra gang mellem to løb for at modtage denne bil," siger Ralf Schumacher - og med de 400 hestekræfter er det en bil udover det sædvanelige.
BB  


Hop til top
Toyota-rygte afvises

Når et rygte opstår går der som regel ikke mange dage før der kommer en eller anden reaktion. Efter at Roger Penske skulle være citeret for at der blev forhandlet om at Toyota med base hos Penske var ved at overtage Minardi-teamet. Men idag bliver dette benægtet af både Penske og Minardi. Det er noget som er blevet taget ud af en sammenhæng - men ikke desto mindre må Minardi, Penske og Toyota have været nævnt i en eller anden sammenhæng... Hos Minardi siger man: 'Vi kender ikke engang Roger Penske!' Det er imidlertid ikke usandsynligt at Penske kan købe sig ind i Formel 1 - amerikaneren er god for adskillige milliarder dollars.
BB  


Hop til top
Blødere dæk til Monaco

I denne weekend vil Bridgestone for første gang i sæsonen stille nogle ekstra bløde dæk til rådighed for de 11 teams. Tidligere har der kun været tale om bløde eller 'normale' dæk. Grunden til dette er banens karrakter - fordi det er en bybane og asfalten er god ved dækkene kan det måske betale sig at anvende de bløde dæk - og set i forhold til andre løb koncentrerer teams'ene sig især om at finde mekanisk vejgreb - og det kan hjælpe på dækkene og give spænding til udfaldet af løbet.
BB  


Hop til top
Formel 1 tabte

Der blev spillet en velgørenhedskamp i fodbold mellem et hold af kendte personer og et hold bestående af Formel 1-kørere og andre med motorsportsbaggrund i går aftes - og ikke som tidligere anført her på formel-1.dk på torsdag. En venlig læser nåede at gøre opmærksom på fejlen - vi beklager fejlen. Prins Albert var anfører og træner for holdet af kendte personligheder, mens det var Michael Schumacher der bar anførerbindet hos Formel 1-kørerne og spillede hele kampen - der foregik et roligt tempo og uden at nogen for alvor gik til den med vilde taklinger og så videre. Desværre for Formel 1-holdet måtte de se sig besejret med 5-2. Den eneste Formel 1-kører der kom på måltavlen var Michael Schumacher da han med en flad inderside sender bolden i nettet til stillingen 1-4. Der var meget forvirring om hvem der var inde - hvilket gjaldt begge hold. Johnny Herbert var målmand i anden halvleg, Fisichella og Wurz kæmpede hårdt og gik måske mest til den. Rubens Barrichello futtede lidt rundt på banen - der var ikke meget brasiliansk dynamitfodbold at hente fra hans side.

Om ikke andet har det da været en hyggelig aften for alle - med den tidligere italienske verdensmester i fodbold, Altobelli og ex-skiløberen Alberto Tomba i hovedrollerne - de scorede hver to mål.

ScoreMålscorer
1-0Alberto Tomba (straffe)
2-0Altobelli
3-0Altobelli
4-0Frank Rijkard
4-1Michael Schumacher
5-1Alberto Tomba
5-2Massaro

BB  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk