Presse
Monacos Grand Prix


 Monte Carlo overblik
 Sauber - Monaco preview
 Arrows - Monaco preview
 Jordan - Monaco preview - Vol 1
 Benetton - Monaco preview
 Sådan køres Monaco
 Ferrari - Monaco preview
 BAR - Monaco preview
 TV-guide til Monaco
 McLaren - Monaco preview
 Jaguar - Monaco preview
 Bridgestone - Monaco preview
 Onsdagens pressemøde
 Jordan - Monaco preview - Vol 2
 Monaco - 1. frie træning
 Monaco - 2. frie træning
 Monaco - BAR 1 og 2 frie træninger
 Monaco - Jordan 1 og 2 frie træninger
 Monaco - McLaren 1 og 2 frie træninger
 Monaco - Arrows 1 og 2 frie træninger
 Monaco - Jaguar 1 og 2 frie træninger
 Monaco - Benetton 1 og 2 frie træninger
 Monaco - Williams 1 og 2 frie træninger
 Monaco - Minardi 1 og 2 frie træninger
 Monaco - Ferrari 1 og 2 frie træning
 Torsdagens pressemøde
 Monaco - Sauber 1 og 2 frie træninger
 Monaco - Prost 1 og 2 frie træninger
 Monaco - 3. fri træning
 Monaco - 4. fri træning
 Monaco - Sauber kvalifikation
 Monaco - BAR kvalifikation
 Monaco - Arrows kvalifikation
 Lørdagens pressekonference
 Monaco - McLaren kvalifikation
 Monaco - Jordan kvalifikation
 Monaco - Ferrari kvalifikation
 Monaco - kvalifikation
 Monaco - BMW Williams kvalifikation
 Monaco - McLaren kvalifikation
 Monaco - Morning Warm-Up
 Monaco - Prost kvalifikation
 Monaco - Sauber race
 Monaco - McLaren race
 Monaco - Søndagens pressekonference
 Monaco - Ferrari race
 Monaco - BMW Williams race
 Monaco - Arrows race
 Monaco - Jaguar race
 Monaco - Benetton race
 Monaco - Prost race
 Monaco - BAR race
 Monaco - Minardi race
 Monaco - Jaguar race
 Monaco - Bridgestone race
 Monaco - Jordan race
 

Monte Carlo overblikHent Shell-Ferraris kort over Monte Carlo som pdf (632kb).
MRR  


Sauber - Monaco preview

Sauber har gennemført tre dages intensiv test på den helt nye Valcencia-bane i Spanien i sidste uge, som forberedelse til Monacos grand prix. Teamet var mest fokuseret på at køre med C19'eren med maksimalt downforce og udførte dækevaluering i samarbejde med Bridgestone. Enrique Bernoldi, Pedro Diniz og Mika Salo kørte hver en dag, med Mika med hurtigste omgang om fredagen, og samlet den tredjebedste tid.

Willy Rampf: "Den nye Valencia-bane har samme udseende som Monte Carlo, dog uden mure. Monaco er en af årets største udfordringer, og det mest præstigefulde løb i kalenderen. Den snævre og snoede bane gør det virkelig svært at få sammensat en god omgang og barrieren som nær banen, giver ikke rum for fejl!"

Peter Sauber: "Med 314 testomgange i sidste uge, har Sauber fået solide data fra arbejdet i Valencia, som vil være godt i Monaco, som har samme krav til raceren."

Pedro Diniz: "Sauber C19'eren følges god i høj downforce opsætning, så jeg håber at vi kan være med på denne svære bybane. Jeg kan virkelig lide den udfordringer som Monaco giver, og det vil være rart at køre race i min 'adopterede' hjemby."

Mika Salo: "For mig har Monte Carlo altid være en favoritbane. Den er svær, og enhver fejl sender en i muren, så det kræver meget. Jeg har fået nogle af mine bedste resultater her, så jeg ser virkelig frem til løbet. Vores racer bør være stærk her, hvis Valencia er en guide, så jeg håber at vi kan få flere point til VM-tabellen."

BB  


Arrows - Monaco preview

Arrows har som et par andre teams, testet i denne uge på den snoede bane udenfor Valencia. Der gives ikke mulighed for testtid i Monaco, så den eneste chance for at finde et setup, er at rode i diverse data fra foregående år, og så bruge træningen fuldt ud. Men som en slags forberedelse, er der mulighed for at teste på den meget snoede Valencia bane.

Og det har teamet da også benyttet sig af. Da der ikke skal opnås de voldsomme høje hastigheder i Monaco, skal der køres med meget downforce. Og det rigtige setup, er det man har prøvet at finde under testen. Derudover har man testet dæk for Bridgestone, selvfølgelig også med henblik på løbet i Monaco.

Arrows på vej til at teste i Valencia
Foto: Allsport

Pedro de la Rosa: "Monaco er en meget vanskelig bane, hvor man ikke kan forvente de høje hastigheder. Jeg tror, det bliver et meget åbent løb, hvor alt kan ske. Vi arbejder på at finde det nødvendige downforce. Monaco er krævende for kørerne, så vi skal virkelig være koncentrerede."

For Jos Verstappen, bliver det et løb på hjemmebane, da han er bosiddende i Monaco: "Det er et hjemme GP, men der er ingen mulighed for at teste der, så vi håber, at bilerne vil komme til at passe til banen. Banen er meget smal, og man skal hele tiden køre på en grænse, hvilket er hårdt, idet vi hele tiden er tæt på barriererne, så en lille fejl, kan koste utrolig meget tid."

PDL  


Jordan - Monaco preview - Vol 1

"Det er glamourøst, trangt, støjende, sexet, spændende, farligt og er en herlig blanding af alt det gode og onde, som skulle være tilstede ved ethvert Grand Prix løb." Det er ordene fra Ian Phillips, en af de ledende marketingsdirektører i Jordan teamet.

Benson and Hedges Jordan vil være vært for mere end 200 gæster ved GP'et i Monaco. De har lejet et antal lystyachts, som ligger side ved side i havnen lige op til banen. Mark Gallagher, Jordans marketingchef siger: "Set ud fra et sponsormæssigt synspunkt er alle GP'er vigtige, men Monaco er noget helt specielt. Selvom vi ikke får det største antal gæster her, så er det de øverste der kommer her. Det er løbet, som alle bestyrelsesformænd og andre vigtige personer kommer til. Det er stadigvæk Monaco, som trækker, fordi det er en klassiker, og der er en meget glamourøs atmosfære."

Mike Gascoyne: "Efter et skuffende løb på Nürburgring, har vi fået konstateret og rettet de motorfejl, som skabte problemerne der. Banen er meget smal, og overhalinger er stort set umulige. Kvalifikationen er næsten altafgørende, og der er bl.a. meget op til kørerne at få det bedst mulige ud af det. Banen har ikke nogen naturlig rytme, det hele er ikke hvad vi er vant til andre steder. Pitgaragerne er midlertidige, det betyder at alt skal ryddes væk når dagen er over, og skal stilles op igen den næste."

Frentzen: "Jeg håber at vi kan gøre det ligeså godt som sidste år. Monaco er noget specielt, alt skal forløbe glat, ellers er det næsten forgæves. Banen tilgiver ingen fejl, og der er ikke tid til at slappe af, man skal være konstant opmærksom. Til sammenligning kan man "næsten" falde i søvn på Catalunya."

Spændende bliver det bl.a. at se om Jordan har fået styr på nogle af de holdbarhedsproblemer, der har været en faktor i nogle af løbene i år.

PDL  


Benetton - Monaco preview

Benetton er kommet på rette kurs efter løbet på Nürburgring. De to point som Giancarlo Fisichella fik hevet hjem gjorde at de overtog 4. pladsen i VM for konstruktører. Dermed henviser Jordan - der forud for sæsonen var udset til at være farlige outsidere - til 5. pladsen.

Og Benetton har gode grunde til at forvente flere gode resultater. Tidligere har både Fisichella og Wurz ført sig godt frem i de snævre gader. I 1998 gav Alexander Wurz ikke med dørene overfor Michael Schumacher, og Fisichella har også klarer sig godt og blev i 1998 nummer 2. Sidste år blev de to kørere henholdsvis nummer 5 og 6 - og de håber at det kan gentage sig.

Teamet har været i Valencia for at teste - en test der til dels blev ødelagt fordi Giancarlo Fisichella var indblandet i et uheld med Jarno Trulli. Men teamet har alligevel fået kørt en del med høj downforce som er nødvendigt på den svære bane. "På trods af det voldsomme uheld som Giancarlo var udsat for på andendagen reducerede mængden af testen som kunne have været blevet udført," siger Pat Symonds lidt skuffet over de manglende kilometer.

Men alligevel tør han godt tro på en god indsats. "Testen endte med at være meget succesfuld og der var nogle interessante forbedringer på raceren som vil blive tilføjet i Monacos grand prix," siger Benettons tekniske leder. Han peger på kvalifikationen som det sprængende punkt. "Monaco handler ligeså meget om kvalifikation som racing, da det er den bane i kalenderen som det er sværest at overhale på," slutter han.

Så Benetton vil efter alt at dømme forsøge sig med de bløde dæk. For Wurz vil det også være på høje tid at få nogle point på kontoen.

BB  


Sådan køres Monaco

Giancarlo Fisichella tager os en tur rundt i Monte Carlos smalle gader og fortæller os banen igennem.

"Omgangen begynder på start/mål-stræknngen hvor jeg kommer over 270 km/t i 6. gear, før jeg bremser til 2. gear og omkring 86 km/t til 'Sainte Devote'-svinget. Herfra accelererer jeg op af den lange bakke med omkring 260 km/t indtil det lange venstresving i tredje gear som fører til det berømte 'Casino'-sving.

Her er Fisichella på vej rundt i Monte Carlo i 1999
Foto: Allsport

Jeg bliver i tredje gear og tager det med omkring 120 km/t, og som jeg når toppen af bakken bliver raceren meget let og bliver mod barrieren. Så her er det meget ujævnt, højt oprundet stræk hvor raceren kommer op på omkring 210 km/t og som fører ned til den første af 1. gears hårnåle - 'Mirabeau'-hårnålen, som tages med under 70 km/t. Så er der en kort acceleration som fører ned til det snævreste sving af alle i Monaco, 'Loews' som igen tages i første gear og med en hastighed der kan være så lav som 45 km/t.

Strækket ned ad bakken fører til de to sving der fører ind i tunnelen, som begge bliver taget i 2. gear med under 80 km/t. Når man kommer ind i tunnelen er det ret lunefuldt fordi man ikke kun skal vænne sig til ændringen i lyset, men det er også et helt andet sving i tunnelen som tages med over 250 km/t i højeste gear.

Når man kommer ud af tunnelen er nedbremsningen meget svært til chikanen, da man kører ned ad bakke og skal bremse fra banens hurtigste sted med 280 km/t ned til omkring 60 km/t og første gear til 'Harbour'-chikanen. Herfra kommer jeg op på omkring 225 km/t før jeg kommer gennem 'Tabac'-svinget i 4. gear med omkring 160 km/t. Jeg bliver i 4. gear i den første, hurtige del af swimmingpool-området, før jeg bremser til andet gear og med 80 km/t til den anden del af 'Swimming Pool'. Indgangen til den sidste hårnål, 'Rascasse', er meget svær da man skal bremse fra omkring 185 km/t mens man stadig er i svinget ned til 50 km/t til første gearssvinget. På vej ud af svinget er det meget svært at kontrollere hjulspin når man accelererer til det sidste sving som tages med godt 75 km/t og i 2. gear. Omgangen slutter på start/mål-strækningen."

BB  


Ferrari - Monaco preview

I næste uge kommer Formel-1 cirkuset til det mest fortryllende løb på hele sæsonen, nemlig gadeløbet i Monte Carlo, som er sæsonens syvende løb i år 2000.

Siden motorløb startede, så har Monaco Grand Prix’et altid være LØBET man skulle være med i. Det er her de rige og berømte er, og det er her man bliver set. Det kan godt være at det er på de forskellige luksus yachts det sker, men dem der laver det rigtige show, det er kørerne, mekanikerne og folkene omkring i de forskellige teams.

Monaco Grand Prix er et af de hårdeste løb i hele kalenderen p.g.a. at der ikke er meget plads at arbejde på. Der er biler og mobilhomes over alt på et meget begrænset område nær havnen.

Uden den mindste luksus i de overdækkede pits, arbejder mekanikerne på højtryk, og hvis det bliver et vådt løb, ja så bliver det stressede liv også meget ubehageligt. Men under alle omstændigheder, så er der altid garanti for bemærkelsesværdige løb i Monte Carlo’s snævre og snoede gader. For det er kun når det er regnvejr at kørerne har en rimelig chance for at overhale.

Michael Schumacher har vundet 4 gange ud af de sidste 6 løb her i Monte Carlo, hvor det sidste år blev til en 1 – 2 sejr til Ferrari. Det var også Ferrari teamets første sejr i Monaco. Med Michael Schumachers og Ferrari’s nuværende form, så er Michael Schumacher favorit til at vinde i Monte Carlo’s snævre gader, og med en føring på 18 point efter løbet på Nurburgring så har Michael Schumacher fået opbygget et solidt forspring i verdensmesterskabet for kørere.

I denne forbindelse skal det nævnes at med Michael Schumachers sejr her sidste år, så blev han også den mest vindende kører hos Ferrari.

Sidste år var Ferrari teamet i spidsen under alle de frie træninger, og det kom som et chok for teamet at Mika Hakkinen tog pole position foran Michael Schumacher. Ferrari teamet nedlagde protest mod resultatet i kvalifikationen, men de talte for døve ører. Michael Schumacher måtte nøjes med en anden plads på gridden.

”Det er helt sikkert at kvalifikationen er den vigtigste del af selve weekenden. Hvis du ikke er oppe foran i feltet når man kører ind i det første sving, så kan du bruge resten af løbet på at prøve at overhale køreren foran dig, mens ham der ligger forrest bare øger sit forspring hele tiden.” siger Michael Schumacher.

En af de sjoveste ting her i verden, hvis man er interesseret i Formel-1, er at se en racer med 800 hk blive kastet rundt i Monte Carlo smalle gader, kun få centermeter fra at smadre ind i autoværnet, som her i Monte Carlo er lavet af jern. Men det er ikke det største problem ved dette Grand Prix. Det sværeste ved dette Grand Prix er at overhale, fordi gaderne er smalle. Så det hjælper ikke bare at have en hurtig bil. Der skal mod til at overhale på denne bane.

Rubens Barrichello håber at hans bil er stabil og han ved at teamet ved hvad der skal til at vinde her i Monaco. Sidste år kvalificerede Rubens Barrichello sig på en flot femte plads i en Stewart Ford. Rubens Barrichello kæmpede hårdt med Heinz-Harald Frentzen i hele løbet, men var så uheldig at køre galt lige efter at han var blevet overhalet med en omgang af Michael Schumacher, som nu er hans holdkammerat.

Gaderne i Monaco vil helt sikkert være fyldt med italienske fans som vil heppe på deres elskede Scuderia Ferrari Marlboro team. Men det gælder ikke kun fart hvis man skal vinde i Monaco, det gælder om at have den rigtige taktik, og kørerne skal vide hvor man skal presse på, og hvor man skal holde igen. Det gælder om for kørerne at pleje deres hårdt medtagne biler, for banen har mange buler og kantstenene er høje. Det er en egenskab som kun få kørere har. Derfor ser man tit at det er de samme kørere som vinder dette løb. Graham Hill, Alain Prost, Ayrton Senna og nu Michael Schumacher har alle vist at de har de egenskaber

BKP  


BAR - Monaco preview

På nogle ganske få kvadratkilometer, klemt inde mellem Middelhavet og Frankrig, ligger det lille, men ganske glamourøse fyrstendømme, Monaco. Udover at være kendt for skattefrihed og kasinoer, så er Monaco også kendt for sine F1 løb. Det er en af de absolutte klassikere, som er blevet kørt siden 1920'erne. Og nu er tiden kommet til, at F1 drager til byen med det berømte gadeløb. Kørerne i dag, er nok glade for de skiftegreb, der bruges til at skifte gear med. Der foregår ca. 50 gearskift på en omgang, og førhen kunne kørerne nemt få vabler i hænderne af de mange gearskift. Ca. 4000 gearskift bliver det til under selve løbet.

Mika Salo kørte sidste år i Zontas racer

BAR teamet har forberedt sig til løbet, ved at teste på den franske Nogaro bane. Teamet håber, at man har overvundet de motorproblemer der på det seneste har gjort, at det er knebet med at komme i mål. Ved testen på Nogaro, er der ændret ved motoren på flere områder. En tilpasning af ydelsen, da det er ikke nødvendigt med alt for mange hestekræfter i Monaco. Og så har man analyseret, hvad der er gået galt i de sidste løb, og Honda har foretaget ændringer, der skulle gøre motoren mere holdbar.

Honda har haft en del succes i netop Monaco. Størst var succesen fra 1987 til 1992, hvor nu afdøde Ayrton Senna, næsten havde monopol på sejren. For BAR teamet gælder det, at man satser på en rigtig god kvalifikation, da det næsten er umuligt at overhale på banen. Jacques Villeneuve har været på banen flere gange, men har kun fuldført løbet en gang. For Zontas vedkommende kender han kun banen fra hans tid i F3000. Det kan gå hen og blive en faktor på den tætte og snoede bane.

PDL  


TV-guide til Monaco

Formel 1 står for døren igen – og denne gang er der gode muligheder for at følge mere med i de enkelte træninger. Torsdag er en rar fridag her i Danmark, så hvis du får mulighed for det, så kan du følge den sidste træning live torsdag i ARD. Du kan også følge med i hvordan det går Formel 1-aspiranterne i Formel 3000 – de slippes løs fredag til tidskørsler og lørdag køres selve løbet.

Rigtig god fornøjelse foran TV-skærmene (og PC-skærmene, selvfølgelig…)

DagKl.KanalBeskrivelse
Ons.20:30 - 22:00EurosportF1 mod All Stars
Tors.12:50 - 14:05ARD2. frie træning - live
Fre.10:30 - 11:00EurosportF3000 - kvalifikation
Fre.11:30 - 12:00EurosportF3000 - kvalifikation
Lør.11:00 - 11:55RTL4. frie træning - live
Lør.12:45 - 14:20RTLKvalifikation - live
Lør.16:00 - 18:00EurosportF3000 - løbet
BB  


McLaren - Monaco preview

McLaren vil tilbage til tidligere tiders storhedstid i Monaco. Dog har de kun vundet én gang med den nuværende kørerbesætning, men det skal der gøres noget ved. "Jeg vandt løbet i 1998 og det var en af mine største præstationer i Formel 1," siger Mika Hakkinen.

I særdeleshed er løbet i Monaco præget af at kørerne skal være 100% psykisk på toppen. "Man skal koncentrere sig meget når man er på banen, og det er en fantastisk udfordring," siger den forsvarende verdensmester der sidste år blev nummer 3. "Man ved at det er en bane som er utilgivelig og selv den mindste fejl kan betyde at man er ude af løbet," forklarer han.

Ligesom Hakkinen vil også Coulthard blande sig i kampen om sejren - det er et løb han ikke har vundet. "Der er ingen tvivl at de fleste kørere vil elske at vinde i Monaco og det er det jeg vil forsøge på i denne weekend," siger skotten, der har et bedste resultat med andenpladsen i det kaotiske løb i 1996, hvor teamets testkører Olivier Panis vandt.

Derudover er der en anden god ting ved Monaco - der er ikke så langt til arbejde. "Jeg kender banen meget godt, da jeg bor i Monaco, men det føles og ser meget anderledes ud i cockpittet i en Formel 1-racer," siger han. Ron Dennis giver sine kørere ret: "Monaco grand prix er altid et svært løb for kørere og teams, med højt koncentrationsniveau, fokus og hårdt arbejde," siger Ron Dennis. "Vi har haft store succes'er her før i tiden og vi vil gerne fortsætte det i år," slutter Ron Dennis.

McLaren har tidligere totalt domineret i Monaco - her med Senna i 1989
Foto: Allsport

Og det med succes har han sandelig ret i. Bruce McLaren, kørte det første løb i det team som han havde startet netop i Monaco. Det skete i 1966. Løbet markerer endvidere teamets grand prix nummer 499, så det var tæt på at det kunne have været rammen om jubilæumsløbet.

11 gange har McLaren vundet løbet - første gang i 1984 med Alain Prost. Siden hen vandt Ayrton Senna fem af sine skes sejre i Monaco med McLaren.

BB  


Jaguar - Monaco preview

"Det er svært at tale om dette løb, uden at bruge en masse klichéer, eller at lyde lige som et feriekatalog." Ordene kommer fra Eddie Irvine. I de sidste tre GP'er i Monaco, er han kommet på podiet, og han håber selvfølgelig på at gøre det samme i den kommende weekend. Men en ting er at håbe, noget andet er hvad der vil ske.

Som forberedelse til netop det berømte løb i Monaco, har Jaguar været i Spanien på Valencia banen for at teste og forberede sig. På den meget snoede bane, mener Jaguar, at de har haft nogle gode muligheder for at sætte bilerne rigtigt op.

Gary Anderson: "Vi lærte en del ting i sidste uge i Valencia, og vi tager til Monaco med ret store forventninger. Vi har ikke kunnet gøre det endnu, men vi er nødt til at få det hele til at hænge sammen, for at få det resultat, som vi mener vi fortjener. Både Eddie og Johnny har stor erfaring fra Monaco. De ved at barriererne ikke tilgiver noget, så de skal holde sig væk fra dem."

Eddie Irvine forsætter: "Det er noget ganske særligt. Det er en stor udfordring og det er hårdt arbejde. Man behøver ikke at være videnskabsmand, for at finde ud af, at der er ikke meget plads i de små gader, så man behøver en bil, der gør hvad du beder den om. Løbet vil i stor grad blive afgjort Søndag kl. 14,00. En god start position betyder næsten alt for at komme i pointene. Sidste år fik jeg en god start fra anden startrække, og sluttede på andenpladsen. Det lyder måske lidt optimistisk, men vi har mulighed for at få de første points i år."

Johnny Herbert: "Jeg har altid godt kunnet lide Monaco, så det bliver herligt at køre der. Jeg kan specielt godt lide kvalifikationen, som er så vigtig for at få en god startposition. Da det er næsten umuligt at overhale i Monaco, er det uhyre vigtigt at kvalificere sig helt fremme. Det eneste gang jeg har været på podiet, var i 1996, de andre gange er jeg udgået, mest med problemer med bilen. Jeg håber vores test i Valencia, vil give os et godt resultat, og helst i pointene."

PDL  


Bridgestone - Monaco preview

Hvad skal man vælge til Monaco? Bridgestone har taget to compounds med - 'soft' og 'extra soft'. Og så skulle det ellers være ideelt at benytte sig af den meget bløde compound - bumpet bane, hvor kvalifikationen er vigtigst og vejgrebet af største vigtighed taler netop herfor. Men Bridgestone peger på andre faktorer der også skal overvejes.

Yoshihiko Ichikawa tror faktisk at de hårdeste dæk vil være de hurtigste. "Mange vil naturligvis mene at de ekstra bløde dæk skal bruges i Monaco på grund af de lave hastigheder og manglende vejgreb, men på grund af at der konstant skal drejes, tror jeg at nogle kørere vil vælge de bløde dæk, fordi de er bedre til skarpe og konstante ændringer i retningen," forklarer han. Det kan være med til at påvirke omgangstiderne. "Jeg tror at denne faktor vil påvirke omgangstiderne, og vi vil se kørere på de bløde dæk der sætter hurtigere tider end dem på de ekstra bløde," siger han.

Det kan blive et interessant - man kan så undre sig over at Bridgestone så ikke tager medium compound med - så kan det være det går endnu hurtigere...

BB  


Onsdagens pressemøde

Tilstede ved pressemødet: Michael Schumacher, Mika Hakkinen og Giancarlo Fisichella. Som teamledere: Gerhard Berger fra BMW og Ross Brawn fra Ferrari.

Sp: Spørgende til Mika og Michael - hvad er udfordringen i Monaco? Hvad er det store ved at vinde dette løb?
Mika Hakkinen (MH): Dette grand prix byder på mange udfordringer. Det vigtigste er at forblive fokuserer, og at være rolig og konstant - både på og udenfor banen. Det er også en udfordring at undgå fejl som kan koste masser af tid, og gøre det langsommere at udvikle raceren.

Michael Schumacher (MS): Det er ikke normalt for os at køre så tæt på barriererne. Det er en stor udfordring for alle at få den bedste omgangstid ud af raceren, og som Mika siger, vil fejl ikke kun koste en tid, men betyder et uheld, hvor man under normale forhold vil ende i gruset.

Sp: I har testet på Fiorani. Er det en ideel bane at forberede sig til dette løb?
MS: Den er ikke kun til rådighed, men det er også ideelt fordi vi kører raceren ud af fabrikken og så kan vi køre. Det er en snæver bane med et par tætte sving som i Monaco. Derfor er det godt for os. Som altid når man tester, forsøger man at teste den opsætning som man vil have til løbsweekenden.

Sp: Sidste år drog du fordel af den frie fredag og tog tilbage til Fiorano for yderligere test. Planlægger I at gøre det igen i år?
MS: Spørg Ross Brawn - han er den der kan fortælle om det (derefter nikker Brawn bekræftende)

Sp: Kan du fortælle os lidt om testen på Fiorano?
MS: Som vi ved, er Monaco en speciel bane som kræver ændringer af raceren. Jeg ønsker ikke at gå i detaljer, men vi ændrede raceren for at tilpasse os forholdene her. Det er hvad vi gjorde med raceren, og det som vi testede i de tre dage hvor vi var på Fiorano i sidste uge. Som altid, begyndte vi tidligt og sluttede sent, men vi fik ikke så mange omgange, fordi der var regn, og nogle andre ting som hindrede os i at udføre alt vi ønskede. Men før det havde Luca Badoer allerede brugt to dage med test. Det betyder samlet 5 dages test.

Sp: Mika, hvad er dine forberedelser til dette?
MH: Vi testede på Silverstone og udførte arbejde til dette grand prix. Noget var aerodynamisk arbejde, og andet var mekanisk. Det er lidt svært der på grund af det kølige vejr. Fra den personlige side er alt cool.

Sp: Du giver udtryk for at måske var dit team ikke så godt forberedt til dette løb som det burde.
MH: Vi kunne gøre det bedre. Der er altid områder hvor man kan være bedre forberedt og hurtigere. Der er nogle ting vi har udviklet som vi ikke kan bruge i race endnu, men vi har en stærk 'pakke' i øjeblikket, og vi tror at vi kan udføre et godt arbejde med det.

Sp: Ross, nogle af os husker at en af dine racere havde hele ti elementer i bagvingen. Reglerne er blevet meget mere restriktive siden da, men hvordan har det ændret dit arbejde her?
Ross Brawn (RB): Det er på nogle måder letter, fordi man generelt går efter at køre med så meget som man har. Monaco er en af de baner hvor vi kører med maksimalt downforce uanset effektiviteten af det. Vi går til grænsen når det kommer til opsætningen af vingen.

Sp: Er farten i udviklingen hos Ferrari meget konstant i øjeblikket?
RB: Ja. Udviklingsraten har altid være en af vore styrker. Der var noget kritik af udviklingen sidste år, men jeg ved at alle arbejder så hårdt som altid. Selvom der er faktorer som fordel ved Fiorano og imod det. Det hjælper at have banen som forberedelse til dette løb. For at komme til dette løb er det en meget værdifuld facilitet.

Moralen er høj hos Ferrari - Ross Brawn i baggrunden som manden bag Michael Schumacher
Foto: Allsport

Sp: Når det kommer til atmosfæren i Ferrari, er alle så stadig på toppen, eller er det en konstant igen?
RB: Det lidt op og ned. Selvfølgelig var de første tre løb gode for os, men vi ved også at M

BB  


Jordan - Monaco preview - Vol 2

Jordans sæson har indtil videre ikke været en dans på roser. Blot 9 point er det blevet til efter sæsonens seks første løb, fordelt med 5 til Heinz-Harald Frentzen og 4 til Jarno Trulli. Til sammenligning havde man sidste sæson 10 point allerede efter de to første løb. Men i år har teamet fået hård konkurrence fra specielt Williams og skal snart til at finde farten, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at leve op til Eddie Jordans målsætning om at slutte bedre hvert år.

Som for de fleste andre teams er Monaco det mest vigtige løb for Jordan. Årsagen er, at de fleste "høje herrer" blandt sponsorerne foretrækker dette løb. Monaco giver teamsne de bedste omgivelser for at vise de øverste direktører for deres sponsorer, hvad de får for deres penge. Desuden er det også "her man kommer", hvis man rigtig vil vise, at man er vigtig. Blandt mange andre berømtheder overværes løbet af Monacos Prins Albert, som også plejer at overrække vindertrofæet. Det er om noget Monacos glamourøse omgivelser, der har været med til at bevare løbet som det sidste gadeløb.

Monaco er indbegrebet af et Grand Prix og Formel 1 i det hele taget. "Det er glamourøst, indskrænket, larmende, sexet, spændende, farligt, nervepirrende og spektakulært", fortæller Jordans marketing/business affairs-chef.

Kørerne lægger dog vægt på andre ting for at overleve weekenden. Udover de mange sponsorforpligtigelser de har i specielt i denne løbsweekend, skal de også koncentrere sig om selve løbet. Altså skal man kunne adskille det der ligger "udover" fra selve løbet, og det er ikke altid nogen nem opgave.

Heinz-Harald Frentzen ser dog forhåbningsfuldt på det kommende udfordrende Grand Prix: "Ingen andre steder er evnen til 'car control', holde de naturlige linier og til at koncentrere sig, af samme vigtige betydning."

"Du skal være meget koncentreret for at køre i Monaco. Det er en meget krævende bane, den er risikabel, men det er også det, der gør det til en nydelse. Monaco er bestemt højdepunktet i Formel 1 kalenderen", og Frentzen fortsætter: "I Monaco er alle ambitiøse. Denne bane er eet stort hjørne - du kan ikke slappe af, da der praktisk taget ikke er noget ligeud-kørsel. Der er bump alle vegne. De tvinger dig til at holde bilen under kontrol. Men netop fordi Monaco er så krævende, er et godt resultat lige så tilfredsstillende."

Sidste år sluttede tyskeren på en 4. plads, men han håber i år på et bedre resultat.

"Hvert år ønsker du at forbedre sidste års præstation. Banen tilgiver ikke nogen fejl og der er ingen tid til at slappe af - bilen kræver konstant opmærksomhed. For at sammenligne; når du kører rundt i Barcelona (Circuit de Catalunya) kan du næsten falde i søvn. Den følelse jeg fik, da jeg opnåede pole her i 1997, vil jeg bestemt gerne opleve igen."

Jordans tekniske direktør Mike Gascoyne har dog sine tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre. Jordan har fået en dårlig start på sæsonen, og arbejdsbetingelserne er heller ikke optimale i Monaco: "Monaco er ikke lig noget andet løb og har sin helt egen facon, men også sine egne problemer i forbindelse med logistik; Teamsne arbejder i Monaco fra midlertidige garager, og al udstyret skal flyttes ud på banen hver dag. Men det er rart, at vi sluttede nr. 3 i mesterskabet sidste år, fordi vi herved får lidt mere plads, end vi normalt ville få [de bedste teams i konstruktørernes VM får de bedste pit-garager og -pladser]".

En af de ledere, der ikke vil være i stand til at overvære Jordans løb er Deutche Posts sponsorkoordinator Eberhard Gienger (nej, han er ikke i familie med Ginger Spice). Gienger har været ude for et faldskærmsuheld, men har ikke pådraget sig livsfarlige kvæstelser. Deutche Post er Jordans sponsor, og Gienger er teamets kontaktperson. Frentzen har udtalt, at han efter at have hørt nyheden blev skrækslagen, men han mente at Gienger snart ville komme sig, da han er en aktiv sportsmand. "Vi er glade for at være i kontakt med en leder, der kender ti

ISH  


Monaco - 1. frie træning

Så er det atter Grand Prix weekend, og denne gang er Formel 1 nået til Monaco. Og her går vi nu igang med den første fri træning. De to frie træninger ligger jo om torsdagen her i Monaco, og så er fredagen fridag.

Vejret til den første fri træning:
Solskin
Luft temperatur: 21 C.
Bane temperatur 39 C.

Da det grønne lys bliver tændt, så er de tre første kørere ude på banen, Ricardo Zonta, Marc Gene samt Jean Alesi. De bliver dog hurtigt fulgt af de resterende kørere, der alle lige kører en omgang.

Efter 9 minutter kommer den første tid, det er Gaston Mazzacane der sætter tiden 1:33,0700 - 130,353 km/t., og da der er gået 15 minutter, så er han stadig den eneste kører der har fået noteret en tid, han har dog forbedret den til 1:31,689 - 132,317 km/t.

Næste kører der får noteret sig en tid er Nick Heidfelt - 1:30,122 - hvilket placere ham 1,567 sek. foran Gaston Mazzacane.

Jenson Button er efter 18 minutter på 3. pladsen, med tiden 1:43,063. Der er stadig kun 3 kørere der har sat tider. Nick Heidfelt forbedre dog med det samme sin tid til 1:29,757.

Da der er gået 20 minutter, er der stadig kun 5 kørere der har sat en tid.

Efter 25 minutter er Jenson nu på 2. pladsen - 1:29,038, men den holder ikke længe for allerede omgangen efter så sætter han tiden 1:27,851, og der med er han i front, 0,652 sek. foran Nick Heidfelt.

Efter 28 minutter kommer den første af topkørene ud på banen, det er Michael Schumacher. Samtidig gør både Mika Hakkinen og David Coulthard sig klar inde i pitten.

Stillingen i top 6 efter 30 minutter:
Plac. Kører Team Tid
1 Jenson Button Williams 1:27,851
2 Nick Heidfelt Prost 1:28,503
3 Jos Verstappen Arrows 1:28,838
4 Gaston Mazzacane Minardi 1:29,622
5 Jacques Villeneuve BAR
AN  


Monaco - 2. frie træning

I dagens anden fri træning, så stod der Ferrari i front, lige indtil 2 minutter før tiden udløb. Så kom Mika Hakkinen og satte dagens absolyt bedste tid - 1:21,381 - 149,066 km/t. Men ellers så må man nok sige at denne fri træning var lige modsat formiddagens frie træning.

Her var hele tiden masser af kørere på banen, og trafikken var hele tiden tæt.
Og da alle gerne vil gøre det så godt som muligt, og nok specielt her på Monaco banen, hvor der er tradition for at alle sponsor spidserne er tilstede, så blev der også satset temmelig hårdt. Og det betød desværre også at der var en del afkørsler:
18. minut:
Alexander Wurz parkerere sin Benetton i barrieren.
20. minut:
Nick Heidfelt kører sin Prost racer ind i barrieren.
34. minut:
Gaston Mazzacane spinder rundt i Sainte Devote.
38. minut:
Pedro Diniz kører ind i barrieren ved Rascasse.
50. minut:
Marc gene bliver skubbet ud af banen efter et lille uheld.
59. minut:
Ricardo Zonta begraver sin BAR racer i dækbarrieren ved Sainte Devote.
Men heldigvis skete der ingen personskader, og banens officials fik i alle tilfældene hurtigt ryddet banen, så den frie træning kunne fortsætte uden afbrydelser.

Dagens store overraskelse står Eddie Irvine for, en flot 4. plads. Så hvis ikke det var fordi at Johnny Herbert var på 15. pladsen, så kunne man fristes til at tro at Jaguar teamet havde fået løst deres problemer.

En anden af dagens overraskelser var at Michael Schumacher har fået nyt hjælmdesign. Ny er tyskerens hjælm næsten helst rød.

Slut stillingen i top 6:
Plac. Kører Team Tid
1 Mika Hakkinen McLaren 1:21,387
1 Michael Schumacher Ferrari 1:21,486
3 David Coulthard McLaren 1:22,096
4 Eddie Irvine Jaguar 1:22,260
5 Heinz-Harald Frentzen
AN  


Monaco - BAR 1 og 2 frie træninger

BAR-Honda gik efter en konservativ men produktiv start på den første dag med træning til denne weekends Monaco grand prix. Med udfordringen til at køre på en af de sværeste gadebaner i verden, valgte teamets ingeniører at lade deres kørere, Jacques Villeneuve og Ricardo Zonta være på banen i så lang tid som muligt under dagens to en-times træninger. Zontas præstation var værdig, da han aldrig har kørt i Monaco før, da det internationale Formel 3000 ikke besøgte fyrstendømmet da han vandt i 1997-sæsonen.

Jacques Villeneuve
"Raceren er ikke fantastisk, men vi er ikke så langsomme af en fredag at være. Vi ved ikke rigtig hvordan de andre kørte med benzin og dæk, men vi fandt ud af at raceren generelt kørte bedre på ældre dæk. Raceren rammer bumpene ret dårligt ned ad pitstrækket - faktisk er der et eksakt bump hvor det virkelig rammer hårdt, men på den anden side er resten af banen ret god. Selvom farten ikke er høj, er Monaco utrolig at køre på, fordi man er så tæt på barriererne. Det er en spændende weekend for alle."

Ricardo Zonta
"Ved den første gang jeg er her, er jeg generelt meget tilfreds med min præstation. Jeg var ret hurtig i den første træning til morgen, men vi ændrede opsætningen af raceren, og jeg tror at vi gik den forkerte vej. Vi vil komme tilbage med vores opsætning og forbedre raceren til lørdag. Vi kan køre bedre tider."

Steve Farrell, chefingeniør
"Vi er meget tilfredse med dagens arbejde. Vores mål med Ricardo var at give ham en racer han kunne bruge og blot køre og lære banen at kende. Han gjorde dette, og kørte i alt 48 omgange, og var generelt glad for hans første erfaring i Monaco. For Jacques var det blot et normalt fredagsprogram, men på en torsdag. Vi er tilfredse over at vi er klar til lørdag og vi er glade for at vi var 100% holdbare i dag."

Takefumi Hosaka, Honda R&D
"Vi har set på holdbarhedsproblemerne i de to sidste løb, og vi er sikre på at vi ikke oplever de samme problemer igen i denne weekend. Efter de seneste tests, har vi også forbedret motorens benzinforbrug og givet yderligere forbedringer i kræfterne gennem hele spektret."

BB  


Monaco - Jordan 1 og 2 frie træninger

Heinz-Harald Frentzen og Jarno Trulli var nummer fem og ni efter en forsigtig førstedag med træning for Jordan-teamet i Monte Carlos gader.

Men det var ikke helt optimalt. "Racerens opsætning er endnu ikke ideel," siger Frentzen. "Det er typisk på den første dag i Monaco. Det var lidt af en kamp med en racer der gik mellem understyring og oversturing, og jeg har arbejdet på at finde en bedre balance til kvalifikationen på lørdag. Når raceren ikke fungerer på den måde man ønsker, gælder det om at finjustere og arbejde på den linie man tager rundt i svingene. Det er en del af udfordringen på denne bane, og jeg kan godt lide det. Men en fejl og man er ude!"

Trulli gjorde det godt ved at slutte dagen uden et mærke på sin racer.

"Jeg mistede stort set morgenens træning, fordi det udviklede ophæng på min racer viste sig ikke at passe til banen," siger Jarno. "Så jeg måtte mere eller mindre starte fra nul til eftermiddagens træning, og arbejde mig tilbage til det hvor jeg ønskede at opsætningen af raceren skulle være. Den føles stadig meget nervøs - som ikke er noget man ønsker på dette sted!"

BB  


Monaco - McLaren 1 og 2 frie træninger

McLaren-Mercedes fik en god start på Monacos grand prix-weekenden da Mika Hakkinen var hurtigst og David Coulthard blev nummer tre i dagens frie træning. Grand prix'et er et hjemmebaneløb for begge kørere, da de begge har bopæl i byen. Mika kørte 28 omgang og satte sin bedste tid 1:21,387. David kørte en omgang mere og hans tid var 1:22,098.

Mika Hakkinen:
"Vi havde en problemfri dag hvor vi lavede forskellige justeringer på raceren for at sikre os at vi har et godt set-up til lørdag og søndag. De forskellige uheld i 'La Rascasse' i begge træninger påvirkede ikke vores fremgang. Alligevel ved jeg at det er et svært sving, men vi havde flere uheld der i år end tidligere."

David Coulthard

"En fornøjelig første dag på denne bane, som er den ultimative udfordring for en kører. Jeg fik ikke en fri omgang til sidst, hvilket var en skam fordi jeg tror jeg kunne have forbedret min tid. Man er så tæt på barriererne som jeg ramte da jeg kørte op ad bakken, men det skete ingen skade. Jeg ser frem til resten af dette løb."

Ron Dennis
"Vi havde overhovedet ingen mekaniske problemer i dag, men havde de sædvanlige frustrationer ved trafik og altid skiftede baneforhold. Lad os håbe at vejret forsat er godt i weekenden."

Norbert Haug
"En god start på weekenden i Monaco. Det bliver en meget tæt kvalifikation på lørdag, men skulle blive i en position til en lignende præstation som i dag."

BB  


Monaco - Arrows 1 og 2 frie træninger

Under varme forhold i Monaco under eftermiddagens træning, gennemførte Pedro de la Rosa 39 omgange over de to træninger og fik en 8. plads med tiden 1:22,944. Jos Verstappen var kun i stand til at gennemføre 25 omgange på grund af et gearkasseproblem, med hans bedste tid 1:24,587 der gav ham 19. pladsen.

Pedro de la Rosa
"Det har været en god træning da raceren var meget god og ikke havde nogle problemer træningen igennem. Det er vigtigt i Monaco at køre så mange omgange som muligt for at få så meget ud af tiden på banen, og vi lavede nogle ændringer på raceren for at gøre den klar til kvalifikationen som er den mest vigtige ting her, så jeg tror at det vigtigste mål vil være at være hurtig i kvalifikationen, da man har chancen for at klare sig godt hvis man kvalificerer sig godt, fordi det er svært at overhale på denne bane."

Jos Verstappen
"Jeg er frustreret fordi vi ikke kunne køre de sidste runder på grund af et problem med gearkassen, og det er vigtigt at køre så mange træningsomgange her som det er muligt. Jeg er sikker på at raceren vil blive klar til kvalifikationen og vi kan gøre det godt i løbet."

BB  


Monaco - Jaguar 1 og 2 frie træninger

Den mest overraskende præstation stod Eddie Irvine for. Ireren, som bliver på sin båd der ligger i havnen i denne weekend, har den næstbedste pointrate (efter Michael Schumacher) i Monaco, og understregede hans potentiale ved at sætte den 4. bedste tid på dagen, kun 0,873 sekund langsommere end Hakkinens bedste tid.

"Raceren var god i dag" siger Irvine. "Hvis den bliver på denne måde, ser det godt ud til kvalifikationen. Jeg er ret glad for at være nummer fire. Jeg forventede ikke at være så godt placeret. Når det så er sagt, torsdag er fredag i Monaco, men det er lørdag det gælder," siger ireren næsten helt filosofisk.

Blandt andet har han fået et par gode råd fra teamet. "Vi gjorde gode fremskridt til at begynde med og overraskende nok store mod slutningen. Jeg fik også et godt råd af Jackie om hvordan Casino Square kan klares Det er synd at det ikke giver mig penge," siger ireren om den første træning - nu skal teamet blot til at få ram på de manglende point.

Derimod havde Jaguars andenkører en dårlig dag - man fristes til at sige, igen! 16. pladsen blev det blot til Johnny Herbert der har en 3. plads som den bedste placering i Monaco. "Vi havde problemer med motoren i dag, som påvirkede mig gennem træningen ved at gøre raceren svær at køre," forklarer Herbert. "Når vi har fået løst problemet med motoren vil det gøre det meget lettere. Alt i alt har det igen været en ny problematisk dag, hvilket er ved at blive ret trættende," siger en meget skuffet Herbert. Og så er det altså svært at levere resultater… Men det er blot standarden hos Stewart/Jaguar…

Gary Anderson forklarer lidt om hvad de lavede i dag. "Vi lavede nogle forandringer i den aerodynamiske balance i Eddies racer mellem træningerne og fandt nogle forbedringer. At få 4. pladsen efter den første dag er opmuntrende," siger Anderson der ikke er så rådvild som Herbert over motorproblemerne. "Han er på vej den rette vej med opsætningen," siger han. I morgen vil teamet så kaste sig over de data der kom ud af de to træninger og analysere dem for at finde de sidste tiendedele.

BB  


Monaco - Benetton 1 og 2 frie træninger

Efter en flot 4. bedste tid i formiddagens testkørsel måtte Giancarlo se sig henvist til 14. pladsen ved dagens slutning, da hans motor brød i brand tidligt i 2. testkørsel. Kort tid efter klippede holdkammeraten Wurz barrieren i den vanskelige chikane lige efter tunnellen. Dels rev han fronvingen af og dels betød det afslutning af dagens test, så han endte med en håbløs tid – helt nede i bagerste del af feltet.

Teamchefen Flavio Briatore og teknisk chef Pat Symonds var enige om ikke at være imponerede af dagens indsats: “Det ser ikke ud, som om det var en særlig god dag for Benetton. Giancarlos motor eksploderede og Wurz kørte galt, men alligevel er vi ikke så skuffede. Begge kørere var tilfredse med bilernes balance og arbejdede på at finde det perfekte set-up. Det ser ud til, vi er konkurrencedygtige, og situationen tegner lyst for næste test på lørdag.”

Giancarlo Fisichella tror også på et godt resultat: “I den første session var banen meget glat, men efterhånden blev det bedre, og vi gjorde gode fremskridt med hensyn til bilens balance. Det var ærgerligt at min motor eksploderede så tidligt i anden runde, men jeg tror på bilen er konkurrencedygtig, og jeg ser frem til kvalifikationen.”

Alexander Wurz havde denne kommentar: “I første testkørsel kæmpede jeg med en massiv understyring, så vi ændrede en masse i pausen. I anden omgang fik jeg én timet omgang og gik derefter ud på en omgang med flyvende start, men ramte desværre barrieren lige efter tunnellen. Det er ærgerligt, vi mistede så meget træningstid, men bilen føltes god, så jeg tror vi klarer os godt næste gang.”

GRN  


Monaco - Williams 1 og 2 frie træninger

Det gik faktisk værre for Ralf Schumacher end for nybegynderen Jenson Button. Tyskeren måtte således en tur i muren, hvilket debutanten i Monte Carlo var forskånet for.

Ralf Schumacher:
"Uheldigvis mistede jeg en masse tid i morgenens træning, da jeg kom til 'Virage du Portier'-svinget, og mistede bagenden af raceren, ramte dækmuren og det betød enden på min første frie træning. Om eftermiddagen forbedrede vi os ret meget og jeg sluttede på 6. pladsen. Vi mangler nogle forbedringer på opsætningen, da jeg havde nogle problemer med understyring, og mistede derfor tid under acceleration ud af svingene. Alligevel kan jeg sige at jeg er ret optimistisk både til kvalifikationen og løbet."

Jenson Button:
"Det var godt at få nogle omgange på denne bane, som er meget krævende. Jeg kan lide den, selvom det største problem er trafik, som var et mareridt og hindrede mig i at få en god fri omgang. Jeg brugte disse to træninger til at lære banen at kende, og vi havde ingen større problemer. Forhåbentlig kan vi rykke længere op i stillingen lørdag."

Patrick Head:
"Jenson havde lavet godt hjemmearbejde og god forberedelse til kvalifikationen til løbet. Han havde en meget god dag og var utrolig hurtigt med på farten, mens Ralf var lidt oprevet på grund af hans uheld: på hans første omgang om morgenen, mistede han al tiden i den første træning og derfor brugte vi eftermiddagen til at lave alt det vi skulle have lavet om morgenen. Han er lidt efter, men vi er sikre på at vi kan hente det ind lørdag."

Mario Theissen:
"Når det kommer til motoren, gik starten af weekenden som planlagt: vi er på rette spor til den tuning der skal være i Monaco. Her er køreegenskaber meget vigtigere end toppræstation. Uheldigvis var begge træninger ramt af mange gule flag som hindrede os i at få et par gode hurtige omgange efter hinanden."

BB  


Monaco - Minardi 1 og 2 frie træninger

Marc Gené
"Jeg er meget glad for min racers opførsel. Den har forsigtigt forbedret sig morgenen igennem og for mig er der stadig en god margin til at gøre det bedre på lørdag. Uheldigvis spandt jeg af i Rascasse-svinget på grund af en fejl. Som et resultat af det mistede jeg de sidste 10 minutter af træningen."

Gaston Mazzacane
"Til morgen lavede jeg sæsonens første store fejl: jeg mistede kontrollen over min racer og kørte af i Rascasse. Min racer var ødelagt og i den anden træning blev lovet et resultat. Da raceren var repareret tog jeg igen på banen, men efter kun en omgang spandt jeg i St. Devote, fordi jeg var for sent under nedbremsning, og marshals skubbede min racer og så var det slut med træning for mig. Alligevel nåede jeg til morgen mange omgange og min racer føles god med mulighed for forbedring."

BB  


Monaco - Ferrari 1 og 2 frie træning

Jean Todt
"Vi arbejde i dag med opsætning til løbet med forskellige opsætninger. Begge kørere brugte kun et sæt dæk hver. Jeg er glad for resultatet som Michaels racer fik, men vi mangler stadig at finde det bedste set-up til Rubens. Jeg er dog sikker på at vi kan finde den rigtige løsning til lørdag. Når det kommer til kvalifikationen forventer vi den traditionelle kamp med vores hovedrival om de to første rækker."

Michael Schumacher
"Raceren virker ret god her. Banen er meget glat en sidste år, hvor dele af den har fået ny asfalt. Vi gjorde gode fremskridt dagen igennem. Vi har en speciel aerodynamisk pakke til Monaco, som har givet os mere downforce og der er nogle andre del specielt til denne bane. I morgen tager jeg sikkert til Fiorano for at køre shakedown på den fjerde racer."

Rubens Barrichello
"Mit største problem i dag var at jeg havde så meget overstyring og jeg var ikke i stand til at løse det under træningen. Den første dag er altid svær her, fordi banen forbedres for hver omgang da der kommer gummi i banen. Det betyder at vejgrebet skifter konstant. Derfor er jeg ikke bekymret ved at være nummer 10, specielt da vi har i morgen til at analysere telemetri data."

BB  


Torsdagens pressemøde

Til stede: Pedro Diniz, Jean Alesi og Pedro de la Rosa. Teamledere: Flavio Briatore (Benetton), Adrian Newey (McLaren) og Neil Ressler (Jaguar).

Sp: Pedro, siden starten af sæsonen har der været nogle ændringer i jeres team. Hvordan har du det med disse ændringer?
Pedro Diniz (PD): I begyndelsen af sæsonen havde vi en meget stærk pakke, men uheldigvis har vi haft alt for mange problemer med holdbarheden. Uheldet med vingerne i Sao Paulo tvang os til at misse et løb og der mistede vi ret meget udviklingstid. Det tog langt til at løse problemet med holdbarheden og for at finde ud af det med vingen, som vi ikke havde været i stand til at udvikle. Selvom vi nu forsøger at hente ind, er det aldrig nemt når man skal producere nye dele og begynde forfra.

Sp: Men er det ikke det der skal til at ske?
PD: Jo. Vi forsøger med nye dele og forsøger at forbedre aerodynamikken, som nok er det svageste punkt på vores racer. Raceren er dog ikke helt så ringe, men der er ting vi stadig skal have lavet før vi kan være et top-10 team. Det er et meget konkurrencedygtigt år, og det ligger meget tæt.

Sp: Sidste år havde du Jean Alesi som holdkammerat, og i år er det Mika Salo. Hvem af dem har presset dig mest?
PD: Jeg tror vi havde det mere sjovt sidste år med Jean. Det er en stor udfordring at sætte de samme tider som han. Men Mika er en hurtig kører og han er også en udfordring.

Sp: Jean, hvordan er situationen nu hos Prost? Det ser ud til at være sat lidt på spidsen.
Jean Alesi (JA): Dagens præstation har været ret god for os. Vi havde en meget svær begyndelse på sæsonen, men mesterskaber er meget langt og vi går nu efter point så hurtigt som muligt, før det begynder at blive rigtig svært. Monaco er et af de steder hvor vi kan score point. Det er derfor vi skal påpasselige om det vi laver i kvalifikationen og i forberedelserne til løbet på søndag.

Sp: Er dette et af de vigtigste løb i året for dig?
JA: Det er en af de baner hvor det er muligt at få et godt resultat, og sådan vil det være på flere andre baner. Men det er første gang hvor jeg tror det er muligt for mig at få et godt resultat. Alain og jeg er meget optimistiske omkring denne sæson, men med manglende test ved vi ikke rigtig hvor vi går hen. Vi har så mange problemer og vi var ikke i stand til at være så hurtige som vi ønskede.

Sp: Pedro, hvor vigtigt er det point du fik på Nürburgring?
Pedro de la Rosa: Det er altid vigtigt at score ens første point i sæsonen, men det er mere vigtigt at fortsætte med at score dem. Det er godt for teamet og føltes særlig godt, fordi ingen foran os udgik og det var velfortjent. En ting er sikkert: teamet vil blive stærkere som sæsonen skrider frem. Jeg ved ikke hvor højt vores niveau kan blive, men vi fortsætter med at arbejde. Vi har nye ting der skal prøves ved hvert løb, som er noget nyt for mig. Det er blot et spørgsmål om hvor meget udvikling man kan udføre i forhold til resten.

Sp: Adrian, i din ende af grid'en, er farten i udviklingen hurtigere end du kan huske?
Adrian Newey (AN): Nej det tror jeg ikke. Der er noget der er ændret sig, især over det sidste årti. Gennem 90'erne har tingene ændret sig til en grad, så den racer man begynder sæsonen med ikke ligner den racer man slutter den med. For os er farten i udviklingen meget lig det som det har været de sidste to eller tre sæsoner.

Sp: I havde tidligt på sæsonen uholdbarhed. Er disse problemer bag jer?
AN: Jeg håber at de problemer fra de første løb er ovre. Som de fleste af jer ved, kørte vi mange kilometer vinteren over med motoren, så det at have problemer i de første par løb var ret frustrerende for os og for Ilmor. Vi mener at vi nu har kommet os over de problemer. Vi skal nu vente og se om der er andre problemer som venter på at ramme os.

Sp: Neil, siden vi sidste gang mødte dig i Australien - (kan læses her) har du o

BB  


Monaco - Sauber 1 og 2 frie træninger

Under de første frie træninger fik Sauber teamet en lille forskrækkelse, da Pedro Diniz kørte galt. Han var undervejs på en hurtig omgang, da han tabte bilen under nedbremsning til Rascasse kurven. Bilen blev næsten totalskadet, hvorimod Diniz slap uskadt. Efter dagens træningsrunder evaluerede teamet, og var stort set tilfredse.

Pedro Diniz: "Jeg er glad for, hvad vi opnåede inden jeg kørte galt. Bilen kørte rigtig godt, og vi fandt ud hvordan den reagerede ude på banen."

Mika Salo: "Det var en god dag, jeg er tilfreds med hvad vi opnåede. Jeg fik kørt en del omgange uden nogle problemer. Vi arbejde meget med bilen, og det gav ingen problemer. Jeg håber resten af weekenden går ligeså godt."

Peter Sauber: "Bortset fra Pedros uheld, var det en god dag for os. Vi fik prøvet begge de anbefalede compounds fra Bridgestone, på Mikas bil. Nu ved vi, hvad vi skal gå efter lørdag."

Salo sluttede på 11 pladsen og Diniz på 16 pladsen efter den første dag.

PDL  


Monaco - Prost 1 og 2 frie træninger

Endelig var der godt nyt til det hårdt plagede franske team. Alt gik næsten op i en højere enhed for Jean Alesi. Han fik 6 bedste tid i formiddags, og i eftermiddags 7 bedste tid.

Jean Alesi: "Jeg er meget glad for resultatet på vegne af hele teamet. Det betyder meget for os at slutte dagen så højt oppe, efter alt det hårde arbejde som teamet har leveret hele sæsonen indtil nu. Vi havde en god dag og fik testet flere setups, og det gav os meget. Nu har vi noget endeligt, at gå frem efter. Og det er vigtigt, da kvalifikationen er uhyre vigtig her."

For Nick Heidfeld var det ikke så godt. Som Pedro Diniz i Sauber, kørte også Heidfeld galt ved Rascasse. Det er Heidfelds første besøg på den lille snævre bybane. Han sluttede helt nede på 21 pladsen.

"Jeg er ked af det overfor teamet. De får noget ekstra arbejde nu, bilen skulle dog blive klar til på lørdag. Vi ændrede en del ting på bilen inden eftermiddagens træning. Det forbedrede virkelig bilen. Desværre kørte jeg for stærkt ved Rascasse, og jeg troede jeg kunne redde bilen, men banen er alt for smal til, at man kan nå at gøre noget. Det her vil ikke ske igen."

Alain Prost: "Vi er meget glade for den øjeblikkelige placering for Jean. Det er et synligt bevis på, at den megen testen som vi har haft de seneste uger, begynder at give resultat. På denne bane som passer til os, har Jean draget fordel af hans store erfaring, og præsteret et godt resultat. For Nicks vedkommende, stoppede ulykken arbejdet med hans bil. Men han gjorde det også godt. Det her er en af den slags ting der kan ske."

PDL  


Monaco - 3. fri træning

Et kort resumé af dagens tredje frie træning. De første 45 minutter med træning fortsatte i strålende solskin - 24 grader i luften og lidt mere ved asfalten.

Første kører til at sætte en tid er Mika Salo, men kampen kom til at stå mellem Hakkinen og Schumacher om den hurtigste tid, men Coulthard og Frentzen blandede sig også foran. Derudover var det overraskende at Alesi fortsat er så godt med - måske har Prost en god mulighed for at sikre sig point i dette løb ved Alesi?

Mod slutningen tog Schumacher fronten, efter at Hakkinen havde kørt helt til grænsen og havde presset meget hårdt på for at få den bedste tid. Som altid er der fare for problemer med racere, og Wurz og Frentzen tog sig et hurtigt spin i St. Devote - et tegn på at de pressede hårdt på.

Top 6 i den tredje træning hed derfor:

Pos.KørerTeamBedste tid
1.Michael SchumacherFerrari1:20,762
2.Mika HakkinenMcLaren-Mercedes1:20,910
3.Rubens BarrichelloFerrari1:20,998
4.Jean AlesiProst-Peugeot1:21,085
5.David CoulthardMcLaren-Mercedes1:21,165
6.H.-H. FrentzenJordan-Mugen1:21,249

Du kan finde det samlede resultat her.

BB  


Monaco - 4. fri træning

Det er sidste chance for at finpudse racerne inden det for alvor går løs i en times kvalifikation. Der blev byttet lidt rundt i stillingen og flere andre outsidere dukkede op.

Michael Schumacher gik med det samme på banen og kørte en kanontid - 1:20,503 som nu var weekendens hurtigste tid, og endvidere var det en omgangstid der lå under Hakkinens tid for pole position sidste år. Den lød på 1:20,547.

Men derefter går der noget galt i det ellers berømte tyskerheld. Heidfeld leverer endnu et spin, og Frentzen fortsætter ligeud i St. Devote - Jordan-raceren har problemer med gearet og så er hans træning eller forbi. Det kan være vigtige omgange der mistes der.

Så rører Giancarlo Fisichella på sig og kører lige op med Schumacher. Næstbedste tid bliver det til, og så er han lige pludselig en faktor der ikke kan overses i kampen om de forreste pladser. David Coulthard understreger at han også vil være med og sætter den hurtigste tid 1:20,405. Men det holder ikke længe - en fejl i St. Devote og så er han ude. Der er ikke langt fra succes til fiasko i Formel 1. Hakkinen og Schumacher forsøger i de sidste sekunder med et sidste angreb på den hurtigste tid, men forgæves. Coulthard har indtil videre weekendens hurtigste tid. Schumacher på andenpladsen og derefter de to italienske kamphaner, Fisichella og Trulli. Hakkinen er blot nummer 5 - et halvt sekund efter Coulthard.

Top-6 i den fjerde og sidste frie træning:

Pos.KørerTeamBedste tid
1.David CoulthardMcLaren-Mercedes1:20,405
2.Michael SchumacherFerrari1:20,503
3.Giancarlo FisichellaBenetton-Playlife1:20,599
4.Jarno TrulliJordan-Mugen1:20,863
5.Mika HakkinenMcLaren-Mercedes1:20,910
6.<
BB  


Monaco - Sauber kvalifikation

Mika Salo og Pedro Diniz kvalificerede deres Sauber-Petronas C19'ere som nummer 13 og 19 til morgendagens Monaco grand prix.

Pedro Diniz
"Måske var det lidt af et tilbageslag efter mit uheld i torsdags, men det faktisk problem var den tid vi mistede med at arbejde med opsætning. Da jeg først kom ud til eftermiddag, kunne jeg virkelig ikke lide følelsen i raceren, så vi ændrede ret meget til mit andet og tredje forsøg. Jeg forbedrede mig ved begge, men det var svært at skifte ned i gear ved det sidste forsøg, og halvvejs rundt på en langsom omgang måtte jeg stoppe da problemet blev værre."

Mika Salo
"Mine to første forsøg gik okay og jeg var tilfreds med racerens balance og traction. Men jeg er frustreret fordi jeg ved at pakken som vi har her er meget bedre end en 13. plads. Vi er gode nok til at være i top-10, men jeg var uheldig med de to forsøg jeg gjorde på de to ture. Begge gange måtte jeg slække på tempoet på grund af gule flag hvor andre kørere var kørt af. Banen blev hele tiden bedre som gjorde det endnu mere frustrerende!"

Peter Sauber
"Det var ikke Pedros dag. Intet så ud til at gå godt for ham. Mika var meget uheldig med de mange uheld som gav mange gule flag, og to gange ruinerede det hans sidste forsøg. Det ser ud til af Café de Paris ikke er det eneste casino i byen! Jeg er enig med Mika at vi i dag havde en racer som var i stand til at kvalificere sig i top-10, men i det mindste kan jeg se frem til løbet.

Tekniske data:

Diniz med C19-03
Salo med C19-05
Reserve-racer: C19-04

BB  


Monaco - BAR kvalifikation

Hvis der er en ting som står over alt andet for at kvalificere sig godt i en Formel 1-racer i de snævre gader i Monaco, så er det vigtigt at have godt downforce. Uheldigvis havde BAR-kørerne Jacques Villeneuve og Ricardo Zonta problemer under kvalifikationen til morgendagens Monaco grand prix med manglende downforce. Som et resultat af det, var de kun i stand til at sikre sig 17. og 20. pladserne. Villeneuves præstation var også hindret af det der formodes at være et motorproblem på hans første forsøg og tvang ham til at løbe tilbage til pitten - en distance på godt 1,9 km. fra hvor raceren stoppede for at skifte til reserveraceren. Zontas første oplevelse på den svære Monaco-bane har vist at han har fået selvtillid for hver omgang der går, selvom hans skuffende position til morgendagens løb, har han indtil videre nydt oplevelsen i Monaco.

Jacques Villeneuve
"Jeg havde et problem på mit første forsøg og måtte løbe tilbage til pitten, men det var ikke noget problem. Uheldigvis havde reserveraceren stået i solen, og den var ret varm da jeg hoppede ned i den. Mit første forsøg var i orden, men på mit andet forsøg spandt nogen og jeg kørte en langsom omgang og som et resultat af det faldt dæktrykket. På mit næste forsøg spandt jeg men jeg havde nok benzin til et sidste forsøg. På vej tilbage til pitten stoppede jeg ved vognvægten og så var der ikke mere tid til at komme ud igen. For at være ærlig, så er det at være nummer 17 eller 14 ikke meget forskelligt. Vi kan tillade os at tage nogle chancer i morgen og se hvad der sker."

Ricardo Zonta
"Jeg havde det sjovt ved at køre her i dag. For mig var det faktisk en ret god kvalifikation fordi mine tider var tæt på Jacques. Det eneste problem er at vi ikke har nok downforce og det kostede os. Jeg kørte på grænsen hver gang jeg var på banen, så jeg nød det i dag på trods af resultatet."

Svært at være nybegynder i Monte Carlo...

Malcolm Oastler
"Vi havde virkelig lidt af en rå dag. Vi ved ikke præcist hvad problemet var med Jacques' racer, men han mistede tid i hans første forsøg og måtte skifte til reserveraceren til resten af kvalifikationen. De la Rosa spandt var Jacques var på en forsøg og han måtte komme ind til nye dæk, da dem der var på kølede for meget. Så var han ikke i stand til at køre ud til det der skulle have været hans sidste forsøg, da han blev stoppet i indgangen af pitten for at få tjekket vægten. Han havde så kun to forsøg i kvalifikationen mod de normale fire. Ricardo havde en rimelig ligefrem kvalifikation, men som et team havde vi ikke meget fart i vores racere her i dag og han led under det. Han gjorde det godt endda da det er første gang han er her."

BB  


Monaco - Arrows kvalifikation

Det var en skuffende kvalifikation for Orange Arrows under svære forhold. Jos Verstappen kvalificerede sig som nummer 15 i tiden 1:21,738 med Pedro de la Rosa ved siden af ham på 16. pladsen i en marginalt langsommere omgangstid 1:21,832. Det vil give et svært løb for begge kørere, men teamet er fortsat positivt.

Pedro de la Rosa
"Det er altid det samme - man laver en fejl og man skal betale for det, og jeg lavede en fejl da jeg kom ind i Rascasse i mit tredje forsøg, bremsede for sent og mistede bagenden og så kørte jeg galt. Jeg tog reserveraceren til det sidste forsøg, men jeg havde et problem da jeg kom ind i chikanen med gearene og jeg måtte komme tilbage i pitten. Jeg er meget skuffet da jeg havde mere i mig, og efter træningen til morgen troede jeg at jeg ville gøre det bedre. Men det er Monaco og hvis man ikke kvalificerer sig godt, så bliver løbet meget hårdt arbejde."

Arrows og Pedro de la Rosa havde det svært i Monte Carlo
Foto: Allsport

Jos Verstappen
"Det var meget svært for os i Monaco og det er det stadig. Siden morgenen har vi ændret raceren så meget og selv til kvalifikationen skiftede vi fjedre, dæk og tryk - næsten alt, og jeg må sige at jeg havde en bedre racer i kvalifikationen end i træningen, så i det lys gjorde vi fremskridt. Vi skal stadig arbejde hårdere for at få mere vejgreb foran. Min 15. position på grid'en vil gøre morgendagens svær da det er umuligt at overhale, men sådan er det og vi må få det bedste ud af det."

Mike Coughlan, teknisk leder
"Vi følte at vi kunne have været længere oppe, så det er lidt skuffende og vi har en masse arbejde natten over for at være hurtige i morgen."

BB  


Lørdagens pressekonference

Tilstede: Michael Schumacher, Jarno Trulli og David Coulthard.

Sp.: Tillykke, d’herrer, med jeres succes i dag. Michael, du blev hurtigere på hver af dine tre ture og slappede så af på den fjerde. Med din rival, Mika Hakkinen tilbage på femtepladsen, ville du så beskrive dette som en perfekt kvalifikationsresultat?
Michael Schumacher: Jeg vil tro jeg er nødt til at sige ja, med Jarno ved siden af mig og Mika som nr. 5, er det en god begyndelse på løbet i morgen for os. Det vil nu alligevel blive ved med at være et langt, hårdt løb. Vi må bare gå efter en god start og så har jeg mine konkurrenter lige efter mig igen. Jeg kunne godt have håbet på et par stykker til mellem dem og mig, men det er kun en drøm. Så lad os tænke på realiteterne, som er at vi vil have et svært løb i morgen.

Sp.: Set på tv’et så det et par gange ud som du var meget tæt på at ramme barriererne. Ramte du dem?
MS: Jeg mente de havde brug for lidt genopmaling, så… vi gjorde lidt ved det. Jeg vidste det ikke, faktisk var det David der fortalte mig det. Jeg vidste at jeg var meget tæt på, to gange på den første tur, en gang efter poolen og en gang ved Portier, da bilen ikke var i så god balance. Men man har ikke tid til at se hvor tæt de er i spejlene, så jeg har nok lige strejfet. Det kan ikke have været noget hårdt sammenstød, for jeg mærkede intet.

Sp.: Tillykke, Jarno, med din bedste kvalifikation i formel 1. Er du overrasket over at være her?
Jarno Trulli: En smule, ja. Jeg forventede ikke at klare mig så godt i kvalifikationen her, fordi jeg har haft så mange problemer hele weekenden, især ved at miste den første træning da jeg havde et problem med forophænget. Jeg var nødt til at ændre ophænget helt og det ændrede balancen. Så jeg var i vanskeligheder. Men hvis man ser på fri træning kan man se at jeg forbedrede mig lidt efter lidt, men kun langsomt fordi jeg kom så langt tilbagefra. Men i går og i morges arbejdede vi godt og begyndte at komme tæt på de bedste kørere. Jeg forventede at være i top 6, men bilen var virkelig meget god. Jeg vil gerne sige et stort ’tak’ til de fyre som har arbejdet med mig, for de gjorde et excellent arbejde.

Sp.: Hvor svær var trafikken i dag?
JT: Jeg mistede to omgang pga. trafikken, hvilket betød at jeg kun kunne bruge to nye sæt dæk. Så fandt jeg en McLaren på min sidste tur, som havde startet med en god første sektor. Men jeg kunne ikke færdiggøre den, hvilket gjorde mig en smule ophidset a jeg kom ind. Men det er meget godt for mig og for teamet at være på første startrække. Nu bliver jeg bedre og bedre. Jeg føler mig sikrere med bilen og med teamet, hvilket for mig til at føle mig sikrere ved løbet i morgen.

Sp.: David, du har set godt ud hele weekenden og i går havde du den sammenlagt bedste tid. Hvor meget ændrede banen sig i eftermiddags?
David Coulthard: Jeg følte faktisk ikke nogen større forbedring med banen. [Det der gjorde forskellen var] at være i stand til få kørt mere med bilen og finde ud af hvordan banen er når temperaturen stiger, som i morges. Så det var bare et spørgsmål om at finde traffikfri omgang, finde sin grænse og tilpasse bilen til det.

Sp.: Jeg mener at McLaren er et af de få team, der har valgt de hårde Bridgestone-dæk til i morgen, og her er du på tredjepladsen , mens Mika kun er nr. 5. Var det for stort et offer af kvalifikationstempoet til fordel for en bedre præstation i løbet?
DC: Løbet er stadig det vigtigste, fordi det er der man vinder point, så der er stadig tilbage at se hvorvidt vi er i stand til at rykke nogle pladser op. Vi foretog vores beslutning for at finde den bedste pakke, tiden vil vise om det var en god beslutning eller ej.

Sp.: Michael, i går på Fiorano testede du starter. Lærte du noget nyt?
MS: Æh, nej. Man har ikke chancen for at teste starter hernede, så det e

CBA  


Monaco - McLaren kvalifikation

McLaren-Mercedes og deres kørere David Coulthard og Mika Hakkinen starter Monacos grand prix fra 3. og 5. position. David satte en tid på 1:19,888 mens Mikas hurtigste tid var 1:20,241. Begge kørere kæmpede med trafik og Mika måtte afbryde et par af hans kvalifikationsomgange på grund af gule flag.

Mika Hakkinen
"Selvfølgelig er jeg ikke hvor jeg ønsker at være til løbet. Det ser blot ud til at uanset om jeg var på en hurtig omgang skulle der være trafik eller gule flag så jeg måtte køre tilbage til pit og forsøge igen. Som et resultat af det var ikke i stand til at maksimere vores præstation i dag. Monaco er et af de steder hvor man kan miste det meget nemt, og vi var ikke på det rette tid på det rigtige tidspunkt. I morgen er det atter en dag, og jeg ser frem til et tæt løb."

David Coulthard
"Jeg må sige at jeg forventede at kvalificere mig i den forreste række efter at have været hurtig i alle træninger. Set i bakspejlet var jeg nok til forsigtig i mit første forsøg for at få en anstændig tid. Vi forbedrede raceren gennem kvalifikationen og vi havde helt sikkert potentialet til at køre endnu hurtigere. Uheldigvis kørt jeg ind i trafik eller gule flag på mit følgende forsøg men sådan er Monaco. Men man scorer ikke point i kvalifikationen, men kun i løbet."

Ron Dennis
"Taget omstændighederne i betragtning gjorde David det rigtig godt ved at køre sig til 3. pladsen. Mika havde en af de mest dramatiske kvalifikationer som er blevet oplevet i Monaco. Alle hans første tre forsøg var på den ene eller anden måde hindret af andres uheld. Hans sidste forsøg blev derfor udført med lidt mere forsigtighed end det er krævet for at tage pole og femtepladsen var derfor lidt af en lettelse. Historien viser at man kan vinde dette løb, selv fra 3. eller 5. række på grid'en. Som altid koncentrerer vi os nu om løbet i morgen."

Norbert Haug
"Mika måtte afbryde tre ud af fem forsøg i kvalifikationen efter gule flag fra uheld, så taget omstændighederne i betragtning er vi glade for femtepladsen. David var stærk i træningerne og gjorde det godt med 3. pladsen. Til løbet skulle vi være i god form. Vi havde noget uheld i dag og nu håber vi at det vender."

BB  


Monaco - Jordan kvalifikation

Jarno Trulli leverede hans bedste kvalifikation da han satte sin Jordan-Mugen på den forreste række i et af de mest præstigefyldte løb i kalenderen.

"Jeg er virkelig glad for at være her," griner han mens han var på vej til pressemødet efter kvalifikationen. "Jeg forventede ikke dette fordi vi af alt det arbejde vi har lavet var gået den forkerte vej med ophænget om torsdagen. Teamet arbejdede meget hårdt hele fredagen og kiggede på data, og arbejdede på hvad der skulle laves. På trods af det var jeg ikke helt glad for raceren til morgen, men det gik bedre og den føltes god i kvalifikationen. Faktisk kunne jeg have været kørt hurtigere men jeg kom ind i trafik - specielt under mit sidste forsøg. Jeg ønsker at takke alle i teamet for deres hårde arbejde. Raceren ser ud til at være godt tilpasset til denne bane og jeg ser frem til løbet."

På trods af at være sat tilbage til morgen (med en tur gennem flugtvejen som kostede meget tid), var Heinz-Harald Frentzen skuffet med 4. hurtigste tid.

"Jeg er meget vred på Eddie Irvine," siger Frentzen. "Det så ud til at han havde et problem med sin racer, men han valgte alligevel at køre ind i tunnelen selvom han var langsom. Lyset er dårligt der og han var til fare for andre kørere ved det han gjorde. Det kostede mig og Jarno tid på vores sidste omgange, og jeg er skuffet fordi raceren var fin, selvom vi havde mistet køretid til morgen. Den var godt balanceret til denne bane og jeg føler virkelig at der var mere at komme efter. Anden række er i orden, men det kunne have været blevet meget bedre, specielt eftersom det er en bane hvor overhaling er umuligt og positioner på grid'en er endnu mere vigtige end normalt."

BB  


Monaco - Ferrari kvalifikation

Jean Todt
"Dette er Ferraris tredje pole i sæsonen og Michael anden. Vi er glade for resultatet. Michael leverede en stor præstation, mens Rubens er på tredje række med en racer som føltes at være lidt nervøs. I morgen vil det som altid være langt og svært, og endnu mere fordi det er varmt. Vi skal have en god start og køre holdbart. Strategien vil være meget vigtig."

Michael Schumacher
"Det var en næsten perfekt kvalifikation, på nær at jeg havde lidt understyring, som kan havde kostet mig et eller to tiendedele. At være på pole og at Mika er femmer er en god situation til starten, og giver os en 'pude' til løbet, men før i tiden har folk vundet fra pladser længere tilbage. Men det er et langt løb her og alt kan ske. Min racer var ikke perfekt balanceret i de to første forsøg, som er derfor jeg snittede barriererne et par gange. Jeg mener at de behøvede at blive malet! Et god start er vital, men at være pole er ikke så vigtigt - at være i første rækker er hvad der tæller!"

Rubens Barrichello
"Jeg gjorde alt hvad jeg kunne i kvalifikationen på en bane som jeg virkelig kan lide. Jeg var dog ikke i stand til at forbedre racerens præstation fra morgenen. Jeg er glad på Michaels vegne som gjorde det utroligt. I går udførte vi et godt stykke arbejde, men der er stadig nogle aspekter omkring opsætningen som skal forbedres da racerens føles nervøs. Hvis vi kan finde den rigtige løsning, er jeg sikker på at vi får et godt løb."

BB  


Monaco - kvalifikation

Der var stille i Monte Carlos gader - ikke en racer på banen i flere minutter. Den første til at sætte en tid var Ricardo Zonta der kørte mutters alene på banen. Villeneuve fulgte kort efter, men parkerede sin ødelagte racer ved Portier, da hans Honda-motor røg i luften - og så måtte canadieren ellers ud på en mindre løbetur langs havnen i Monte Carlo mens han blev klappet frem som om det var Wilson Kipketer der var på vej til verdensrekord på en 800 meter.

De 'store' begyndte at røre på sig - Michael Schumacher i sin racer og Hakkinen roder rundt i garagen. Pedro Diniz brød tavsheden efter 20 minutter - og eftersom der ikke var kørt ret meget, lå det i luften at det ville blive et rent trafikkaos, når først alle kom på banen. Der er ingen der skal brokke sig for meget over trafikken - de skaber den selv.

Den første af de rigtig gode var David Coulthard der kørte mod Verstappens bedste tid. 0,323 foran i den første sektor. Lidt trafik men Salo trak til siden. Anden sektor 1,131 sekund oppe. Ny bedste tid: 1:21,316, men stadig godt 8/10 fra morgenens hurtigste tid. Kort tid efter kørte Hakkinen ind på tredjepladsen efter Ralf Schumacher - 0,675 efter Coulthard.

Michael Schumacher kom på banen da der var gået godt en halv time - nu begyndte duellerne for alvor, mens Irvine tog den hurtigste tid. Michael Schumachers første omgang mod Irvines bedste tid - 0,411 foran i den første sektor. Han er meget aggressiv og snitter lige muren på vej ind i tunnelen. Det har kostet 0,358 foran efter anden sektor. Men han taber mere tid - 1:20,830 og lige lidt over en tiendedel hurtigere end Irvine.

Barrichello kører sig op på 3. pladsen mens Jarno Trulli markerer at han nu er ved at finde topformen hos Jordan - direkte ind på førstepladsen i tiden 1:20,776. Men det lå i luften at der måtte komme bedre tider. Coulthards andet forsøg mod Trullis bedste tid. Første sektor 0,135 foran Trulli. Skotten vinder mere tid i den anden sektor 0,228 og tager med 0,346 sekund den hurtigste tid - 1:20,430. Hakkinen forsøgte endnu en gang, men løb ind i trafik og afbrød omgangen.

Michael Schumacher forsøger for anden gang - igen tæt på muren i Portier men rammer ikke. Han er markant hurtigst i de to første sektorer. Første kører under 1:20? Ja - Schumacher sætter tiden 1:19,843, og Hakkinen rasler ned gennem feltet.

Jordan har en god racer - Frentzen tager andenpladsen med 1:19,961 blot 0,118 efter Michael Schumacher! Overraskelser kan være på vej. Men så sker det som altid vil ske - en kører i muren. Og det blev Marc Gene der kørte af i Rascasse og smadrede raceren. Heldigvis er marshalls meget hurtige til at få fjernet Minardi-raceren. Coulthard med endnu et forsøg - foran efter den første sektor og også ved den anden. Måske på vej til den vigtige pole - men nej: han var 0,045 efter og skotten må nøjes med 2. pladsen indtil videre.

De sidste ti minutter mangler - og der er nu det kan blive hektisk. Michael Schumacher liner op til et nyt angreb på det der nu er blevet den hurtigste tid - Jarno Trulli har hugget pole position. Michael Schumacher er foran i anden sektor - og tager pole position tilbage med tiden 1:19,475. Hakkinen er tilbage på 17. pladsen da han kører en hurtig omgang og et nyt uheld i Rascasse (Pedro de la Rosa) betyder at Hakkinen igen må afbryde omgangen. Det går ikke godt for Hakkinen - fire minutter tilbage og blot nummer 17.

Schumacher kørte sig til den vigtige pole position mens Hakkinen havde en katastrofal kvalifikation

Irvine forsøger sig og kommer ud i den tætte trafik, men kommer pænt forbi flere af kørerne. Ireren kører sig ind på en foreløbig 7. plads. Hakkinen er på banen. Gaston Mazzacane holder MEGET uheldigt i Rascasse men kommer væk! Hakkinen er foran med 0,112 i den første sektor. Anden sektor sætter ham tilbage med 0,472 - pole er væk. 1:20,241 og blot en

BB  


Monaco - BMW Williams kvalifikation

BMW Williams teamet havde en skuffende kvalifikation. Ralf Schumacher sluttede på en 9. plads, mens Jenson Button sluttede på en 14. plads.

Ralf Schumacher:
Jeg havde faktisk satset på at komme mellem de første 6. Jeg tror at jeg havde mulighederne for det, men på mit sidste forsøg satte Eddie Irvine en stopper for det, da han spærrede for mig. Vi har lavet nogle små ændringer på raceren siden den frie træning, og jeg er ret overbevist om at vi nok skal få et godt løb.”

Jenson Button:
”Det var min sidste tid der var min hurtigste. Jeg var hurtigere end min tidligere omgang, og mine 2 første mellemtider var også hurtigere, men så havde en af Benetton bilerne et uheld nede ved swimmingpoolen, så også den omgang var ødelagt. En 14. plads er lidt skuffende, men vi må prøve at forbedre vores position under løbet i morgen.”

Patrick Head:
”Vi havde problemer i de langsomme sving. Vi lavede nogle ændringer på raceren som hjalp lidt, men det var ikke godt nok. Nu arbejder vi på at gøre raceren driftsikker til i morgen”.

Gerhard Berger:
” Vi er ikke så godt placeret som vi plejer at være, men det er kun som vi forventede, og så er det jo vores første sæson. Der er 2 ting der er årsagen til det lidt skuffende resultat af dagens kvalifikation. 1. Vi kæmpede med at finde den rigtige balance i racerne. Det lykkedes ikke rigtigt. 2. De 3 teams vi ligger og kæmper med har gjort store fremskridt med deres racere. Men Monaco er et sjovt løb. Folk som har placeret sig dårligere end Ralf Schumacher har før vundet løbet. Så vi ser frem til selve løbet med stor tiltro.”

BKP  


Monaco - McLaren kvalifikation

Efter en skuffende kvalifikation lørdag, hvor begge kørere måtte finde sig i, ikke at holde i forreste startrække, så håber man at søndagen vil bringe lidt mere held.

David Coulthard: "En sejr her står som noget af det højeste man kan opnå. Jeg har vundet i England, Belgien og Italien, og dette er det eneste store løb, som jeg mangler. At køre her er at udfordre banen, men også historien. Jeg havde forventet en bedre kvalifikation. Jeg var måske lidt for forsigtig i den første runde, senere blev jeg fanget i trafik og gule flag. Men det er en del af Monaco."

Mika Hakkinen: "Jeg er helt klart ikke der, hvor jeg gerne vil være. Det virkede som om, at hver gang jeg var på en hurtig omgang, så blev jeg fanget af trafik eller gule flag. På grund af dette, var det ikke muligt at få sat bilen helt rigtigt op. Bilen havde for meget understyring, og det kostede meget tid specielt i den anden sektor. Jeg tror dog at vi har fundet årsagen til problemet, og jeg ser frem til et godt løb søndag."

Ron Dennis: "På trods af omstændighederne lavede David en flot indsats i kvalifikationen. Derimod var Mika udsat for usædvanlig mange forhindringer, og kunne desværre kun kvalificere sig som nr. 5. Men det kan være at det går godt alligevel, det har mange gange før vist sig, at man kan vinde løbet selvom man ikke er i forreste startrække."

PDL  


Monaco - Morning Warm-Up

Et dejligt vejr mødte kørerne og tilskuerne til dagens warm-up. Solskin, men dog en smule diset ved starten af sessionen. Men efterhånden klarede det helt op.

Den første omgang blev kørt stille og roligt, sikkert noget man havde aftalt på et kørermøde. Det specielle ved den første omgang var, at kørerne fik mulighed for at se, hvor alle flagofficials stod placeret rundt på banen, en stor fordel at vide til senere på dagen, på den snævre bane.

De første omgange virkede næsten alle biler meget nervøse, men efterhånden som dæk og kørere blev kørt varme, virkede alt mere roligt. Efter 7 min. måtte Johnny Herbert løbe tilbage til pittet, da han ved en af chikanerne på havnefronten "satte" bilen i dækmuren. For meget fart på ind i det første sving, og så stod han på tværs og røg ind i dækmuren.

Flere kørere prøvede deres reservebil af. Nogle fordi, at så ved man at den er sat op til banen, andre af nød. F.eks. David Coulthard der ret hurtigt fik motorproblemer, og simpelthen måtte skifte til reservebilen.

Med 1o min. tilbage til lavede Verstappen en bremsefejl. Det var der dog flere der gjorde, specielt ved den første chikane efter udkørslen fra tunnelen.

Med 1 min. tilbage røg Pedro de la Rosa i barrieren, og der bliver noget til mekanikerne at lave igen, store skader på bilen.

Barrichello revancherede sig lidt fra i går, og fik bedste tid. Største fremgang i forhold til kvalifikationen, havde Jenson Button. Han sluttede warm-uppen på en 7 plads.

Se det samlede resultat af morning warm-up'en på vores resultat side.

PDL  


Monaco - Prost kvalifikation

Midt i alle trængslerne, som teamet oplever med en dårlig bil, og nu en masse rygter om Alan Jenkins, så oplevede teamet en lille solstråle midt i det hele. Jean Alesi fik nemlig kørt sig ind på en 7 plads til søndagens klassiker i Monaco.

Jean Alesi: "Det var en spændende kvalifikation for alle. Og specielt trættende for mine mekanikere, som først måtte skifte udveksling i gearkassen efter morgenens frie træning, da jeg følte, at gearingen ikke stemte helt overens med banen. Senere røg der noget af det elektriske system i bilen, og jeg måtte skifte til reservebilen. Og jeg var noget spændt på hvordan den ville køre. Selvom bilerne var sat helt ens op, er der som regel forskel på dem alligevel. Men de var meget ens alligevel, og med et par gode råd fra Alain Prost, så fik jeg en god tid i sidste øjeblik under kvalifikationen."

For Nick Heidfeld var det en skuffende kvalifikation, idet han sluttede nede på 18 pladsen: "Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg fik ikke meget tid på banen, da jeg om torsdagen kørte galt, og i dag mistede jeg også tid, fordi en official skubbede til bilen ude på banen, og da jeg ikke må forsætte efter at nogen har skubbet til bilen, var det mere eller mindre ødelagt. Det lykkedes ikke at finde et ordentlig set-up."

For Alain Prost må det have været en stor lettelse oven på alle problemer og forhindringer i tiden op til kvalifikationen: "Uheldigvis har Nick været involveret i forskellige former for uheld og problemer, vi må nu rette det under løbet. For Jeans vedkommende var det også problemfyldt, men hans erfaring med løbet har været en vigtig faktor for placeringen. Heldigvis viste det sig at reservebilen var perfekt i set-uppet, så han kunne sætte en god tid. Det er også noget der gavner moralen i teamet."

Se omtalen af Alan Jenkins i "Skilsmisse i Prost teamet?"

PDL  


Monaco - Sauber race

Pedro Diniz udgik af dagens Monaco grand prix efter at have ramt en mur på 31. omgang, men Mika Salo fik sin Sauber hjem på 5. pladsen og scorede yderligere to VM-point.

Pedro Diniz: "I den første start var der intet jeg kunne gøre for at undgå at støde let ind i bagenden på Jenson Button i Loews. Raceren var uskadt, men jeg måtte løbe tilbage til reserveraceren. Jeg må være den stærkeste fordi jeg slog de andre gutter i pitten. Reserveraceren var god i løbet, men uheldigvis ramte jeg en barriere i St. Devote på 31. omgang. Vi undersøger stadig hvorfor."

Mika Salo: "Jeg har altid haft gode løb i Monaco, og i dag var det ingen undtagelse. Til at begynde med havde jeg for meget overstyring til at jeg kunne følge Irvine, men senere føltes raceren meget god. Jeg vidste selvfølgelig godt at Mika Hakkinen hentede ind, men jeg kan sige at der ikke var nogen der skulle forbi mig i de sidste omgange! Jeg vidste at han ville finde det meget svært at overhale her, men jeg sikrede mig en ekstra gang ved ikke at give det mindste hul eller fejl. Et fornøjeligt løb for mig og teamet som virkelig fortjener dette resultat.

Peter Sauber: "Vi ved alle hvor svært det er at score point i Formel 1 i dag, men at score dem i Monaco er endnu bedre. Jeg må sige at det er meget tilfredsstillende at Mika holdt ud under så meget pres i de sidste 15 omgange fra verdensmesteren, den anden Mika. Det var en god gave til os alle."

BB  


Monaco - McLaren race

McLaren-Mercedes vandt i dag Monaco grand prix så David Coulthard krydsede målstregen 15,889 sekunder foran Barrichello. Mika Hakkinen måtte nøjes med 6. pladsen efter at have haft problemer med hans bremsepedal forud for hans første pitstop, og med gearkassen da han jagtede Salo for 5. pladsen mod slutningen af løbet. Dagens resultat gør at David rykker op på 2. pladsen i kørernes VM med 34 point. Mika er nummer 3 med 29 point. McLaren-Mercedes minimerede også afstanden i konstruktørernes mesterskab til fem point.

David Coulthard
"Jeg har altid sagt at der er få grand prix som er specielle for mig, og Monaco er helt sikkert et af dem. Banen er nok den største tekniske udfordring og jeg er meget glad både på mine egne og teamets vegne. Jeg følte mig meget sikker hele weekenden og raceren var meget god løbet igennem. Til at begynde med var jeg hindret bag Trulli, men jeg pressede ham konstant og da han udgik forsøgte jeg at hente ind på Schumacher selvom der var en markant afstand, fordi man aldrig ved hvad der kan ske."

Mika Hakkinen
"En stor sejr for David og teamet. Jeg ved hvordan det er at vinde i Monaco og det er en meget speciel følelse - tillykke David. Jeg ser det sådan at et point er bedre end ingenting, men selvfølgelig er jeg skuffet over at jeg ikke kunne få flere point. Jeg havde nogle problemer med raceren under løbet. Først var det med min bremsepedal, som vi rettede i det første pitstop, og mod slutningen havde jeg nogle problemer med gearkassen og måtte tage den med ro. Alt i alt tror jeg at jeg er meget heldig ved at forlade dette med et point."

Ron Dennis
"En udfordrende dag eller rettere end udfordrende weekend. Disciplineret kørsel af David og Mika som begge klarede sig godt under frustrationerne over de langsommere racere i starten af løbet. Dette gav selvfølgelig en fordel til Schumacher men efter Trullis farvel og efter at Mika var tilbage på banen efter at have fået fjernet en datatransmitter som generede hans bremspedal producerede de begge hurtige omgangstider. Som altid er meget af løbet dikteret af kvalifikationen og det at den mest smidige overlever. Davids sejr er stor og Mikas ene point henter ind på føringen igen. En sidste og meget tilfredsstillende faktum er at denne 11. sejr øger vores føring som værende det mest succesfulde team overhovedet i Monaco."

Norbert Haug
"Et super race af David som leverede en overbevisende præstation. Han forblev kold løbet igennem og pressede på og hans anstrengelser blev belønnet. Det er en skam at Mikas løb blev så påvirket af bremsepedalen og problemer med gearkassen. Uden disse tekniske problemer kunne vi have været i en stærk position, som hans hurtigste omgang i løbet viste. Vi er nu kun 5 point efter i konstruktørernes VM, og holder kørerens VM åbent."

BB  


Monaco - Søndagens pressekonference

1. David COULTHARD (McLAREN-MERCEDES), 1:49:28.213s (144.072 km/h)
2. Rubens BARRICHELLO (FERRARI), 15.889 seconds behind
3. Giancarlo FISICHELLA (BENETTON-PLAYLIFE), 18.522 seconds behind

(TV-pressekonferencen)

Spm: Velkommen til top-tre kørerne i et hændelsesmættet 2000 Monaco Grand Prix. Tillykke, David Coulthard, med din 8. F1-sejr, din 2. sejr i år og med fuldførelsen af, hvad jeg mener, er din personlige grand slam.
David Coulthard: Absolut. Jeg har altid sagt, at der var et håndfuld løb, som jeg gerne ville vinde; Spa-Francorchamps, fordi det er min yndlingsbane. Det britiske Grand Prix, naturligvis fordi det er min hjemmebane. Det italienske Grand Prix, fordi der ikke er noget som italienske [F1]tilskuere. Og Monaco, fordi det teknisk er en af de sværeste og udfordrende baner for enhver kører. OK, i dag havde jeg fordel af de problemer, der ramte Michael Schumacher og Jarno Trulli. Men dét er Monaco, og jeg har haft min egen andel af uheld her gennem årene, så jeg er mere end glad for at tage denne sejr i dag.

Spm: Du blev nødt til at følge Jarno og derefter Michael for mere end 50 omgange. Troede du nogensinde, at der ville være en chance for at komme forbi nogen af dem?
DC: Jeg mente, at der ville være en mulighed for at komme forbi Jarno, og at det kun var et spørgsmål om hvor langt henne [i løbet], det ville blive. Min bil føltes godt takket være Pat og Paul, mine ingeniører, som gjorde et godt stykke arbejde på [bilens] setup og derefter lavede nogle justeringer på den på gridden, som virkelig hjalp på balancen. Det betød, at jeg var i stand til at køre hurtige omgange, som og når jeg ønskede. OK, Michael byggede et stort forspring op, men det havde åbenbart sin påvirkning på hans bil. Og i Monaco er du nødt til at have en holdbar bil og holde den væk fra barrierne. I dag var jeg i stand til at gøre dette, og McLaren gav mig en bil, der var i stand til at gøre det.

Spm: Vi har erfaret, at Michael gik ud med en fejl i ophænget. Tidligere har McLaren lavet stærkere ophængs-komponenter specifikt til denne bane. Gjorde teamet det igen i år?
DC: For at være ærlig ved jeg det ikke, fordi jeg, siden Barcelona, ikke har testet. Der kan udmærket have været nogle anderledes ophængs-dele, men jeg stillede ikke [teamet] spørgsmålet, og måske var der ingen grund for mig, til at vide det, fordi jeg alligevel ikke prøver at ramme barrierne med vilje. Men McLaren har åbenlyst bygget en bil, der var mere en stærk nok til at stå distancen for mig. Jeg ved ikke hvad Mikas [Hakkinen] problem var i dag, men det er en alle tiders dag for min side af garagen - og for hele West-McLaren-Mercedes teamet.

Spm: Du er nu meget sikkert på 2. pladsen i kørernes mesterskab, 12 point bag Michael og fem point foran Mika Hakkinen. Men mere vigtigt; gennem de sidste par løb, ser du til at have fået fordelen. Føler du, at du nu har en psykologisk fordel over din holdkammerat, og tror du, at tiden nu er kommet, hvor du fortjener at modtage en mere fokuseret opmærksomhed indenfor teamet, som Mika fik, da han havde opbygget et pointforspring?
DC: For det første er Mika dobbelt verdensmester, og det må give ham et 'boost' i hans selvtillid. Men jeg har aldrig være 'psyket' af Mikas eller Michaels opnåen, eller nogen anden jeg konkurrerer mod. Personligt arbejder jeg bare mod at opnå mit maksimum og at forbedre [mig] som kører. Jeg har altid troet på, at jeg havde mere at give af, og langsomt, som min selvtillid vokser, giver jeg mere og mere hele tiden. Så, når det sker, forventer jeg mere fra teamet. Men jeg har ingen klager i dag. Det er en god dag for os.

Spm: Rubens, tillykke med en hårdt-vundet 2. plads. Begge dine starter i dag var meget dårlige. Var der et problem?
Rubens Barrichello: Nej, faktisk var den [anden] start ikke så slem. Jeg blev bare blokeret af folk foran mig og blev nødt til at bremse. Ralf [Schumacher] lavede en rigt

ISH  


Monaco - Ferrari race

Jean Todt:
" Vi er meget skuffede efter at vi tabte løbet efter at vi totalt havde domineret det fra første omgang. Ca. 25 omgange før mål, knækkede Michael's udstødning. Det bevirkede at en stødstang i venstre affjedring blev overophedet og knækkede til sidst. På den positive side, så fik vi en flot 2. plads med Rubens. Selv om han startede som nr. 6 og tabte 2 pladser ved starten, så kørte han godt og fik en podium plads. Vi tabte 5 point i konstruktørernes mesterskab, men vi fører stadigvæk. Jeg sagde fra starten af denne weekend at starten og driftsikkerhed var 2 vigtige ingredienser. En af disse ingredienser var ikke med os i dag. Teamet arbejdede meget godt ved vores pitstops. Og så er det lige meget at Michael udgik for første gang i år. Men nu skal vi være målbevidste og koncentrerede om næste løb om 14 dage."

Rubens Barrichello:
"Det var ikke så dårlig en start som man skulle tro. Faktisk var den god, men Ralf kom på min yderside, og jeg havde ingen andre muligheder end at bremse. Jeg var ikke i stand til at finde det rigtige set-up under kvalifikationen, og det var grunden til min dårlige position på gridden. Jeg brugte meget tid på at spare på mine dæk og benzin. Jeg tror at hvis jeg havde benzin til en omgang mere, så havde jeg helt sikkert overhalet Frentzen. På et tidspunkt var jeg ved at køre ind i autoværnet lige før tunnelen, det tog mig over 2 omgange at rense mine dæk. Dybest set var jeg tilbage hvor jeg startede, jeg brugte det meste at løbet på at skulle indhente nogen. Til sidst blev jeg bedt om at slappe af, da jeg ikke måtte tage for mange omdrejninger. Men det var dejligt at være på podiet igen."

Michael Schumacher:
"Jeg havde problemer med min udstødning. Det var den der ødelagde min venstre affjedring. Jeg mærkede at der var problemer et par omgange tidligere, men desværre kunne jeg ikke gøre noget ved det. Selvfølgelig er jeg skuffet, men det kunne være værre. Det er rigtigt at jeg mistede 10 point, men den jeg ser som min værste rival klarede sig heller ikke så godt."

BKP  


Monaco - BMW Williams race

I et løb hvor der var mange uheld, kom ingen BMW WilliamsF1 i mål. Jenson Button udgik tidligt i løbet, da hans racer blev kaldt i pitten på 17 omgang fordi motoren mistede olietrykket. Ralf Schumacher lavede en god start og tog 3 pladser i starten. Hans løb sluttede da han kørte ind i muren i Sainte Devote svinget. Ved uheldet pådrog Ralf sig en flænge i anklen på 7 cm. Ralf blev kørt på Princess Grace Hospitalet i Monte Carlo til grundigere undersøgelser. Da Ralf kørte galt lå han på en 4 plads.

Jenson Button:
"Jeg fik en god start hvor jeg holdt min placering. Men da jeg kom ud af Loews svinget, prøvede De La Rosa at overhale uden om, men da der ikke er plads til 2 racere stødte vi sammen og løbet blev stoppet. Ved den anden start var jeg nødt til at starte fra pitten, og kom ud på en 19 plads. Ca. 4 omgange før jeg udgik var jeg nødt til at køre med halv gas hele tiden. Hvis jeg slap gassen gik motoren ud, og jeg kunne ikke give fuld gas, for det kunne den ikke, så derfor blev jeg kaldt ind."

Ralf Schumacher:
"Jeg ved ikke helt præcist hvordan skaden opstod. Efter at jeg kørte ind i muren, så hoppede jeg ud af raceren og jeg kiggede ikke på den smadrede racer, og derfor opdagede jeg heller ikke at jeg var kommet til skade med min ankel. Ang. selve uheldet. Jeg kørte af i Sainte Devote svinget. Hakkinen var lige kommet ud af pitten, og jeg kørte over i venstre side af banen for at overhale ham, men banen var meget snavset og jeg var ikke i stand til at bremse ordentligt, og derfor kørte jeg ind i muren"

Frank Williams:
"Vi så frem til et fornuftigt løb hvor vi skulle presse på for en god placering. Vi skulle også holde os ude af problemerne, men det lykkedes ikke rigtigt. Jenson Button havde en olie lækage, men vi ved ikke rigtigt hvor den kommer fra. Jeg er mere spændt på at høre om Ralf's skade på anklen. Jeg håber ikke det er alvorligt, og jeg ser frem til at snakke med ham i aften."

Dr Mario Theissen (Direktør for BMW Motorsport):
"Det var et løb med mange uheld, som vi uheldigvis deltog i. Ralf startede godt og kom op på en 4. plads. Han var endda med i kampen om en podium plads. Jeg håber at han kommer sig hurtigt over sin skade. Hvad angår Jenson's motor, så vil vi hurtigst muligt analysere den for at finde fejlen og få den udbedret til næste løb om 2 uger."

BMW WilliamsF1 teamet vil i næste uge teste på Monza banen. Både Jenson og Ralf vil teste. (Ralf skal kun teste hvis det viser sig at være en mindre flænge.)

BKP  


Monaco - Arrows race

Startende fra 15. og 16. position på grid'en på en bane hvor det er stort set umuligt at overhale, var der lagt op til et hårdt løb for Jos Verstappen og Pedro de la Rosa, men ingen kunne have forudsagt teamets uheld til den grad. Pedro de la Rosa havde et meget frustrerende og uheldigt uheld (plejer de ikke at være det?) på den første omgang i det tredje sving, da Jenson Button kørte hjulene sammen og gjorde at Pedro spandt og blokerede banen.

Løbet blev flaget rødt (ikke på grund af dette uheld, red.) og raceren blev genindsat på grid'en til omstarten, men uheldigvis uden Pedro. Han var ikke i stand til at bruge reserveraceren, da han kørte i den til løbet (chassis 2), efter et tidligere uheld med hans racer (chassis 3) under morgenens warm-up og teamet havde ikke tid til helt at genopbygge den som en eventuel reserveracer.

Jos Verstappen så ud til at have et stærkt løb og kørte op på 9. pladsen på 60. omgang, men havde et 360 graders sving ved swimmingpoolen og røg i muren, men var heldigvis uskadt.

Pedro de la Rosa
"Det var et meget dårligt grand prix for teamet, og specielt for mig, og jeg tror at det eneste positive vi kan sige om det er at glemme det. Jeg har meget få kommentarer om løbet da jeg kun var med i det i tre sving, men jeg var på ydersiden af Button til at overhale ham og han ramte mit baghjul og skubbe mig så jeg spandt, hvilket blokerede det for resten af flokken bag mig. Jeg kom tilbage til pitten, men af gode grunde var reserveraceren der ikke."

Jos Verstappen
"Vi havde meget svære forhold i denne weekend, og taget problemerne vi havde i træning i betragtning, ser vi ud til at have helt anderledes problemer i løbet. Raceren kørte ikke godt for mig, og det var meget hårdt. Jeg havde ingen traction og det øjeblik hvor jeg kørte af ved jeg faktisk ikke hvad der skete fordi jeg drejede ind som normalt - raceren havde overstyring, men det ved jeg ikke. Jeg kunne ikke presse hårdt fordi der var de problemer, så jeg kunne ikke følge racerne foran."

Tom Walkinshaw
"Teamet arbejde meget hårdt hele weekenden og der var sandelig meget at lave."

BB  


Monaco - Jaguar race

Løbet i Monaco gav Jaguar Racings første point med Eddie Irvines fjerdeplads. Herbert blev en upåagtet nummer ni, efter et rode løb.

Eddie Irvine: "Det har været løb i år hvor vi fortjente point - og i dag fik vi dem. Jeg er meget glad på gutternes vegne. Vi har alle puklet og ikke fået noget for det, men luften har været god hele weekenden og jeg havde en god følelse omkring løbet, hvis jeg kørte det rent. Det var en stor kamp, og et af de hårdeste løb i mit liv. Styringen blev meget tungt mod slutningen. Jeg led også under dehydrering da min drikkeflaske ikke virkede og mit fod er fyldt med vabler, men det bekymrer jeg mig om i morgen. Det var godt at få Jaguars navn på pointtavlen. Hvis vi fortsætter med at samle brikkerne i puslespillet på normal vis, vil pointene komme til os igen."

Johnny Herbert: "Jeg er meget skuffet da vi kunne have haft begge racere i top-6 i dag. Jeg fik begge gange en god start, og raceren føltes god i begyndelsen af løbet og jeg var i stand til at holde farten uden problemer. Efter omkring 10 omgange begyndte styringen at blive meget tung og raceren blev sværere og sværere at køre. I fortalte over radioen at jeg ville komme ind, fordi jeg behøvede at skifte dæk, men der var et problem med radioen som gav pitfolkene lidt af en overraskelse, og det kostede mig meget tid. Jeg stoppet endnu en gang for at få min servostyring sat tilbage for at få løst problemet med styringen, men det hjalp ikke. Det er en skam fordi det kunne have været meget anderledes hvis det ikke have været for det første, dyre stop."

Neil Ressler: "Det er meget glædeligt at alle vores bestræbelser blev belønnet med teamets første VM-point. Eddie kørte et genialt løb og satte ikke et dæk forkert på en bane som er kendt for at være den ultimative udfordring for en kører. På grund af problemer med radiokommunikationen kom Johnny uventet ind til sit første stop, som resulterede i et stort tidstab. Han kom ind anden gang for at få sat servostyringen tilbage til nul og for nye dæk i håbet om at vi kunne sende ham ud og vinde på det der viste sig at være et opslidende løb. Det er en stor lettelse at få point, og vi vil fortsætte med at arbejde hårdt og håber at det er begyndelsen på en vane."

Andy Miller: "Det er en stor lettelse for alle. Det er lidt ligesom det første år med Stewart - vi fik de første point her. Vi behøvede lidt held med at de andre stoppede. Jeg ville blot ønske at vi havde kvalificerede os bedre, og vi kunne have været med i det rigtige race."

Gary Anderson: "Point går ingen skade på nogen. Vi var lidt heldige med at få dem på den eller anden måde, men vi var uheldige med ikke at kvalificere os bedre. Eddies racer var ikke nem. Vi havde en hydraulisk læk meget tidligt, som betød at den hydrauliske kapacitet langsomt blev mindre. Det gav os ingen sorg. Det var et tidspunkt hvor han klagede over gearskiftet og jeg tænkte ' åh nej'. Jeg tror at olieforbruget var meget højt, så i de sidste seks omgange måtte han tage det meget roligt. Det er en af de ting som hvis det skal ske, så sker det! Det er godt at udføre et godt arbejde med så mange Jaguar-folk her. Eddie kørte godt og holdt os ude af problemer. Det forbedrer teamets moral, men det tager ikke presset væk - den dag det sker går det tilbage for en. Som et team arbejder vi så hårdt vi kan."

BB  


Monaco - Benetton race

Giancarlo Fisichella sluttede som nummer tre i Monacos grand prix og gav yderligere fire point til mesterskabet, mens holdkammeraten Alexander Wurz havde uheld og udgik på 19. omgang.

Giancarlo Fisichella: "Jeg var optimistisk omkring at få point, men jeg troede ikke jeg ville være i stand til at komme på podiet fra min startposition. Jeg pressede hårdt på bag Barrichello og omkring 46. omgang fik jeg en punktering i et af mine bagdæk, og mistede 6 eller 7 sekunder. Jeg måtte komme ti omgange tidligere ind til mit pitstop, men efter det var balancen god og jeg kunne presse videre indtil slut. Det er et fantastisk resultat, og jeg er meget glad på hele teamets vegne da vi alle har arbejdet meget hårdt. Jeg vil gerne dedikere dette resultat til min ven Fabrizio som er på hospitalet efter et uheld."

Alexander Wurz: "Min motor gik ud på opvarmningsomgangen og jeg kunne ikke til at begynde med starte igen i reserveraceren, da den var sat op til Giancarlo. Da løbet blev flaget rødt havde vi chancen til at justere raceren til mig, men vi havde ikke tid til helt at ændre set-up. Den havde meget lidt vejgreb og der var et problem med bremserne. Jeg pressede så meget jeg kunne, men jeg mistede kontrollen i St. Devote og ramte barrieren."

Flavio Briatore: "Det var et fantastisk resultat for hele teamet som har arbejdet hårdt hele ugen. Vi var desillusioneret før løbet fordi vi havde håbet på bedre placeringer på grid'en, men pitstrategien virkede godt og Fisichella kørte et godt løb. Jeg vil gerne takke mekanikerne som arbejdede meget hårdt efter Alex' motorfejl og forsøge at få reserveraceren så god som det var muligt. Så vi er glade for at være på podiet i Monaco som altid er lidt af en præstation."

Pat Symonds: "Et meget velkontrolleret og modent løb fra Giancarlo som giver os et meget velkomment resultat. Monacos grand prix er altid svært og dette var ingen undtagelse. Den generelle forberedelse fra teamet og fortsat holdbarhed gav bonus. Tillykke til hele teamet her og på fabrikken for denne podieplads. Alex var uheldig at skulle tage omstarten i Giancarlos reserveracer efter at hans motor gik ud på opvarmningsomgangen. Den var ikke sat op til ham, og han fandt den meget svær at køre."

BB  


Monaco - Prost race

Prost-teamet lå ellers godt til at få mulighed for at score point, men sådan skulle det ikke gå. Jean Alesi måtte 49 omgange før mål udgå med et transmissionsproblem, mens Nick Heidfeld kom igennem på en 8. plads.

Jean Alesi: "Efter en ekstrem god weekend, fyldt med forventning, er dagens resultat skuffende. Raceren føltes fantastisk fra begyndelsen og efter forskellige starter, kontrollerede jeg i forhold til racere der lå bag mig. Jeg holdt god fart og ventede på det rigtige øjeblik til at begynde at angribe, da transmissionen pludselig brød sammen og jeg måtte udgå. Jeg tror at de tre starter vi havde i løbet måske har noget at gøre med denne fejl. Dette grand prix er det bedste vi har haft indtil videre i sæsonen, og jeg er sikker på at det gode resultat som alle i teamet og vores sponsorer fortjener, ikke er så langt væk."

Nick Heidfeld: "Efter træning og kvalifikationen som gik meget dårligt, er jeg glad for at gennemføre løbet. På grund af det tidlige uheld i Loews måtte jeg starte fra pitten med reserveraceren som var sat op til Jean. Så jeg startede sidst. Jeg havde mit reservesæde, men forkerte pedaler og Jeans opsætning. Under løbet vænnede jeg mig til raceren ret hurtigt. Uheldigvis er det så svært at overhale på denne bane at jeg blev hindret flere gange. Jeg havde ingen seriøse problemer med raceren og det var et godt løb når man tager i betragtning at jeg ikke lavede nogen fejl. Jeg er meget glad for teamet selvom det er en skam at vi ikke fik de to racere til mål. Uheldigvis havde Jean et problem, og jeg startede ikke fra min oprindelige position, hvilket hindrede os i at få point her. Alligevel kan jeg være meget glad for at være på en god 8. plads."

Alain Prost: "Efter alt det vi havde lavet i denne weekend, kunne vi have fået en plads i pointene. Med den lethed hvormed Jean begyndte løbet og holdt farten med top-6 gør det ærgerligt at vi ikke havde holdbarheden til at slutte, efter et problem som tvang ham til at udgå, hvilket vi ikke havde oplevet siden vi ankom hertil. Jean har været konkurrencedygtige weekenden igennem og Nick, på trods af en svær weekend og kaotisk start på løbet, har været i stand til at hente en opmuntrende 8. plads. Det hjælper os med fortsat at være optimistiske og positive, og denne weekend er for hele teamet en ny start."

BB  


Monaco - BAR race

Begge BAR-kørere fik en dårlig kvalifikation, hvor Villeneuve endte som nr. 17 og Zonta som nr. 20. Men det generelt store mandefald taget i betragtning, var der håb forud for dagens løb. Honda havde arbejdet med at lave en holdBAR motor til løbet i stedet for at finde hestekræfter, netop fordi man mente, at holdbarheden ville være afgørende. Under kvalifikationen glippede holdbarheden, da Villeneuves motor eksploderede, men det lykkedes næsten at få point i løbet. Men næsten kan man som bekendt ikke bruge til noget i F1.

Starten af løbet var præget af dramatik og begge BAR-kørere var involveret i de la Rosas uheld i Loews hårnåle-svinget. På under syv minutter lykkedes det BAR-mekanikerne at klargøre de to reservebiler, og begge kørere kunne således deltage i omstarten. Teamet havde lagt en et-stop-strategi, hvor pitstoppet skulle tages så sent som muligt, for at vinde placeringer. På 50. omgang sluttede Zontas løb dog, da han også blev offer for St Devote-svinget - mange kørere forbandede i dag det sving.

Det blev lige-ved-og-næsten for Villeneuve, der sluttede på en 7. plads i dette 58. Monaco Grand Prix. Men det var ikke så dårligt, hans startposition som nr. 17(!) taget i betragtning.

Jacques Villeneuve - 7. plads:
- Det var ingen trøst at slutte som nr. 7 i dag - faktisk er det utroligt frustrerende at misse et point efter det kæmpestore stykke arbejde, der indgår i en race weekend. Bilen var overhovedet ikke dårlig på slidte dæk, men [man] skulle være forsigtig på St Devote - der var glat. Det er bare en skam, at én til kører ikke faldt ud ved slutningen af løbet. Jeg følte, at det var muligt at slutte som nr. 6 i dag fra en 17. plads.

Ricardo Zonta - DNF:
- Løbet var et lotteri, fordi jeg vidste ikke om bilen ville være god eller ej. Vi gik efter, at gøre den så hurtig som mulig til løbets mellemfase, og det betød et arbejde med en masse forskellige variabler. Jeg var hurtig i løbet men kunne ikke overhale. Efter mit pitstop, skubbede jeg hårdt på, da jeg blev tvunget til at tage en alternativ linie gennem St devote, og bilen ramte et bump så hårdt, at jeg mistede kontrollen under nedbremsning og ramte barrieren. På trods af manglen på et resultat var dette et godt løb for mig, fordi jeg lærte en masse i løbet af weekenden. Hvis vi kunne begynde forfra, ved jeg, at vi kunne forbedre setup'et og derfor have en chance for at få et bedre resultat.

Craig Pollock, Administrerende direktør, BAR:
- Der er ingen tvivl om, at bilen ikke havde den nødvendige 'performance' til denne bane. Jacques gjorde et fantastisk arbejde og behandlede sit materiel perfekt. At slutte som 7. fra en 17. plads er en fantastisk opnåelse ethvert sted, men at gøre det her er utroligt. Ricardo var også igang med at gøre et godt stykke arbejde på sit første visit i Monaco, indtil han blev ramt af bumpet og udgik. Jeg er meget glad for chassis'ets holdbarhed og drengene udførte nogle dejlige pitstop. Det var et rigtig godt team work.

Takefumi Hosaka - Administrerende direktør, Honda R&D:
- Jacques kørte et rigtig godt løb i dag med en svær bil. Han er en meget god kører, men han er også meget stærk mentalt og var tålmodig i den tidlige del af løbet. Det var en skam, at vi ikke kunne slutte med point efter hans indsats. men vi er glade for, at der ikke var nogen holdbarhedsproblemer i dag. Ricardo [Zonta] kørte også et godt løb, og jeg er sikker på, at han vil lære af sin fejl.

ISH  


Monaco - Minardi race

Minardi teamet havde set frem til et løb, hvor de måske kunne have mulighed for nogle bedre placeringer end de plejer. Bilerne har hidtil i sæsonen været mere stabile, end vi er vant til at se dem. Og det har selvfølgelig givet forhåbninger i det lille italienske team. Men sådan skulle det ikke gå.

Allerede på den første omgang begyndte besværlighederne. I Loews hårnålen opstod der en effektiv vejspærring af biler.

Marc Gene: "Det har været en hård weekend. I selve løbet gik det galt på første omgang, da de la Rosa spandt rundt og blokerede vejen. Vi blev alle tvunget til at stoppe. Jeg stoppede motoren, for at den ikke skulle blive overophedet. Jeg kunne ikke starte motoren igen, da banemarshals ryddede banen igen. Jeg nåede at komme tilbage i pittet, og fik reservebilen. Uheldigvis havde den lidt problemer med gearkassen, og på 22 omgang brød den sammen. Det var ærgerligt, for bilen kørte rigtig godt. Jeg kunne køre de samme tider som Trulli. Vi skal til at arbejde noget mere, så vi kan få en bedre kvalifikation. Der er vi stadig for langt bagefter."

For Gaston Mazzacane gik det ikke meget bedre: "Jeg er dybt skuffet, fordi jeg tror, at i dag, kunne vi have gjort en virkelig god figur. Bilen føltes rigtig god, og på trods af nogle problemer med gearkassen, kunne jeg holde et godt tempo, jeg var lige så hurtig som de to BAR racere og Wurz i Benetton. Men jeg pressede nok for hårdt og fik bremset for sent før Sainte Dévote svinget, og så kørte jeg galt i selve svinget."

Gian Carlo Minardi: "En problemfyldt weekend er slut. Vi har haft mange problemer i de sidste 3 dage. Det var ærgerligt med Gastons uheld, og Marcs problemer med gearkassen. Det skal vi have undersøgt. Det var også ærgerligt, fordi vi til løbet havde to gode biler, som viste sig at være konkurrencedygtige."

PDL  


Monaco - Jaguar race

Så kom de endelig. De første point til Jaguar blev bragt i hus i Monaco. De eneste synlige problemer i løbet, var at Johnny Herbert måske blokerede lidt for Irvine under starten. Og så kiksede det med et pitstop for Johnny Herbert. Men takket være, at mange af de forankørende udgik, og en gang god kørsel, ja så blev det til sidst til en 4 plads til Irvine.

Men inde i bilen var det ikke så nemt.

"Der har været løb i år hvor vi fortjente point, i dag fik vi dem endelig. Stor ros til gutterne i teamet, vi har kæmpet meget på godt og ondt, men i dag har vi nået ny luft. Det var en sej kamp, et af de hårdeste løb jeg har kørt. Til sidst led jeg meget af væskemangel, fordi pumpen til drikkeflasken ikke virkede, samtidig fik jeg vabler på den ene fod. Styringen i bilen blev til sidst mere og mere tung. Hvis vi kan forsætte med at få løst problemerne, kan vi nå at tjene endnu flere point."

Johnny Herbert fik også bilen i mål, men der var 2 omgange efter vinderen. Han var også alt andet end tilfreds efter løbet. "Jeg er meget skuffet, fordi vi kunne have fået begge biler i pointene i dag. I starten kunne jeg sagtens følge med, men efter ca. 10 omgange blev styringen meget tung. Jeg fortalte over radioen at jeg kom i pit, men den virkede ikke, og alle var total uforberedt på at jeg kom ind. Jeg fik nye dæk på, men det hjalp ikke rigtigt, og så kom jeg ind igen for at få programmeringen af styringen lavet om, men det hjalp heller ikke rigtigt. Det har alt sammen kostet en masse tid, jeg kunne have sluttet løbet i pointene, hvis vi havde sprunget det første stop over."

Også Neil Ressler var tilfreds med at teamet endelig fik point, og kunne følge Johnny Herbert i hans beklagelser efter løbet, men opfordrede alle i teamet til at forsætte arbejdet. Nu har man fundet ud af, hvor der skal arbejdes og hvad retning det skal gå i.

Et stort lyspunkt for alle, specielt kørerne, var at man åbenbart har overvundet de tidligere problemer med koblingen. Man har ikke kunnet styre hvordan den har reageret. Men ingen har beklaget sig over den i weekenden, så problemet er øjensynligt løst.

Men, men, men. (citat: Claus Borre) Jackie Stewart anmoder alle om at dæmpe glæden lidt. Det var lidt for stor selvtilfredshed at spore, efter at have de første point i år, efter hans mening. "Drag nu ikke for mange konklusioner. Teamet behøver et år mere. Der er sket mange ændringer i teamet, og alting skal falde på plads i den nye struktur. Men det her er noget som teamet behøver, for at kan arbejde videre."

PDL  


Monaco - Bridgestone race

Da David Coulthard vandt i Monaco, var han den første brite siden 1973 (Jackie Stewart), der vandt i de snævre gader i Monaco. Og det har selvfølgelig bragt Jackie Stewart op mærkerne, både fordi det var en skotte - som ham selv, og fordi DC nu er nr. 2 i kørernes VM foran holdkammeraten Mika Hakkinen.

Adrian Newey, McLaren: "David kørte et godt og tålmodigt løb. Vi kørte med Soft compound hele weekenden. Det gav os lidt besværligheder under kvalifikationen, og vi blev holdt lidt tilbage af Jordan bilerne i selve løbet. Vi mener, at vi traf det rigtige dækvalg til løbet."

Ross Brawn, Ferrari: "Michael kørte fantastisk, men da et udstødningsrør knækkede, trak udstødningsgasserne ud på baghjulsophænget, og bl.a. varmen fra gasserne, fik baghjulsophænget til at knække. Vi brugte Soft compound, som var den hårdeste af de 2 dæktyper der var til rådighed."

Yoshihiko Ichikawa, Bridgestone: "Alle teams havde valgt en etstopsstrategi, og mange af kørerne kørte over 50 omgange, før de kom ind til deres pitstop. Nogle af kørerne startede på dæk, der på forhånd var let afraspede, det kunne faktisk få nogle dæk til at køre op til omkring 60 omgange. Dækkene begyndte selvfølgelig at blive væsentlig ringere det sidste stykke tid inden pitstoppene, men man kunne stadig køre rimeligt på dem. Vi er overbevist om, at begge typer dæk kunne bruges her, men det er vanskeligt at afgøre, hvilke der var bedst. De holdt meget længe, på trods af de varmeforhold, banens temperatur og de mange snævre sving."

PDL  


Monaco - Jordan race

Alt var linet op til det måske bedste resultat for Jordan i denne sæson. Med Jarno Trulli på anden startposition, og Frentzen på fjerde startposition, så var det hele gjort klart.

I alle tre starter som blev foretaget, så man det samme billede hver gang. Trulli satsede ikke på at tage Michael Schumacher i selve starten. Han kender åbenbart sin egen og bilens begrænsning, så derimod var det med at sikre andenpladsen, og det lykkedes. Han formåede til langt hen i løbet, at holde David Coulthard bag sig. Men så skete det. På 36 omgang kørte Trulli ind i pittet, og steg ud af bilen. Det var slut for hans vedkommende. Problemer med gearkassen var årsagen. Det vides endnu ikke, om det var mekaniske eller elektriske årsager, der forårsagede Trullis exit fra løbet.

For Frentzens vedkommende var historien næsten den samme. Ind og holde placeringen fra starten, og så køre løbet. Og det tegnede ellers godt. Da der manglede kun 8 omgange af løbet, gik det galt. På daværende tidspunkt lå Frentzen på andenpladsen og 6 point var i sigte. Dog var det ikke problemer med bilen, men koncentrationssvigt der forårsagede, at han udgik af løbet. "På start/mål langsiden overvejede jeg, om jeg skulle tage den anelse mere med ro. Jeg tabte øjeblikkelig koncentrationen. Efter løbet fandt jeg ud af, at jeg ikke kun sagtnede farten, men også bremsede blødere. Og derfor kom jeg ud af ideallinien, men kun ganske lidt, men der var så beskidt, at jeg mistede en masse grip, og så røg jeg ud i barrieren. Det var helt og holdent min fejl. Det var ekstra ærgerligt, for det ville have været nogle gode point, både til mig selv, men sandelig også til teamet."

Eddie Jordan: "Det kunne have været et højdepunkt for os i denne sæson. Begge biler kørte fantastisk indtil uheldene skete. Det kunne have blevet til mange point, efter at Michael Schumacher var udgået, men det hjælper ikke at lave disse teorier bagefter. Der kan nemt ske fejl på det niveau vi er på. Det er sådan noget der sker."

PDL  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk