Artikler

Indeks 

Formel 1 møde i London - Vol. 2

 
Af Per Dons-Larsen.
 
Efter vores første omtale af det nyligt afholdte møde i London i Heathrow lufthavnen, mellem de to topchefer i FIA, Max Mosley og Bernie Ecclestone, og en del teamchefer, er der dukket flere oplysninger frem fra mødet.

I mødet blev der forelagt flere forskellige forslag og ideer, om en evt. ændring af fredagen før et GP. Mange ting er blevet diskuteret og vendt, men intet blev afgjort i mødet. Det er nu kommet frem, at der er aftalt et nyt møde på Monza i den kommende weekend.

Som tidligere nævnt er et af hovedspørgsmålene for næste sæson - hvad skal der ske med fredagen? Max Mosley ser helst fredagen fjernet fra programmet, fordi der ofte er blevet testet på samme GP bane, ugen i forvejen, og der dermed ikke sker så meget på banen om fredagen, fordi de fleste teams ønsker at spare på forbruget af dæk. Det sker, fordi man har en begrænset mængde dæk til rådighed. Han er også imod et forslag der lyder på, at genindføre kvalifikation om fredagen, hvor der så også skulle være to sæt ekstra dæk til rådighed. Han udtaler om det sidste forslag: "Jeg er imod at have en kvalifikation om fredagen også, fordi kvalifikationen er ligeså godt et show som selve GP'et. De fleste mennesker arbejder om fredagen, og har dermed ikke mulighed for at se det alligevel. Hvis det stod til mig, ville jeg slette fredagen af programmet, men de fleste arrangører vil nok være imod det, fordi de også sælger billetter og andre ting, den dag også."

I forbindelse med fredagen, har der også været talt om, at der ikke skal testes på GP baner. I stedet er Max Mosley villig til at udpege et antal baner, der får status af testbane. Deriblandt Paul Ricard i Frankrig, denne tidligere F1 GP bane, som er under renovation, ejes af - Bernie Ecclestone. Det vil på sin vis, gøre det lettere at bevare fredagen i programmet.

Der har fra flere teamchefer været udtrykt ønske om, at få indført en sommerpause. Et af de forslag som har størst sandsynlighed for at blive vedtaget, er et som bl.a. Eddie Jordan har stillet. Samtidig er han også den store fortaler for dette forslag. Forslaget lyder på, at holde en pause i august måned på 3 eller 4 uger. Dette sker af hensyn til alle teams og ikke mindst de ansatte.
Eddie Jordan: "F1 er blevet utrolig besværligt og tidskrævende. Der er efterhånden en meget stor stress-faktor i sporten. Jeg er kommet med dette forslag - ikke fordi det gør noget, hvem der kommer med forslaget - fordi jeg er fast besluttet på, at få en regel indført om, at der ikke skal være test eller GP'er i august måned. Jeg tror der vil tilslutning til forslaget, fra de fleste teams. Jeg håber, det kan være gennemført til ikrafttræden i 2001. Det betyder så også, at vi skal starte sæsonen tidligere og slutte senere. Vi risikerer ellers at jage et stort og velkvalificeret personale væk. Der er for mange i sporten, som arbejder en hel sæson igennem uden pauser. Det betyder, at de aldrig ser deres familier og børn. Når børnene har ferie fra deres skole, ser de aldrig deres far. Jeg mener, at det er helt forkert. Derfor dette forslag."

Men Max Mosley har ikke udvist lige stor imødekommenhed for alle forslag. Alle mener jo selvfølgelig, at deres forslag skal gennemføres. Men Max Mosley har dog sagt til de fremmødte teamchefer, at de skal sætte sig ned og finde ud af et samlet forslag, som skal være bedre end de hidtil fremlagte, og så præsentere det ved et senere møde. Dermed har Max Mosley lagt presset tilbage på teamcheferne. Nu skal de så "bare" opnå enighed om, hvilke ting der skal tages med i et nyt forslag.

Det forventes dog ikke at der bliver vedtaget det helt store i det kommende møde på Monza, men med den kritik som visse teamchefer har fremført på det seneste af Max Mosley, er der ingen tvivl om, at de vil bestræbe sig på, at finde et forslag, som alle kan være tjent med - måske lige med undtagelse af Max Mosley.

Se også den første artikel om "Formel 1 møde i London"

PDL  

 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk