Ferrari's testprogram begyndte mandag, hvor der blev testet på Monza.
Her var udelukkende tale om dæktest for Bridgestone, og det var kun teamets faste testkører Luca Badoer der var på banen, men testen måtte indstilles efter 64 omgange, da det begyndte at regne.
Tirsdag var Badoer igen på Monza, hvor han fortsatte testen sammen med Bridgestone - det blev her til 80 omgange for italieneren.
Onsdagen blev brugt på fortsat test for Bridgestone, samtidig med at Badoer også afprøvede nye aerodynamiske tiltag på F2005 modellen.
Tiderne fra Monza:
Dag | Kører | Model | Tid | Omg. |
Mandag | Luca Badoer | F2005 | 1:23,585 | 64 |
Tirsdag | Luca Badoer | F2005 | 1:24,441 | 80 |
Onsdag | Luca Badoer | F2005 | 1:22,794 | 104 |
Sideløbende med Monza testene, så var også Marc Gene på banen.
Han kørte shakedown på Fiorano banen, af de biler der skal benyttes til Englands Grand Prix på Silverstone den kommende weekend.
Gene kørte 8 omgang på Fiorano, og han sluttede med en bedste tid på 1:01,921.
Oven på det franske GP som modsat sidste år, var i den kedelige del af skalaen efter undertegnedes mening, kommer vi nu til det engelske. Det engelske GP plejer som regel at være en af de mere underholdende. Men med kun en uge imellem det franske og engelske GP, er det begrænset hvad teamene har kunnet udrette. Kun udvikling lavet på forhånd, kan finde plads. Det er dog nok små ændringer der har fundet vej til bilerne, og så er Silverstone jo en bane hvor der er testet og bliver testet meget på. Men det gør det faktisk ikke nemmere at lave et setup. Banens karakteristik gør den vanskelig at ramme. Lange stræk, kombineret med både hurtige og langsomme sving, gør det vanskeligt at lave et setup der rammer bare lige i skabet. Og så er der lige vejret at tage hensyn til også. Det kan variere rigtig meget.
Renault:
Spørger man Alonso om det engelske GP, får man et svar lydende at det er et vanskeligt GP. Setuppet skal bare være i orden og dertil kommer vejret. Det kan være sol, regn og blæsende. Silverstone er en gammel flyveplads, så vinden kan være en meget drilsk faktor i forhold til det aerodynamiske setup. Fisichella har et lignende forhold til banen. Begge glæder sig dog til de udfordringer der ligger i at få bilen til at fungere rigtig. Og den skal den, for McLaren har store ambitioner om at tage sejren lige her. Men mon ikke at Renault har gjort deres hjemmearbejde ordentligt? Tilsyneladende er ingen hos Renault i tvivl om at der ligger endnu en sejr og venter forude. Det vil være en kærkommen gave til Renault der har motorfabrikken i Frankrig og bil- og udviklingsafdelingen placeret i Enstone. Så på en måde to hjemme GP'er i træk for Renault, der også i England får mange af deres ansatte på tilskuerpladserne.
McLaren:
1½ times kørsel fra Silverstone, ligger M.T.C. i Woking. Herfra udgår der mange befalinger. Et af dem i øjeblikket er at vinde det engelske GP. Og hvorfor ikke? McLaren har to kørere der kan gøre det. McLaren har i øjeblikket også en bil der kan gøre det. Men det er testkøreren Pedro de la Rosa der faktisk fortæller hvordan det skal gøres. Han fortæller nemlig, at aerodynamik er et af nøgleelementer på Silverstone. Derudover skal det kombineres med stabilitet ved høj fart og et godt greb i de langsomme dele af banen. Sådan vinder man det engelske GP. Nå ja, så skal man også have hastigheden med hele vejen. Men med det tempo McLaren MP4-20 efterhånden lægger for dagen, så er det absolut muligt. McLaren har for længst testet de ting de vil anvende på bilen, samt at dækudvælgelsen så godt som er foretaget. Der mangler dog lige testen fredag der endelig afgør tingene specifikt. Kørerne er klar. Raikkonen er især vild med Copse og Becketts-Chapel sektionerne. Montoya er mere til Stowe, Vale og Club hvor han nyder at overhale konkurrenterne. Jo der er en helt fin stemning i hele teamet. Lad os se om det holder søndag eftermiddag.
Ferrari:
Ferrari har testet i denne uge på Monza og Fiorano. Især Luca Badoer har haft travlt. Der er brugt rigtig mange dæk, idet Bridgestone har et kæmpe testarbejde kørende. Desuden mangler Ferrari stadig at få bilen gjort endnu bedre. De kan hænge på men der mangler en del endnu. Shell har begået en ny gearolie. En olie der skulle have et større spillerum rent temperaturmæssigt. Ligeledes vil brændstoffet også har nogle ændringer. Igen er der satset på at gøre brændstoffet mere allround til forskellige forhold. Blandingen af komponenterne er for så vidt stadig den samme, men med et større spillerum indbygget. Kørerne kan næsten ikke undgå at kende banen. Både fra tests men også fra en efterhånden lang karriere for begges vedkommende. M. Schumacher har vundet her flere gange. En af de mest bemærkelsesværdige var da han vandt ved at køre over målstregen i pitlane. En meget omdiskuteret sejr, men den tæller. <
Sauber og BAR fik points i Frankrig. Nu gælder det dét engelske GP, som er en noget anden sag. BAR har hjemmebane her lige som så mange andre, mens Sauber tilsyneladende er ved at få skuden vendt den rigtige vej igen. Red Bull må til at vise noget mere hvis de forsat skal være øverst blandt de nederste fem. Både Sauber og BAR vil gerne overhale dem.
Red Bull:
Red Bull har noget at indhente, det er gået langsomt baglæns i de seneste GP'er. Dog var C. Klien uheldig med det mekaniske i Frankrig. Men Red Bull er kommet 25 points bagud i forhold til Williams, som er nærmeste konkurrent op ad i listen. Teamet har selvfølgelig forberedt sig på deres hjemme Grand Prix, og især må David Coulthard være på mærkerne. Det er en bane han elsker, og hans erfaring må bidrage til hurtige omgangstider - hvis bilen vil, men det kan han være med til at få den til. DC har også netop afsluttet kontraktforhandlingerne med teamet, og kan nu koncentrere sig om at få bilen til at præstere det bedst mulige. Klien har noget at gøre godt. Hans seneste præstationer har ikke ligefrem været overbevisende, men det kommer igen. Bilerne har et par enkelte ændringer i forhold til Frankrig, og kan næsten kun gøre det bedre. Teamet kender banen, kørerne kender, så det er frem i skoen og komme derud af.
Sauber:
Nye dele på bilen, men hvilke? Det får man ikke ud af Sauber teamet. I juni måned testede teamet på Jerez, og her blev flere nyudviklede ting testet. Flere af dem får nu plads på bilen. Banen må passe begge Sauber kørere, som regner Silverstone som én kørernes bane. Teknisk udfordrende, men også med masser af fart i flere sektioner. Lidt ligesom Suzuka og Spa banerne. Der ligger ligesom en undertone i det Sauber siger om Englands GP, at der godt kan være noget i vente i form af flere points. Dog er man lidt forbeholdne, men teamet venter at der skal flere points på kontoen.
Jordan:
Jordan har vist sig at være uhyggelig stabile i år. Næsten hver gang er begge kørere kommet i mål med bilerne. Desværre for Jordan giver det ikke points. Stabiliteten er der, nu mangler teamet og kørerne at få mere fart i bilerne. Spørgsmålet er om det kan findes. Her er en bane som kørerne i teamet kender. Altså ikke noget med at lære en bane at kende. Det må være en fordel i og med at de nu hurtigere kan tilkendegive hvad de ønsker ændret på bilerne, eller i det mindste fortælle hvordan den opfører sig. Som nabo til Silverstone har Jordan flere gange testet på banen, og ved hvordan bilen opfører sig. Som i Frankrig køres der med den gamle EJ15, dog skal Robert Doornbos teste bilen om fredagen - ligesom i Frankrig. Det ventes at EJ15B vil blive indsat i aktiv tjeneste på Hockenheim. Det er småt med ændringer på bilen til det engelske GP. Man arbejder nok mere i retning af et så godt setup som muligt.
Minardi:
Minardi teamet slås igen med holdbarheden, eller rettere gjorde i Frankrig om end at det var en ventilhætte på dækkene der afgjorde udfaldet for deres vedkommende. Bridgestone har for øvrigt undersøgt sagen, og fundet ud af, at det var Minardi mekanikerne der ikke gjorde helt hvad de skulle. Minardi har ikke dæktrykssensorer på deres biler. Derfor er det Bridgestone folk tilstede for at måle dæktrykket. Men det er Minardi mekanikerne der skal skrue ventilhætterne af og på, og de blev ikke skruet på igen. Derved sivede luften ud af dækkene. Nu skal de bevise at de har styr på tingene - endnu en gang - og få det til at fungere i England. Det er nok begrænset hvad Minardi har af nye ting til bilen, men et par enkelte ændringer er der altid plads til, om end det nok er af begrænset karakter. Et hængende spørgsmål om Minardi, er altid økonomien. Her er en af kørerne involveret i og med at det forlyder at Friesacher har mere end svært ved at få betalt sine afdrag. I kulissen står Jordan te
Silverstone banen er kendt af alle, også dækfabrikanterne. Det er en bane hvor der testes meget, og så har flere teams denne bane som hjemmebane. Begge fabrikanter kan heller ikke undgå at vide at det engelske vejrlig kan forandre sig meget på kort tid. Det er før set og oplevet.
Bridgestone:
Bridgestone lider utvivlsomt under manglen på teams til at teste for sig. Ferrari er selvskrevne, mens Jordan kun sporadisk tester dæk - og bil. Minardi gør stort set intet væsen af sig, når det gælder test. Så med lidt god vilje kan man sige at Bridgestone kun har 1½ team til at teste deres produkter. Normalt klarer Bridgestone - og Ferrari - sig godt på Silverstone. Bridgestone regner også med at den seneste tids udvikling begynder for alvor at give resultater nu. I den seneste uge har Bridgestone sammen med Ferrari testet dæk i lange baner på Monza. Ikke kun til det engelske Grand Prix, men også til mange af de efterfølgende Grand Prixer. Bridgestone forventer at Ferrari kommer helt til tops på Silverstone, men spørgsmålet er jo hvad Michelin og deres teams finder ud af sammen. Bridgestone kommer med det sædvanlige udvalg. Dvs. to forskellige tørvejrscompounds og de respektive intermediate og deciderede regnvejrsdæk.
Michelin:
Michelin bør nyde god gavn af at have syv teams til at arbejde for sig. Især på en bane som Silverstone hvor de fleste af deres teams har base i nærheden. Sådan som Michelin har klaret sig i år, med en enkelt undtagelse, så bør de ikke være alt for nervøse. Renault og McLaren har på skift gjort det ganske forrygende. Michelin tager ikke mindre end 4 compounds tørvejrsdæk med hvor hvert team får lov at udvælge to. Pierre Dupasquier som har været meget i centrum i den senere tid, fortæller at alle de fire compounds er i den lidt hårdere del af skalaen. Desuden tager man selvfølgelig de vanlige regnvejrstyper af dæk med.