Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
12.11.1999
 Skifter McLaren 'dress' ?
 Ferrari forlænger kontrakter til 2002.
 Formel 1 i Mellemøsten
 
11.11.1999
 Schumacher dementerer udtalelser
 

Hop til top12.11.1999

Skifter McLaren 'dress' ?

Rygter, der p.t. undslipper McLaren-team'et, antyder at næste års racer ser markant anderledes ud end bilerne fra 1997-99. Det sølvfarvede udseende blev her genanvendt af holdet i et forsøg på at reetablere 'sølvpil-temaet' fra Mercedes' glorværdige fortid.

Skønt biler blev holdt i sølvfarven alene fordi de af vægthensyn ikke blev malet, og defor blot fremviste den naturlige aluminiumsfarve, betyder 'sølvpil-imaget' utrolig meget for det tyske bilmærke, nu hvor man genoplever fordums success'er.

Men 2000-vognen kunne godt fremtræde i en usædvanlig hvid eller cremefarvet farve, fordi hovedsponsoren, West tobacco ønsker øget focus i markedføring af deres mærkevarer i Europa. Derfor kan raceren blive relanceret i f.eks. hvidt med skinnende rødt som en udbygning af tidligere tendenser.

Holder ønsker ikke at kommentere disse rygter, men der er tegn på at der afprøves mange forskellige variationer over dette års udseende, og at dette vil resultere i et markant anderledes farvevalg næste år.

GRN  


Hop til top
Ferrari forlænger kontrakter til 2002.

Efter det Europæsike GP krævede de italienske medier sportsdirektør Jean Todts hoved på et sølvfad, og der var klare forventninger om, at holdet ville foretage resolutte ændringer inden 2000-sæsonen, ikke mindst støttet af udtalelser fra Ferrari-bossen Luca di Montezemolo.

Det Tyske ugemagasin Bild rapporterede imidlertid torsdag, at Ferraris ledelse ikke ser nogen grund til ændringer og derfor har forlænget kontrakterne for nogle af team'et topfolk indtil år 2002. Dette skridt omfatter blandt andre Jean Todt, Ross Brawn og Rory Byrne.

Denne beslutning blev taget på et hemmeligholdt møde i Ferraris topledelse sidste weekend og falder sammen med den tilsvarende forlængelse af Michael Schumachers kontrakt. Ferrari har ikke direkte kommenteret kontraktforholdene, men det antydes at disse tiltag gøres for at øge holdets chancer for i den kommende sæson at erobre deres første F1-kører VM-titel siden 1979, hvad der jo er et meget hedt ønske på disse kanter.

GRN  


Hop til top
Formel 1 i Mellemøsten

I år fik vi Malaysia og i næste sæson er det USA's Grand Prix der kommer tilbage på kalenderen. Formel 1 er virkelig blevet verdensomspændende og Ecclestone & Co. gør alt hvad der står i deres magt får at udfylde hullerne, med den lange liste af lande der drømme om at afholde et Grand Prix.

Mellemøsten er et af de steder formel 1 ikke er repræsenteret. Derfor har Bernie Ecclestone netop indledt de første forhandlinger med regeringen i Dubai. Landets førende rally-kører, Mohammed Bin Sulayem, er optimistisk og vurderer at der kan afholdes et Grand Prix allerede i år 2001. Han siger: "Regeringen tager sig af det og der bliver holdt mange møder." Han har selv talt med Ecclestone og han mener bestemt det bliver taget seriøst.

En talsmand for FIA afslørede dog i sidste måned, at Ecclestone også har talt den ægyptiske regering og et andet mellemøstligt land med værtsambitioner. Selvom Ecclestone lader sig pensionere hvad angår FOA, vil han stadig være aktiv i FIA og i de kommende år for at sikre udbredelsen af sporten over hele verden. Han har til år 2006: der går forbudet mod tobaksreklamer ind i Europa.

CBA  


 

Hop til top11.11.1999

Schumacher dementerer udtalelser

Ferrari har holdt åbent hus i Vallelunga i Rom, bl.a. for at markere sæsonafslutningen og titelen i konstruktørernes VM. Og i centrum var Michael Schumacher, bl.a. fordi Irvine jo har udtalt forskellige ting om MS og Ferrari. Og det var noget som de tilstedeværende journalister skulle granske i. Specielt nogle af de italienske journalister har været efter MS efter løbet i Japan, hvor MS angiveligt skulle have udtalt, at han var glad for at Irvine ikke vandt VM. Dette benægter MS og siger: " Det jeg har sagt er, at jeg er ikke glad for at Irvine ikke vandt, men jeg er glad for at vi (Ferrari-teamet) vandt konstruktørernes VM. Jeg kørte ikke specielt for Irvine's chance, men for et godt resultat for teamet."

På spørgsmål om hvordan det vil gå næste år, svarer MS: " I 1997 lavede jeg en enkelt fejl, som kostede mig mesterskabet (sammenstødet med Villeneuve), sidste år stallede bilen på start-gridden, og i år kørte jeg galt på Silverstone. Men næste år er jeg sikker på, at det bliver min tur ".

Nogle havde også bemærket, at MS havde deltaget i McLarens fest på Suzuka. Til det svarede MS: " Jeg deltog i denne fest, fordi vi i et helt år kæmper mand mod mand, og bil mod bil, og jeg synes, at det hører sig til, at deltage, vi hader ikke hinanden og derfor kan vi godt fejre en sådan anledning sammen. Had er den værste ting i livet ".

Allerede nu bliver der stillet spørgsmål om MS's fortsatte karriere hos Ferrari efter år 2000. Med den kapacitet som MS er, både som kører, testkører og med en stor teknisk indsigt, bliver kravet større og større om et VM. Noget af det Ferrari higer efter, er VM'er for kørere som de ikke har vundet siden Jody Scheckter vandt i 1979. Det er også noget som MS gerne vil, netop for at blive den første Ferrari-kører til at vinde siden Scheckter. Rygterne går endda videre og siger, at både McLaren og BMW står klar med en meget stor pose penge, hvis MS stopper i utide hos Ferrari. Det kan jo være, at han i sidste ende ikke kan opfylde kravet om et VM i Ferrari-regi. Hans kontrakt varer jo et par år endnu, men så er spørgsmålet om ikke han har penge nok, og vel egentlig også er mæt.

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk