Andre klasser


Sitet opdateres ikke længere med nyheder.
Læs dem i stedet på Motorsporten.dk

Ældre Dato Nyere    Indeks

 
3.8.2005
 19 teams klar til sæsonpremieren
 
30.7.2005
 Jos "the Boss" Verstappen i nyt racersæde
 

Hop til top3.8.2005

19 teams klar til sæsonpremieren

Når A1 GP serien starter i september på Brands Hatch i England, så er mindst 19 teams klar til, og et par stykker mere er på vej.

I sidste uge blev det indiske A1 GP team præsenteret ved et arrangement i Delhi i Indien. Ved præsentationen kunne Sheik Maktoum ydermere offentliggøre at yderligere 3 lande har tilmeldt sig serien. Nu er antallet oppe på 19 lande. De seneste tilmeldte lande er Frankrig, Svejts og USA.

I spidsen for det franske A1 GP team, står skaberen og ejeren af DAMS teamet, mest kendt fra Formel 3000 og GP2. Det svejtsiske team skal ledes af Max Welti, som er tidligere teamchef hos Sauber Formel 1 teamet og også har haft sit virke hos Porsche. Og det amerikanske team bliver ledet af en kendt mediekonge på de kanter, Rick Weidinger.

Fra det indiske forlyder det at man i øjeblikket forhandler med den nuværende Formel 1 kører, Nahrain Karthikeyan, om at køre teamets bil. Forhandlingerne er endnu ikke afsluttet. Meget vil bl.a. afhænge af Karthikeyans succes i Formel 1 - eller rettere mangel på samme. Karthikeyans forhold til teamchefen hos Jordan, antydes at ikke at være det bedste, ligesom der måske mangler penge fra inderen for sædet.

PDL  


 

Hop til top30.7.2005

Jos "the Boss" Verstappen i nyt racersæde

Jos Vestappen, tidligere Formel 1 kører, har fundet et nyt sæde, hvor han skal sidde når han kører racerløb, og ja, det er i en Formel bil.

Jos Verstappen skal igen til at køre racerløb. Efter at det glippede med at komme tilbage i Formel 1, og efter at han blev valgt fra i CCWS, i øvrigt til fordel for Ronnie Bremer, ja så er smilet endelig kommet tilbage på hollænderens ansigt. Jos Verstappen har netop skrevet kontrakt med det hollandske A1 GP team og skal allerede i næste uge teste bilen for første gang. Det sker på Silverstone hvor den første officielle A1 GP test finder sted. Det hollandske team ser temmelig stærkt ud, hvis man kigger lidt på navnelisten. Jan Lammers som vel har kørt i alt, er teamchef. Med i ledelsen er også Huub Rothengatter, og nu er Jos Verstappen så blevet hyret som kører.

Men "Bossen" er ikke den eneste kører der netop er skrevet kontrakt med. Det brasilianske team har så godt som hyret en anden tidligere Formel 1 kører og testkører. Det er Antonio Pizzonia som er udpeget til at skal køre bilen for det brasilianske team. Antonio Pizzonia er i øjeblikket ved at få de sidste detaljer på plads. Han har stadig sine forpligtigelser for Williams teamet, men håber at der ikke er sammenfald af datoer. Han udtaler dog at hans primære mål, stadig er at få et fast sæde i Formel 1. Det brasilianske team ledes af den tidligere Formel 1 verdensmester, Emerson Fittipaldi, og i baggrunden står også fodboldstjernen, Ronaldo.

I England er udvælgelsen næsten slut. To navne er tilbage efter at James Rossiter, Ralph Firman er sorteret fra. Tilbage er Robbie Kerr, som flere anser for at være den største favorit, og Alex Lloyd. Datoen for den endelige afgørelse er endnu ikke fastsat. Det engelske team som ledes af en anden tidligere Formel 1 stjerne, John Surtess og Christian Horner, ham med Arden teamet. De to ledere har tidligere udtalt, at der måske er en mulighed for at lade to kørere dele sædet på skift.

Andre lande ser på deres kørermuligheder. Bl.a. emner som der endnu ikke er truffet nogen aftale med, nævnes bl.a. Alan Van der Merwe, Pedro Lamy, Mario Dominquez, Alex Yoong og flere andre. A1 GP serien starter til september med åbningsløb på den engelske Brands Hatch bane.

PDL  


 

Hop til top Copyright ©1997-2007 f1.motorsport.dk og motorsporten.dk