Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
18.6.1999
 Hvem afløser Hill?
 Trulli kan komme fri
 Benetton vil holde på Fisichella
 
17.6.1999
 Reaktioner på Hills afsked
 Magny-Cours - 2. dag
 Sauber-Toyota?
 Test på Magny-Cours
 Mere ballade hos Ferrari
 Zanardi fortsætter
 Frentzen bliver klar
 

Hop til top18.6.1999

Hvem afløser Hill?

Efter at Damon Hill annoncerede at det er slut efter denne sæson, er der åbnet op for rygterne om hvem der bliver hans afløser i den kommende sæson. Det ventes med sikkerhed at Frentzen fortsætter i den anden racer. Favoritten til at overtage Damons plads er Eddie Irvine der efter sine udtalelser om Ferrari og hans forventninger om at få samme status som Michael Schumacher, kan blive nødsaget til at finde et andet team hvis ledelsen hos Ferrari og Irvine bliver stærkt uenige. Ifølge visse vedvarende rygter skulle Jordan og Irvine have underskrevet en foreløbig aftale, der om ikke andet kan bruges af Eddie Jordan til at forlange penge af Ferrari for Irvines underskrift til endnu en kontrakt... Et andet bud kunne være David Coulthard der ikke har haft det alt for godt hos McLaren i denne og sidste sæson. Skotten har dog på det seneste fået rosende ord af Ron Dennis. Samtidig har teamets hovedsponsor også et ord at skulle have sagt. Benson & Hedges var meget glade for at have en britisk kører i teamet og selvom Frentzen i dag ligner en oplagt førstemand i teamet ventes det at teamet vil hyre en erfaren kører.
BB  


Hop til top
Trulli kan komme fri

Tidligere har Jarno Trulli indrømmet at der eksisterer nogle klausuler i hans kontrakt med Prost. Blandt andet skulle der være en klausul der nævner et specifikt antal point som teamet skal have nået. Hvis ikke det bliver opnået kan Trulli vælge at opsige kontrakten og dermed blive frigjort fra Prost. Eftersom Fisichella i første omgang ikke er fristet af en tilværelse hos Ferrari kan det måske blive Trulli der overtager Irvines plads - såfremt ireren enten forlader Ferrari eller teamet ikke længere ønsker hans arbejdskraft. Men tidligere har Trulli udtalt at det ikke altid er en fordel at være holdkammerat med Michael Schumacher hvis man selv har ambitioner...
BB  


Hop til top
Benetton vil holde på Fisichella

Giancarlo Fisichellas kontrakt med Benetton udløber efter denne sæson, hvilket har sat gang i rygterne om hans muligheder for at finde et andet team til sæsonen år 2000, hvor Ferrari har været det mest oplagte bud. Men meget tyder på at teamet og Fisichella selv er interesseret i at blive hvor han er. Benetton har en option på italieneren for år 2000 og den skal derfor købes fri før Fisichella kan hentes til et andet team. Ifølge Rocco Benetton bliver prisen for et sådan frikøb ganske stort, eftersom teamet har brugt Fisichella som en slags investering, og mener at det ikke kan være deres fejl at et team som Ferrari sjældent satser på italienske talenter. Samtidig er Fisichella meget glad for at være i teamet - måske især efter at det lykkedes dem at hente en andenplads i det netop overståede canadiske grand prix. "Jeg er 99 procent sikker på at jeg vil blive her i år 2000. Benetton vil virkelig tilbage til toppen," siger den 26 årige italiener. Samtidig kan der måske komme en ny andenkører, eftersom det ikke ventes at Alexander Wurz fortsætter. Østrigeren har stået fuldstændig i skyggen af Fisichella.
BB  


 

Hop til top17.6.1999

Reaktioner på Hills afsked

Der var blandet respons på Damon Hills farvel til Formel 1 - men langt de fleste bakker dog Hills beslutning op. Hans nuværende, og sidste arbejdsgiver Eddie Jordan kalder Hill for en af Storbritanniens største sportshelte. Han er ked af at Hill vælger at lægge hjelmen på hylden men kan omvendt godt lide at han er helt ærlig og siger at nu er det slut. "Damon var en stor verdensmester og en vidunderlig ambassadør for motorsporten," siger Jordan. Eftersom Hill i denne sæson langt fra præsterer det samme som i tidligere sæsoner har Jordan været meget glade for hans indsats i teamet - blandt andet var han manden bag Jordans hidtil eneste sejr, da Hill sejrede sidste år på Spa. Både Eddie Jordan og resten af hans team håber at Hill vil slutte stærkt af i denne sæson og måske kan det motivere med en stærk præstation.

Efter Suzuka er det slut med Formel 1 for Damon Hills vedkommende

Den gamle rival fra 1994 til 1996, Michael Schumacher var meget overrasket over at Hill vælger at stoppe i Formel 1. "Jeg var meget overrasket da jeg hørte at Damon er ved at stoppe. Det er en skam for Formel 1. På trods af hans alder er Damon stadig stærk. Jeg tror det bliver et tab for sporten. Vi har haft nogle gode og interessante dueller på banen," siger Schumacher om Damons farvel.

Men kritiske røster har der da også været. Bernie Ecclestone mener at Hill ligeså godt kan pakke sammen med det samme. "Jeg hader folk der siger de stopper efter sæsonen. Hvis der sker et uheld og der sker dem noget, bliver det meget værre fordi alle viste at de var ved at stoppe," siger den magtfulde boss der nu må se sit cirkus miste en af verdensmestrene - hvorved det så kun er Schumacher, Hakkinen og Villeneuve der tidligere er verdensmestre.

Fremtiden for Hill er fortsat uvis, men det ventes at han ikke forlader motorsport helt. Damon har hele tiden haft et stort ønske om at køre Le Mans og forsøge at vinde det løb, så mon ikke vi kan se Damon Hill stille til start ved Le Mans år 2000? Alternativt kan han få et job hos ITV som kommentator, eller måske bliver han chauffør for Jordans kommende 2-sædet Formel 1-racer?

BB  


Hop til top
Magny-Cours - 2. dag

Det var anden dagen af testen på Magny-Cours - denne gang med Eddie Irvine som den hurtigste kører - ved endnu en testdag i strålende solskin og 28 graders varme ved asfalten. Her er dagens tider fra Frankrig. Testen slutter i morgen.

KørerTeamTidOmg.
Eddie IrvineFerrari1:17,23466
Mika HakkinenMcLaren1:17,24598
David CoulthardMcLaren1:17,32052
Ralf SchumacherWilliams1:17,493 27
Alexander WurzBenetton1:17,52444
Michael SchumacherFerrari1:17,83251
Rubens BarrichelloStewart1:17,97031
Giancarlo FisichellaBenetton1:18,39440
Alessandro ZanardiWilliams
BB  


Hop til top
Sauber-Toyota?

Efter Honda droppede planen om, at træde ind i formel 1 næste sæson, som det 12. team, har Toyotas næsten identiske planer til 2001, fået en hel del mere fast grund. Men nu tyder noget på at Toyota atter følger Hondas eksempel og vælger at levere motorer til et team i år 2000. Det siger i hvert fald Dietrich Mateschitz, chef for energidriksproducenten Red Bull, der er Saubers hovedsponsor. Mateschitz, der ejer 51% af aktierne i teamet, afslørerede for nylig i en tysk avis, at Sauber for tiden forhandler med Toyota om en kontrakt. Han benægtede at japanske Toyata ville kunne gå ind og overtage teamet, som det er sket med Stewart og Ford. Suaber har aldrig været i pengenød men en forbindelse med Toyota ville gøre meget for udviklingen af bilen. Det betyder blandt andet at Petronas, som jo egentlig bare er Ferrari-motorer af en lidt ældre dato, vil være frie på markedet.
CBA  


Hop til top
Test på Magny-Cours

Så kom tredages testen i Frankrig i gang. I strålende solskin og med masser af varme fik de deltagende teams og kørere mulighed for at begynde forberedelserne til det kommende franske grand prix. Det var dog ikke en test uden problemer. Mika Hakkinen nåede kun at køre få omgange inden hans motor brød sammen, og Michael Schumacher var tidligt i testen en tur i gruset, hvilket kostede ham en del tid med reparation i garagen. Dagens hurtigste mand var David Coulthard efterfulgt af Barrichello, kun 0,042 sek. efter skotten. Testen fortsætter i dag og i morgen.

Testtider fra Magny-Cours, onsdag den 16. juni:

KørerTeamTidOmg.
David CoulthardMcLaren1:18,19741
Rubens BarrichelloStewart1:18,23956
Michael SchumacherFerrari1:18,61735
Mika HakkinenMcLaren1:18,6377
Ralf SchumacherWilliams1:18,71635
Alexander WurzBenetton1:19,35155
Giancarlo FisichellaBenetton1:19,59615
Alessandro ZanardiWilliams
BB  


Hop til top
Mere ballade hos Ferrari

Eddie Irvine har igen luftet muligheden for at få en forbedret status hos Ferrari, specielt efter hans kørsel i Canada og det faktum at han p.t. kun er fem point efter teamets førstemand. Derfor forventer ireren at han bliver sat lige med Michael Schumacher i den kommende sæson - måske en indikation af at forhandlingerne må være begyndt. Om Ferrari og specielt Schumacher vil acceptere dette krav kan bliver udslagsgivende for Irvines fremtid. Michael Schumacher er dog ligeglad med Irvines krav: "Jeg vil acceptere at være nummer to hvis Irvine er hurtigere end mig, og jeg ville også acceptere at have lige status hvis han var lige så hurtig som mig. Men jeg fornemmer at det ikke er aktuelt," siger Schumacher om den sag - og så kan den interne ballade mellem de to kørere ellers fortsætte.
BB  


Hop til top
Zanardi fortsætter

Efter Alessandro Zanardis meget ringe start på Formel 1-comeback'et, har der ellers være utallige rygter om at han kunne forvente at blive returneret til ChampCar efter denne sæson, men teamet ser ud til at bakke italieneren 100% op. Teamchefen, Frank Williams er næppe manden der vil indrømme et fejlkøb, men siger at Zanardis plads er sikker. "Alex er helt sikker. Han har en treårig kontrakt og han er en stærk mand," siger teamchefen der har set sit team falde ned i gennem rækkerne. Teamet er tilfredse med det som Zanardi har udført og er sikre på at det vil gå meget bedre hvis han ikke rammes af det sædvanlige uheld der nærmest har klistret til ham fra det første løb i sæsonen. Selv siger Zanardi at Formel 1 har vist sig at være sværere og hårdere end han havde troet...
BB  


Hop til top
Frentzen bliver klar

Der skulle ikke være noget der hindrer Heinz-Harald Frentzen i ikke at bliver klar til det franske grand prix. Det var ellers kommet frem at nogle af lægerne mente at det måske umiddelbart var alvorligere, men han har nu fået grønt lys. Tyskeren skal dog tage den med ro for at han er helt klar til det franske grand prix. "Jeg har det godt men er godt forslået. Jeg vil nu slappe af de næste par dage før jeg tager til Frankrig," siger Frentzen hjemme fra Monaco. Frentzen kørte af banen fra en ellers sikker andenplads da en af hans bremseskiver eksploderede. Ifølge Eddie Jordan var der tale om et alvorligt sammenstød der af teamet blev målt til 7G.
BB  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk