Arden Motorsport med Christian Horner i spidsen, skal drive det engelske A1 GP team. Det blev fornyeligt besluttet af det engelske A1 GP team, som er vel nok er det team i den kommende World Cup, som A1 GP ynder at betegne deres serie, som er nået længst i forberedelserne. Arden Motorsport har siden debuten i Formel 3000 i 1997, vundet kørernes mesterskab to gange og teamenes ditto tre gange, og er også med i den nye GP2 serie, så de ved hvordan det skal fungere.
I forbindelse med offentliggørelsen af disse planer, fortæller den tidligere dobbelte Formel 1 og motorcykelverdensmester, John Surtess, at det ikke er tilfældigt at det er Arden Motorsport der skal stå for driften af teamet. Resultaterne taler for sig selv. Ved offentliggørelsen fortalte John Surtess ligeledes, at man i slutningen af maj måned vil foretage den første udvælgelse af de kørere som kan være potentielle emner til et sæde i bilen. Ved den første udvælgelse er udtaget Adam Carroll, Ralph Firman, Robbie Kerr og Alex Lloyd. Disse fire skal køre én to-dages test på Brands Hatch hvorefter man vil kikke nærmere på deres præstationer.
Det virker måske lidt som en ulig konkurrence blandt de fire, da Ralph Firman og Robbie Kerr - især for Ralph Firmans vedkommende - flere gange har testet A1 GP bilen. Alex Lloyd har dog ved en enkelt lejlighed testet en Formel 1 bil og har kørt i den europæiske Formel 3000 serie. Adam Carroll har vundet flere mesterskaber i mindre formel klasser og har været en flittig deltager i den britiske Formel 3 serie med gode resultater.
Offentliggørelsen fandt sted i England ved et møde i "Motorsport Industry Association" hvor A1 GP havde udstillet en A1 GP racer sammen med John Surtess's racer fra 1962 - én Lola Mk. 4. Og det er netop Lola som bygger bilen for A1 GP, som har også har en britisk motorleverandør, Zytek, og et gammelt engelske dækmærke, Avon, som de vigtigste leverandører til bilen.
Indtil videre er der kun fastlagt et løb i serien. Det er den 25. september på Brands Hatch hvor åbningsløbet bliver kørt. Desuden har Kina og Australien lovet at vil afholde en afdeling af mesterskabet. Den endelige løbskalender lader dog vente på sig.
I USA tales der i øjeblikket meget om en krise i ICS serien. Efter at General Motors sidste år meddelte at de vil trække sig ud af serien som motorleverandør via indsatsen med Chevrolet navnet, så er der kommet forlydender frem om at både Toyota og Honda i øjeblikket overvejer den samme beslutning. Og det er lidt uheldigt på flere områder.
ICS organisationen er i øjeblikket i forhandlinger med organisationen bag Long Beach bybanen om at køre løb der. Det løb der blev kørt i søndags i den konkurrerende serie CCWS - med en flot præstation af danske Ronnie Bremer - var det sidste i den aftale som CCWS har, nu havde med Long Beach. Der har været kørt CCWS løb i Long Beach de sidste 21 år. Som det ser ud lige pt. kan løbet meget vel overgå til ICS serien i stedet. Det bekymrer dog ikke CCWS der har et alternativ klar, selvom at man hellere vil køre på den prestigefyldte bybane i Long Beach.
Situationen er dog noget mere vanskelig når snakken drejer ind på motorer. Chevrolet trækker sig ved sæsonafslutningen. Og der er rygter fremme om at Toyota faktisk har overvejet det samme efter at meddelelsen kom fra General Motors. Hondas situation er dog stadig noget uklar, men rygter siger at de godt kan finde på at trække sig også.
En af de mest berømte amerikanske motorsports kommentatorer, Gordon Kirby, er en af de få der virkelig har fingeren på pulsen, og ved hvad der sker bag kulisserne. Han sagde bl.a. flg. i et radioprogram fornyeligt.
Gordon Kirby:
"Lad mig fortælle noget om ICS. Toyota er ude af ICS, de vil offentliggøre det efter Indy 500 - og alle ved det. Chip Ganassi er mens vi taler her i gang med forberedelserne til at lukke sit ICS team. Roger Penske og Toyota kender til denne situation. Og Honda, vil de blive ved med at konkurrere med Toyota? Mine japanske venner fortæller mig, at ved udgangen af denne sæson, vil Honda meddele at de trækker sig ud ved udgangen af 2006. Så hvis Long Beach organisationen vælger ICS, hvad får de så?"
Fra Toyota kom der følgende interessante udmelding i slutningen af november, kort efter at General Motors offentliggjorde deres beslutning:
"Chevrolets afgang er meget skidt. Man får en formel serie i USA uden amerikanske fabrikanter og et Indy 500 løb uden amerikanske fabrikanter. Det er en ret alvorlig situation. Vi har endnu ikke besluttet at forlade ICS. Vi har en aftale til og med 2006. Jeg er ikke glad for at sige det, men jeg er overordentligt bekymret for serien. Det faktum at Chevrolet forlader serien, er en meget alvorlig situation for ICS."
Toyota indrømmer også at det måske har været en fejl at forlade CCWS til fordel for ICS, hvilket skete i 2001, hvor også Honda trak sig. Omkostningerne der er fulgt med for at man kan bekæmpe Honda i serien, har været væsentligt højere end forventet. Toyota ser konkurrencen som værende meget usund, idet den til tider bærer præg af at være en duel om at være den eneste førende i det spil, og det er ikke helt Toyotas filosofi. Til gengæld er Honda endnu ikke kommet med kommentarer eller nogen udmeldinger om deres stilling i en eventuel krise på motorleverandør siden i ICS.