Pitsladder


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
23.11.1999
 Jordans skjulte talent
 Teams til Kyalami
 Eddie Jordan skifter politik
 Badoer bliver
 "Nyt" team i Formel 1?
 
22.11.1999
 Senna-sagen afsluttet
 Enge tester for Jordan
 Hvad bliver Williams holdets nye farver?
 

Hop til top23.11.1999

Jordans skjulte talent

I et britisk TV-show var Eddie Jordan blevet hevet ind for at vise et skjult talent – som for mange Formel 1-interesserede ikke er så ukendt endda. Eddie Jordan gav den på trommer i et band sammensat af kendte sportspersonligheder. Bandet bestod foruden Eddie Jordan af en spydkaster – Tessa Sanderson, som forsanger. Den tidligere Wimbledon-mester Pat Cash gav den på guitar mens en cricketspiller også stod for sangen.

Det var efter sigende ikke til at se at det var amatører der spillede for fuld musik, mens det sammensatte band spillede Shania Twains seneste hit "Man, I feel like a Woman". Eddie Jordan har ved flere lejligheder vist sit talent som trommeslager og Jordan-teamet har ofte underholdt med koncerter – blandt andet ved det britiske grand prix. At Jordan har et særligt forhold til musikken ses af hans udtalelser da Damon Hill kom til teamet sidste år – briten kom til teamet fordi de manglede en guitarist – som Eddie Jordan senere kaldte "en af verdens dyreste guitarister i verden!"

Giver Eddie Jordan et nummer til Hills afskedsfest - måske var det "That don't impress me much"?

BB  


Hop til top
Teams til Kyalami

Kyalami-banen i Sydafrika håber på at igen blive vært for et grand prix 2001. Indtil da må man nøjes med at afholde test, for banen er godkendt af FIA. I begyndelsen af forrige sæson var der stor succes med en test med Williams og BAR. Disse to vender tilbage den 8. til den 14. februar, nu i selskab McLaren, Stewart og Jordan. Man forventer der dukker 200,000 tilskuere op.

Også Ferrari skulle gerne blande sig med de andre teams på Kyalami. Teamet har ellers altid foretrukket at tilbringe vintermånedernes tests under private former, uden mulighed for sammenligning med andre teams. Men efter chokket over forskellen på McLaren og dem selv i de første tidtagninger i Melbourne 1999, kan det være de vælger at bryde traditionen.

Kyalami er særlig populær før sæsonstarten, fordi at forholdene har visse ligheder med de australske. År 2000-sæsonen starter d. 12. marts ifølge en foreløbig kalender.

CBA  


Hop til top
Eddie Jordan skifter politik

Det har ellers været Eddie Jordans "personalepolitik" at hyre unge talenter udenfor Formel 1 – blandt andet kan Michael Schumacher, Rubens Barrichello, Eddie Irvine og Ralf Schumacher nævnes som nogle af de nuværende topkørere der begyndte hos Jordan. Men nu er stilen lagt noget om!

Kørersammensætningen i år var et tydeligt eksempel på at det ikke længere er unge kræfter der tæller for Eddie Jordan. Valget af Damon Hill i to sæsoner gav inspiration til forbedringer af raceren – og teamets første sejr. Frentzen førte det et skridt videre og var manden bag teamets bedste år nogensinde. Med Hills farvel til Formel 1 kunne man jo ellers have troet at Eddie Jordan ville sende sine talentspejdere ud i marken og finde et nyt stortalent.

Eddie Jordan vælger i dag rutinerede kørere - Trulli er optimal for Jordan-teamet.

Valget faldt alligevel på Jarno Trulli – der er ung i Formel 1, og har haft et par læreår – først opdaget af Minardi og siden hen hos Prost. Grunden til ændringen i kørervalget, er ifølge Eddie Jordan at teamet ikke længere blot ser på omgangstider, men at tests viser kørerens egenskaber over flere omgange, og derfor vil teamet ikke længere hente uprøvede og uerfarne kørere til teamet. "Vi har nu fået Jarno Trulli, og som jeg ser det kan Jordan ikke bede om noget bedre," siger Eddie Jordan.

BB  


Hop til top
Badoer bliver

Helt arbejdsløs bliver Luca Badoer næppe, selvom han efter alt at dømme ikke er at finde hos Minardi næste år. Italieneren fortsætter i den kommende sæson som testkører for Ferrari. Badoer valgte ellers midt på sæsonen at lægge låg på forhandlingerne med Ferrari om at forsætte som testkører, da teamet valgte at bruge Mika Salo som erstatning i Schumachers fravær, og der var meget der indikerede at Badoer netop af denne grund ikke længere ville være ansat hos Ferrari.

Derfor begyndte der blandt andet at cirkulere rygter om at Jos Verstappen ville overtage pladsen efter Badoer. Senest er hollænderen blevet et emne hos de to små team - Minardi og Arrows. Badoer har derfor valgt at sige ja tak til Ferraris tilbud om at forlænge testkontrakten - måske som følge af at han ellers ikke har så meget andet at tage sig til!

Det ventes at Badoer i givet fald forlader teamet efter 2000-sæsonen, men han er specielt ønsket hos Ferrari inden sæsonstarten i Melbourne i marts, eftersom han skal køre en stor del af udviklingsarbejdet på de to løbsracere, samt give Barrichello et godt indblik i hans nye racer, mens Michael Schumacher kan koncentrere sig om forberedelserne til et VM-angreb.

BB  


Hop til top
"Nyt" team i Formel 1?

Det kan måske blive en realitet, hvis alting går vel. I løbet af weekenden har David Richards, stifter og ejer af Prodrive, nemlig solgt 49 % af aktierne i Prodrive til et investeringsselskab, Apax. For at gøre forvirringen total fra starten af, så er salget reelt sket til Apax og en samarbejdspartner, Pall Mall Capital Partners, som er ledet af Nicky Samengo-Turner, hvis familie har været involveret i Lola Formel 1 teamet tidligere.

Denne kapitalindsprøjtning som her har fundet sted, gør det muligt for Prodrive at udvide sine arbejdsområder. David Richards udtaler: "Vi satser på, at få en global indsats, med aktiviteter indenfor forskellige motorsportsgrene, det vi tænker på lige nu er, NASCAR, Superbikes, Touring Car og selvfølgelig Formel 1. Det vigtigste i første omgang, er at komme i gang i Formel 1 på den ene eller anden måde. Det udelukker ikke de andre emner. Mit mål er at have et selskab, der om 3-4 år er mere end $ 243 mill. værd."

Det er blevet benægtet af både David Richards og Tom Walkinshaw, at man har talt om at overtage Arrows teamet. David Richards udtaler også, at han er lidt bange for at starte sit eget Formel 1 team, og det er jo også både dyrt og svært at starte fra bunden. Så løsningen med at træde ind i et eksisterende team, er den mest fornuftige og umiddelbare løsning.

I øjeblikket er Prodrive engageret i BTCC og VM i rally, og vel med den største succes i rally, hvor man har styret Subaru teamet. Dette har givet 1 VM for kører og 3 VM for konstruktører. David Richards selv har været medkører for Ari Vatanen tilbage i 1981 og de vandt sammen VM dette år.

Men lad os se hvad det bliver til. Der er jo ikke vildt mange pladser og teams at involvere sig i, og med de krav som Prodrive har stillet for at engagere sig, kan det blive svært, men mon ikke der er et eller andet under opsejling, for man gør normalt ikke så meget opmærksom på sig selv, uden at der er rimelig konkrete planer noget, og slet ikke med så mange penge involveret.

PDL  


 

Hop til top22.11.1999

Senna-sagen afsluttet

Appelsagen vedrørende Ayrton Sennas uheld på Imola i 1994 er allerede overstået. I fredags forsøgte anklageren at få bekræftet det oprindelige krav om 1 års fængsel til Patrick Head og Adrian Newey. De blev frifundet, da de udelukkende havde overopsyn med udfærdigelsen af ratstammen. Advokaterne for Newey mente at man i stedet burde gå efter de personer der rent faktisk havde udført arbejdet. Det skulle i givet fald være Alan Young og Brian Fisher der i stedet skulle anklages – Young som designer af ratstammen og Fisher for hans belastningstests af ratstammen. Derudover mente Neweys advokater at Tony Pilcher burde have været anklaget sammen med Head og Newey, eftersom det var ham der godkendte den famøse ratstamme.

Anklageren bygger sin sag på at ratstammen ikke holdt til presset, efter at stammen var blevet forkortet, efter opfordring fra Senna selv. I dag blev det så klart, efter at Patrick Heads advokater blev hørt, at der ikke var noget nyt i sagen. Eftersom der ikke er noget nyt har dommeren afvist sagen og den lukkes dermed. Om der på et senere tidspunkt bliver rejst yderligere anklager i sagen er fortsat uvist, men retssagen bør på dette tidspunkt med de involverede parter være overstået.

BB  


Hop til top
Enge tester for Jordan

Thomas Enge vil lave en test for Jordan næste måned. Den tjekkisk fødte Enge skal kun lave en test for Jordan, da det er tale om en sponsoraftale Jordan har med Pilsener Urquell.
BKP  


Hop til top
Hvad bliver Williams holdets nye farver?

Cigaretfirmaet Winfields farvel til Williams holdet samtidigt med at BMW er blevet dets nye motorleverandør (samtidigt med at der selvfølgelig ikke sker ret meget på F1 banerne i øjeblikket), har medført at Williams bilens kommende udseende bliver debatteret vidt og bredt.

Williams har da også meddelt, at de vil have et "friskt nyt look" klar til 2000 sæsonen. Nogle mener, at med BMW som motorleverandør og kapitalindskyder kan betyde at bilen vil blive malet mørkeblå og hvid, som er BMWs tidligere testfarver, sammen med en rød og en blå streg, der skal repræsenterer det tyske mærkes M-motorsports division.

Sideløbende med al den farvesnak kan de tyske ingeniører dog få fortalt, at holdet motor program kører lige efter planen. Firmaets nye V10 motor siges at klare sig rigtigt godt på dynamometeret. Så kaldte "bane tests" har også resulteret i nogle lovende resultater, efter at tallene var blevet kørt igennem holdets egne computersimulationer.

HPR  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk