Ferrari

 
Team infoKørerePoint 
Etablering01.01.1950
LandItalien
Team ManagerJean Todt
AdresseScuderia Ferrari SPA
Via Alberto Ascari 55-57
Maranello 41053
Italy
Telefon+39 536 949 111
Fax+39 536 946 488
wwwhttp://www.ferrari.it/ Eksternt link
HovedsponsorMarlboro (cigaretter)
MotorFerrari
DækBridgestone
ChassisF1-2001
Baggrund
(januar 2001)

Ferrari – alene navnet siger det hele. Hvad ville Formel 1 være uden Ferrari? Det legendariske italienske team, symboliseret ved den stejlende hingst, er en institution i Formel 1 som ikke kan undværes. Teamet har skabt legender som har præget Formel 1-historien, og efter at de har genvundet Formel 1-VM er de tilbage i historiebøgerne.

Ferraris historie daterer sig helt tilbage til Formel 1´s begyndelse, hvor den første store helt var Alberto Ascari, og siden da har store navne som Juan Manuel Fangio, Mike Hawthorn, Phil Hill, John Surtees, Mario Andretti, Niki Lauda og Jody Scheckter kørt for Ferrari. For de italienske tifosis står imidlertid Gilles Villeneuve som den største. Canadieren var Enzo Ferraris yndling, og den yderst kompromisløse kørerstil blev elsket i Italien – såvel som i resten af motorsportsverden.

Fra 1979 og i årene fremefter røg teamet ind i et kedeligt dødvande. Andre teams pressede sig på – blandt andet McLaren og Williams, og Ferrari var forment adgang til at vinde VM. Gerhard Berger, Jean Alesi, Michele Alboreto, Nigel Mansell og Alain Prost kunne ikke. Men der blev vendt et blad i 1996. I kulissen havde Jean Todt fået etableret sig som den stærke mand i teamet, og der var forår at spore da teamet sikrede sig Michael Schumachers underskrift. Med Formel 1´s bedste kører burde teamet være rustet til at kunne vinde VM. Genopbygningen af teamet lykkedes – men først efter fem år lykkedes det at vinde titlen.

Hvis vi skal se på 2000-sæsonen, så må det siges at være Ferraris sæson. Resultaterne taler sit tydelige sprog – teamet var fra starten på mærkerne, og på trods af en mindre krise henover sommeren, hvor frustrationerne var ved at poppe op til overfladen, kom Ferrari stærkt igen og tog begge VM-titler. Teamet grundlagde mesterskaberne på en uhyre stabil og pålidelig racer, samt lidt bedre taktisk snilde end konkurrenterne. Efter de mange års venten og hårdt arbejde, var det fair nok at teamet endelig brød isen.

Teamet står så overfor at skulle forsvare titlerne. Forventningerne til teamet er ikke blevet mindre, og det bliver spændende at se hvordan de takler forventningspresset. Men omvendt så har teamet endelig brudt den onde cirkel og har sikret sig VM. Om det kan få dem til at løsne lidt op, er også sandsynligt, da de hele tiden har i baghovedet at de har sikret sig den VM-titel de jagtede i mange år. Samtidig bevarer de kontinuiteten, ved at have samme kørerbesætning som i 2000.

Ferrari vil være en af de to favoritter til at vinde VM. Hvis Michael Schumacher kan slappe af, sådan som han gjorde i 1995 efter sit første VM, så bliver teamet svære at slå!

Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk