Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
13.10.1999
 Hakkinens omgang (på Sepang)
 Schumacher: Jeg vinder for Ferrari
 Panis til standardvogns-serie
 Testprogram for Oktober og December.
 Takagi bliver i Formel 1
 Diniz underholder
 Hvordan er Sepang?
 M. Schumacher: Derfor er jeg med igen:
 Benetton testning
 Kom så Mika!
 Prost klar til Malaysia.
 Heidfeld på stand-by
 
12.10.1999
 TV-guide til Malaysia
 Mclaren´s sponser fra næste år?
 Legendarisk Mercedes:
 Arrows får nye støddæmpere
 Lauda stoler på Schumacher
 BAR håber på regn
 Weber: Overmodig Schumacher
 

Hop til top13.10.1999

Hakkinens omgang (på Sepang)

Den korte omgang Hakkinen kørte efter den officielle åbning af anlægget i Sepang har givet den flyvende finne appetit på mere spænding. Til trods for Hakkinens præstationer i en sportsvogn ikke synderligt imponerede den forsamlede mængde, blev han helt sikkert opmærksom på, at banen har kvaliteter, han ingen erfaringer har med. Sepang har - med sine to lange hurtige stræk sammenføjet med et over 300ºs hårnålesving ! - ikke sin mage i løbskalenderen. Ved indgangen i svinget skal vognene bremses ned fra omkring 300km/t, hvad der helt klart stiller store krav til materiellet. Derefter skal der accellereres kraftigt, så momentet skal øjeblikket efter bringes op til det maksimale.

“Efter starten er det første højresving meget svært,” sagde Hakkinen. “Bremsepunktet før du drejer til højre ind i det første sving er ikke noget specielt, og du er hurtigt nede i anden gear efter den lige start/mål strækning, som er meget lang. Så kommer sving 2 straks efter og vejen falder hurtigt, så der er en højdeforskel og det kan virkeligt mærkes i bilen. Man skal finde den bedste linie i svinget af hensyn til balancen og vejgrebet. Det er et kritisk sted. Sving 3 er en lang højrekurve og ret let. Balancen i vognen er sædvanligvis god og du har brug for al den kraft du kan få, så vi har med vor Mclaren Mercedes et godt udgangspunkt.”

“Sving 4 er en ret snævert højre, men mere vigtigt, du skal bremse hårdt op ad bakke ind i svinget. Nr. 5 er en meget hurtig venstre kurve og du kommer ind med fuld fart ligesom på Suzuka efter hårnåleen. Det er meget hurtigt og fører direkte ind i sving 6. Helt ærligt, for mig er denne kombination et åbent spørgsmål. Jeg bliver nødt til at overveje nøje, hvordan det skal køres. Jeg ved ikke rigtigt om det er hurtigt eller ej.”

“Sving 7 og 8 er ret lette,” forsatte finnen. “De er ret snævre, to gange højre. Det næste sving kommer efter en lang lige strækning, så man skal bremse hårdt. Det kan blive temmelig vanskeligt på de nye Bridgestone dæk, som vi bruger for første gang i år. Vi har ingen data om disse dæk i vore kartoteker, så det er et åbent spørgsmål hvordan de vil performe på denne bane og belægning, derfor bliver det en overraskelse, hvordan vi håndterer valg af dæk. Det er simpelthen endnu en af de nye udfordringen denne bane byder på.”

“Kørerne skal bruge god aerodynamik på deres biler for at komme hurtigt ud af sving 11. Kombinationen af sving 13 og 14 er også meget vanskelig. Det er vigtigt at finde ideallinien i den anden del af svinget for at komme godt ud af det. Endelig er sving 15 kritisk. Som jeg ser det nu, ved jeg faktisk ikke hvor kritisk. Du kommer ind i svinget under nedbremsning fra høj hastighed efter den lange lige strækning. Banen er meget bred her, så måske kan vi køre det hurtigt." (det kommer jo nok an på om man har en overhalingstrussel hængende på bagsmækken, red.) "Jeg er sikker på det bliver fantastisk for de tilskuere, der har pladser der. Se på, hvor lange de lige strækninger er - før og efter tårnet ved hårnålen. Bremserne kommer også på hårdt arbejde, måske ikke så meget som i Canada eller på Monza, men alligevel noget lignende! På den anden side har man sving, hvor man skal bruge masser af vejgreb fra downforce, så det bliver temmelig afgørende at have et godt set-up på banen her i Malaysia.”

Hakkinen rundede af med bemærkningen: “Jeg glæder mig rigtig meget til at tage udfordringen op her på Sepang !”

GRN  


Hop til top
Schumacher: Jeg vinder for Ferrari

Det er ikke kampen om VM der er tager overskrifterne, men Michael Schumachers comeback. Tyskerens comeback sker på det rigtige tidspunkt for Ferrari, men hvis Eddie Irvine troede at tyskeren frivilligt vil lade sig falde tilbage, må han tro om igen!

"Lad mig gøre det klart. Jeg kører først og fremmest for teamet og ikke i Eddies interesser. Den eneste måde jeg kan hjælpe ham på, er hvis jeg er lige foran ham - så lader jeg ham komme tilbage, hvilket er klart. Men hvis ikke må han klare det selv," siger Michael Schumacher efter at han var ankommet til Malaysia.

Tyskeren stiller op for at sikre Ferrari-teamet konstruktørernes verdensmester, selvom det ikke lige er det mesterskab de mange tifosis helst vil vinde! Men Michael Schumacher mener at han kan vinde løbet. "Jeg tror jeg kan vinde løbet. Jeg føler mig god indvendigt! I kvalifikationen er jeg på 100%, men jeg er sikker på om jeg føler det anderledes i et langt løb," siger tyskeren der dog indrømmer at det er meget svært at komme tilbage til topformen allerede i det kommende løb.

Rygterne om at Ferrari har stået stille siden Schumachers uheld på Silverstone afviser han selv. "Raceren er meget, meget bedre end da jeg sidst kørte den, og vi vil være i stand til at vise at vi er bedre end det vi viste på Monza," siger han og mener ikke at løbet på Nürburgring viser teamets sande styrke eftersom det blev kørt under kaotiske forhold.

Derudover understreget teamet at Eddie Irvine ikke er førstekører, men at Michael Schumacher blot skal give gas og så se hvad der sker! Det eneste Irvine kan håbe på er at han er lige efter Schumacher. Det bliver meget spændende - og så er det spørgsmålet om Irvine får fordel af at Schumacher gør comeback!

BB  


Hop til top
Panis til standardvogns-serie

Olivier Panis fik sparket af Prost-teamet og efter at det er blevet klart at Toranosuke Takagi får støtte af Mild Seven, har franskmanden fortalt at han næste år fortsætter karrieren i den nye tyske DTM-serie. Den tidligere vinder af Monacos grand prix i 1996 skal køre for Mercedes, men den tyske bilgigant vil ikke kommentere om hvorvidt franskmanden også bliver testkører for teamet efter at Nick Heidfeld skifter til Prost.

Kontrakten med Mercedes er primært kommet i hus via hans manager, Keke Rosberg der som bekendt har gode forbindelser til McLaren og Mercedes via sit engagement som manager for Mika Hakkinen. Panis har til dato udelukkende kørt for Prost (tidligere Ligier) og har kun den ene sejr fra Monaco 1996 på kontoen. Karrieren var på vej til et højdepunkt i 1997 hvor han ofte var med fremme i kampen om sejrene, men uheldet under det canadiske grand prix i 1997 hvor han brækkede begge ben, vendte karrieren markant og siden da har det kun gået ned ad bakke for den 33. årige franskmand.

BB  


Hop til top
Testprogram for Oktober og December.

2 teams vil forsætte med at teste mellem det Malaysiske og det Japanske Grand Prix. Det er selvfølig Ferrari og McLaren(hvem ellers). Ferrari vil teste på Fiorano, mens McLaren har henlagt deres test til Magny-Cours. I november må ingen teams teste, men FIA har lagt 3 tests i december, her vil de fleste teams møde op med deres nye biler og deres nye kører, klar til at gå i gang med den nye sæson. De 3 tests FIA har programsat er følgende. 1 - 3 december (Jerez, Spanien) 8 - 10 december (Estoril, Portugal) 15 - 17 december (Barcelona, Spanien)
BKP  


Hop til top
Takagi bliver i Formel 1

Toranosuke Takagi har som tidligere omtalt på formel-1.dk haft problemer med at få økonomien til at hænge sammen hvis han skulle gøre sig forhåbninger om endnu en sæson i Formel 1. Men nu japaneren sikret endnu en sæson i motorsportens bedste række, eftersom det japanske tobaksmærke Mild Seven går ind og støtter Takagi. Mild Seven er godt nok Benettons vigtigste sponsor, men eftersom der er tale om en kontrakt der er baseret på resultater, er der kommet flere midler til rådighed for Mild Seven. Disse mange millioner bliver flyttet over sådan at Takagi kan anvende dem i den kommende sæson, og dermed har han sikret endnu en sæson sammen med Arrows.

Der er meget der tyder på at Takagi med 99% sikkerhed får sædet ved siden af Pedro de la Rosa, eftersom Olivier Panis i dag fortalte at han forlader Formel 1 til fordel for den nye tyske DTM-serie.

BB  


Hop til top
Diniz underholder

Sauber holdet stod for lidt underholdning, før Sepang grad prix'et. Sauber's hovedsponser, Petronas, havde fået Pedro Diniz til at kører lidt rund i downtown Kuala lumpur, for at underholde. Man viste også nogle pit-stop, på nært hold. Diniz kørte Sauber bilen, i løbshastighed, forbi Twin Towers i Malaysia, forud for søndagens grand prix.
JMS  


Hop til top
Hvordan er Sepang?

Sepang banen bliver en ny oplevelse for kørerne og holdene, selvom de fleste hold har fået simulator-programmer for at forberede kørerne på søndagens grand prix. Benneton's tekniske direktør, Pat Symonds, siger at simulator-programmer er så realistiske, at man får et godt indtryk af hvordan bilen skal være sat op til løbet. Han forklare processen for hvordan man laver et så detaileret program: For at kunne lave disse programmer, fodre vi computeren med data fra vores teknikkere, kort over banen og vores normale bil-data. Til trods for dette er der stadig meget vi ikke kan tage højde for, før vi selv ser banen. Disse er ting som foreksempel asfalten og banens tekstur. Men vores simulator viser, at det bliver et meget interesant og spændende løb. Banen har tre meget langsomme sving (3., 4 gears sving) og to meget hurtige (5. gears sving.)

Oven i det så er der også 2 meget lange langsider på 880 m. hver. Disse vil give en interesant udfordring til ingenørerne, fordi fart på disse langsider bliver meget vigtigt. Der er gode muligheder for overhaling her. Vi tror at det optimale downforce niveu er imellem medium og høj opsætning. Et sted tæt på det samme som man skal have ved baner som Silverstone og Barcelona, selvom dette meget afhænger af hvordan asfalten på denne bane er." Han fortsatte med at beskrive svingene lidt mere detaileret: "Start og mål siden er over 800 m. lang, omkring den samme længde som Barcelona, og den bliver efterfulgt af to meget "små" sving, så der skulle være mulighed for overhaling her.

Sving 3 er skulle bare være admindeligt (i hvert fald i tørvejr), men da det er kun 300 m. før man skal bremse ned til 3. gears svinget, sving 4, så er der nok ikke tid til at forsøge noget i det sving. Sving 4 og 5 er højfarts sving og de er efterfulgt af sving 7 og 8 som er en "double apex" 4. gear højrehånds kombination.

Efter hårnålesvingene 10, 11 og 12 kommer en langside, men bilerne er noget nervøse her, da de bremser og svinger ind i sving 13 umiddelbart bagefter. Den langside der herefter leder tilbage til start/mål, er kun en lille smule kortere end "hovedlangsiden". De to er forbundet via et lille hårnålesving, hvilket kunne give en lille overhaling's mulighed, inden man er tilbage ved start.

JMS  


Hop til top
M. Schumacher: Derfor er jeg med igen:

Michael Schumacher insisterede idag på, at han ikke er blevet presset til at være med i de to sidste grand prix'er, i Malaysia og Japan. Tyskeren siger, at beslutning om at kører var hans alene.

Schumacher har taget mange mærkelige sving siden sidste uge, da han annoncerede at han ikke ville kører mere i denne sæson, men nu tyder alt på at han alligevel slider lidt på asfalten i de to sidste og meget afgørende løb. Han tilføjede iøvrigt følgende til en Ferrari pressekonference i Malaysia imorges: "Det er kun en selv, der bestemmer hvad man vil. Jeg har set historierne om at Luca (Ferrrari's præcident) skulle have snakket med mig, og opfordret mig til at kører, men jeg mener at jeg er afhængig nok til selv at bestemme. Jeg har ikke brug for at nogen der kommer med forslag om, hvorvidt jeg kører eller ej.

Efter jeg havde besluttet ikke at kører før næste sæson, p.g.a. smerten i mit ben, bad holdet mig om at teste lidt til næste år, og jeg sagde at jeg kunne klare 5 omgange. Men da jeg så sad i bilen igen og kørte følte jeg ingen smerte og jeg havde stor lyst til at kører. Jeg følte mig meget komfortabel i bilen og jeg er glad for at jeg besluttede at kører alligevel. Jeg kan ikke kører optimalt endnu, men jeg er tilbage for at vinde!"

JMS  


Hop til top
Benetton testning

Benettons østriske kører, Alexander Wurz, er ikke videre optimistisk hvad angår resten af sæsonen. Benetton teamet har ikke særlig stor chance for at fange det p.t. 5.-placerede Stewarthold i konstruktørernes mesterskab. Benetton har lige nu 16 points, mens Stewart har 31. Under test i lørdags på Barcelona, indså Wurz at hans hold stadig har meget at nå inden søndagens "showdown" på Sepang. Wurz var mere end et sekund langsommere end hans største rival, Johnny Herbert.

"Vi er faldet tilbage til en 6. plads i konstruktørernes mesterskab og det kan ske at være vores slutposition," sagde Wurz. Både Wurz og Giancarlo Fisichella, hans holdkammerat, er meget opsatte på at vise hvad de er værd, og siden ingen før har prøvet Sepang banen, er dette måske lige stedet. Sidst Benetton fik points var i det østrigske grand prix, hvor Wurz fik en 5. plads.

Benneton sætter deres lid til nyt udstyr som de har fremskaffet. Der er her tale om nyt aerodynamisk udstyr m.m., men om de kan holde deres største rivaler på afstand, får vi jo at se.

JMS  


Hop til top
Kom så Mika!

Mika Hakkinen er stadig favorit til at blive kronet som verdensmester iår, på trods af det overraskende Schumacher comeback. Men Hakkinen skal stadig holde øje med Ferrari's Eddie Irvine, som stadig er en trussel, mener John Watson. Hakkinen fører med 2 points foran Irvine med kun to grand prix'er tilbage. Jordens Heinz-Harald Frentzen og Hakkinen's holdkammerat Coulthard er også stadig med i kampen. De er henholdshvis 12 og 14 points bagefter Hakkinen. Men Irvine får nu opbakning af Michael Schumacher som har været ude i 7 grand prix'er.

"Mika er stadig min favorit," siger Watson, som selv har kørt for Ferrari og blev nr. 2 i sæsonen 1982. "Han kan stadig vinde de sidste to løb og dermed difinitivt afgøre det. Men Michael Schumacher sætter nu ekstra spændig ind ved at vende tilbage netop nu. Jeg er sikker på at Mika hellere havde set Michael ude på "sidelinien". Alene Michael's tilstedeværelse løfter Ferrari moralen. Hvis det var meeningen at sætte et fyrværkeri igang, så er det vel lykkedes meget godt, da man satte Michael ind igen!"

Watson, som nu kommentere, mener at Hakkinen skulle have taget sejren mens Schumacher var væk. "Mika burde havde vundet for længe siden, men der har været et hav af fejl fra både ham og teamet og det har sat yderlige pres på ham," tilføjede Watson. "Mika er 2 points foran, men han ville hellere havde haft 10 eller 12 points, hvilket der også har været mulighed for, specielt fordi ingen kender den nye bane har han brug for forspringet. Man kan jo heller ikke afskrive den stærke Ralf Schumacher i Williams, Jarno Trulli eller Stewart. De kan jo sagtens ændre løbet radikalt. Ferrari har haft fire dårlige løb i træk og alligevel er Mclaren kun 2 points foran, det må være forfærdligt at være Hakkinen. Eddie skal derimod give alt hvad han har, for at blive ved med at være med til at afgøre denne sæson. Og så skal han håbe på holdet også er opsat på at vinde," sluttede Watson.

JMS  


Hop til top
Prost klar til Malaysia.

Højt motiveret af det gode resultat i det Europæiske Grand Prix samt udsigten til at køre på en bane, der er helt ny for de fleste kørere, er Prost Peugeot team'et taget af sted til Malaysia. FIA har i samarbejde med banens officials har tilsendt samtlige deltagere et detaljeret kort over anlægget. Med dette 'værktøj' kan alle forberede sig bedst muligt med hensyn til hvilke krav banen stiller til f.eks. det aerodynamiske set-up, downforce, udvekslingsforhold i gearkasse, ideallinier etc., men naturligvis kun ud fra teoretiske simuleringer.

Noget helt andet bliver det at afprøve disse teorier i praksis, tilsat det effektfulde ekstra krydderi som kun denne bane kan byde på: tropiske regnskyl der kan komme som et dæmningsbrud, og stoppe lige så brat. Vejgreb og den virkelige ideallinie bliver nok de vigtigste faktorer, der skal afprøves i testkørslerne fredag og lørdag. Til disse kørsler vil begge Prost racerne blive udstyret med Peugeots nyeste motor, Evolution 7, mens selve løbet for første gang køres med Evolution 5 motoren. Dette er et skridt videre i forhold til det Europæiske Grand Prix, hvor man brugte Evolution 4 i konkurrencen, men ligeledes anvendte Evolution 7 til kvalifikationen.

Prosts kører for 2000-sæsonen, Nick Heidfeld var sidste uge i Barcelona betroet opgaven med at teste holdets biler som forberedelse til sæsonafslutningen i Asien. Her afprøvede han forskellige set-ups for såvel det normale AP02 chassis, som den modificerede A2B udgave udstyret med den seneste Peugeot motor, A20. Desværre betød elektroniske problemer om onsdagen, at Heidfeld ikke fik kørt særlig meget, og om torsdagen afskar problemer med olietrykket ham fra at sætte mere end 2 omgangstider. Nick Heidfeld fik dog i alt kørt 126 omgange med det normale AP02 chassis og det menes at forberedelserne til Grand Prix'erne i Malaysia og Japan er forløbet tilfredsstillende, trods alt.

GRN  


Hop til top
Heidfeld på stand-by

Tyskeren Nick Heidfeld er McLaren teamets officielle reservekører til det Malaysiske Grand Prix. Så hvis enten Mika Hakkinen eller David Coulthard skulle blive forhindret i at deltage i weekendens løb, så får Nick heidfeld chancen for sit Formel Grand Prix gennembrud.
McLaren teamet er ekstra "velforberedte" til denne weekend, i det at de har medbragt to komplette reservebiler imod normalt kun en.

I øvrigt så er Shinji Nakano blevet hyret som reservekører i Jordan teamet. Specielt med henblik på hvis Damon Hill alligevel ikke stiller op!

AN  


 

Hop til top12.10.1999

TV-guide til Malaysia

Så er der lagt op til endnu en weekend med motorsport. Det malaysiske grand prix er hovedbegivenheden. Eftersom løbet køres ude i Asien betyder det at man skal tidligere op om morgenen for at se Formel 1 på TV. Weekenden bliver yderligere krydret med ChampCar-løbet på bybanen Surfer's Paradise, Australien hvor Jan Magnussen igen er med for Patrick Racing. Derudover kommer en anden dansk kører på TV. Tom Kristensen har i de sidste par afdelinger af STW været den stærkeste kører i den tyske serie, og der er yderligere et dansk islæt i Kris Nissen. Du kan følge danskernes bestræbelser for at opnå succes når DSF viser STW fra Nürburgring. Sidste gang Tom kørte på Nürburgring satta han alle til vægs da han i hovedløbet kørte sig fra 16. pladsen til en storslået sejr. Rigtig god løbsweekend til alle.

TV-guide til Malaysia

Kl.KanalBeskrivelse
Fredag
12:45 - 14:00DSF2. frie træning
15:35 - 16:30ARDFormel 1
20:15 - 21:30DSF2. frie træning (reprise)
Lørdag
06:45 - 08:15RTLKvalifikation, direkte
13:00 - 14:00RTLKvalifikation (reprise)
13:00 - 14:20DSFSTW, direkte
16:30 - 17:45DSFWarm-Up, F1-talkshow
Søndag
BB  


Hop til top
Mclaren´s sponser fra næste år?

Ifølge et finsk motorsportsmagasin stopper West som sponser for Mclaren næste år. Det ellers meget succesfulde Mclaren team skal altså til at kikke sig om efter en ny hoved-sponser. Og mon ikke det lader sig gøre at finde en, rimelig hurtigt.

Det er jo meget eftertraktet at få reklamer på de populære formel-1 biler.

JMS  


Hop til top
Legendarisk Mercedes:

Tilskuerne til det første Malaysiske grand prix, er vidner til en begivenhed, der forbinder denne helt moderne bane, med den gamle og varierede formel-1 historie. Der er nemlig en speciel opvisning af et godt eksempel på hurtig bil konstruktion, nemlig Mercedes Benz W165'eren. W165'eren blev konstrueret på under 6 måneder, for at imødekomme de dengang nye 1,6 litter regler. Regler der trædte i kraft ved Tripoli grand prix'et, i 1939. Baseret på den enestående W154'er, som gjorde sig gældende i 3 liter løbene i efterkrigsårene, og w163'eren, blev W165'eren en endnu bedre version, med en V8 motor med 1,5 liters capacitet, den første V8 motor i Mercedes historie. De biler kørte kun en gang, og det var ved Tripoli's grand prix ved Mellaha banen den 7 maj, 1939. Ved rettet dengang var to af historiens største kørere: Rudolf Caracciola, europæiske mester i 1937 og 1938, og Hermann Lang, der vandt den europæiske tittel i 1939. Kørende mod 28 andre italienske biler, havde de to mercedes'er, de to første startpositioner, og dette holdte hjem. De sluttede 1 og 2'er med Lang i spidsen i en total tid på 1 time, 59 minutter og 12.36 sekunder (390 km kørsel). Lang havde også hurtigste opgang, hvor han havde en gennemsnits fart på 197 km/t. W165'eren brugte en "short-stroke" motor med 8 cylindre i et 90 grader's V, med 4 valver per cylindre. Den havde 2 solex karburatorer og 2 Roots compressesorer, 256 hæstekrafter og 8,000 omdregninger per minut, med en maximal hastighed på 270 km/t. Desuden bestod W165'erens "ramme" af ovale rør med "cross-members" af nikkel og stål, en "De Dion" bag akse med en "torsion bar" suspendering, og en a-ramme-arm foran. Kørerens sæde sad en lille smule til højre for midten, for at spare plads i bilen der senere blev kendt som "den lille mercedes". Efter Tripoli Sejren kørte W165's aldrig mere.
JMS  


Hop til top
Arrows får nye støddæmpere

Selv om Arrows ikke har deltaget i testen på banen ved Barcelona, men er blevet hjemme for at forbedre bilen's stabilitet til de 2 sidste løb, forhindre det ikke teamet et komme med nogle nye støddæmper som skal bruges i Malaysia og på Suzuka. De la Rosa vil lave shook down's på bilerne inden afgang til Sepang banen på Santa Pod Raceway.
BKP  


Hop til top
Lauda stoler på Schumacher

Ex-verdensmesteren Niki Lauda(NL) stoler så meget på Michael Schumacher(MS), at han regner med at Ferrari har fået endnu en chance for at vinde verdensmesterskabet for konstuktør. MS er den vigtigste person i hele Ferrari teamet, hans evne til at komme med nye tiltag til forbedringer på bilen, og hans evne til at få det bedste ud af en bil der ikke er helt perfekt, er der ingen i Ferrari teamet der kan gøre lige så godt siger NL. NL tror også at til det næste løb i Malaysia vil Mika Hakkinen møde op med nerverne hængende ude på køredragten, han ved ikke hvad han kan forvente at Ferrari og af MS. NL forventer sig ikke de store ting fra Eddie Irvine(EI) side. Det Ferrari går efter er at vinde verdensmesterskabet for konstuktør.Hvis så EI kan vinde kørernes verdensmesterskab ,så er det bare godt for ham, han skal jo ikke køre for teamet næste år. NL mener at Ferrari har spillet sine kort dårligt ved kan at satse på en mand, Nemlig MS, det viser at når han er skadet, så er der ikke andre i teamet der kan tage hans plads, og vidreudvikle bilen. Det er helt klart Jean Todt's fejl siger NL. MS mangler hent klart en køre det kan matche ham når det gå galt som i år.
BKP  


Hop til top
BAR håber på regn

Meget tyder på at den kommende weekends Grand Prix kan blive kørt i silende regn. Meteologernes prognose lyder nemlig på stor mulighed for regn - og her taler vi om monsun regn - i løbet af weekenden. Michael Schumacher er den eneste kører, der om til løbet har udført "wet-weather" test, men ikke desto mindre er Michael Steve Farrell - chef ingeniør hos BAR optimistisk: "Vi har kørt meget under regn konditioner i år, og vi føler, at vi på den front er så klar som nogen sinde." På Nurburgring i meget omskifteligt vejr kørte Jacques Villeneuve i pointene, indtil der manglede få omgange, hvor han udgik med tekniske problemer.
TNR  


Hop til top
Weber: Overmodig Schumacher

Hvad end der påvirkede Michael Schumacher til at tage beslutningen om at køre de to sidste GP'er i 1999 - pressens kritik, Bernie Ecclestone eller en forbedret helbredssituation - var det i hvert fald ikke Willi Weber, Schumacher-brødrenes manager. Han udtalte forleden, at efter hans mening tager den dobbelte verdensmester en dumdristig chance, ved at hoppe i Ferrari'en igen. Dette kom frem i et interview med Die Welt, der var en af de negativeste aviser da Schumacher offentliggjorde, at han ikke ville køre sæsonen ud. "Hvad hvis han har en ulykke til?" spørger en bekymret Weber, "Han risikerer ikke alene sit helbred, men næste sæson."
CBA  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk