Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
6.6.1999
 Whiting bliver hos FIA
 Lurende problemer hos Williams
 Badoer - ude eller inde?
 Arrows på indkøb?
 
5.6.1999
 Testkørsler
 Toyota har møde med Bernie Ecclestone
 

Hop til top6.6.1999

Whiting bliver hos FIA

Til stor ærgrelse for Benetton-teamet har Charlie Whiting efter sigende valgt at forlænge kontrakten med FIA som teknisk delegerede - der indeholder check af de 11 teams racere for at finde ud af om de levet op til det tekniske reglement, og som derved også kender alle de mange hemmeligheder som teams'ene har. FIA har hele tiden ville beholde Whiting og det lader til at Whiting har forlænget kontrakten med yderligere et år til også at omfatte år 2000. Det vil være en beslutning som mange teams vil være glade for, eftersom alle teams har fundet det mildest talt usmageligt at Benetton forsøger at købe sig til succes ved at få en teknisk chef der tidligere har været uvildig.
BB  


Hop til top
Lurende problemer hos Williams

Det kan næppe anfægtes at Williams-teamet ikke har haft den mest vellykkede sæson indtil videre. Teamet begyndte med to nye kørere - Ralf Schumacher blev hentet fra Jordan blandt andet for at gøre BMW glade, mens man skævede til Zanardis dominerende kørsel i USA og fik hentet ham tilbage til Formel 1. Indtil videre har indkøbet af Zanardi ikke givet meget valuta. Ralf Schumacher har hentet 9 point i sæsonens første fem løb, mens Zanardi kun har gennemført ét løb - uden at gøre noget indtryk. Det har især været problemer med at få tid i raceren, men efterhånden som sæsonen er skredet frem og italieneren har haft mulighed for at teste raceren, er han ikke nået frem i feltet men ligger stadig langt tilbage både i starten men også i løbet. Der tales allerede om at Zanardi kan forvente at få sparket efter denne sæson - hvis ikke før!

Nu er den anspændte situation ved at komme på til overfladen, hvilket kunne ses efter teamets test på Monza - en test som forløb rigtig godt for Ralf Schumacher men knap så godt for manden på hjemmebane, Zanardi. "Det er ikke meningen at løbet skal være internt i teamet, men på banen mod de andre teams," sagde en noget frustreret Zanardi der, næsten som sædvanlig, havde masser af problemer med sin racer. Nu står der løbet i Montreal på menuen for italieneren - det nærmeste han kommer på sit tidligere domæne...

BB  


Hop til top
Badoer - ude eller inde?

Den ene dag har italieneren underskrevet en kontrakt for resten af sæsonen, den næste dag er han på vej ud. Efter sigende skulle teamet være meget utilfreds med hans manglende feedback til teamet i tekniske spørgsmål og er ikke i stand til at motivere medlemmerne af teamet. Yderligere en grund skulle være at Marc Gene har været hurtigere. Men Giancarlo Minardi har afvist rygterne og siger at italienerens sæson først begynder nu. "Vi er glade for begge vores kørere. Lucas sæson starter her fordi hans skade kom på det værst tænkelige tidspunkt," siger Minardi med henvisning til den skade i hånden som Badoer pådrog sig under en test. Men teamchefen forventer at uheldet nu er glemt og at Badoer nu hjælper dem til fremgang - og det kan kun gå fremad... Teamet overvejer derfor ikke at finde en ny kører selvom Shinji Nakano har været nævnt et par gange.
BB  


Hop til top
Arrows på indkøb?

Det bliver heller ikke 1999 der bliver Arrows' gyldne år - og derfor ser de allerede nu frem til den kommende sæson - og man må sige at det er lidt tidligt at teamet har kastet håndklædet i ringen og opgivet denne sæson. Efter sigende skulle Tom Walkinshaw stadig have interesse i at hente personel fra sit tidligere team, Prost. Det er især Olivier Panis som Walkinshaw er interesseret i, hvilket ikke er første gang. Hvis ikke franskmanden havde forlænget med Prost var han sandsynligvis endt i Arrows-raceren. Derudover har Walkinshaw også et godt øje til Loic Bigois der er teknisk chef hos Prost, men officielt kender Arrows ikke noget til det - de tænker slet ikke på næste år.
BB  


 

Hop til top5.6.1999

Testkørsler

Så er denne uges testkørsler afsluttet. Dette var for de fleste teams desuden også den sidste "shake down" inden det Canadiske Grand Prix næste weekend. Der blev testet på følgende baner: Silverstone, Monza samt Fiorano.

Silverstone

Her var vejret den sidste testdag helt i regnens tegn, så der var ingen store fremskridt at spore.

Alexander Wurz i Benetton havde motor problemer.
Laurent Redon i også i Benetton kørte en hel løbsdistance.

Dagens tider:
Plac.KørerTeamTidOmg.
1 David Coulthard McLaren 1:27,120 47
2 Damon Hill Jordan 1:28,523 24
3 Alexander Wurz Benetton 1:28,881 22
4 Johnny Herbert Stewart 1:29,092 22
5 Laurent Redon Benetton 1:30,039 42
6 Pedro de la Rosa Arrows 1:30,448 25
AN  


Hop til top
Toyota har møde med Bernie Ecclestone

Toyota skal have et møde med Bernie Ecclestone i denne måned, for at få en snak om muligheden for at Toyota kan komme ind i formel 1. Dette er iøvrigt også bekræftet af en talsmand fra Toyota. Ron Dennis sagde allerede under Barcelona Grand Prixet, at han forventede at Toyota vil komme i Formel 1 megte hurtigt, måske allerede næste sæson, men ifølge Toyota "er timingen ikke helt rigtig"

"I teorien, skulle Honda’s beslutning om ikke at stille op med et rent Honda team, gøre det nemmere for os," siger Toyota talsmand, "Men i paksis kan vi simpelthen ikke nå at blive færdig med en bil, så vi kan gå i Formel 1 allerede næste år. Men vi tager alligevel et møde med Bernie Ecclestone senere.".

Toyota fokusere lige nu på at vinde 24 Hrs of Le Man i næste weekend. Vi forventer ikke at Toyota har en færdig Formel 1 plan liggende i skuffen. Så vi må stadig forvente at de først kommer ind i F1 i 2001/2002 eller måske som tidligere annonceret 2003.

HVJ  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk